Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Otthoni szerelés, szerszámok

- - - - -

• Please log in to reply
6030 replies to this topic

811

811

vendég

• fórumtag
  • 14 posts
Sziasztak!

FSA Gamma Drive, - Integrált középcsapágy (MegaExo) - hajtómû szereléshez kellene nekem szerszám. 5000 alatt még nem találtam. Nem lehet ezt valahogy olcsóbban megúszni? Jobb szeretném én beszerelni, minthogy elvigyem valahova, és különben is min. egy hetet várom kellene rá...
Esetleg valami tipp?

Kösz

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts
Van valakinek tapasztalata SKS INJEX T-ZOOM 24X minipumpával kapcsolatban? (Gondolok itt fõleg: tartósság, megbízhatóság.)
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Azér a grafit csak vezeti tán?!

de a szappan meg az olaj nem annyira.....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Mr. Smily Head

Mr. Smily Head

vendég

• fórumtag
  • 52 posts

mivelhogy kb 1ik komponense sem igazán vezeti az áramot, sõt szigetel......

Azér a grafit csak vezeti tán?!
!smily!

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Grafitos zsírt ott használnak, ahol nagyon nagy a dzsuva lehetõsége. Nagyon kevés kell belõle és a grafit kiválik a bázisból és rátapad pl. a csapágygolyókra. Ilyet használnak féltengelyek kenésénél is, mivel nagyon jól bírja a hõt + nagy a koszolódás veszélye. Ezt használják a görkorisok, ill. a deszkások. olyan kis mennyiségbe rakják a csapágyakba, hogy szinte szárazon fut. Így nem ragad bele a por. A grafitos zsír akkor jó minõségû, ha inkább zsíros grafit.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Erre a grafitos zsírra énis kíváncsi lennék hogy miért olyan jó(mert sokan állítják). SzVSz ennek ott van haszna, ahol közben áramot is kell vezetni, mint mondjuk a metrónál. Bár lehet hogy ennek semmi értelme:)

mivelhogy kb 1ik komponense sem igazán vezeti az áramot, sõt szigetel......
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,175 posts
A grafitos zsír többek között arra jó, hogy nem gyógyulnak össze az ilyesmivel kenegetett alkatrészek, pl a pedáltengeny nem rohad össze a hajtókarral és leszerelhetõ marad, ha kell.

--Trifo

Mr. Smily Head

Mr. Smily Head

vendég

• fórumtag
  • 52 posts
Én a csapágyaknál(agyakban) titánzsírt használok.
Nekem eddig ez a legjobb. Múltkor szedtem szét a dijor agyaimat másfél év után, és szemmel semmi koszt nem láttam benne. Ugyanolyan fehér volt mint gyárilag.
Ezt asszem ilyen negyedkilós tégelyben osztogassák "Titanfett mit Hanseline" felirattal.

Na ez volt a reklám helye...:)

Erre a grafitos zsírra énis kíváncsi lennék hogy miért olyan jó(mert sokan állítják). SzVSz ennek ott van haszna, ahol közben áramot is kell vezetni, mint mondjuk a metrónál. Bár lehet hogy ennek semmi értelme:)
!smily!

Tyito

Tyito

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,067 posts

A grafitos zsír mennyire jó a csapágyaknak?
jelen esetben a kormánycsapágyról van szó. de ha nem teszek vele kárt, akkor adok a többi csapágynak is, ha esetleg megkívánná...

Anno Én is így gondolkodtam....
Ma már kivált az olaj a grafitos zsírból a dobozban!

Szerintem az egyik legjobb zsír az ESSO kúton kapható és Beacon felíratú.
Egyetlen kis porbléma vele, hogy szabni kell, mivel pisztolyba tervezték!

Ma már sokan erre esküsznek... Én is!

Ja! Nem a grafittal van baj, mivel az még némi kenést ad az alkatrészeknek, ha már a kenõanyag kicsapódik, hanem a bázis kenõképességével!

Üdv.: tyito a nem hegylakó! Peace ;)

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts

Hátha msának is segit ez a téma.

nemrég kiszakadt a meneta telóm lábából. Sokat olvastam utána témának és ráleltem erre:
http://www.voelkel.c...ereparatur.html

valakinek nincs tapasztalata? Már irtama forgalmazó cégnek, remélem nem lesz arany árban

végül is ez egy menethebehurgyászó szett, nemde? Ha nagyon nagy a gáz, akkor sztem úgyis csak az eggyel nagyobb méretre való fúrás marad. Ha telónál, bírja a falvastagság... vagy bazi zsákfurat, fémragasztó, legyártott hüvely bele, s azt gépifúrni.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
A grafitos zsír mennyire jó a csapágyaknak?
jelen esetben a kormánycsapágyról van szó. de ha nem teszek vele kárt, akkor adok a többi csapágynak is, ha esetleg megkívánná...

