Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Otthoni szerelés, szerszámok

- - - - -

• Please log in to reply
6030 replies to this topic

Spock

Spock

vendég

• fórumtag
  • 15 posts

még be is megy jól a sár, aztán oda a kilátás...

A dugó és a kupak nélkül láthatod a forgó elsõkereket akár a fejcsövön keresztülnézve is! :D

Az átmenõ pálcával alul-felül összehúzós (azaz headlock: pl.: http://www.chainreac...spx?ModelID=567) rendszer akkor nem jó, ha a gépre olyan sárvédõt akarsz tenni, amelynek a felfogatásához a villanyak és a váll üregébe rakott dió kell...

Szvsz, a stucni 2 csavarja csak magában valóban nem elég ahhoz, hogy az erõhatásoknak ellen tudjon állni, és ne lazuljon szét az egész!

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
meg amugy misnek kacérkodni, semmi elõnye nincs ha kiveszed. még be is megy jól a sár, aztán oda a kilátás...

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
de ha valami folytán kilazul a két csavar...

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts

akkor ez a körmös-csillag arra kell, hogy a kupakon át befelé tekert csavar "maga felé húzza" azt (és vele a villanyakat). Így a stucni felé kényszerítjük a villa vállán nyugvó alsó csészében a tûgörgõket, vagyis végeredményképpen feszesebb lesz a kormánycsapágy, igaz?

Az lehetséges egyáltalán, hogy ezt a csillagot+kupakot ki lehet hagyni a dologból? Ekkor hogyan oldódik meg a csapágy feszítése? Mindössze a stucni két oldalsó csavarja tartja össze ilyenkor az egészet?

Ollé'.
A lényegre tapintott uram! :D Ezért (is) yó a headlock;összehúzás után ki lehet venni,amikor már nem is kell,mert a stucni oldalán lévõ két csavar nem engedi Lmozdulni a stucnit és így a csapágyat a beállított helyzetbõl.
Valaki linkel7ne egy ilyen cumót,h 1értelmû legyen a használata;leegyszerüsítve ez egy pálca,a végén két koronggal,1 felülre,1 alulra.Azért is yobb így,mert a rózsánál csak felülrõl húzod össze a csapágyat,nem egyenletes erõvel a két végén.

Spock

Spock

vendég

• fórumtag
  • 15 posts
Köszi a kimerítõ válaszokat!

Ha jól értem Kalaius kolléga írását :cool2:, akkor ez a körmös-csillag arra kell, hogy a kupakon át befelé tekert csavar "maga felé húzza" azt (és vele a villanyakat). Így a stucni felé kényszerítjük a villa vállán nyugvó alsó csészében a tûgörgõket, vagyis végeredményképpen feszesebb lesz a kormánycsapágy, igaz?

Az lehetséges egyáltalán, hogy ezt a csillagot+kupakot ki lehet hagyni a dologból? Ekkor hogyan oldódik meg a csapágy feszítése? Mindössze a stucni két oldalsó csavarja tartja össze ilyenkor az egészet?

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
na belinkelem ide is hogy az önjelölt bicajszerelõ palánták élete könnyebb legyen: ;)
http://www.utahmount...m/fix/index.htm
Autist Team:)

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
A villanyakban lévõ cumó segít összehúzni a csapágyat,a közepében lévõ menetbe csavarod be a stucnee kupakján át a csavart...
De javaslom,térj át a headlock rendszerre,mert nem olyan nehéz mint amennyivel yobb és amennyivel leegyszerûsíti a szerelést:)
Tehát;
Fékrendszer leszed,stucni felsõ kupak kicsavar,oldalsó csavarok kicsavar.Tákolmány óvatosan széthúz,közben megfigyelheted,h milyen csapid van és milyen sorrendbe kell majd visszapakolnod a cumókat,ha esetleg nem lenne 1értelmû.A villa vállán fexik az alsó csésze,ezt yobb esetben csak le kell húzni (pl. asszem tûgörgõs csapiknál) rosszabb esetben lefeszíteni,ilyenkor óvatosan,nehogy sérüljön a futófelület!Ezt kell átrakni a köv villára...:)Közben csapágy megsasol,kitakarít,bezsíroz.Ha maradsz a rózsánál,akkor azt beütöd szépen az új villába,és visszacsúsztatod a nyakát.Ha túl hosszú a nyak,akkor levágsz belõle,ha nem sokkal hosszabb,akkor alátétekkel kisakkozhatod,h OK legyen.Stucni visszarak,úgy,h kicsit túllógjon,kb 1 mm-t,aztán felsõ kupakkal+csavarral feszesség beállít,úgy,h még simán forogjon a cumó de ne kotyogjon,aztán oldalsó csavarokkal iránybaállít.Kééééész!:D

gagyenkov

gagyenkov

törzsvendég

• fórumtag
  • 502 posts

Sziasztok!

