Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Otthoni szerelés, szerszámok

- - - - -

• Please log in to reply
6030 replies to this topic

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
nem volt odaírva, hogy boltban van hozzá szerszám? de igen. ;)
amugy egyetértünk. csak a célszerszám a jó szerszám.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

gagyenkov

gagyenkov

törzsvendég

• fórumtag
  • 502 posts

a csészéket bele kell verni a vázba. .

Ezt mégegyszer meg ne haljam! Tessék el vinni a vázat egy boltba és szerintem ingyen vagy minimális pénzért be húzzák a csészéket! Mert azokat egyenletesen bele kell préselni!
Gondod van a bringáddal? Dobd be a DUNÁBA! DUNA kerékpárbolt

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
nem erröl van szó? imbuszkészlet, "villáskulcsok", láncbontó, 2 féle csavarhúzó, sörnyitó, kiskés... a 2 vége pedig a gumileszedõ...
nekem megérte amennyibe került(fõleg mert a bátyám fizette:D) én meg lehúztam tõle jól.

Trueman

Trueman

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,302 posts
Nekem olcso praktiker dolgaim vannak, de egyenlore birjak. Es az a komplett, amelyikben van imbuszkeszlet, meg mindenfele nyalanksag? Nem vennek olyat, kicsit draga, de hatha egyszer...?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts

Udv!
Szerszamokkal kapcsolatban lenne 1 kerdesem. A 2004es biker's guideban lattam egy ACOR szerszamos keszletet. Van valakinek tapasztalata errol? Milyen minosegu szerszamok ezek?Koszi.BYe

Feltöltött kép
ha erre gondoltál, akkor: kicsit drága, de nekem megérte. más szerszámom nincs is, csak ezzel mászkálok, és eddig midnent meg tudtam oldani a segítségével.
minõsége kiváló szeirntem.

(enyémen van még csavarhúzó, és kiskés is.)

Trueman

Trueman

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,302 posts
Udv!
Szerszamokkal kapcsolatban lenne 1 kerdesem. A 2004es biker's guideban lattam egy ACOR szerszamos keszletet. Van valakinek tapasztalata errol? Milyen minosegu szerszamok ezek?Koszi.BYe

Ethyl

Ethyl

vendég

• fórumtag
  • 13 posts
Egyféle CC/minimálenduro vázon gondolkodom éppen, ha már venni kõ' vázat.
Píz lenne rá kb 30-40-50e Ft max. (rugóstag nélkül) Elõre van egy Manitou six 100 mm-re állítva. Hátra bõven elég rst22 vagy rst56 vagy ilyesmi rugóstag ( szóval 185 mm beépítési hossz).

Túristaösvényekre kéne idehaza és a sógoréknál (Burgenlandi erdei varacsk).

Szóval egy használt fully váz max 50-ig (rugóstag nélkül), 1x1/8-as fejcsõvel. Van ötlet? Típus, márka? Nekem nincs 5let, neten váz ügyben még nem bogarásztam. Esetleg valami vezérfonalat tudtok adni? :lick:

ez mehetne a vázas topicba is ;) azért van

Ethyl

Ethyl

vendég

• fórumtag
  • 13 posts
Köszönöm, megvilágosodtam. Nos a csésze beverhetetlen teháát, 1 colos fejcsövû a vázam. Szóval most itt van egy komplett bicikli szétszedve a padlón, egy jó váz kéne és már rakhatnám is össze....

No karácsonyra nézek valami jó kis vázat azthiszem....

Mégegyszer kösz a válaszokat! :gwizd:

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
nem ragaszkodom, de ez van berakva ftp kapcsolatként a wincommanderbe.(tudom, már totál kommandernek hívják)
de inkább akkor galeri. feldobtam a szoftvert jól.
szal ha valahogy ilyesmi adatokat mérsz akkor jo.
http://www.bikemag.h...
ha nem, hát akkor nem.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
hogy ragaszkodsz ahhoz a sz@r tar.hu-hoz.

