Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Otthoni szerelés, szerszámok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6030 hozzászólás a témában

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Félintegrált kormánycsapágynál (jelen esetben wtb race, ~3e Ft) mennyire fontos hogy csapágy behúzóval legyen berakva? Ha a perem úgyis felfekszik a fejcsövön akkor végül csak egyféle pozícióban állhat meg nem? Ha nem fontos a célszerszám, akkor nagy hülyeség lenne az egészet satuval összenyomni?

Én fadarab + gumikalapács segítségével raktam be a félintegrált csapágyamat és nincs vele gond, a satut hanyagolnám.

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Ha nem is satuval, de be lehet otthon rakni: kell 2 db lyukas deszkadarab, jó nagy alátét, 2 anya, meg hozzá való menetes szár, ami átéri az egészet csapágycsészéstül, deszkástul. És persze egyszerre egy csészét célszerû berakni. Szerintem.

--Trifo

csápeti

csápeti

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Félintegrált kormánycsapágynál (jelen esetben wtb race, ~3e Ft) mennyire fontos hogy csapágy behúzóval legyen berakva? Ha a perem úgyis felfekszik a fejcsövön akkor végül csak egyféle pozícióban állhat meg nem? Ha nem fontos a célszerszám, akkor nagy hülyeség lenne az egészet satuval összenyomni?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Helló!

Egy kis segítségre lenne szükségem. egy monti hátsóagyat próbálunk javítani tudna valaki segíteni hogyan tudjuk szétszedni? Racsni levétel stb.

Köszönöm elõre is a segítséget!

Az agy pontos típusára lenne szükségünk, mert így nem lehet válaszolni. Kb. olyan mintha azt kérdeznéd, hogyan kell egy autót szétszedni.

A sebesség mindent megold.

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás

Helló!

Egy kis segítségre lenne szükségem. egy monti hátsóagyat próbálunk javítani tudna valaki segíteni hogyan tudjuk szétszedni? Racsni levétel stb.

elõször is mi a baja?ha a fogsort leveszed azzal nemsokat érsz. Kazettás?

talaldki

talaldki

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Helló!

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Francia bringa... M7-es csavar egy kulacstartóhoz??? Akós hordót terveztek szállítani vele, vagy mi a lõcs?

--Trifo

blademaster

blademaster

törzsvendég

• fórumtag
  • 273 hozzászólás
Köszi!
Absofuckinglutely infuckingcredible

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

igen igen azt észrevettem, hogy minden menetes, csahogy nekem valahogy nem járt egyikhez se...Legalábbis a monblokkhoz tuti nincs. Ezesetben van vmi más megoldás, vagy irány a bolt venni egyet?

Irány a bolt. Arra figyelj, hogy 2 féle méret van, M15 és M12. Vagy viszed magaddal a monoblokkot vagy leméred a tengely belsõ átmérõjét, esetleg megmondod a monoblokk típusát és ha szerencséd van tudjuk milyen csavar való bele.

blademaster

blademaster

törzsvendég

• fórumtag
  • 273 hozzászólás
igen igen azt észrevettem, hogy minden menetes, csahogy nekem valahogy nem járt egyikhez se...Legalábbis a monblokkhoz tuti nincs. Ezesetben van vmi más megoldás, vagy irány a bolt venni egyet?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Sziasztok!

Isis-es hajtókar cserével küzdök, a leszedéssel semmi gond nem volt, de felrakásnál nem tudom pontosan, hogy mi is a módzser, mert ugye kézzel felilleszted a kart a monoblokkra, de nyilván ez így még nincs rendben. A kérdés az lenne, hogy hogyan szorítom meg? Elvileg minden szerszám megvan a mûvelethez, de nem tudtam kitalálni magamtól. Csak a parasztmódszer jutott eszembe, hogy a hajtókarleszedõ karba csavarható részét becsavarom, aztán azt megcsapkodom kalapáccsal, de ezt még nem mertem kipróbálni:) Inkább megkérdezem az okosokat.

