Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Otthoni szerelés, szerszámok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6030 hozzászólás a témában

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
Köszönöm!
Akkor nem viszem ezért a boltba félig szétszedett állapotban;)
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
a csészéket a túloldalról valami nagyobb csavarhúzóval+kalapács ki lehet ütögetni

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
Valaki segítsen instanat hogy ha kilazítom a fejcsapágyat kell e valami specó szerszám a kiszedéséhez?Vagy simán ki tudom piszkálni a csészéket?
Gyorsan kéne a help;)
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
na az nagyon jó, szólj, ha kész

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
..irok.. épp'
téma más, de hangulat hasonló.

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás

üveget vissza a bótba környezetudatosan

ez nagyon komoly :D
ez a jelzõ most egy ideig elszórakoztat :D

savanyúgabi írhatnál egy könyvet, lennék az elsõ megrendelõd :)

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás

Üdvözlet,

Tud valaki megbízható, ügyeskezû esztergályost? Belszakadt alu csavar a stucniba...

Elõre is,
Lakat

1:elméc' boré' ilyen müveletekhez már legalább a középsõ polcról válasszz..
2:befogod satuba óvatosan hgoy ne b@szd össze a stucnit /fa/müanyag lap... stb-
3: kinyitod a bort
4:egy beteg HSS szerszámból izzadósan mittomén, 4-es csigafúró- csinálsz egyik végére egy négyzet alapú gûlát a köszörûn uszkve,kihegyezed másik végét lelapolod, hogy meg tudd fogni, pölö, egy mentefúró hajtókarával
belefúrsz beszakadt csavarba ~2es fúróval
5:iszol
6:némiképp rákoppintasz ujdonsült szerszámodra, miután hegyét belehelyezted az imént furt likba
7:lsd.5.pont
8:megpróbálod kihajtani a csavart...ha nem gyógyult össze nagyon a stucnival,-s miért tette volna, hiszen mielõtt valami barom beleszakitotta, te azért alig hallhatóan bezsiroztad ;-)

S, ha minden jól megy, kicsvarod a kis piszkot

üveget vissza a bótba környezetudatosan

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Victrix: az én Aswer BMX markolatom is ragaszkodó típus, de fecskendõvel könnyen be tudsz pumpálni alá némi vizet több ponton, és így simán el tod forgatni/le tod húzni.

lakat: csavarkihajtóval próbáltad kiszedni a beteg elemet? Esztergályossal mi lett volna a terved?

Kösz a tippet, a jövõben, ha még egyszer lesz ilyen markolatom, mindenképpen így cselekszem. Igazság szerint nem rázott meg nagyon a dolog, mert le akartam cserélni teljesen más markolatra a meglévõt, de a dolog apropóját kormánycsere adta, amit késõbb követett volna a markolatcsere. Nagyon tuti kis markolat, de csak száraz idõben, mert esõben, ha elázik a felülete, kényelmetlenné válik, mivel eláztatja a kesztyût is, és ilyenkor könnyen megcsúszik az ember keze.

lakat

lakat

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
OK. Köszönöm szépen.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
:)

Bringaszervízben általában rendelkeznek ilyen szerszámmal - szerintem kézenfekvõbb, mint egy esztergályos felhajtása.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

lakat

lakat

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
Jorus,

Köszi a tippet, de sajnos nincs célszerszámom. Ezért szeretnék szakihoz fordulni.
Ami az esztergályost illeti talán egy esti mozi, vagy egy meghitt vacsora gyertyafénynél:)

Üdv
Lakat

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Victrix: az én Aswer BMX markolatom is ragaszkodó típus, de fecskendõvel könnyen be tudsz pumpálni alá némi vizet több ponton, és így simán el tod forgatni/le tod húzni.

lakat: csavarkihajtóval próbáltad kiszedni a beteg elemet? Esztergályossal mi lett volna a terved?

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

lakat

lakat

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
Üdvözlet,

Tud valaki megbízható, ügyeskezû esztergályost? Belszakadt alu csavar a stucniba...

Elõre is,
Lakat

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Kérdés:

Ritchey Truegrip WCS markolatot (neoprene) hogyan lehet legegyszerûbben "lerobbantani" a kormányról, ugyanis ma beletörött a bicskám a feladatba.

Segítségeteket elõre is megköszönve maradok tisztelettel...

Na ma nekiugrottam, de nem lett tökéletes az eredmény. A markolatot forró vízbe áztattam. Gumikesztyû fel, stucnira rálép, nagy levegõ és nekigyûrkõzés. Lejött, de elég nehezen, és bizony kifordítva, mint egy "gumi." A gond csak az, hogy nem lehet visszafordítani. Most vehetek egy másikat, de tanulásnak jó volt. Mindenféleképpen úgy kell megpróbálni a jövõben, hogy valamilyen síkosító anyagot kell a markolat alá juttatni és így kell lehúzni, mert úgy jár az ember, mint én, ahogy ezt néhány sorral feljebb vázoltam is.
A markolat alatt egy cseppnyi vízfolt se volt, ami bizonyítja, hogy minõségi anyagról van szó.

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
jézzzzus...
így nem is kell flex... :-I

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
ja.
nagy villáskulcs megfog
bicikli lefektet a földre.
stucnira rálépni, villáskulcs (akkro mint a kormány) rátesz kormányra, és röhögve lehúz.
ugye nem kapja meg a szorító erõt, ami akkor lenne ha a markolatot fogva húznád, és van is mit fogni...
csak a fékkart kell picit a stucni felé nyomni, hogy odaférjen a villáskulcs.

baky

baky

vendég

• fórumtag
  • 117 hozzászólás
sztem is wd40 + törölgetés a legjobb
másik megoldás (bringaszerelõ ajánlotta ... lol, hogy nekik milyen hülyesegekre van idejük): vannak olyan markolatok, amiknek a külsõ szélén egy korong van, ez helyettesíti a más markolatoknál használatos diót, amit a kormányba kell dugni. Ezen a korongon szokott luk is lenni. Pumpát rátesz, markolat másik végét lefog, pumpál, és a markolat lerobban ... :)

:mypage:

Tíz féle ember létezik a világon: egyik ismeri a kettes számrendszert, a másik nem.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Csatlakozom az elõttem szólóhoz. Nem volt gyenge.

kölyök8

kölyök8

maximus

• fórumtag
  • 13.478 hozzászólás
Hehehe... Ez yoo volt!

A Kokkknak nem az életkora határozza meg az agymenéseit, hanem a tényleges tartózkodási helye és az általa felvett órák idején a sulja közti távolság által keltett feszültség nagysága. Meg, hogy hogy kelt. :D

Trueman

Trueman

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.302 hozzászólás
Csak ugy ne csinaljatok mint nekem bringavetelkor vagy mikor a szervizbeen. Faszi fogja a frissen kivalasztott szivacsmarkolatom, es nemhogy megvizezne vagy valami. Fogja, beharapja, szetnyalazza, kiveszi a szajabol(csopog rola a nyal) :wtf: es elkezdi raccuppantani a kormanyomra.
Kisse poszen neztem. Rament 1 egesz delutanom hogy fertotlenitsem:D