inkabb ezt vagy vmi hasonlot
http://imageshack.us/index3.php

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
a csészéket bele kell verni a vázba. (ha magától belemegy könnyen, akkor ki van nyúlva a fejcsõ, és új váz kell, vagy egyéb kókánytuning)
hivatalosan persze van kormánycsapágy behúzó szerszám, ami pontosan illeszti be a vázadba a fejcsapágycsészéket, hogy minden tökéletesen egyenes legyen. de ez elég drága szerszám, otthon nem igen tart senki. ehelyett egy vastag fa alátesz, csésza rárak, fejcsõ ráilleszt, még egy fa felülre, majd samu, oszt belekalapál. ha ügyes vagy, pont jó lesz.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
a kormánycsapágy alsó és felsõ csészéje belemegy a fejcsõbe. tahát kb a csészének a benyomódni való része nagyjából akkora átmérõjü, mint a fejcsö belsõ átmérõje. ha ez a 2 adat nem egyezik, akkor az azt jelenti hogy a váz fejcsöve csak 1 colos. akkor tényleg a vázcsere fogalma lép életbe sajnos.

itt is lesz egy rajzolt kép mindjárt:
http://www.tar.hu/thezolee/kcs05.jpg
most azonnal tökön döföm magam... tar.hu lolcrap
mindjárt linkelek frissen rajzolt képet.
amúgy ahogy mondtad h össze akarod rakni, teljesen kened vágod a témát!

Ethyl

Ethyl

vendég

• fórumtag
  • 13 posts
Segítséget kérnék embörök!

Otthoni bicóépítésre adtam a fejemet. Gondom van! Adva van a fejcsövem a vázon, a-heades 1x1/8 B+ korm. csapágy dobozban, közgyûrûk, stucni, körmös rózsa/dió, Manitou six telló...

Elméletileg ezt kell csinálnom?:

- méretre vágott telónyakra rádobom az alsó csapágyat, rádobom a vázat fejcsövénél, rádobom a felsõ csapágyat, rádobom a közgyûrût, rádobom a stucnit, a telószárba beütött körmös rózsa segítségével rádobom a kupakot és összehúzom az egészet, beállítom 'sztán stucnit meghúzom...

Nade!!! Lehet hogy elbaszott a velejétõl az egész és a váz fejcsöve nem 1 1/8-as??? (Hauser Maxxwell, ingyen kaptam) Ezt azért kérdem, mert úgy hallottam, hogy a fejcsapágy-készletbõl a két csészét bele kell húzni a fejcsõbe alul és felül is, viszont a csészék átmérõje ugyanakkora mint a fejcsõ átmérõje, ezért beleütögetése lehetetlennek tûnik!

Tehát a kérdéseim:

1.) A váz fejcsövébe bele kelle húzni az A-heades rendszernél a csészéket alul-felül? Igen vagy nem?

2.:) Vehetek új vázat? :scared:

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
en szoktam kivulrol
vagyis csak akkor uttottem eddig belulrol ha kintrol nem fertem hozza.
persze nekem van agyam
csak sokan nem hiszik el.

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts

belulrol!szerintem ha kivulrol utod serulhet a csesze ahol a golyok futnak

nyugimán.
senki, azaz senki nem üt ki kivülrõl kcs-t. valaki csak nagyon vicceskedett.
vagy tréfarépát evett....
esetleg kilyukadt a humorzsák....
szal csak pojénkodott valaki.

yvorl

yvorl

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,030 posts
tudna valaki Budapesten kölcsönadni nekem régi középcsapágy szerszámot?
azt a faytát ameyiken 6 yuk van a baloldalon (pl.aszem shimano is iyen volt) és a két ellentétes oldalon lévõ yuk segitségével kell kiszedni. iyesmi:::
http://www.velostuf....ybbcupsold2.jpg
http://www.velostuf....ybbcupsold1.jpg
nagyon megköszönném, mertnem tudom szétszedni..és boltba meg igy nem tudok elmenni vele.(szét van belül)yvorlpu@freemail.hu ((30/4108066)) XI.ker de elmegyek máshova is.

maxigaz

maxigaz

vendég

• fórumtag
  • 51 posts
belulrol!szerintem ha kivulrol utod serulhet a csesze ahol a golyok futnak

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
a seprûnyél egyenesre lefûrészelve pont jó arra, hogy belülrõl kiütögessük. én semmilyen k.cs.-t nem ütögetnék kívülrõl....

gagyenkov

gagyenkov

törzsvendég

• fórumtag
  • 502 posts
Ezt miért csinálod??
Gondod van a bringáddal? Dobd be a DUNÁBA! DUNA kerékpárbolt

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
en kemeny faval szoktam kivulrol utogetni.
mondjuk egy arany szinure eloxalt chris king-et mar en is csak belulrol utnem