Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Otthoni szerelés, szerszámok

- - - - -

• Please log in to reply
6030 replies to this topic

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,333 posts

12L4-360.jpg

ilyesmi küllőkulcsot honnan lehetne venni itthon?

Columbus Genius: http://framebuilding.com/Genius.htm

D.S.B.=Differential Shape Butted: http://framebuilding.com/Butt.htm

Bianchi Genius: https://dl-web.dropb...jeyW8DLm0pEa_1A

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts

Szia

177-cm .. ehhez a magassághoz  M vagy L es váz  kell?? 

gyártótól függ, M vagy L. írtam itt egy privát üzenetet, folytassuk ott.

kaffa

kaffa

újonc

• fórumtag
  • 9 posts

Szia

177-cm .. ehhez a magassághoz  M vagy L es váz  kell?? 

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts

A lényeget már látom, hogy semmi értelme ezt javítgatni mert sose lesz az igazi..   70.3- ra  szeretnék menni Budapestre..elkezdem nézni a hirdetéseket remélem előbb utóbb látok valamit..

köszi!

OFF: milyen magas vagy? lesz egy eladó, jó állapotú, alap országútim hamarosan.

kaffa

kaffa

újonc

• fórumtag
  • 9 posts

A lényeget már látom, hogy semmi értelme ezt javítgatni mert sose lesz az igazi..   70.3- ra  szeretnék menni Budapestre..elkezdem nézni a hirdetéseket remélem előbb utóbb látok valamit..

köszi!

kcssnorbert

kcssnorbert

fórumtag

• fórumtag
  • 48 posts

Hát én a mezőnyben biztos nem fogok hülyén kinézni maximum mögötte ;)  a teleszkópom meg kikapcsolható :D  :D

Amúgy értem én.. egy féltávot szeretnék teljesíteni életemben először és nem tudom szeretnék-e 200-ért bringát venni ami azokhoz a gépekhez képest még mindig  sehol sincs ..de nekem a fő cél  ,hogy végigmenjek számomra elfogadható idővel..

Először menj egy rövidebb távon (mondjuk olimpiai táv), és ott meglátod, hogy tetszik egyáltalán az egész. Amúgy már egy alap acélvázas országutival is (100e alatt használtan) sokkal jobban jársz, mint a jelenlegi bringáddal. Nem tudom hova tervezed a versenyed, de ha sok a szint (mondjuk Füred, kb 1000m) akkor ott, ha nincs olyan felkészültséged, akkor a könyöklőt  nem is nagyon fogod használni. Én feleslegesnek tartom. Eleve az időfutam bringáknál, teljesen más a geometria. (lehet kellene egy triathlon topic, hogy ne Off-oljuk szét ezt, persze csak ha a bringások megtűrnek minket :) )

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Hát én a mezőnyben biztos nem fogok hülyén kinézni maximum mögötte ;)  a teleszkópom meg kikapcsolható :D  :D

Amúgy értem én.. egy féltávot szeretnék teljesíteni életemben először és nem tudom szeretnék-e 200-ért bringát venni ami azokhoz a gépekhez képest még mindig  sehol sincs ..de nekem a fő cél  ,hogy végigmenjek számomra elfogadható idővel..

akkor meg minek ?

nem a könyöklőn fog múlni...

komolyabb hajtómű meg monoblokk (bár azt még lehet) akkor érdemes ha a teljes hajtást/váltást cseréled. jelenlegi konfigba teljesen felesleges. szvsz a leggyengébb pont momentán a hátsó kerékagy/racsni kombó

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

kaffa

kaffa

újonc

• fórumtag
  • 9 posts

Tekergek

Tekergek

🚲

• fórumtag
  • 1,257 posts

Vicces lennél egy ilyen bringával egy triatlonos mezőnyben el tekintve attól hogy hülyén nézne ki plusz a geometriától, meg a teleszkóptól szerintem olyan 5-10km/h lennél lassabb mint egy alap triathlon géppel.

Nevetni fogsz de van rá példa: az illető össztelós montival tekerte végig az Ironman-t (semi-slick gumival) és még így is lett érem :D

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,091 posts

KÉPET!!! :D :D :D

Errefelé minden 3. trekkingen van könyöklő, szigorúan 4-5 cm-rel a nyereg szintje fölött. Meg szlikk gumi 25-ös csirkéből, égbe emelt kormány-teleszkóppal, de szeletős hajtókarral :) Meg szigorúan 16cm széles rugós-zselés nyereggel.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

Errefelé minden 3. trekkingen van könyöklő, szigorúan 4-5 cm-rel a nyereg szintje fölött. Meg szlikk gumi 25-ös csirkéből, égbe emelt kormány-teleszkóppal, de szeletős hajtókarral :) Meg szigorúan 16cm széles rugós-zselés nyereggel.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts

Sziasztok!