(egy FSA Orbit ACB). Egyáltalán mire szolgál ez? :confused:
Most hirtelen nem tudom, hogy a vázamban integrált- ,fél-integrált-, vagy sima ?

Te! Ha ennyire nem tudsz semmit, akkor nagyon nehéz lesz:chin: Inkább menybe vele egy boltba, a XI.ker-ben van egy pár(pl:zöldpont) És segítenek! Egyébként ha csk villa csere, félóra az egész:) Nem nagy szám!
Gondod van a bringáddal? Dobd be a DUNÁBA! DUNA kerékpárbolt

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
a villanyakban az kuka. (körmös dió)
vehetsz újat. (pár száz ft)
a villáról pedig le kell csavarhúzóval szedni az alsó csészét, majd ezt felütni az új villára. körübelül ennyi, de majd meglátod!

Spock

Spock

vendég

• fórumtag
  • 15 posts
Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy egy szimpla teleszkóp-csere esetén milyen célhardvert kell használni az 5-ös imbuszokon kívül? :help:
A villát ki szeretném cserélni, de a kormánycsapágyam maradna a régi (egy FSA Orbit ACB). A villanyak belsejében levõ :mad: csillag hogyan jön ki? Egyáltalán mire szolgál ez? :confused:
Most hirtelen nem tudom, hogy a vázamban integrált- ,fél-integrált-, vagy sima AheadSet típusú a fejcsapágy... Ezt hogyan lehet megállapítani?

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1,169 posts

Ha a fixhez hozzáér, akkor beljebb kell nyomni a féknyerget. Ha jól tudom, a hayes mechanikus fékjeinél is van erre lehetõség. A féknyereg felfogatásához szükséges furat ugyanis ad erre pár mm lehetõséget. A hidraulikusoknál tuti így van.

Valami ilyesmire gondolok én is. Van 2 imbuszos csavar a féknyergen, gondolom azokkal kéne buherálni, csak azt nem tudom, hogy.

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

ThufirHawat

ThufirHawat

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 posts
Ha a fixhez hozzáér, akkor beljebb kell nyomni a féknyerget. Ha jól tudom, a hayes mechanikus fékjeinél is van erre lehetõség. A féknyereg felfogatásához szükséges furat ugyanis ad erre pár mm lehetõséget. A hidraulikusoknál tuti így van.
"nem vagyok senki csak ûzöm a vadat
másnak hajtok, mások hajtanak"

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,507 posts
próbálkozz alátétekkel.. az állíthatóval meg nem lesz gáz..
Van állásom...:bananadan

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1,169 posts
Tárcsafék beállításához kérnék segítséget.
Mechanikus Hayes MX-1XC fékrõl van szó. Addig eljutottam, hogy az egyik oldalon állítható a fékbetét és a tárcsa közötti távolság, a másik oldalon meg nem. Szóval az egyik betét fix, a másik meg nem. Tehát az a kérdésem, hogy érem el azt, hogy a tárcsa a 2 betét között pontosan középen legyen. Most a fix betéthez hozzáér a tárcsa és ugye ezt nem tudom korrigálni.

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
sztem az számít, mekkora láncmennyiséget bír felszedni hátul, nem? próbáld meg nagytányérelöl-kistányér hátulban...

.egyszer...

:-P

csgy

csgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 posts
Merev váz és 44-es nagytányér. Az a két fog csak nem számít, majd nem eröltetem a 44-32-t, bár ez a fordított rugó még szoktatás alatt van.Köszi!

gagyenkov

gagyenkov

törzsvendég

• fórumtag
  • 502 posts

Sziasztok! Használ valaki rövidkanalas váltót elöl három tányérral? Van valami fogszám megkötés?

Ha telós vázadvan akkor inkább a hosszú;)
Gondod van a bringáddal? Dobd be a DUNÁBA! DUNA kerékpárbolt

yvorl

yvorl

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,030 posts
csgy

nyugodtan használhatsz rövidkanalasat 22/32/42 vel biztosan yo.
egy barátom sokáig haszálta iyenel a montit.

csgy

csgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 posts
Sziasztok! Használ valaki rövidkanalas váltót elöl három tányérral? Van valami fogszám megkötés?

RGeri

RGeri

vendég

• fórumtag
  • 14 posts

Akkor sajnos az van, amit Thez és Conor írt...venned kell egy 9-es sort és egy 9-es láncot is. VAGY, a 9-es Deore karok helyett szerzel 8-asat.

Azért kösz még ha egy kicsit nehezen fogtam is fel...