Érdemes ezt dekódolni (magyarra fordítani - sajnos meghaladja azt a szintet, amit lazán elolvasok) akkor is, ha össztelós a gépem?
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Otthoni szerelés, szerszámok
Started by
CURTISPAPI
, 2003. February 25. 21:21
Posted 2010. May 11. - 17:35
Érdemes ezt dekódolni (magyarra fordítani - sajnos meghaladja azt a szintet, amit lazán elolvasok) akkor is, ha össztelós a gépem?
Posted 2010. May 11. - 17:31
Posted 2010. May 11. - 17:25
váz/villa tekeredését kukkantsd meg
/kerekek egynyomon futása, illetve vmi jól látható madzag kontroll
Pardon?
Mi az a "madzag kontroll"?
Apropo: annak van jelentõsége, hogy tárcsafékes?
Posted 2010. May 11. - 17:22
váz/villa tekeredését kukkantsd meg
Posted 2010. May 11. - 17:11
Nagy nem volt (kétszer eldõltem vele álló helyzetben az SPD miatt).Volt nagy bukásod? Nem túl akkurátus módszer, de menj bele egy pocsolyába és utána nézd meg, hogy milyen nyomot hagysz: ha két keréknyomot látsz, akkor eldeformálódhatott a váz.
Viszont ezt azóta csinálja, hogy elhoztam a boltból...
Posted 2010. May 11. - 17:08
Volt nagy bukásod? Nem túl akkurátus módszer, de menj bele egy pocsolyába és utána nézd meg, hogy milyen nyomot hagysz: ha két keréknyomot látsz, akkor eldeformálódhatott a váz.
The Official Rules of the Euro Cyclist-----------------The Rules > Velominati
Posted 2010. May 11. - 16:47
Kellene egy kis segítség és nem találok igazán a témábavágó topic-ot: az a gondom, hogy a bringám kissé balra "húz". Szóval ha pl. a nyeregnél fogva, a talajra merõlegesen tartva próbálom tolni, akkor elõbb enyhén, majd egyre erõsebben balra akar fordulni. Ugyanezt érzem akkor is, ha rajta ülök. Mi minden okozhat ilyet?
Posted 2010. April 18. - 22:18
Bahco (korábban inkább sandvik néven) nekem is bevált.
Facom is.
Motorosban Bosch, Makita igen.
Skil, B&D nem.
Facom is.
Motorosban Bosch, Makita igen.
Skil, B&D nem.
Posted 2010. April 18. - 15:12
Filmtechnikus nagybátyámmal beszéltem szerszámokról. Arra juttotunk, hogy akinek nincs sok pénze erre, az Vorel szerszámokat vegyen. Errõl annyit kell tudni, hogy rendes hõkezelt CrV kulcsokról van szó, és a Toya cég gyártja ugyanazon a gyártósoron ahol a Yato szerszámok, ez esetben villáskulcsok készülnek. Õk évek óta ezeket a márkákat használják és nagyon bejött nekik. Persze sokkal jobb minõségû szerszámokat is használnak, pl Izoltas, de azt felesleges megvenni, ugyanúgy megteszi a fent felsorolt márka is.
A tippem mellé adok egy cimet is. szerszamwebshop.hu, õk a magyar Vorel beszállítók mint megtudtam és olcsón lehet hozzájutni nagyon ahogy néztem. Amiket felsoroltam amúgy bármit érdemes venni, hogyha hobby célra kell, nem ipari felhasználásra. Utóbbinál jön képbe az izoltas,knipex stb (okosodtam szerszámok terén nagyon az utóbbi pár napban)
A tippem mellé adok egy cimet is. szerszamwebshop.hu, õk a magyar Vorel beszállítók mint megtudtam és olcsón lehet hozzájutni nagyon ahogy néztem. Amiket felsoroltam amúgy bármit érdemes venni, hogyha hobby célra kell, nem ipari felhasználásra. Utóbbinál jön képbe az izoltas,knipex stb (okosodtam szerszámok terén nagyon az utóbbi pár napban)
Posted 2010. April 18. - 11:55
Hol lehet ezekrõl a szerszámokról olyan listát olvasni,ahol árak is vannak,és rendelni is lehet?
N -itt talán találsz árakat is. Van mellettük egy másik nagy szerszámkereskedés, ott nemtom van e bahco.
