Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Otthoni szerelés, szerszámok

- - - - -

• Please log in to reply
6030 replies to this topic

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2,353 posts
Slayer, pont ezt a hármat lehet kapni boltban. (A nyomda tördelõje vagy ;) )
Az Mtb rider nagyon korrekt, a másik kettõ kicsit elavult, hiányos (pl tárcsafék, átütõs hajtómû..) de egy kezdõnek mind hasznos. A Baki Ádámé kedvesemnek is tetszik. :)
No megyek légtelenítek..

Ride everywhere.

.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
továbbá a Park Tool-nak is rendkívül jó repair help-je van, itthon a "rutinszerelések" (középcsapágy, pedál, váltó beállítás) elõtt is mindig átfutom az aktuális oldalt, hogy biztosan jól csináljam, és ne rossz fele terheljem a kulcsot - elõ szokott fordulni sajnos néha...

illetve Sheldon Mester weblapjáról is nagyon-nagyon sokat lehet tanulni, ha tud az ember angolul, és van minimális mûszaki érzéke meg esetleg egy szótára, vagy ismerõse, aki ismeri az angol szakszavakat.

edit: a Baki-féle mtb rider ingyenesen letölthetõ, bár én megvettem.

slayer006

slayer006

vendég

• fórumtag
  • 57 posts

Na egy ilyen könyv jól jönne, megpróbálom beszerezni. Egyre inkább foglalkoztat a szerelés, meg szükség is van rá, az utóbbi idõben, elég gyakran megbetegszik a hauser.

Szia

Tettem fel egy kis olvasnivalót. Remélem segít másnak is. ;)

Kerékpár - Szerelés, javítás, karbantartás
http://rapidshare.de...tartas.rar.html

Mountain Bike Rider
http://rapidshare.de...eRider.rar.html

Rob Van der Plas - Kerékpárjavítás Házilag
http://rapidshare.de...azilag.rar.html

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
youtube-on van rengeteg szerelosdi

ha beszelsz kicsit angolul lehet meg jobb is mint a konyv, mert latod hogy mit kell csinalni

a konyvben is vannak kepek, de oda meg kell egy kis kepzeloero
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

fbela

fbela

vendég

• fórumtag
  • 17 posts
Na egy ilyen könyv jól jönne, megpróbálom beszerezni. Egyre inkább foglalkoztat a szerelés, meg szükség is van rá, az utóbbi idõben, elég gyakran megbetegszik a hauser.

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2,353 posts

Már bocs, de valahol el kell kezdeni, azért mert néhány napja regisztráltam, még nem kell mindent tudnom.

Igazad van kevés a szakkönyv (jelenleg csak 3-at kapni könyvesboltban) de beszerezhetõ.
És nem is mondtam, hogy mindent tudsz ;)
Mindenesetre ne a kerékfûzéssel kezd, hanem mondjuk, a nyeregbeállítassal.. vagy tanulj valakitõl..

Ride everywhere.

.

fbela

fbela

vendég

• fórumtag
  • 17 posts

Na jó, nekem is sikerült már reggeli helyett kereket fûzni, (aznap munkába már azzal mentem, üzenõfalon is megemlítve.. ;) ) de szerintem a béla aki asse tuggya mijaza küllõhossz nem fog monitornak háttal kereket fûzni.

Már bocs, de valahol el kell kezdeni, azért mert néhány napja regisztráltam, még nem kell mindent tudnom.

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2,353 posts
Igaz champion.. minnegy no.

Tudom, hogy van.

A sima (shimano) racsnival csak az a gondom, hogy ugye néha a kalapács megugrik, és hatalmasat csattan, egy normális racsnis agy rohedtdrága, ami meg nem az az nem bírja a 4 keresztet (ez persze csak elméletben van így mert ideiglenesen --fél év-- volt egy gagyi agyam ami bírta) illetve nem tetszik (tink novatekk...)

Ride everywhere.

.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

Cj sima dt leader küllõid vannak?

erre reagaltam. olyan hogy dt leader nincsen.

amugy van CenterLock - 6csavar atalakito olcsoert, nem problema ha ki akarod probalni a silent clutch-ot
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2,353 posts
Ezt írtam sapim leader, de dt- hanyagolom, (legalábbis magamnak)

Ride everywhere.

.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
sapim leader

vagy

dt champion

RAUH-Welt
B E G R I F F

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2,353 posts
Na jó, nekem is sikerült már reggeli helyett kereket fûzni, (aznap munkába már azzal mentem, üzenõfalon is megemlítve.. ;) ) de szerintem a béla aki asse tuggya mijaza küllõhossz nem fog monitornak háttal kereket fûzni.

Cj sima dt leader küllõid vannak? Csinálsz forgásos trükköket?
Nekem háromnak szakadt le a feje egyszerre, pedig csak egy sima 30 centis beugrást csináltam... aztán másnap lecseréltem az egészet sapim leaderre, az bevált már..

Silent Clutch tárcsás agya van valakinek? érdekel, hogy mennyit bír (és hogy miért nincs 6 csavarosba:cry: )

Ride everywhere.

.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

hattal a monitornak? amikor eloszor csinaltad neked sem ennyi volt

De amikor másodszor akkor csak ennyi.

A sebesség mindent megold.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Én miskolci triálosok videója alapján tanultam meg, imádok fûzni, mert jó meló. :)

Azóta lett egy olyan kerekem, most azzal ugrálok, darab nyolcas, vagy laza küllõ sincs, pedig azért eléggé gyûröm elhibázott ugrásokkal.
Zac2000 + DT + Silent Clutch

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
hattal a monitornak? amikor eloszor csinaltad neked sem ennyi volt

RAUH-Welt
B E G R I F F

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Nem veletlen nem valaszoltam neki, aki szerint egy fuzes csak kidugom bedugom betekerem, az menthetetlen :)

Pedig csak ennyi, nekem. :)

A sebesség mindent megold.

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,175 posts
Már vagy 20 éve szinte kizárólag magamnak centrírozom a kerekeimet (megmásokét), de a befûzésnek még sose bírtam nekiállni. Egyszer végignéztem a procedurát, és persze egyszerûnek tûnt, egy olyan ember kezébõl, aki már sokadszor csinálta. Nagyjából 3 dolgot nem csináltam még bringán: kerékfûzés, telószerelés és hidraulikus fékek buzerálása. Egyszer majd ezeket is...

--Trifo

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,374 posts
http://sheldonbrown....wheelbuild.html
People should know when they are conquered.
Would you, Quintus? Would I?

Trek3900

Trek3900

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 posts
Mi lenne a webcíme ennek a mesteri oldalnak?

én eddig kétszer fûztem kereket, Sheldon Mester útmutatásai alapján megvoltam 30 perc alatt. viszont elõtte lebeszéltem a szervízben, hogy odaviszem laza küllõkkel, õk meg centrírozzák ki...:D

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2,353 posts
Ez fura, nekem meg a fûzés a nemszeretem munka, centírral nem sose volt bajom.
76 darab alkatrészt egyberakni kicsit idegesítõ, de megcsinálom..

Ride everywhere.

.