Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Otthoni szerelés, szerszámok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6030 hozzászólás a témában

ImIke

ImIke

vendég

• fórumtag
  • 9 hozzászólás
Hello! Nem tudja vki, hogy ilyen típusú monoblokkhoz honnan lehet szerezni szerszámot?
Feltöltött kép
Elõre is kössz!!

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
http://ebike.hu/term...zerszam-keszlet

Itt nézd meg, az Acor egész jó vételnek tünik..

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

']Nemreg vettem egy komolyabb bringat es elkelne nehany szerszam is. Nem is azzal van a gondom, hogy mi kell, mert arrol van elkepzelesem, hanem az, hogy altalaban hol lehet ezeket a cuccokat megvenni. Bringabolt, online rendeles, egyeb muszaki aruhazak ? Nehany boltban talaltam, de ha mar veszek akkor nem valami ontottvas vacakot akarnek ... Tud ebben segiteni valaki ?

maverick: mivel pécsi vagy, ezért nézz be a Fit-boys-ba.
Múltkor ott mutogattak valami komplett szerszámos ládikát kibírható áron.
Mondjuk nem fírtattam annyira a minõség kérdését, mert engem nem érintett a dolog.
de lesd meg hátha..
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
ezen én is csodálkoztam,amikor cimbi elkérte,s elhajtva hozta vissza. Pedig az elvileg azért nem egy lágy anyag...
én kidobtam a fenébe az egészet, s csináltattam egyet.
/6szögacél, menetfúrás esztergályossal,marón kibütyköl olyanra, hogy lánc feltámaszkodjon. Mérd le a régi geometriáját, s annyi. A tüske s.k. olajban edzett acélból csinálódott. De ha akarod, az egészet fel lehet edzinteni.Ja, de az edzést a marás után csináld!! ;-)/

parej

parej

vendég

• fórumtag
  • 215 hozzászólás
Sziasztok!

Elhajlott a láncleszedõ szerszámom tüskéje. :( Hogyan tudnám valahogy újra egyenesbe hozni?

thx, parej

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Én viszonylag sok szerszámot találtam a Kálvinnál a Hugóban. Ice tools a java része elég olcsón, korrektnek tûnõ minõségben.

Tudja vki, hogy hol árulnak pedálhoz csapágy-állító szerszámot? (Wellgo wpd 853-hoz) Ilyesmit: http://bike-zone.com...=shimano_pedals (lap alján)

MavericK-[HUN]

MavericK-[HUN]

vendég

• fórumtag
  • 12 hozzászólás
Nemreg vettem egy komolyabb bringat es elkelne nehany szerszam is. Nem is azzal van a gondom, hogy mi kell, mert arrol van elkepzelesem, hanem az, hogy altalaban hol lehet ezeket a cuccokat megvenni. Bringabolt, online rendeles, egyeb muszaki aruhazak ? Nehany boltban talaltam, de ha mar veszek akkor nem valami ontottvas vacakot akarnek ... Tud ebben segiteni valaki ?

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Majd ha nekem is 52-es karom lesz es satuval felero tenyerem :-) Az elsot mondjuk kiforditottam, de a masodiknal mar a csavarnyuzos ecceru megoldast valasztottam, amit a manual ir :)

Megfogod amúgy kis pracliddal, és laza csuklóval elfordítod. ;)

Enyim Paripa

Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink

Let the people speak

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Megfogod amúgy kis pracliddal, és laza csuklóval elfordítod. ;)

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Shimano PD M520 pedal. Hogy a rakba lehet kiszedni ezt a muanyagot a pedalbol? Gyarilag ugye van rajta egy normal felulet is, ami spd-vel van belekapcsolva. Rugoerot minimumra tekertem, de kezzel az istennek nem birom kiszedni. Gyenge vagyok vagy fogjam satuba vagy mi? :)

Update, erobol kellett. Kijott :)

Update 2: Csavarhuzoval meg egy pillanat muve az egesz :) Es el kell olvasni a jobbos pedal leirasat is, nem csak a baloset mert abban van a tuti :)

Enyim Paripa

Let the people speak

chipichape

chipichape

vendég

• fórumtag
  • 39 hozzászólás

hú,nagyon zsír

sima zártszelvénybõl van?