Néztem a régebbi hsz-eket, de nem nagyon találtam -> bocs ha már volt hasonló.
Elõre is kösz a válaszokat!

Ha megnézed, látod hogy menet van a monoblokk tengelyében. Csavar tartja a karokat és az is húzza fel õket a tengelyre, általában jár a hajtómûhöz és a monoblokkhoz is csavar.

blademaster

blademaster

törzsvendég

• fórumtag
  • 273 hozzászólás
Sziasztok!

Isis-es hajtókar cserével küzdök, a leszedéssel semmi gond nem volt, de felrakásnál nem tudom pontosan, hogy mi is a módzser, mert ugye kézzel felilleszted a kart a monoblokkra, de nyilván ez így még nincs rendben. A kérdés az lenne, hogy hogyan szorítom meg? Elvileg minden szerszám megvan a mûvelethez, de nem tudtam kitalálni magamtól. Csak a parasztmódszer jutott eszembe, hogy a hajtókarleszedõ karba csavarható részét becsavarom, aztán azt megcsapkodom kalapáccsal, de ezt még nem mertem kipróbálni:) Inkább megkérdezem az okosokat.

Néztem a régebbi hsz-eket, de nem nagyon találtam -> bocs ha már volt hasonló.
Elõre is kösz a válaszokat!

gsuveg

gsuveg

vendég

• fórumtag
  • 244 hozzászólás

Nem valami francia váz volt? Nekem is volt anno egy országutim francia, azon voltak érdekes méretek. Bianchi amirõl itt szó van elvileg M5 -ös lesz. (Legalábbis amikkel eddig találkoztam, azokban M5-ös a furat.)

5os lesz az.

de azert meg kell jegyezni, orulok, hogy olasz a bringa es nem francia :) bocs, de nem lehetett kihanyni, es nem allt szandekomban flamet inditani vele :)

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.627 hozzászólás
Még egy régi Mali Mango.Lila/rózsaszín :) attól függetlenül én szerettem,csak ellopták.. :(

langferi

langferi

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 hozzászólás

Ez többnyire igaz,de pl az én régi vázamnál m7-es.lehet azóta volt valamilyen "szabvány" módosítás?

Nem valami francia váz volt? Nekem is volt anno egy országutim francia, azon voltak érdekes méretek. Bianchi amirõl itt szó van elvileg M5 -ös lesz. (Legalábbis amikkel eddig találkoztam, azokban M5-ös a furat.)
langferi alias SzomjasFeri
Lazán, faszán, igazán!
http://piacter.bikem...500&ppuser=2602

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.627 hozzászólás

Emlékeim szerint m5-ös menet van benne.

--Trifo

Ez többnyire igaz,de pl az én régi vázamnál m7-es.lehet azóta volt valamilyen "szabvány" módosítás?

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 hozzászólás

Köszi, de valami kifinomultabb megoldásra gondoltam. Mondjuk vmi ilyesmire:
http://store.somafab.com/stcotile.html

Szerintem pontosan ugyan ilyet vagy nagyon hasonlót adnak a mostani gumijavitó szettekhez pld:2 db-ot a TipTop TT05-höz.:chin:
Vagy nem?:wtf:
TREK bike-on szebb az élet!!:cool2:

Zip

Zip

vendég

• fórumtag
  • 239 hozzászólás

ha ilyet nem kapsz, akkor veszel egy adag sima fém leszedõt, meg villamossági/elektronikai/barkácsboltban megfelelõ méretû zsugorfóliát, és rámelegíted, esetleg még szigszalaggal is ráerõsíthetsz.;)

Köszi, de valami kifinomultabb megoldásra gondoltam. Mondjuk vmi ilyesmire:
http://store.somafab.com/stcotile.html
A keró legyen veletek!

gsuveg

gsuveg

vendég

• fórumtag
  • 244 hozzászólás

Emlékeim szerint m5-ös menet van benne.

--Trifo

koszi.

trifo