Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Otthoni szerelés, szerszámok

- - - - -

• Please log in to reply
6030 replies to this topic

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,627 posts

a villaváll alá nyúlj be, és húzd felfele, bele a vázba az egészet, illetve mozgasd úgy, hogy belecsússzon, és felfeküdjön - a földre támaszva gyakran nem jó a szög, és akkor nem csúszik össze a rendszer. nézd meg, hogy a csapágyak a helyükön vannak-e, és próbálj kézzel mindent annyira összehúzni-nyomkodni, amennyire lehet. a legfelsõ hézagoló -vagy a stucni, ha az van legfölül- egy kicsit kilóghat a villanyak vége felett, ez nem baj.

köszi a segítséget!megpróbálkozom vele

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,017 posts
  • LocationKelenföld

Hello!

Négyszögetengelyes hajtómûvem van (Biopace), az elõzõ tulaj jóvoltából ( túl rövid tengely van a gépben), hajtókar tengelyhez kapcsolódó része kitágult. Nem akarok újat venni, ezért, lehet hogy szakbarbárság, de a hiányzó helyet két vékony rézlappal helyettesítettem. Lehet hogy ha hosszabb lenne a tengely, akkor nem is kellene a hézagolás, de ezzel a tengellyel hézagolás nélkül felfekszik a tengelyt rögzítõ csavaros részre. Eldobáson kívül van valakinek jobb ötlete erre a problémára? Hosszabb tengely vétele tervben van de ha veszek akkor már iparisat akarok, és egyelõre nincs rá anyagi keret.

A tengely hossza és a négyszöglapolás a végén nem összekeverendõ.
Ha felfekszik a tengely vége a rögzítõcsavarra, akkor ki van tágulva a hajtókar "nyílása". Ezt ideiglenesen lehet ún. trombitalemezzel / sörösdobozzal taknyolni, de a végeredmény az lesz, minduntalan lelazul a kar, hiszen nem tudod szilárdan a helyére húzatni.

Ha a bal kar rossz, lehet kapni rendes boltban - ahol szervíz is van- baloldali "javító" kart külön, ha a jobb, komplett vegyél új hajtómûvet.

Adott hajtómûhöz, vázhoz a megfelelõ láncvonal és így váltásminõség kialakításához adott tengelyhossz tartozik.

occsebogyo

occsebogyo

vendég

• fórumtag
  • 96 posts
Hello!

Négyszögetengelyes hajtómûvem van (Biopace), az elõzõ tulaj jóvoltából ( túl rövid tengely van a gépben), hajtókar tengelyhez kapcsolódó része kitágult. Nem akarok újat venni, ezért, lehet hogy szakbarbárság, de a hiányzó helyet két vékony rézlappal helyettesítettem. Lehet hogy ha hosszabb lenne a tengely, akkor nem is kellene a hézagolás, de ezzel a tengellyel hézagolás nélkül felfekszik a tengelyt rögzítõ csavaros részre. Eldobáson kívül van valakinek jobb ötlete erre a problémára? Hosszabb tengely vétele tervben van de ha veszek akkor már iparisat akarok, és egyelõre nincs rá anyagi keret.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
a villaváll alá nyúlj be, és húzd felfele, bele a vázba az egészet, illetve mozgasd úgy, hogy belecsússzon, és felfeküdjön - a földre támaszva gyakran nem jó a szög, és akkor nem csúszik össze a rendszer. nézd meg, hogy a csapágyak a helyükön vannak-e, és próbálj kézzel mindent annyira összehúzni-nyomkodni, amennyire lehet. a legfelsõ hézagoló -vagy a stucni, ha az van legfölül- egy kicsit kilóghat a villanyak vége felett, ez nem baj.

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,627 posts
ma kitisztítottam a kormánycsapágyamat,csak mikor vissza akartam pakolni minden cuccot a 3 távtartó helyett csak 2-t tuttam visszapaszírozni.hogyan kell helyesen összerakni,hogy beférjen mind a 3 távrató?

Xabi

Xabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 posts
Lehet, nekem egy fém bizbasz van. Bringaboltokban tudnak ilyesmit adni (én a bigbikeban szereztem).

X.

Merida Speeder__________________________Magellan Serpens --> Merida XC-Mission
Járt utat járdáért el ne hagyj!

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
csocsi
lehet kapni vmi mûanyag biszbaszt, amivel a kurva vastag tárcsafék kábelszemet/kula balszélsõ szem term. felsõcsövön/ a vázon alkalmassá lehet tenni natúr Vfék bovden beakasztására
megbarkácsoltam eleddig /régi tróger mûanyag fékkar feszességállítója reszelve, lapolva/de...
kösz

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Igen.

A sebesség mindent megold.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
jaah, nem tudtam:)
mert a hetes fogsorleszedõvel nekem lejött a nyolcas is.akkor jó a kilenceshez is?

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
:mybad: CJ csak arra értette enté h pl 8-as 9es racsnileszedö nincs külön külön hanem egyformák.... amugy én anno 500 ért vettem körmös racsnileszedöt amivel 24 es villáskulccsal fel lehet dobni a racsnikat.
leszedni meg egy üllö és egy lánc segítségével lekapom okosba bármikor ;)

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts

Remélem nem külön veszed mindet... ;)

ilyen szerszámosdobozba kaphatós készletet vegyek?

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
lehet hogy kell neki tartalék is :rofl:

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

nekem is be kell szerezni hatos hetes menetes racsnileszedõt, hetes nyolcas kilences fogsor leszedõt

Remélem nem külön veszed mindet... ;)

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
ezt én is meg akartam kérdezni csak egy :D ilyennel a végén...:P

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts

vegyete FSA hajtókart! Egyszerû, átmenõ tengeléyes és jó

ez most hogy jön ide?
tönnek között a shimano is gyárt integrált tengelyes hajtókarokat. vmilyen szerszám mindegyik tipusú hajtokarhoz ill mono hoz kell. magától 1ik se fog beleugrani a vázba :D

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,790 posts
vegyete FSA hajtókart! Egyszerû, átmenõ tengeléyes és jó

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
nekem is be kell szerezni hatos hetes menetes racsnileszedõt, hajtókarkulcsot, hetes nyolcas kilences fogsor leszedõt, egy rendes pedálkulcsot, monoblokk behajtót, hollowtech kulcsot.nagyjából ennyi.
ezeket mindig kölcsönkértem:p
sebaj, itt a karácsony...:)

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,014 posts
én nem szivesen viszem szervízbe a bringámat. nem azért, mert nem bízom bennük, egyszerûen csak én szeretem szerelni. ezért nálam minden szerszám +van ami kell a 2 bikehoz, egyedül a juicy-hoz nincs légtelenítõ szerszámom és éppen most fogok szerezni egy monoblokk betekerõt a howitzer monoblokkhoz, mert miért is lenne ugyanolyan mint a sima isis-esé ami eddgi is volt és amihez van szerszámom. de azért egy satu szerintem minden házhoz kell.

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,175 posts
Ja. Ha az ember vegvesz egy kupac szerszámot, akkor azzal megveszi azt az érzést is, hogy muszáj mindent megszerelnie. Így megy ez. Ezért aztán jobb néha nem megvenni minden szarszámot.

--Trifo

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,790 posts
satum nincs.. holnap beviszem a boltba, ott 2 perc alatt lerendezik nekem 2 euróért.