Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Otthoni szerelés, szerszámok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6030 hozzászólás a témában

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Az 5 percrõl pedig annyit, hogy nemrég Lensver fórumtársunk hagyta magára a Giantját, nem tovább, mint hét percig. Csak a könnyek maradtak.

--Trifo

igaz nem gránitx lakattal, bár ez másik topik

ez:http://ebike.hu/term...es-csavar/4379/

nekem ez záróanyaként élt a fejemben, meg is értették a boltban.

oszt ehhez egy eszköz, a "luk" negatívja lapra szerelve, mûanyagból.
.

én ezt "összecsukott" kombinált fogóval szoktam +oldani
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Aha, már értem. Úgy emlékeztem, hogy adtak nekem ilyet a hajtókarhoz, de már rájöttem, hogy nem. A csapágybehajtó szerszámmal együtt vettem.

A városi bringára visszatérve pedig, nekem a városi bringa fogalmához erõsen hozzátartozik, hogy vigyáz magára, és ott merem hagyni majdnem akárhol egy szem lakattal. Igyekeztem, hogy csúnya legyen, ami sokak szerint sikerül is, mások szerint viszont nem :) Alkalomadtán belinkelek egy képet majd. A szerkezetet magát igyekeztem jó értelemben igénytelenül összerakni: 7-es váltórendzserrel pl, ami a tapasztalat szerint közel áll az elpusztíthatatlansághoz, valamint merev villa. A jó használhatósághoz pedig keskeny kormány, csomagtartó, sárhányó és egyoldalas SPD pedál, hogy rendes cipõvel is menjen.

Az 5 percrõl pedig annyit, hogy nemrég Lensver fórumtársunk hagyta magára a Giantját, nem tovább, mint hét percig. Csak a könnyek maradtak.

--Trifo

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás
ez:http://ebike.hu/term...es-csavar/4379/
nekem ez záróanyaként élt a fejemben, meg is értették a boltban.
oszt ehhez egy eszköz, a "luk" negatívja lapra szerelve, mûanyagból.

a sört meg gyorsan iszom és u-lakat plusz lánc kombóra rá merem bízni 5 percre, mert azért granit x-plus u-lakat meg egy 6ezres lánc a keréknek csak elég 5 percre... remélem. sûrûn nem fogom tesztelni ettõl függetlenül.

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Használd egészséggel. Csak aztán tényleg soha ne ugorj be egy boltba kakaóscsigáért, vagy egy sörre akárhova... Vagy megpróbálhatod megszentségteleníteni a vázat, ahogy én tettem, és akkor nem lesz kívánatos.

BTW, mi a fene az a záróanya behajtó?

--Trifo

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás
kb egy hete összeraktam egy biciklit. most várok rémhöriéktõl érkezõ villára, és akkor egy ideig kész lesz. még kellene bele egy kerékszett oszt jó is lesz.
ja, kellett hozzá vennem ht2 záróanya behajtót, bovdenvágót. láncoskulcsot, fogaskoszorúhoz való szerszámot, meg kellene még egy láncbontó is, mert hosszú a lánc. bár azt valszeg rábízom greenzonékra, ha már úgy is megkurtítják a villa nyakát.

szóval ha minden jól megy, hét végére lesznek képek a "városi bicajról" ('05 pyxis team) :D lol :D
merevseggû, csirkegumi van rajta, szóval városi;) otthonról lezárt szobába használom, de van lakat is hozzá.

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 hozzászólás

E! Majdnem két hete senki nem szerelt semmit? Hijjnye...

Nade. Kérdés: Miféle eszközzel lehet megállapítani, hogy a fogaskoszorú kopott-e? Nem a nikkelezett szemmértékre gondoltam, hanem valami olyasmire, mint a lánchoz a láncnyúlásmérõ.

--Trifo

Más mérõeszközrõl nemnagyon tudok,vagy lemaradtam volna valamirõl?:chin:
Én egy ilyen http://picasaweb.goo...szor5000KmUtN02#
fogaskeréksort cseréltem le 5000km azaz a 3.lánc után
TREK bike-on szebb az élet!!:cool2:

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
E! Majdnem két hete senki nem szerelt semmit? Hijjnye...