Nálunk a szerelõk képtelenek ezeket tönkretenni, a kulcsok már több éve bírják.
kisebb (pl 10-es) berohadt anyát a minõségi kulcs is tönkretesz, és ahol nem fér el a dugókulcs ott nagyon jól jön az a fajta villáskulcs, amit itt -->
http://www.noniusz.hu/WEBSET_DOWNLOADS/209/Bahco-2009%20-%20037-052.pdf flare-nut spannernek hívnak. Nem olcsók ezek sem, de örök darabok.
szerk: ilyenrõl beszélek: [IMG]http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:JqVTtIpbJhvYUM:http://www.transquip.com.au/products/FS1011.JPG[/IMG]
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.
Posted 2010. April 17. - 21:19
Mint már írtam 19 éve használok bahco sandvik szerszámokat ergonomikusak jó minõségûek .
Hol lehet ezekrõl a szerszámokról olyan listát olvasni,ahol árak is vannak,és rendelni is lehet?
Posted 2010. April 17. - 18:14
Üdv
az lenne a kérdésem hogy a régi szürke xtr dualcontrolhoz hogy kell a fokozatjelzõt felszerelni ?
az lenne a kérdésem hogy a régi szürke xtr dualcontrolhoz hogy kell a fokozatjelzõt felszerelni ?
Posted 2010. April 17. - 15:37
Posted 2010. April 17. - 12:21
Mint már írtam 19 éve használok bahco sandvik szerszámokat ergonomikusak jó minõségûek ( errõl csak annyit hogy Szigetszentmiklóson építettünk egy csarnokot 208 kültéri kandeláber volt az épület körül és a parkolóban ezek 4 csavarral voltak rögzítve melyekhez 32-es kulcs kellett. Probléma csak egy volt a csavarok a betonalapba öntve már egy éve kint voltak a szabad ég alatt és teljesen összerohadtak az elsõ 10 csavar le ill. feltekerésénél két kulcsot nyírtunk i egy csillag villást mindkét végén ill. egy villást, ezen senki nem csodálkozott mert csak úgy tudtuk tekerni ha rátettünk egy 2.5 m -es csövet. Mivel más nem maradt elõvettem a bacho villás kulcsomat és a maradék közel 800 csavart ezzel tekertük le és fel, ekkor 100%-ig meggyõzött a minõségérõl nem csak engem ) és tetszetõsek is egyik fogóm egyszer eltört és még a boltban rögtön cserélték mert azt mondták ilyenkor szinte automatikusan cserél a forgalmazó.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Posted 2010. April 17. - 01:07
Van egy majdnem teljes Beta szettem, de sajnos nincs se pénzem se lehetõségem kipótolni... Gedore nagyonjó, ez igyvan, csak az is drága jelen gazdasági helyzetemhez mérten. Esetleg ha a többirõl van infója bárkinek szívesen fogadom. Fõleg extol, fortum, és vorel ami izgatja a fantáziám.
Posted 2010. April 17. - 00:55
Gedore az már elég jó, de ha teheted, Beta-t vegyél. Azzal dolgozunk itthon, teljesen jó szerszámok. Az Unior készletem 15-ös kulcsa már kitágult, vagy hogy mondjam, a pedálhúzogatástól. Azóta az már nem igazán jó. Ha valami belerohad Beta-val veszem ki.
'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'
ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960
Posted 2010. April 16. - 16:34
Mûhely kialakítás a célom, és a környezetemben (ismerõseim, családtagok) nemcsak "villáskulcs" nélküli kerékpárok akadnak. Mellesleg mindenféle barkács melóhoz jól jöhet.
Posted 2010. April 16. - 15:25
Akkor bocsánat, én korlátolt pöcs csak a saját országútimban gondolkodtam.
Posted 2010. April 16. - 15:13
Gondolom ahogy 5ös imbuszból se szeret az ember mindenféle gagyi elnyalódó kulccsal dolgozni úgy arra a maradék 10%-hoz is ahol kellhet villáskulcs, szeretne valami minõségit venni.
Pl fék légtelenítésnél, össztelós váz forgáspontjainál is kellhet villáskulcs. Régi cuccoknál meg még ezer helyen.
Pl fék légtelenítésnél, össztelós váz forgáspontjainál is kellhet villáskulcs. Régi cuccoknál meg még ezer helyen.
Posted 2010. April 16. - 15:08
De mi ez a villáskulcs megszálottság? Ha van egy 5-ös imbuszkulcsod, akkor megvan a szereléshez szükszéges szerszámok 90%-a. Azon kívül kellhet még monoblokkhoz, fogaskoszorúhoz, lánchoz hozzávaló szerszám, azt kb. ennyi.