Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Otthoni szerelés, szerszámok

- - - - -

• Please log in to reply
6030 replies to this topic

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Király utca szerszám boci sandvic vagy bacho (testvér márka) lényegesen olcsóbb és ugyan az a minõségi kategória 17 éve használom õket.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 posts
Köszi, de nem gyõzött meg. Honlapot látok sokat, az nem gond, de konkrétum nincs, hogy mit tudom én vettem az obi-ban luxx csavarhúzó szettet, és jó/rossz volt. :) Nem Beta szintût keresek, csak elérhetõ áron olyan szettet, ami nem nyíródik el pár használat után

Gardner03

Gardner03

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 posts
Nézz körül az uni-max weboldalán.

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 posts
Sziasztok.
Most jövök pár szerszám boltból, köztük egy stanley mintaboltból, és tanácstalan vagyok csavarhúzók terén. Valami jó minõségû kellene elérhetõ áron, de nem tudom mit érdemes venni. Ez irányú tapasztalata van valakinek?

Gardner03

Gardner03

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 posts
Köszi VV! :o Mindig a legegyszerûbb megoldás, az igazi...

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
A gyártó honlapjáról:

[ATTACH]2353[/ATTACH]

Egy percbe se került megkeresni...;)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
jaja, fecskendovel, gumicsovel es villaskulccsal nagyjabol barmilyen feket le lehet legteleniteni [nekem mar eleg sok fajta sikerult] szal akarmi van a rodolfo borondben, vagy tul van arazva, vagy folosleges.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts

Üdv! Az alligator légtelenítõ szettjérõl szeretnék informálódni.

Nem hiszem,hogy egy fecskendõn,gumislagon,meg pár egyéb kütyün kívûl túl sok minden lenne benne.Szinte nulla pénzbõl be tudod ugyan ezeket szerezni,innen onnan.10 rugót szerintem nem ér mag,de ez csak az én véleményem.

Gardner03

Gardner03

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 posts
Üdv! Az alligator légtelenítõ szettjérõl szeretnék informálódni.
Mindenhol egy szép szürke , ámde csukott állapotú bõröndkét találok ...
Azért kíváncsi lennék a tartalmára is .
Látta már valaki nyitott állapotban "Rodolfo dobozát"?

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,025 posts

Megtudná valaki mondani,hogy kerékpárnál a csavarokra milyen névleges meghúzási nyomaték értékek vonatkoznak?Mondjuk egy stucni,vagy rugóstag rögzítõ csava,stb.Az Aldiban lehet kapni nyomatékkulcsot,és jó lenne tudni,az a kulcs rendelkezik e olyan kis nyomaték értékkel,mint ami a kerékpárokhoz szükséges.

a google még mindig haver:

Torque specifications

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts
Köszi!Akkor ez valószínû csak autóhoz és ilyesmihez lenne jó,mert ha jól emlékszem,28 Nm-tõl indul.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Két változat az elterjedt. Amit te keresel, az a kisebbik, 1-20Nm közötti (az említett alkatrészek alsó értékei 3Nm körül kezdõdnek), a nagyobbik pedig a 10-80Nm közötti tartományokra készül.

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts
Megtudná valaki mondani,hogy kerékpárnál a csavarokra milyen névleges meghúzási nyomaték értékek vonatkoznak?Mondjuk egy stucni,vagy rugóstag rögzítõ csava,stb.Az Aldiban lehet kapni nyomatékkulcsot,és jó lenne tudni,az a kulcs rendelkezik e olyan kis nyomaték értékkel,mint ami a kerékpárokhoz szükséges.

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts

Utóbbi szerszámmal raktam már fel xt agyra tárcsákat. Az tuti jó hozzá.

Köszi! Csak drágább a leves - a posta- , mint a hús :S

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 posts
Ha legyártjátok és esetleg csináltok róla rajzot én szivesen megnézném.Én is szeretnék csinálni eggyet,de én még élõben nem láttam ilyet,hogy egyáltalán,hogy néz ki.

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 posts
Jómagam szintén évekig dolgoztam, és vezettem is szervízt, és eddig énis csak full fém álványokkal dolgoztam hála az égnek. Sajnos nem találtam tegnap óta még megfelelõ megoldást, de szerintem az lesz a vége, hogy legyártjuk egy kedves ismerõsömmel, mivel ha látnád az álványom te is biztosan azon a véleményen lennél, hogy na ezt érdemes megtartani... :D jobbat nem tudok

Nem túl mobilis a dolog, mivel mindene vaskos acél, de a célnak tökéletesen megfelel. Autófényezés miatt megmaradt egy 3 liter japán verseny színû festék, azaz fehér amivel le lett fújva 2 rétegben, hát kissééé idõtálló lett... :) azóta kapott jópár matricát is, ezért nem szeretnék megválni tõle.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
persze megfelel, csak en be vagyok oltva az ilyenek ellen :)

dolgoztam par evet muhelyben, es ott Kestrel Engineering allvanyok voltak, azok utan nem birnek elviselni egy ilyen full muanyagot :)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Az tény és való hogy olcsó húsnak híg a leve , de aki otthon akarja bütykölni a bringáját annak tökéletesen megteszi a mûanyag fejes is , ez az én véleményem. A másik pedig az 2 mûhelyt is ismerek ahol olyat használnak amit kicsit lejjebb belinkeltem az egyik helyen több mint 22 hónapja és semmi baja, akkor otthoni szerelésre szerintem tökéletesen alkalmas.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
altalaban aki allvanyt gyart, az arulja kulon a fejet is, mivel az az a resz ami elhasznalodik/elkopik/eltorik stb. szal hogy legyen cserealkatresz.

ez nem azert olcso mert csak fej, hanem mert muanyag.

a fentebb linkelt sarga Pedros allvany fejresze is kaphato kulon, de az 150 angol font. es igy nez ki:
Feltöltött kép

olcso husnak hig a leve

RAUH-Welt
B E G R I F F

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 posts
Képrõl tény, hogy úgy látszik, minden esetre utána járok, mert jóval olcsóbb megoldás mintha teljes álványt vennék, mellesleg utóbbira nincs szükségem. Valami ilyesmi fej kéne.