Nade. Kérdés: Miféle eszközzel lehet megállapítani, hogy a fogaskoszorú kopott-e? Nem a nikkelezett szemmértékre gondoltam, hanem valami olyasmire, mint a lánchoz a láncnyúlásmérõ.

--Trifo

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Zsír. Jó érzés az ilyesmi. Én viszont cserébe elvesztettem a sokat megélt tizenéves bicskámat. Brühü.

--Trifo

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

ehe. Jóvan. Gondoltam odaadom viszonylag jó áron, csak menjen el. Aztán látom, hogy az íbájkon 3050Ft. Mondjuk én meg 4500-ért vettem másfél éve.

--Trifo

Megtaláltam, ott volt az erdõben, ahol elestem.

A sebesség mindent megold.

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
ehe. Jóvan. Gondoltam odaadom viszonylag jó áron, csak menjen el. Aztán látom, hogy az íbájkon 3050Ft. Mondjuk én meg 4500-ért vettem másfél éve.

--Trifo

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Ugyanilyenem volt.
Még körbenézek Szfvár és Veszprém bringaboltjaiban, aztán majd írok, hogy kell-e (vagy megkeresem amit elhagytam :) ).

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Persze, tudok.
Feltöltött kép
11 funkciós.

--Trifo

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

MJani: nekem van épp egy eladó, mondjuk 3 ropiért. Bike+ tizenfunkciós, láncpréses, Torxos faszaság. Teljesen kúl, csak sznobságomban vettem helyette a CrankBrotherst. Érdekel?

--Trifo

Lehet. Tudsz róla képet mutatni?

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
MJani: nekem van épp egy eladó, mondjuk 3 ropiért. Bike+ tizenfunkciós, láncpréses, Torxos faszaság. Teljesen kúl, csak sznobságomban vettem helyette a CrankBrotherst. Érdekel?

--Trifo

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Az olcsó mit jelent nálad?

Max 5e huf (de lehet feleennyi is :) ). Alapvetõen nem ezzel akarom szerelni a gépet, csak ha történik valami terepen, meg tudjam szerelni. Volt egy 4 éves b+ 1500ft-os marokszerszámom (mindent tudott és jó minõségû volt), csak elhagytam a hétvégén.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Az olcsó mit jelent nálad?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Olyan olcsó multifunkciós marokszerszámot keresek, amin vannak imbuszkulcsok, láncszem kinyomó, csavarhúzók és T25ös kulcs.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
Van nekem egy B+ Travel hátsóagyam, a racsninak elég durva hangja van szabadonfutásnál, gondolom tele van mocsokkal. A csapágyakat már kiütöttem. Ha a kazettatestet akarom szétszedni, honnan lehet megbontani? Az agytest és a kazettatest imbusszal van rögzül egymáshoz, de csak a bal oldalról lehet elérni, csak saccolni tudom a tengelyátmérõbõl, 12-13mm-es imbusz kellhet hozzá. Jobb oldalon ahol a jobb oldali hordozócsapágy ült, ott a "csapágyfészek" peremén van két bevágás. Ezt ki lehet tekerni valamilyen megfelelõ méretû, lapos eszközzel? Ha igen, milyen menetes?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

... ezt nem értem a csapágy kijön ... ? Most nem akarok rajzot kerálni, de a tengely nam arra van ... egy lépcsõs dorni teljesen megoldja a problémát, majd holnap elmondom telcsiban. Olyat képzelj el mint egy forgattyústengely kb ...

Ha viszont lápcsõs a tengely meg lehet vele próbálni, de mindenkinek lelke rajta ...

Értem én, hogy mirõl beszélsz, de az a baj, hogy nem tudod, hogy néz ki az agy. Mindkét oldalon a tengelyen perem van a csapágy belsõ oldalán...

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás

én ezt a novatec agyat szeretném szétszedni:

http://ebike.hu/term...tengelyes/1151/

tudom, hogy vki már írta de szerintem nem ugyanarról az agyról beszéltünk, mert azt a külsõ távtartót a 2 oldalán sehogy sem bírom leszedni.

szal ha vkinek van vmi 5lete ne tartsa vissza.

Flex :)
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X