Jelentkezz be Regisztrálj
Otthoni szerelés, szerszámok
Írta 2004. november 21. - 17:56
amugy egyetértünk. csak a célszerszám a jó szerszám.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2004. november 21. - 17:44
Ezt mégegyszer meg ne haljam! Tessék el vinni a vázat egy boltba és szerintem ingyen vagy minimális pénzért be húzzák a csészéket! Mert azokat egyenletesen bele kell préselni!a csészéket bele kell verni a vázba. .
Írta 2004. november 21. - 14:40
nekem megérte amennyibe került(fõleg mert a bátyám fizette:D) én meg lehúztam tõle jól.
Írta 2004. november 21. - 14:10
Írta 2004. november 21. - 13:30
Udv!
Szerszamokkal kapcsolatban lenne 1 kerdesem. A 2004es biker's guideban lattam egy ACOR szerszamos keszletet. Van valakinek tapasztalata errol? Milyen minosegu szerszamok ezek?Koszi.BYe
ha erre gondoltál, akkor: kicsit drága, de nekem megérte. más szerszámom nincs is, csak ezzel mászkálok, és eddig midnent meg tudtam oldani a segítségével.
minõsége kiváló szeirntem.
(enyémen van még csavarhúzó, és kiskés is.)
Írta 2004. november 21. - 13:19
Szerszamokkal kapcsolatban lenne 1 kerdesem. A 2004es biker's guideban lattam egy ACOR szerszamos keszletet. Van valakinek tapasztalata errol? Milyen minosegu szerszamok ezek?Koszi.BYe
Írta 2004. november 20. - 19:55
Píz lenne rá kb 30-40-50e Ft max. (rugóstag nélkül) Elõre van egy Manitou six 100 mm-re állítva. Hátra bõven elég rst22 vagy rst56 vagy ilyesmi rugóstag ( szóval 185 mm beépítési hossz).
Túristaösvényekre kéne idehaza és a sógoréknál (Burgenlandi erdei varacsk).
Szóval egy használt fully váz max 50-ig (rugóstag nélkül), 1x1/8-as fejcsõvel. Van ötlet? Típus, márka? Nekem nincs 5let, neten váz ügyben még nem bogarásztam. Esetleg valami vezérfonalat tudtok adni? :lick:
ez mehetne a vázas topicba is azért van
Írta 2004. november 20. - 19:28
No karácsonyra nézek valami jó kis vázat azthiszem....
Mégegyszer kösz a válaszokat! :gwizd:
Írta 2004. november 20. - 18:26
de inkább akkor galeri. feldobtam a szoftvert jól.
szal ha valahogy ilyesmi adatokat mérsz akkor jo.
http://www.bikemag.h...
ha nem, hát akkor nem.
Írta 2004. november 20. - 18:22
inkabb ezt vagy vmi hasonlot
http://imageshack.us/index3.php
NE ÍGY! NE ÍGY!
lor-inc g-boxx designer. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...
Írta 2004. november 20. - 18:06
hivatalosan persze van kormánycsapágy behúzó szerszám, ami pontosan illeszti be a vázadba a fejcsapágycsészéket, hogy minden tökéletesen egyenes legyen. de ez elég drága szerszám, otthon nem igen tart senki. ehelyett egy vastag fa alátesz, csésza rárak, fejcsõ ráilleszt, még egy fa felülre, majd samu, oszt belekalapál. ha ügyes vagy, pont jó lesz.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2004. november 20. - 17:50
itt is lesz egy rajzolt kép mindjárt:
http://www.tar.hu/thezolee/kcs05.jpg
most azonnal tökön döföm magam... tar.hu lolcrap
mindjárt linkelek frissen rajzolt képet.
amúgy ahogy mondtad h össze akarod rakni, teljesen kened vágod a témát!
Írta 2004. november 20. - 17:35
Otthoni bicóépítésre adtam a fejemet. Gondom van! Adva van a fejcsövem a vázon, a-heades 1x1/8 B+ korm. csapágy dobozban, közgyûrûk, stucni, körmös rózsa/dió, Manitou six telló...
Elméletileg ezt kell csinálnom?:
- méretre vágott telónyakra rádobom az alsó csapágyat, rádobom a vázat fejcsövénél, rádobom a felsõ csapágyat, rádobom a közgyûrût, rádobom a stucnit, a telószárba beütött körmös rózsa segítségével rádobom a kupakot és összehúzom az egészet, beállítom 'sztán stucnit meghúzom...
Nade!!! Lehet hogy elbaszott a velejétõl az egész és a váz fejcsöve nem 1 1/8-as??? (Hauser Maxxwell, ingyen kaptam) Ezt azért kérdem, mert úgy hallottam, hogy a fejcsapágy-készletbõl a két csészét bele kell húzni a fejcsõbe alul és felül is, viszont a csészék átmérõje ugyanakkora mint a fejcsõ átmérõje, ezért beleütögetése lehetetlennek tûnik!
Tehát a kérdéseim:
1.) A váz fejcsövébe bele kelle húzni az A-heades rendszernél a csészéket alul-felül? Igen vagy nem?
2. Vehetek új vázat? :scared:
Írta 2004. november 20. - 11:31
vagyis csak akkor uttottem eddig belulrol ha kintrol nem fertem hozza.
persze nekem van agyam
csak sokan nem hiszik el.
NE ÍGY! NE ÍGY!
lor-inc g-boxx designer. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...
Írta 2004. november 20. - 11:13
belulrol!szerintem ha kivulrol utod serulhet a csesze ahol a golyok futnak
nyugimán.
senki, azaz senki nem üt ki kivülrõl kcs-t. valaki csak nagyon vicceskedett.
vagy tréfarépát evett....
esetleg kilyukadt a humorzsák....
szal csak pojénkodott valaki.
Írta 2004. november 20. - 07:27
azt a faytát ameyiken 6 yuk van a baloldalon (pl.aszem shimano is iyen volt) és a két ellentétes oldalon lévõ yuk segitségével kell kiszedni. iyesmi:::
http://www.velostuf....ybbcupsold2.jpg
http://www.velostuf....ybbcupsold1.jpg
nagyon megköszönném, mertnem tudom szétszedni..és boltba meg igy nem tudok elmenni vele.(szét van belül)yvorlpu@freemail.hu ((30/4108066)) XI.ker de elmegyek máshova is.
Írta 2004. november 19. - 06:58
Írta 2004. november 18. - 21:52
Írta 2004. november 18. - 21:18
Írta 2004. november 11. - 15:35
mondjuk egy arany szinure eloxalt chris king-et mar en is csak belulrol utnem