Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Otthoni szerelés, szerszámok
Started by
CURTISPAPI
, 2003. February 25. 21:21
Posted 2009. April 14. - 01:57
én eddig kétszer fûztem kereket, Sheldon Mester útmutatásai alapján megvoltam 30 perc alatt. viszont elõtte lebeszéltem a szervízben, hogy odaviszem laza küllõkkel, õk meg centrírozzák ki...
Posted 2009. April 14. - 01:19
hááát
bevallom, tekerek már vagy 17 éve rendszeresen, szerelgetek is magamnak, ennek annak néha, fontosabb lomok is megvannak hozzá, de a fûzés/centír.
az nagy kihívás.
szépen le szoktam ballagni vele a sorra, ha a fûzéssel nem is ,de a centrírrel tuti.
bevallom, tekerek már vagy 17 éve rendszeresen, szerelgetek is magamnak, ennek annak néha, fontosabb lomok is megvannak hozzá, de a fûzés/centír.
az nagy kihívás.
szépen le szoktam ballagni vele a sorra, ha a fûzéssel nem is ,de a centrírrel tuti.
Posted 2009. April 14. - 01:08
Nem veletlen nem valaszoltam neki, aki szerint egy fuzes csak kidugom bedugom betekerem, az menthetetlen
Allvany nelkul is fuztem mar centirozni is inkabb vazba szokas, merhogy pontatlan az osszes manapsag, felsokategoriaval ebben az evben meg csak ketszer kerestek meg... abban nemkellett fuzni
Allvany nelkul is fuztem mar centirozni is inkabb vazba szokas, merhogy pontatlan az osszes manapsag, felsokategoriaval ebben az evben meg csak ketszer kerestek meg... abban nemkellett fuzni
Ride everywhere.
.
Posted 2009. April 13. - 10:51
Hát igen, elsõnek úgy tûnik, aztán a 3. óránál mikor próbálod kiszedni belõle azt a fránya felütést akkor meglátod hogy nem olyan egyszerû, de amúgy ha sok idõd és türelmed van és megfelelõ szerszámok hozzá akkor nyugodtan ess neki.. Centírálvány nem biztos hogy kell neki, inkább üresbe rakd be a vázba és valami dróttal mérheted, hogy hova üt, de szemmel is meg lehet oldani, csak hát hosszú Amúgy meg sok sikert, a profik is elkezdték valahol..
Posted 2009. April 12. - 21:13
mar bocs de a kerekfuzes azert nem ennyire egyszeru
en evekig csinaltam es meg mindig nem mondom azt hogy jo kereket fuzok.
osszebujtatni es becsavargatni a kulloanyakat meg csak egy dolog, bar ha nem tudod milyen sorrendben kell akkor mar ez is orakig fog tartani, aztan kell szerszam [kullokulcs es allvany] hogy kis is centirozd. ugy hogy egyenes es kor alaku legyen a kerek. ami szinten eleg idoigenyes tud lenni az elso nehany alkalommal
en evekig csinaltam es meg mindig nem mondom azt hogy jo kereket fuzok.
osszebujtatni es becsavargatni a kulloanyakat meg csak egy dolog, bar ha nem tudod milyen sorrendben kell akkor mar ez is orakig fog tartani, aztan kell szerszam [kullokulcs es allvany] hogy kis is centirozd. ugy hogy egyenes es kor alaku legyen a kerek. ami szinten eleg idoigenyes tud lenni az elso nehany alkalommal
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2009. April 12. - 20:58
Kösz a hozzászólásokat! Amúgy miért kell az a nagy gyakorlat a küllõk befûzéséhez? Én úgy látom hogy csak át kell bujtatni a küllõt az agynál, és bele kell csavarni a felnibe. Így elsõre egyszerûnek tûnik (ha egyáltalán így kell, nekem ez a módszer jutott eszembe elsõnek).
Vagy nem mindegy milyen sorrendbe fûzzük be õket?
Vagy nem mindegy milyen sorrendbe fûzzük be õket?
Posted 2009. April 12. - 10:02
Csatlakozom az elötem szólóhoz egy olcsó kerék kábé 6ezertöl felfele olcsó agy kb 1500 plusz küllö 2000 plusz a füzés 2-3000 és akkor még mindig egy öreg felni van befüzve
...Nem,nem tündérke a kívánság,az kívánság. Térdelj csak le szépen!
Posted 2009. April 12. - 09:47
Kösz a segítséget! Még annyit kérdeznék hogy kb. mennyiért lehet kapni ilyen agyat, és meg lehet-e oldani házilag a küllõk befûzését?
Kösz elõre is!
Háát béla...
Ha bemégy a cipõboltba, és azt mondod, szeretnék egy olyan talpat ami az otthoni cipõmben van segíteni tudnak?
1000 féle agy van, gagyi préselt belsõ kónuszosból is százezer.. 150Ft-tól akár 50000-Ft...
Persze lehet otthon is fûzni, de ahhoz kell némi gyakorlat... Ami látom neked nagyon nincs!!