Véleményeteket szeretném kérni egy átalakítással kapcsolatban.jövő évben szeretnék elindulni egy triatlon versenyen,és van egy   http://kellys.hu/kel...llys-coach-2011     kerékpárom amiben 4-5 ezer kilométer van.

újonnan vettem és azóta gumikon kívül nem költöttem rá. Megéri és lehet -e  ebbe valami komolyabb  monoblokkot  , hajtóművet vásárolni ,és ha igent milyet?

továbbá ezt a triatlon könyöklőt amik elvileg országúti bringákra vannak, fel lehet szerelni az enyémre is vagy ez csak gányolás lesz?

köszi ha van jó tanácsod!

köszi

Sziasztok!

Véleményeteket szeretném kérni egy átalakítással kapcsolatban.jövő évben szeretnék elindulni egy triatlon versenyen,és van egy   http://kellys.hu/kel...llys-coach-2011     kerékpárom amiben 4-5 ezer kilométer van.

újonnan vettem és azóta gumikon kívül nem költöttem rá. Megéri és lehet -e  ebbe valami komolyabb  monoblokkot  , hajtóművet vásárolni ,és ha igent milyet?

továbbá ezt a triatlon könyöklőt amik elvileg országúti bringákra vannak, fel lehet szerelni az enyémre is vagy ez csak gányolás lesz?

köszi

Vicces lennél egy ilyen bringával egy triatlonos mezőnyben el tekintve attól hogy hülyén nézne ki plusz a geometriától, meg a teleszkóptól szerintem olyan 5-10km/h lennél lassabb mint egy alap triathlon géppel.

• simon23 likes this
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

kaffa

kaffa

újonc

• fórumtag
  • 9 posts

Sziasztok!

köszi

nagylaci32

nagylaci32

vendég

• fórumtag
  • 178 posts

Vannak menetjavító betétek. Habár ezeket nem pont a kulacstartó anyáihoz találták ki, meg lehet velük oldani.

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 posts

Sziasztok!

Az egyik kulacstartó csavarmenet el lett nyírva :(

Hogyan tudnám így rögzíteni?

teflonszalag

Ridley Noah Fast 

vendég_anorche_*

vendég_anorche_*
  • vendég

Sziasztok!

Az egyik kulacstartó csavarmenet el lett nyírva :(

Hogyan tudnám így rögzíteni?

Mach1

Mach1

újonc

• fórumtag
  • 5 posts

subler

ha minimális az eltérés, akkor csak szoros az illesztés, olyannak is kell lennie

ha több, akkor egy drehás lesz a +oldás.   (régebben nem egyforma volt az átmérő pl a rs nál és a foxnál, ha a váz pl foxhoz készült akkor nem volt jó rs-hez stb)

Már a tengely menetes részét sem tudom átdugni, ami ugye kisebb, mint maga a tengely. Ezt a fajta vázat többféle taggal is láttam a neten fellelhető fotók közt, ezért nem is tulajdonítottam neki különösebb jelentőséget. Az eladó is csak a szemtávolságot tüntette fel. A csúszócsapágy kivétele, ezek szerint nem  javasolt. Akkor marad a tengely mókolás?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Sziasztok,

Segítséget szeretnék kérni.  A problémám a következő: Vettem egy Focus Project 150 vázat és egy RS Monarch RT1 tagot, 200x57 méretben, tehát elvileg jó bele. A himba tengelye valamiért nem akar átmenni a tagon. Ha kivenném a csúszócsapágyat, akkor elképzelhető, hogy jó lenne, de nem tudom merjem-e? Mindkét szóban forgó alkatrész teljesen új.

subler

ha minimális az eltérés, akkor csak szoros az illesztés, olyannak is kell lennie

ha több, akkor egy drehás lesz a +oldás.   (régebben nem egyforma volt az átmérő pl a rs nál és a foxnál, ha a váz pl foxhoz készült akkor nem volt jó rs-hez stb)

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Mach1

Mach1

újonc

• fórumtag
  • 5 posts

Sziasztok,

Segítséget szeretnék kérni.  A problémám a következő: Vettem egy Focus Project 150 vázat és egy RS Monarch RT1 tagot, 200x57 méretben, tehát elvileg jó bele. A himba tengelye valamiért nem akar átmenni a tagon. Ha kivenném a csúszócsapágyat, akkor elképzelhető, hogy jó lenne, de nem tudom merjem-e? Mindkét szóban forgó alkatrész teljesen új.

Bagameri

Bagameri

újonc

• fórumtag
  • 8 posts

GXP pressfit középcsapágy kiszedéséhez tud valaki házi praktikát? Vagy- ha csak spéci szerszámmal érdemes- beszerezhető az valahol kishazánkban?