Jelentkezz be Regisztrálj
Retro - régi idõk bicaja
Posted 2005. April 02. - 20:48
már csak egyet kell aludni!!
Posted 2005. March 29. - 22:27
aha.
akkor örülyél!! az yo minõséget yelent ha a festés alatt cromozott a váz..ez nem ritka..
fõleg az 1980as évek végén 1990es években volt gyakori... ottt már középkategoriás bicayokon is....nekem egy Wheelerem iyen
az RSX amugy a mai Tiagranak felel meg erõs közelítéssel....
Posted 2005. March 29. - 22:23
ha érdekel a bikemagen hirdetem....
Columbus csöves full 105ös bicay..fekete szinü...(32ezerért hirdetem bár ez most OFF bocsi )
ird a keresõbe hogy retro , és ott megtalálod.....képekkel....
Holnap viszem be a Hajtás Pajtásba bizományiba...
meg van eg y 1983-as Mongoose MTB vázam yukacs papucsokkal..ami feluyitásra (festésre szorul) eredeti kormány/villával
+ e.váltóval/váltókarokkal...(suntour)
van egy csomo szingós kerekem...
campagnolo recordos ..
meg Normandy nagyperemesek...iyesmi....
Posted 2005. March 29. - 22:21
A Piero Zurino is 0km-es (és tényleg gyönyörû) és nem eladó, vagy csak sok pinzért:)
a PUCH Tour de Franceot egybarátomnak adtam, õ edz vele. (ritkán haytya)
amug ez is maydenem 0-km-es volt mikor nálam volt.
+ a Renegade is elszármazott:) Horvátországba...
A többi még a tulaydonom....
Saynos fényképezni még nem tudok:) szoval a valóság sokkal szebb!
Posted 2005. March 29. - 21:31
Na végeztem a gyerek fürdetésével és én is megnéztem a Milanetti-t. Az enyém fiatalabb kiadás lehet, már csak a felszereltségébõl következtetve, és az is tuti, hogy a fejcsövem is hosszabb. A hátsó papucson található kis "kerék központosító" állító csavarantyú és a felsõ csöves bowden vezetés (három rögzítõ gyûrû) azonban stimmelni látszik. Ami még számomra furi, hogy a villa, láncvilla, támvilla fényes króm (eddig tiszta sor), és bár a váz fényezett(metál bugyi rózsaszín), de mintha a festés alatt az egész ful króm lenne. A gyári fényezés valami extra vékony, és ott ahol lepattant fényes króm (nem acél) látszik. A váz anyaga Cro-Mo 4130-as, de hogy a 4130 milyen ötvözetet (minõséget) takar azt nem sikerült kiderítenem. Képeket - digit fotóaparát hiányában - egyenlõre sajna nem tudok eszközölni, de rajta leszek. A gép egyébként most szana - szét lett cincálva.
Posted 2005. March 29. - 21:28
Öröm egyben látni! Az enyém most kicsit pihen... egy éjszakai tekerésnél a nem megfelelõen felfújt elsõ kerék felütõdött... Pedig még a pesti aszfaltot is egész jól bírta... meg kéne már csinálni.
yvorl:
Most nézem a galériádban a képeket... írigy vagyok ám. ;-) Ezek a gépek mind megvannak? (Mondjuk nálam el sem férne ennyi... Bár végülis, ha kidobom az ágyakat...) A Piero Zurino nagyon tetszik. És a Specialized Rock Hopper is... )
Jah... Nekem is van még egy Schwinn-Csepel Woodlands C3-as, még 95-bõl. És egy amolyan falubike... ;-)
A Tieid közül valamelyik eladó? Vagy dédelgetett jószágok?
Posted 2005. March 29. - 21:12
semmi nincs cserélve rayta:))
mit érdemes??hááát ami tetszik....
mit ér a Rizzato?? én 17.000Ft ért adtam el.....
szóval...
és a vadiuy szingos kerekekkel....
a váz nem tudom...miyen csöves lehet...
Posted 2005. March 29. - 21:10
Még képek;
Posted 2005. March 29. - 21:06
Mindenképpen olyan bicikliket szeretnék összerakni, amibõl nem túl sok "szaladgál". (Ez már csak amolyan hiúsági kérdés... )
Posted 2005. March 29. - 21:01
Rizzato... a képeken mintha a sajátomat látnám... Bár az kicsit jobb állapotban van és nyerget kellett rajta cserélni. Jah... és új bowdeneket is kapott. Szerinted értékben mit képvisel? Milyen csövekbõl van építve a váz?
Posted 2005. March 29. - 20:55
Jah, ismerem az Atala-kat... Egyébként én úgy emlékszem - vagy olvstam valahol - hogy Caesare Rizatto...
