Sziasztok!
Bajba keveredtem az elsõ váltóval. Egészen jól be volt állítva, annyi hibája akadt, hogy 3-asban nagyon kicsit hozzáért a külsõ terelõ a lánchoz és idegesített. Még sose szereltem váltót és elõször megpróbáltam a kis csavarokkal állítani, de meg sem mozdult a szerkezet... Erre lecsavaroztam a bowden rögzítõt és kész innentõl kezdve még az elõzõ állapotba sem tudtam visszapakolni.
Olvastam, hogy elõször a legkisebb fogaskereket kell beállítani, majd a többit, de a problémám folyamatosan az, hogy nem tudom a bowdent megfelelõ feszességûre állítani. Ha egyesben lazán hagyom, akkor nem vált fel, mert nem feszül. De ha feszesre hagyom a bowdent hármasba váltáskor szinte szakadásig feszül. E mellett meg egyszerûen nem sikerül eltalálni, hogy mindeháromba tudjak váltani.... van amikor sikerült úgy elronatnom, hogy kettesben maradt bármerre akartam váltani. Az a baj, hogy ha egyesben közel hagyom a belsõ terelõhöz a láncot (1-2 mm-re ahogy írják is mindenhol), akkor tök jól felvált kettesbe, de visszafele nem megy, mert a külsõ terelõ eltávolodik a lánctól és eszébe sincs leváltani, csak a láncot súrolja. Ez mitõl lehet?
Egyébként egy Shimano SIS top swingesrõl van szó. Alap cucc. Vicces, hogy a Low feliratú csavar teljesen elkopott, úgy forgácsolódott le, mint a fa, iszonyat rossz minõségû volt, ilyet nem is láttam még. Azt is vennem kell bele újat, mielõtt nekilátok megint.
Meg akarom tanulni, hogy kell szerelni, egyelõre nem akarom szerelõhöz vinni. Nem tûnik olyan bonyolultnak, mint amennyit szenvedek vele, csak valamit nagyon nem vághatok.
Nagyon megköszönném a segítséget. Hétfõn indulunk egy 1500 km-es olasz útra vele és jó lenne tudni, ha ott is adódik vele probléma.