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Tyito

Tyito

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,067 posts
A neve: Genius 550708 A számok jelentõségével nem vagyok tisztában, viszont a hosszantiszálas (váltó) bowdenházat is minden gond és roncsolódás nélkül vágja.
Az ára cca. 2500 Huf

Tyito

Tyito

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,067 posts

Na mielõtt félreértené valaki, kerékpár szereléshez való szerszámokról lenne szó.
Szerintetek mi kell egy jó otthoni készletbe?
Nekem most egy jó bovdenvágót kell beszereznem. Erre mit tudtok ajánlani?

Én ezt a porblémát úgy oldottam meg: vittem egy kis darab JÓ minõségû váltó (az vékonyabb) bowdent és +kértem a szerszámárúst, hogy kiporbálhassam a szerszámot. Minden kiderül... nem az UNIOR a legjobb!!!
Amit vettem, NEM hazudik!

Holnap megmondom a nevét... most nem akarok kibotorkálni a sufniba...

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
Hátha msának is segit ez a téma.

nemrég kiszakadt a meneta telóm lábából. Sokat olvastam utána témának és ráleltem erre:
http://www.voelkel.c...ereparatur.html

valakinek nincs tapasztalata? Már irtama forgalmazó cégnek, remélem nem lesz arany árban

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Tyito

Tyito

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,067 posts

Hali!

Ugyan nem szerelés téma, de azért nem teljesen off:

csúnyául pofára estem, miután a városi bringám villanyaka munkába menet megadta magát. Tõbõl reccs. Namost: az egész cucc kb 11 éves, bár ebbõl a villa (1,1/8-os merev) legalább hatot a polcon töltött. A fék egy korabeli canti, amit cantisága ellenére úgy szeretek használni, hogy a hátsó kerék viszonylag rendszeresen van a levegõben megálláskor.

És most jön a lényeg: a kormánycsapágyam kilazult. Nem halálosan, de azért eléggé. Szerintetek a kilazult csapágy és a dinamikus fékezési sokásaim együtt vezethettek a villa töréséhez?

Ha igen, akkor én voltam balfasz. Ha nem, akkor nyugodtan átkozhatom a világot :)

--Trifo

Szerintem marad a Világ!

Nem tudom elképzelni, hogy a csapágy lazasága miatt lenne. Ha a persely törött volna el, akkor igen... sztem!
Ha egy kis kottyanása van a csapinak, a Te súlyoddal nyomva (CSOB :) ) még egy kis feszítési csillapítást is ad a szárnak.
Ha szénacél villa, ne csodálkozz rajta, ha cro-mo, Én is csodálkozom!

Egyébként a szóbeli ajánlatom még áll! Megporbálom Cheesyvel felküldeni!

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
valszeg' 7es, valami buta metrikus emelkedésû csavar lesz..
Nekem régebbi acor stucniba kellett cserélnem inbuszt. Bejártam egy-két általam /élet egyéb területein/ nagyra tartott csavarszaküzletet, de széttárták a karjukat, vagy max azt mondták, vegyek vastagabbat, s metszem át 7esre.
szerinted van otthon 7es metszõm...
vegyé' egy másik bilincset.

csgy

csgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 posts
Egy kis olaj (mondjuk motorolaj) jót tesz neki. Csak zsírt nem szabad használni, mert attól letapadhat.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
A hátsóagyban lévõ kilincseket érdemes kenni valamivel? Gyárilag kenve volt, de beszéltem egy szerelõvel és azt mondta, hogy nem kell kenni.

A sebesség mindent megold.

Xabi

Xabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 posts

Elég nagy gondban vagyok. Eltörött a nyeregrögzítõ imbuszcsavar (Acor ny.csõ). Öcsém elvitte 2 bringaboltba és 3 csavarboltba, de nem kapott, mondván ilyen nem létezik. Nem tudtok egy helyet, ahol lehet kapni 7mm-es, imbuszfejû csavart?
Esetleg egy nagy választékkal rendelkezõ csavarüzletet?

SzVSz olyan bringaboltokkal próbálkozz, akiknek van szervize. Vagy ha jó viszonybban vagy szervizessel, kérd meg, hogy ha van elhajlott nyeregcsõ, ugyan tegye el neked a csavarokat. Esetleg haveri körben is szét lehet nézni, leharcolt alkatrészekbõl lehet ilyesmit vadászni :)

X.

Merida Speeder__________________________Magellan Serpens --> Merida XC-Mission
Járt utat járdáért el ne hagyj!

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts

Elég nagy gondban vagyok. Eltörött a nyeregrögzítõ imbuszcsavar (Acor ny.csõ). Öcsém elvitte 2 bringaboltba és 3 csavarboltba, de nem kapott, mondván ilyen nem létezik. Nem tudtok egy helyet, ahol lehet kapni 7mm-es, imbuszfejû csavart?
Esetleg egy nagy választékkal rendelkezõ csavarüzletet?

Cseréld le a francba!