És valóban Nouvo gran sport-al van szerelve. De a vázról például semmit nem tudok... vagyis azt, hogy acél... de ez édeskevés.
Szerintetek régebbi milyen régebbi országútit érdemes venni? Akár darabokban is... (Mostanában befészkelte magát egy eszme az agyamba, hogy szeretnék egy nagyon jó régi biciklit összerakni, vagy felújítani - de lehet, hogy ez csak feszültség-levezetés... :-) Illetve nem is egyet hanem mindjárt kettõt: egy országútit és egy montit is. Persze mindezt fillérekbõl gondoltam és természetesen a kereteken belül a legjobbakat... ;-) )
Szóval... akár országútik, akár montik közt mikre érdemes "odafigyelni"? Mit érdemes keresgélni? Típus? Márka? Stb...
Posted 2005. March 29. - 20:46
http://pix.bikemag.hu/album508
például:
képek Milanettirõl::::
http://pix.bikemag.hu/album399
Posted 2005. March 29. - 20:37
hát nem tudom mi van itt:) de nekem Rizzatom is volt...
képet mayd teszek fel róla...anyit lehet róla tudni hogy az gyártotta a vázat aki az Atala-kat...ha ismered ezt a márkát.. és a faszi neve Rizzato.....azsem Giuseppe..de erre már nem emlékszem.... szép bicay volt de ez sem tartozott az elithez akkoriban....
meg ha yol emlékszem nem recordal volt hanem Nuovo gran sportal...szoval az most oyan szint lenne mintha shimanoban a Tiagra lenne vagy Campaban a Centaur.....
Posted 2005. March 29. - 20:32
kiváncsi vagyok...
az enyémrõl is van a gallériában...
Posted 2005. March 29. - 20:18
Története..nincsen neki...
mármint ez egy Svájci bicay ha yol tudom és csak eg yforgalmazó cég aki ezen a néven is futatott kerékpárt...a váz valószínûleg olaszországban készült valami más gyártó pl. bianchi,atala, moser stb.. keze munkáya.
külföldi gyüytõktõl utánnaérdeklõdtem de nem nagyon voltak "elszálva" tõle...max a ha yo a felszerelése akkor az felértékeli...
Azz enyém makulátlan 0kmes állapotban van és a felszerelése is..áhhhh:)
titok:)
A peugeot px10 nem tudom miért lett oyan nagy szám én is vehettem volna de áá.. nem tetszik anyira..meg nem is szerelték oyan komoy cuccokkal.
gondolom azért gyüytik külföldön(még sayát oldala is van9 mert kb. 30 éven át gyártották a PX10 tipust. és igy az sem mindegy meyik évyárat..és általában minden évben 2 féle felszereltséggel volt vásárolható.
Nem PX10-es, hanem PRO-10-es. Ami igaz az igaz a felszereltsége sem valami rettenet, de munkábajárós, hétvégi egzegetõs célra szerintem alkalmas.
Posted 2005. March 29. - 16:54
Nemrégen vettem egy Rizatto Firebird országúti biciklit, errõl szeretnék többet megtudni. Azt hiszem, még minden "gyári" álapotban van rajta, csak bowdeneket és bandázst cseréltem. Azt tudom, hogy régi Campagnolo váltóval van szerelve és Mavic felnikkel, szingós Vittoria gumikkal...
Ha valakinek bõvebb információja van a típusról, örülnék, ha megosztaná velem!
Elõre is köszi!
Posted 2005. March 29. - 09:39
mármint ez egy Svájci bicay ha yol tudom és csak eg yforgalmazó cég aki ezen a néven is futatott kerékpárt...a váz valószínûleg olaszországban készült valami más gyártó pl. bianchi,atala, moser stb.. keze munkáya.
külföldi gyüytõktõl utánnaérdeklõdtem de nem nagyon voltak "elszálva" tõle...max a ha yo a felszerelése akkor az felértékeli...
Azz enyém makulátlan 0kmes állapotban van és a felszerelése is..áhhhh:)
titok:)
A peugeot px10 nem tudom miért lett oyan nagy szám én is vehettem volna de áá.. nem tetszik anyira..meg nem is szerelték oyan komoy cuccokkal.
gondolom azért gyüytik külföldön(még sayát oldala is van9 mert kb. 30 éven át gyártották a PX10 tipust. és igy az sem mindegy meyik évyárat..és általában minden évben 2 féle felszereltséggel volt vásárolható.
Posted 2005. March 28. - 20:26
Posted 2005. March 28. - 20:11
othon porosodik nekem egy ilyen kis Milanetti gyönyörûség.
csak nem szabadulni akarsz tõle?
azt ne!...de ha mégis engem érdekelne atestvére mellé...