A Balkáni útviszonyokat figyelembevéve én biztos hogy montival mennék, ugyanis ha ott elvileg betonon mész az gyakorlatilag TEREP ;D ;D
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Athén 2004
Indította
tiBIKE
, 2003. február 10. 23:42
Írta 2004. március 12. - 12:54
Írta 2004. február 24. - 12:25
Ez tök klafa.
Nagyon mocorogtatja a lábaimat ez a terv.
A balkánt nem ismerem, de azt tudom, hogy olaszországot nagyon meg kell tervezni, mert ott annyira fejlett az infrastruktúra (fõleg északon), hogy egy 150 km-re lévõ városba 38 különbözõ azonos rangú útvonalon lehet eljutni, így a napi 100-140-bõl összejöhet 160-180 is.
Ja és biztos hogy k*rva nagy hírverés kell neki.
Nagyon jó lenne elmenni.
Nagyon mocorogtatja a lábaimat ez a terv.
A balkánt nem ismerem, de azt tudom, hogy olaszországot nagyon meg kell tervezni, mert ott annyira fejlett az infrastruktúra (fõleg északon), hogy egy 150 km-re lévõ városba 38 különbözõ azonos rangú útvonalon lehet eljutni, így a napi 100-140-bõl összejöhet 160-180 is.
Ja és biztos hogy k*rva nagy hírverés kell neki.
Nagyon jó lenne elmenni.
Írta 2004. február 24. - 11:02
Már én is gondoltam egy ilyen akcióra de sajnos anyagilag nem engedhetem meg magamnak. Én már többször jártam Romániában, Bulgáriában. Nekünk semmi problémánk nem volt, talán még biciklivel is lehetne arra menni. Biztos, hogy érdekesebb lenne, mint Olaszország.
150-200 km szerintem annak aki szokott biciklizni simán teljesíthetõ naponta
150-200 km szerintem annak aki szokott biciklizni simán teljesíthetõ naponta
Írta 2004. február 20. - 18:30
Ha összejön a MOB-tól egy olyan támogatás, hogy tudjanak szállást biztosítani, mi is megyünk egy páran.
Az útvonalat nem tudom, nem én szervezem, csak beugrottam a csapatba.
Abszolút szervezett a túra, kísérõkocsitól kezdve minden megoldott. A srácok minden évben letekernek 2-3 ezret külhonban.
Elõre tervezetten napi 200-250 kilóméter, lényeg, hogy minél hamarabb leérjünk. Egy hét ottlét után pedig vissza, lehetõleg minél hamarabb, hogy a szabadságunkból ne csússzunk ki. :
Ha nem jön össze a szponzor, marad Róma :-\
Az edzés megy ezerrel, napi 50-100 között kötelezõ jellegûen, ha nincsen hó
Bence!!! Csak akarni kell!!!
Az útvonalat nem tudom, nem én szervezem, csak beugrottam a csapatba.
Abszolút szervezett a túra, kísérõkocsitól kezdve minden megoldott. A srácok minden évben letekernek 2-3 ezret külhonban.
Elõre tervezetten napi 200-250 kilóméter, lényeg, hogy minél hamarabb leérjünk. Egy hét ottlét után pedig vissza, lehetõleg minél hamarabb, hogy a szabadságunkból ne csússzunk ki. :
Ha nem jön össze a szponzor, marad Róma :-\
Az edzés megy ezerrel, napi 50-100 között kötelezõ jellegûen, ha nincsen hó
Bence!!! Csak akarni kell!!!
Írta 2003. december 29. - 23:02
Szevasztok!
Elég régen jártam erre. Nos a tény az, hogy én indulok Athénba, és ez már biztos. Sajnos nem az a gép lesz a seggem alatt, bár még remélek, amit erre készítettem, mint tudjátok ezt valami eszement lenyulta mikuláskor a tarcsi géppel egyetemben, de hála az ismerõsöknek, barátoknak addigra sikerül egy jó bicót összeállítani ismét.
Nos az útvonalunk: Budapestrõl indulva- Horváthország- Ausztria-Olaszország-Görögország.
Kb 2200 Km. Július végén indulunk és augusztus 25 körül érünk Athénba. Kisérõautó lesz, így túra és egyéb felszerelést az viszi. Hazafelé már busszal jövünk, így az két nap. Valóban soknak tûnik a táv, de néhány pihenõnappal megspékelve látszólag könnyedén teljesíthetõ.
