Jelentkezz be Regisztrálj

Otthoni szerelés, szerszámok
Írta 2008. július 10. - 22:06

Ez mitõl lehet, és hogyan tudom megszerelni?
Írta 2008. július 03. - 13:00

Félintegrált kormánycsapágynál (jelen esetben wtb race, ~3e Ft) mennyire fontos hogy csapágy behúzóval legyen berakva? Ha a perem úgyis felfekszik a fejcsövön akkor végül csak egyféle pozícióban állhat meg nem? Ha nem fontos a célszerszám, akkor nagy hülyeség lenne az egészet satuval összenyomni?
Én fadarab + gumikalapács segítségével raktam be a félintegrált csapágyamat és nincs vele gond, a satut hanyagolnám.
Írta 2008. július 03. - 12:55

--Trifo
Gyermekeink képekben. Régebbi képek: ITT , pici Hanka itt és pici Ignác itt
Írta 2008. június 27. - 11:46

Írta 2008. június 26. - 12:44

Helló!
Egy kis segítségre lenne szükségem. egy monti hátsóagyat próbálunk javítani tudna valaki segíteni hogyan tudjuk szétszedni? Racsni levétel stb.
Köszönöm elõre is a segítséget!
Az agy pontos típusára lenne szükségünk, mert így nem lehet válaszolni. Kb. olyan mintha azt kérdeznéd, hogyan kell egy autót szétszedni.
A sebesség mindent megold.
Írta 2008. június 26. - 12:08

Helló!
Egy kis segítségre lenne szükségem. egy monti hátsóagyat próbálunk javítani tudna valaki segíteni hogyan tudjuk szétszedni? Racsni levétel stb.
elõször is mi a baja?ha a fogsort leveszed azzal nemsokat érsz. Kazettás?
Írta 2008. június 26. - 11:48

Írta 2008. június 25. - 14:39

--Trifo
Gyermekeink képekben. Régebbi képek: ITT , pici Hanka itt és pici Ignác itt
Írta 2008. június 21. - 19:58

Írta 2008. június 21. - 17:39

Irány a bolt. Arra figyelj, hogy 2 féle méret van, M15 és M12. Vagy viszed magaddal a monoblokkot vagy leméred a tengely belsõ átmérõjét, esetleg megmondod a monoblokk típusát és ha szerencséd van tudjuk milyen csavar való bele.igen igen azt észrevettem, hogy minden menetes, csahogy nekem valahogy nem járt egyikhez se...Legalábbis a monblokkhoz tuti nincs. Ezesetben van vmi más megoldás, vagy irány a bolt venni egyet?
Írta 2008. június 21. - 17:24

Írta 2008. június 21. - 17:02

Sziasztok!
Isis-es hajtókar cserével küzdök, a leszedéssel semmi gond nem volt, de felrakásnál nem tudom pontosan, hogy mi is a módzser, mert ugye kézzel felilleszted a kart a monoblokkra, de nyilván ez így még nincs rendben. A kérdés az lenne, hogy hogyan szorítom meg? Elvileg minden szerszám megvan a mûvelethez, de nem tudtam kitalálni magamtól. Csak a parasztmódszer jutott eszembe, hogy a hajtókarleszedõ karba csavarható részét becsavarom, aztán azt megcsapkodom kalapáccsal, de ezt még nem mertem kipróbálni:) Inkább megkérdezem az okosokat.
Néztem a régebbi hsz-eket, de nem nagyon találtam -> bocs ha már volt hasonló.
Elõre is kösz a válaszokat!
Ha megnézed, látod hogy menet van a monoblokk tengelyében. Csavar tartja a karokat és az is húzza fel õket a tengelyre, általában jár a hajtómûhöz és a monoblokkhoz is csavar.
Írta 2008. június 21. - 16:50

Isis-es hajtókar cserével küzdök, a leszedéssel semmi gond nem volt, de felrakásnál nem tudom pontosan, hogy mi is a módzser, mert ugye kézzel felilleszted a kart a monoblokkra, de nyilván ez így még nincs rendben. A kérdés az lenne, hogy hogyan szorítom meg? Elvileg minden szerszám megvan a mûvelethez, de nem tudtam kitalálni magamtól. Csak a parasztmódszer jutott eszembe, hogy a hajtókarleszedõ karba csavarható részét becsavarom, aztán azt megcsapkodom kalapáccsal, de ezt még nem mertem kipróbálni:) Inkább megkérdezem az okosokat.
Néztem a régebbi hsz-eket, de nem nagyon találtam -> bocs ha már volt hasonló.
Elõre is kösz a válaszokat!
Írta 2008. június 20. - 10:46

5os lesz az.Nem valami francia váz volt? Nekem is volt anno egy országutim francia, azon voltak érdekes méretek. Bianchi amirõl itt szó van elvileg M5 -ös lesz. (Legalábbis amikkel eddig találkoztam, azokban M5-ös a furat.)
de azert meg kell jegyezni, orulok, hogy olasz a bringa es nem francia

Írta 2008. június 20. - 09:16

Írta 2008. június 20. - 07:17

Nem valami francia váz volt? Nekem is volt anno egy országutim francia, azon voltak érdekes méretek. Bianchi amirõl itt szó van elvileg M5 -ös lesz. (Legalábbis amikkel eddig találkoztam, azokban M5-ös a furat.)Ez többnyire igaz,de pl az én régi vázamnál m7-es.lehet azóta volt valamilyen "szabvány" módosítás?
Írta 2008. június 19. - 21:33

Emlékeim szerint m5-ös menet van benne.
--Trifo
Ez többnyire igaz,de pl az én régi vázamnál m7-es.lehet azóta volt valamilyen "szabvány" módosítás?
Írta 2008. június 19. - 16:10

Köszi, de valami kifinomultabb megoldásra gondoltam. Mondjuk vmi ilyesmire:
http://store.somafab.com/stcotile.html
Szerintem pontosan ugyan ilyet vagy nagyon hasonlót adnak a mostani gumijavitó szettekhez pld:2 db-ot a TipTop TT05-höz.:chin:
Vagy nem?:wtf:
Írta 2008. június 19. - 13:37

ha ilyet nem kapsz, akkor veszel egy adag sima fém leszedõt, meg villamossági/elektronikai/barkácsboltban megfelelõ méretû zsugorfóliát, és rámelegíted, esetleg még szigszalaggal is ráerõsíthetsz.
Köszi, de valami kifinomultabb megoldásra gondoltam. Mondjuk vmi ilyesmire:
http://store.somafab.com/stcotile.html
Írta 2008. június 18. - 16:22