Koszonom.

Dupla C-profil nevu aluminiumbol van... Nagyon jo, mivel olyan mint a LEGO, vannak mindenfajta toldalekok, csavarok, belefuzheto anyak, ugyhogy lehet allitgatni furas faragas nelkul. Viszont fogalmam sincs otthon hogyan hivjak...

:)

Chip

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
hú,nagyon zsír

sima zártszelvénybõl van?
Autist Team:)

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
szerintem zsír;)
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

chipichape

chipichape

vendég

• fórumtag
  • 39 hozzászólás
Sziasztok,

Eppen most lettem kesz vele, gondoltam elbuszkelkedek vele:

Feltöltött kép

Feltöltött kép

A tartooszlopok kozotti tavolsag ket csavar meglazitasaval allithato es a biciklit tarto karok magassaga/elfordulasa is tetszes szerinti. Igy a biciklit barmilyen szogben lehet felrakni (pl. legteleniteshez az elso kerek fent).

:)

Chip

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás

Hülye kérdés, bár ki tudja ;)

De egy monoblokk behajtó szerszámmal ugye ki is lehet tekerni? :)

Jaja.:)

al01:Jagwire szerintem nagyon faja(mármint bowdenházzal együtt persze). Azt is utána kell állítgatni, mert az új bowden jobban nyúlik az elején.
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Most lepte tul a bico az 500 kilcsit, de mar nem is tom hanyadszor nyultam hozza. A valtoful szerintem egyenes. A vegen asszem az lesz, hogy majd benezek Salahoz oszt mondjon valamit :-) Vagy ha osszefut valahol a tarsasag akkor.

Enyim Paripa

Let the people speak

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Annyira nem nagy az a "púp". Váltófül egyenes? Egy 200 kilcsis csiszolódás után normális az utánállítás a nyúlás miatt, de amúgy nem. Én egyszer belõttem, amikor felraktam, de úgy, hogy 2 napig kerregett, mert helybõl rászámoltam némi bovdennyúlást, és így nem kellett a ~200 km utánállítani. :)

Fék meg majd összekopik.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Olyan 2-3cm-ert tudom huzni a kart. Ciceregni neha szokott csak, de ha megforgatom a kereket, szerintem most kevesebb ideig forog magaban, mint amikor a V fek volt rajta. Ez normalis vagy allitas?

A bowdenre en is gondoltam. Van jo minosegu bowden? Aztan az ulescso mellett igen nagy kanyar van a bowdenhazban, az is lehet gond? Ugy ertem ha kb 2 centivel rovidebb volna a haz, akkor is eleg lenne es nem volna annyira pupos.

Ezen a kepen latszik a "pup":
http://pix.bikemag.h...an_001.jpg.html

Enyim Paripa

Let the people speak

vendég_nhunor_*

vendég_nhunor_*
  • vendég
Hülye kérdés, bár ki tudja ;)

De egy monoblokk behajtó szerszámmal ugye ki is lehet tekerni? :)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
ha szinte semmit nem kell húzni a karon, akkor közel, túl közel csak akkor lesz ha beleér a tárcásba a pofa folyton..
távol akkor van, ha majdnem markolatig megy a kar...
módosítani meg az olajjal lehet csak:-\

tehát itt csak a pozicióján tudsz mahinálni a féknyeregnek...
::_)
a váltó pedig.
pusztán bowdenkérdés, ha minden igaz.
nekem is ezt tezsi, a gyári bowdennel, amivel a magellánok készülnek, és vmi lx-hez adott bowdennel.
ien az élet:-\
csereérett