Menj be a legközelebbi kerékpárboltba, és kérj egy kereket, olcsóbban megúszod mint a fûzést. Fõleg egy 10 éves hausernél, sajna sohasem gyártottak minõséget..
Ride everywhere.
.
Posted 2009. April 11. - 17:36
Kösz a segítséget! Még annyit kérdeznék hogy kb. mennyiért lehet kapni ilyen agyat, és meg lehet-e oldani házilag a küllõk befûzését?
Kösz elõre is!
Kösz elõre is!
Posted 2009. April 11. - 16:56
Sajnos annak fixen kéne álnia a leirtakbol gondolom ez egy préselt agy talán ha egy vésö és kalapács közremüködésével inzultálod javul a helyzet egy idöre de én inkább cserélném egy új jobb agyra mielöt baleset érne
Posted 2009. April 11. - 16:33
Szétszedtem, és azt vettem észre hogy az agy oldalánál az a rész amelyben a golyóskosár fekszik, az az egyik oldalon forog ha mozgatom, a másik oldali nem. Ennek így kell lennie?
Posted 2009. April 09. - 22:55
igazabol ez egy olyan dolog hogy mi itt irkalhatunk rola dolgokat napokig, amig nem szeded szet es nezel bele ugysem fog kiderulni hogy mi a baj
nem tul bonyolult szerkezet egy kerekagy, latszik az egybol ha valami nem olyan amilyennek lennie kell. torott/hajlott/deformalodott stb
szedd szet, nezd meg, ha minden ep es egyben van akkor te csinalsz valamit rosszul
nem tul bonyolult szerkezet egy kerekagy, latszik az egybol ha valami nem olyan amilyennek lennie kell. torott/hajlott/deformalodott stb
szedd szet, nezd meg, ha minden ep es egyben van akkor te csinalsz valamit rosszul
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2009. April 09. - 22:21
Elõfordulhat az agy sérülése pl. ha szétmegy a golyóskosár? Ha igen, valószínû hogy nálam is ez van.
Posted 2009. April 09. - 16:49
Több golyó - nagyobb felületen oszlik el a terhelés.
Volt régen gyerekkoromban egy gagyi bringám, noname elsõagy, ami mai szemmel is szépen futott, az volt ilyen mûanyag kosárral szerelve. Azzal alapvetõen nem volt baj...
De jobb a kónuszos rendszer kosár nélkül szvsz.
Volt régen gyerekkoromban egy gagyi bringám, noname elsõagy, ami mai szemmel is szépen futott, az volt ilyen mûanyag kosárral szerelve. Azzal alapvetõen nem volt baj...
De jobb a kónuszos rendszer kosár nélkül szvsz.
Posted 2009. April 09. - 14:02
Én meg nem. Nem az a hagyományos kosár van benne....
én kidobnám az xtbõl is!
A sebesség mindent megold.
Posted 2009. April 09. - 13:21
Az agy márkáját sajnos nem tudom. Amúgy a bicaj egy hauser márkájú mountain bike. Kb. 7-8 éves lehet.
A múltkori csapágy törésem következtében esetleg megsérülhetett az agy?
A múltkori csapágy törésem következtében esetleg megsérülhetett az agy?
Posted 2009. April 09. - 12:05
golyóskosár sucks...
én kidobnám az xtbõl is!
milyen agyról beszélünk fbela?
gyík kónuszos agyak néha beállíthatatlanok! Nekem ezekkel az utólag vehetõ 300ft-os tengelyekkel sajnos nincs jó tapasztalatom.
én kidobnám az xtbõl is!
milyen agyról beszélünk fbela?
gyík kónuszos agyak néha beállíthatatlanok! Nekem ezekkel az utólag vehetõ 300ft-os tengelyekkel sajnos nincs jó tapasztalatom.
Posted 2009. April 09. - 11:22
Üdv!
Valaki meg tudná mondani hogy mi az ami még eltörhet a golyóskosáron kívül a hátsó kerékagynál? Mert újat raktam bele, meg új tengelyt, de még így is kotyog a kerék.
Kösz elõre is!
Valaki meg tudná mondani hogy mi az ami még eltörhet a golyóskosáron kívül a hátsó kerékagynál? Mert újat raktam bele, meg új tengelyt, de még így is kotyog a kerék.
Kösz elõre is!
Posted 2009. April 07. - 23:16
azokba a magasságokba én nem emelkedem
xt túl drága a zsebemnek
...
de télleg
feri barátom már 2x cseréli :-)))
xt túl drága a zsebemnek
...
de télleg
feri barátom már 2x cseréli :-)))
Posted 2009. April 07. - 22:31
De használ, xt'08 baloldal.sztem mindeki igy nyomja, aki otthon szerel
csak azolcsóbb összerakós gyáraknak jó, mert nem kell baszkódni az egynekénti elgurulnemgurulmegállazsírban projekttel
shimano sem használ kosarat egyik agyában sem
A sebesség mindent megold.