vettem egy regi ktm trekkinget (kb 15 eves lehet - alivio+stx) - eloszor jartam vele kicsit gyari allapotban, de most ugy voltam vele, hogy atalakitom kicsit a sajat szam ize szerint: leszedtem a folos alkatreszeket, ill annyi a nagy terv, hogy lehet kiprobalok rajta egy 28as big apple gumit a ballonossaga miatt.
egy helyen megakadtam: a kormanyban a dio sehogy sem akar beesni (utoljara kb 15 eve szereltem ilyet). nem ugy kellene ennek mukodni, hogy kicsavarom, a vegen egy kicsit a csavar kiemel, azt megutom, aztan kesz? a csavar teljesen be volt esve, ill mar lehet el is utottem a diot a helyerol, mert mar a csavart sem tudom visszatekerni. kiszedtem a kereket, hogy a masik oldalrol utom ki. kicsit arrebb is ment (mar nem esik be a csavar), viszont a csavart tovabbra sem tudom visszatekerni. olyan mintha elmozdult volna, de beleszorult. a kormanyszarat fesziti, mert az meg se moccant azota. mit lehet ilyenkor tenni?
vegulis a csavart sikerult visszacsavarni de akarmelyik oldalrol utom meg, a kormany nem ereszt.
De igen igy kellene szerelni. De az ido vasfoga mar osszehegeszthette az anyagokat.
Alulrol felfele utni ne probald mert a dionak elobb mindenkepp lefele kellene kibujnia.
Ha ugyis kiszedted a kereket nem tudsz bele vilagitani a villaba alulrol?
De a modszer helyes, felulrol kijjebb tekerni a csavart, beutni,ha nem tudsz tobbet lejebb utni (mert rovid a menet a csavaron) esetleg probald meg aulrol belecsavarni de akkor is lefele utni a diot (huzva, pl ugy hogy valami kulcsot vagy lyukas szerszamot rahuzol a csavarra.)
Ha a dio mar eltavolodott a kormanytol akkor johet az erõszak meg a csavarlazito olaj, stb ami van. Nameg a nyers ero