Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Otthoni szerelés, szerszámok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6030 hozzászólás a témában

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Pl.: csapágycsere (ha kapsz belevalót)
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

tamaspc

tamaspc

vendég

• fórumtag
  • 165 hozzászólás
Mit lehet csinálni ha egy ipari csapágyas agy kotyog egy kicsit?

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás

én ezt ilyen 40 centis sima csavarhúzóval szoktam megoldani úgy hogy figyelek a belsõre.
nem szakszerü, de könnyû megoldani.

És a felni?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
szart venni mindebõl lehet, de a 3db-os leszedõ (zöld/fekete) teljesen jól funkcionál

[Manitou]

[Manitou]

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás

Nekem rámenni ráment kézzel mindíg(hú de erõs vagyok) viszont a leszedéssel voltak gondjaim. Iggen erõsen gondolkozom egy gumileszedõn, csak lusta vagyok venni egyet. Amúgy ebbõl lehet szart venni?(mindenbõl lehet) Szóval az a ritchey télleg olyan jó?

Ja azt nem írtam, én csak leszedésre használom. Felrakni én is kézzel szoktam, van amikor kicsit jobban kell vele szenvedni, de eddig még nem fogott ki rajtam egy külsõ sem.

Nem tudom mennyire jó ez a Richey, én már elég régen vettem , lehet már nem is árulnak ilyet. Ez olyan hogy a két elem(a mivel alányúlsz és kitámasztod a küllõbe, és a másik amivel a végighúzást végzed) egymásba lehet csúsztatni, úgy hogy egy kis dobozkát alkotnak ez által, es így a belsejébe elfér még folt, meg gumiragasztó kicsi tubus, meg van amikor mást is belerakok.:)

vendég_kerekeske_*

vendég_kerekeske_*
  • vendég
Nekem rámenni ráment kézzel mindíg(hú de erõs vagyok) viszont a leszedéssel voltak gondjaim. Iggen erõsen gondolkozom egy gumileszedõn, csak lusta vagyok venni egyet. Amúgy ebbõl lehet szart venni?(mindenbõl lehet) Szóval az a ritchey télleg olyan jó?

[Manitou]

[Manitou]

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás

de hatékony;)

én is így szoktam ha eldurran az agyam
mondjuk jó ha nem éles a csavarhúzó vége......

Én csak addig csináltam ezzel a csavarhúzós módszerrel amíg be nem szerváltam egy Ritchey célszerszámot, azóta másra rá se nézek, csak a Ritchey azt szeretem:D

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
de hatékony;)

én is így szoktam ha eldurran az agyam
mondjuk jó ha nem éles a csavarhúzó vége......
Autist Team:)

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
KOntááááááááárrrrrrrrr
:D

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
én ezt ilyen 40 centis sima csavarhúzóval szoktam megoldani úgy hogy figyelek a belsõre.
nem szakszerü, de könnyû megoldani.

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Tackx gumileszedõ a Vadász u-ból, és fél centinként fel tudod erõltetni. Gumileszedõt nem kell kivenni, csak arrébb csúsztatni.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
a trükk csakhogy segithessek

ahol már fent van ott nyomkodd össze, hogy elváljon a peremtõl . Utána már rá tudod rakni a hiányzó részt is

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

benedekco

benedekco

vendég

• fórumtag
  • 48 hozzászólás
nekem a gumiköpeny felhelyezésével akadtak problémáim...
íme egy két fotó a végeredményrõl:

http://www.kepfeltol...ltoltes.hu_.jpg

3-an próbáltuk felrakni, mindannyiunk szerelt már gumit, ez egy 26"-os ritchey felni és egy akármilyen 26"-os külsõ... most maximumra rá van húzva... 3* próbáltam felrakni+ a többiek... a belsõ is jól van benne.

milyen gumi szerelõ kit-et érdemes venni? azokkal megoldható-e a mostani problémám, vagy sem? mi az egyéb teendõ ilyen esetekben? ha van valakinek valami jó tapasztalata gumi szerelõ csomagról az lécci írja már le!

elõre is köszi
Mé há nem?

tamaspc

tamaspc

vendég

• fórumtag
  • 165 hozzászólás
Megoldódott. Bevittem a boltba és pillanatok alatt ráütötték. Majd ha kész lesz teljesen a cangim küldök képet:)

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
addig örüljetek amíg szorul

nekem a psylon lötyögtek....

na az SZOPÁS, mert sörösdobozzal kell alátétezni

ezt meg csak rá kell ütni, semmi más nem kell hozzá mint türelem
Autist Team:)

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
óó
viszont továbbra is azt mondom,h mindig inkább a kcsapit yobb igazítani a villához,mintsem fordítva,bár akadnak kivételek,ugyan nem tudom milyen sûrûn húz rá az Mber 1 amúgy iszonyatosan szoros CK-t 1 Manitou Sixre (Manitouk péel pont vastagabb nyakkal bírnak)
már csak azért is mert házi szerszámokkal könnyebb és yobb a csészét megdolgozni (gömbreszelõ) mint a nyakat
de fene tudja,majd kipróbálom fordítva is

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Az, hogy egy reszelõvel megigazítjuk az illesztési felületet, hogy rá tudjuk kalapálni a másik darabot, nálam nem azt jelenti, hogy várárkot reszelünk a villanyakba:D

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Azt azért érzed te is,h nem feltétlen yó,ha vmi lötyög és mozog,amit arra terveztek,h fixen maradjon a helyén :)
Gondolj csak vmi rázós-köves útszakaszra.

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Milyen irányú terhelés is van a csészén? El tud mozdulni felfelé? Akkor ezt megdumáltuk.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
FSA-nál be van vágva ez az alsó gyûrû v hogyhíjják! ( a felsõ központosító gyûrû,de az alsónak nemtom mi a neve)
Kicsit megkínálod gumikalapáccsal és yól van
Arra figyelj,h semmiképpen sem vmi pontszerûen ütõ,kemény tárggyal (csavarhúzó) mert ne
Ugyanakkor nagy felületen támadó dolgok mint péel megvénült kcsapi amit írt vki az yó
Reszelni meg nem reszelgetünk semmit,legalábbis a villát tuti nem,az azért ilyen,h ne essen le róla ilyen 1szerûen az a csésze.
Nekem 1x a kcsapit kellett reszelni de inkább a saját gyártmányú borzalmat mint a nyakat:)