Az elõtem szólónak csak annyit, hogy nem az a szép, hogy valahová elrepülhetsz, hanem egy olyan élménnyell leszel gazdagabb, amit majd az olyan koru srácodnak a forró fejéhez vághatsz, mikor majd azt modja, milyen puhány vagy. Egyébként tényleg nagy a kihívás, és ha sikerül visszaérni épségben nyugodtan állhatsz a tükör elé, hogy azon kevesek közé tartozhatsz, akik nem a hintaszékbõl sportolnak.
Na szóval most a felkészülés ideje van, és ilyen idõben a szobában teker az ember, ami elég unalmas, de legalább edzésben tart.
Hát akkor irány Athén!
Maci
Elég régen jártam erre. Nos a tény az, hogy én indulok Athénba, és ez már biztos. Sajnos nem az a gép lesz a seggem alatt, bár még remélek, amit erre készítettem, mint tudjátok ezt valami eszement lenyulta mikuláskor a tarcsi géppel egyetemben, de hála az ismerõsöknek, barátoknak addigra sikerül egy jó bicót összeállítani ismét.
Nos az útvonalunk: Budapestrõl indulva- Horváthország- Ausztria-Olaszország-Görögország.
Kb 2200 Km. Július végén indulunk és augusztus 25 körül érünk Athénba. Kisérõautó lesz, így túra és egyéb felszerelést az viszi. Hazafelé már busszal jövünk, így az két nap. Valóban soknak tûnik a táv, de néhány pihenõnappal megspékelve látszólag könnyedén teljesíthetõ.
Az elõtem szólónak csak annyit, hogy nem az a szép, hogy valahová elrepülhetsz, hanem egy olyan élménnyell leszel gazdagabb, amit majd az olyan koru srácodnak a forró fejéhez vághatsz, mikor majd azt modja, milyen puhány vagy. Egyébként tényleg nagy a kihívás, és ha sikerül visszaérni épségben nyugodtan állhatsz a tükör elé, hogy azon kevesek közé tartozhatsz, akik nem a hintaszékbõl sportolnak.
Na szóval most a felkészülés ideje van, és ilyen idõben a szobában teker az ember, ami elég unalmas, de legalább edzésben tart.
Hát akkor irány Athén!
Maci
Írta 2003. december 29. - 21:53
mi lenne a repcsi vagy vonat vagy valami+ bike göröghonban+ sok ordibálás hogy hajrá magyarország!!!!
letekerés meg huzagolt ötlet.... kinek van rá ideje? én tanulok és az egész nyáriszünetet elvenné.... meg az a 25-30 nap reális ám.... 120- kilcsit az elsõ hét utánn se sokan tartanák... mi a nyáron 80 kilcsiket mentünk 10 napig... az teljesíthetõ, még esõben is... talán.
szoval szerintem a lemegyünk a montis banzájra oszt csókolom....
szponzornak meg ott a tévé.... nyomtok minden este a sátorban egy kis "nyereg koptatta vagó pi**ák showt" amolyan vándortáborosan és jó
;D
letekerés meg huzagolt ötlet.... kinek van rá ideje? én tanulok és az egész nyáriszünetet elvenné.... meg az a 25-30 nap reális ám.... 120- kilcsit az elsõ hét utánn se sokan tartanák... mi a nyáron 80 kilcsiket mentünk 10 napig... az teljesíthetõ, még esõben is... talán.
szoval szerintem a lemegyünk a montis banzájra oszt csókolom....
szponzornak meg ott a tévé.... nyomtok minden este a sátorban egy kis "nyereg koptatta vagó pi**ák showt" amolyan vándortáborosan és jó
vendég__*
Írta 2003. december 25. - 21:38
vendég__*
Ha mennék én mindenképpen olaszország felõl jönnék, mert a Balkánon vannak olyan heylek amiket én még kocsival sem szívesen vállalnék be(pl.Macedónia), nemhogy bringával! 8)
Írta 2003. december 21. - 20:54
Olaszország felõl menni jobb lenne, mert könnyebben lehetne szponzort szerezni, mert hogy beléptünk az EU-ba, meg hogy Eu-államon tekerünk át,. megmutatva hazánk zászlaját stb, most erre bukna a nép + a média stb
vendég_Master_*
Írta 2003. december 21. - 18:28
vendég_Master_*
Szaiasztok emberkék!
Akkor, most így az ünnepek vissza kellene térni a témára úgy érzem. Szóval ki akar kitekerni Athénba?
