Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Otthoni szerelés, szerszámok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6030 hozzászólás a témában

chaostheory

chaostheory

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
Oks köszi a tippeket;)

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
De mielõtt hozzányúlnál vidd vissza a Decathlonba. Ha már nekiállsz szerelni, jó eséllyel elveszti a garanciáját.

Csipisz_

Csipisz_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.517 hozzászólás
Kerék elõl hátul a helyén van, központos?Nem laza a gyors zár, vagy a tengelyanya?Kormánycsapágy forog finoman, nem akad vagy esetleg kotyog?
Kb ezek okozhatják.Persze lehet más is, de látatlanban ezek ugrottak be.

http://skidmark.blog.hu/
"Ostobákkal ne bocsátkozz konfliktusba,mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."

chaostheory

chaostheory

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
Helló!

Kezdõ bicós vagyok, nemrég vettem egy új bicót (rockrider 5.3) csak olyan gondom van vele, hogy ha egyenes terepen megyek nagyobb sebeséggel, elkezd jobb oldalra húzni az egész és eléggé nehéz egyenesben tartani. A kérdésem az, hogy ezzel lehet-e vagy kell-e itthon csinálni valamit, vagy ez csak azért van, mert még új és meg kell szokni és be kell járatni?
Választ elõre is köszi!!

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
ok, köszi!

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás
elõször nem volt semmi különleges szerszámom,csupán opldal-csípõfogó,kalapács,vízpumpafogó,vill.kulcs stb.Aztán rájöttem,mi az a sárga kütyü,amit az XT fékhez adtak,vagy nem tudom honnan van,de van.Az tényleg hasznos,de nélküle is megy,(ment).

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
esetleg 2 db sárga müanyag basz, amivel satuba tudod szoritani a csövet, a tüske beütéséhez

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
Shimano Alivio olajos fékcsõ rövidítéséhez kell valami spéci szerszám?
Techdocs szerint úgy látom elég egy éles kés, villás kulcs meg kalapács.

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás

Mit használtok defekt ellen?

Én defektvédõ szalagot használok.A belsõ és a külsõ közé kell behelyezni.Pár ezer forintos cucc,és hathatós védelmet nyújt.Mióta ezt használom,alig van pár defektem egy év alatt.Ezzel szemben,míg nem használtam,és ha a külsõk már kopottabbak voltak,szinte mindig szerelhettem.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
jó mondjuk ha olyan a vidék akkor biztos hasznos tud lenni...
könnyû külsõrõl én conti explorer után mondtam le. soha nem volt annyi defektem mint avval :/
ami könnyü az vagy papírvékony vagy nincs rajt minta. legalábbis én eddig ilyenekkel találkoztam. aranyárban lévõ gummákat még nem próbáltam .)

TheKop

TheKop

törzsvendég

• fórumtag
  • 274 hozzászólás
defekt ellen én foltot használok meg ragasztót. ahányszor van annyiszor kibírom azt a 10perc szerelést. lötyitõl csak nehezebb lesz a kerék. szvsz.[/QUOTE]

Úgylátszik folytatódik a tavalyi pechszériám...Kb 10km tekerés után jött a defekt...Nagyon unom máááár!
Arról nem is beszélve ,hogy nagyon utálok szerelni :)
You'll never walk alone!
„A fájdalom elmúlik, a gyõzelem örökké megmarad."

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
bizonyos esetekben biztos elõnyösebb, mint a lötyitlen belsõ
de MATT sporttársank tök igaza van, veszitek az 500g körüli külsõket, aztán feltuningolátok lötyivel

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

defekt ellen én foltot használok meg ragasztót. ahányszor van annyiszor kibírom azt a 10perc szerelést. lötyitõl csak nehezebb lesz a kerék. szvsz.

Nagyon hamar megunnád, ha velünk járnál túrázni. Dantéval meg fõleg. Dombság túrán kötelezõ érvényû a túrakiírásban feltüntetett latex belsõ és/vagy defektgátló lötyi.:)

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás

Köszönöm szépen!A szerelés nagymestere vagyok:)
Kitekertem a gyorszárat, félretettem és utána vakargattam a fejem ,hogyan tovább...
Ust rendszer nekem nagyon drága.Valami lötty a kerékbe?

utána megfogod a bal kezeddel a villát a jobb kezeddel a kereket (vagy fordítva :D) és kiveszed a kereket :)

defekt ellen én foltot használok meg ragasztót. ahányszor van annyiszor kibírom azt a 10perc szerelést. lötyitõl csak nehezebb lesz a kerék. szvsz.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

új maxle-nak le kell szedni a kupakját?

enyimnél (régi pike) csak ki kell tekerni a tengelyt a lábban lévõ menetbõl és kész.

Tudja a fene, már nem emlékszem rá (lehet, hogy nem kell).

Kitekertem a gyorszárat, félretettem és utána vakargattam a fejem ,hogyan tovább...

Latex belsõ, vagy defektgátló lötty a hagyományos belsõbe, esetleg a kettõ kombinációja.

TheKop

TheKop

törzsvendég

• fórumtag
  • 274 hozzászólás
You'll never walk alone!

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
új maxle-nak le kell szedni a kupakját?

enyimnél (régi pike) csak ki kell tekerni a tengelyt a lábban lévõ menetbõl és kész.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Rs reba sl

Jobb oldalon (oldalválasztás alapja, ahogy a bringán ülsz) lehajtod a kart ütközésig, majd egyik kezeddel megfogod a bal oldalon a kupakot, a másikkal pedig a kart pedig az óramutató járásával ellentétesen kitekered, míg le nem jön a kupak, majd kihúzod az agyból. Visszarakni értelemszerûen ezzel ellentételesen kell.

TheKop

TheKop

törzsvendég

• fórumtag
  • 274 hozzászólás
Rs reba sl
You'll never walk alone!

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
Ez a villától függ. Milyen teleszkópban van?