Én szívesen felkarolnám a dolgot, csak támogatókat kellene szerezni, mivel nem egy "eltekerek a Pilisig" c. témáról vóna itten szó. Igazából nekem az olaszország felõli téma jobban tetszik, de a Balkán is jöhet, ha van elég vízhangja a témának. Meg kellen próbálni felkeresni azt az ürgét, akinek a tervei között szerepel kitekerni az ötkarikás játékokra.
Váom a véleményeket, a jelentkezõket, a szponzorokat ;D és a topic felfutását!!!
[glow=red,2,300]Kellemes ünnepeket mindenkinek!!!![/glow]
Akkor, most így az ünnepek vissza kellene térni a témára úgy érzem. Szóval ki akar kitekerni Athénba?
Én szívesen felkarolnám a dolgot, csak támogatókat kellene szerezni, mivel nem egy "eltekerek a Pilisig" c. témáról vóna itten szó. Igazából nekem az olaszország felõli téma jobban tetszik, de a Balkán is jöhet, ha van elég vízhangja a témának. Meg kellen próbálni felkeresni azt az ürgét, akinek a tervei között szerepel kitekerni az ötkarikás játékokra.
Váom a véleményeket, a jelentkezõket, a szponzorokat ;D és a topic felfutását!!!
[glow=red,2,300]Kellemes ünnepeket mindenkinek!!!![/glow]
Írta 2003. szeptember 29. - 06:14
Írta 2003. szeptember 29. - 05:23
Tehát a szponzorkeresés, média nem felejthetetlen, meg lehet oldani...
szerintem a talalason van a hangsuly
tapasztalat.. szerintem indulas elott jo par hettel a csapat kissebb-nagyobb tobb napos turakat mindenkeppen csinaljon, mert rengeteg dolog van amire nem is gondol az ember ..+ a fellepo problemak /mert lesznek,es az eleg az utra / !
pl egy a sokbol: ha egy napig szakad vagy tekeres esoben,es az esetleges megfazassal szamolni ami DNF egybol ! , vagy pihi, es egy nap hatranyt behozni akkor nem egyszeru .
a kisero auto jo otlet ,amig szervizellatas adott ..
es az elszantsag a legkevesebb ...
Írta 2003. szeptember 28. - 23:49
Van benne valami. Bükk Maraton után mintha elhagyott volna az õrangyalom. Elõször ugye, a maratonon keletkezett egy nyolc napon túl gyógyuló sérülésem, aztán meg a gerincem dobta be a törülközõt. Egy hónapja nemhogy a biciklizés, de még a járás is nehezemre esik. Azért nem kell temetni (remélem
), lassacskán javulok, de még nem tudom mit hoz a jövõ. Egy ún. MRI vizsgálatot biztos (okt. 8.), ekkor kiderülhet, hogy van-e komoly, további beavatkozást igénylõ bibi vagy kezdhetek tréningezni Athénra.
Világjáró: hova lehet csatlakozni ???
Világjáró: hova lehet csatlakozni ???
Írta 2003. szeptember 28. - 11:24
Írta 2003. szeptember 25. - 15:34
Írta 2003. szeptember 24. - 07:58
vendég_Master_*
Írta 2003. augusztus 06. - 12:15
vendég_Master_*
Ez az oldal bedöglött?????????
Senki nem támogatja az ötletet????
....... pl. anyagilag!!!!!!!!! ;D ;D
Senki nem támogatja az ötletet????
....... pl. anyagilag!!!!!!!!! ;D ;D
Írta 2003. július 02. - 21:33
Mivel még nem jártam arrafelé (ezért is mennék nagyon), ezért nincsenek helyszíni tapasztalataim. Eddig térképeken tanulmányoztam a lehetséges útvonalat, és úgy látom a már fentebb is említett Eurovelo 11-es útvonal valószínüleg egy jó alternatíva lehetne. Nagyjából folyóvölgyekben halad. Ha végig aszfalton lehet menni, akkor országúti bringát javasolok, de lehet, hogy triatlon még jobb lenne. Ebben az esetben sportosra lehetne venni a tempót (napi 200 km).
Amennyiben nehezebb terepviszonyokat kell leküzdeni, akkor jöhet a monti. Ez utóbbi esetben inkább túra jelleggel kéne nyomulni (napi 100-150 km).
Kísérõkocsi mindkét esetben elengedhetetlen.
Amennyiben nehezebb terepviszonyokat kell leküzdeni, akkor jöhet a monti. Ez utóbbi esetben inkább túra jelleggel kéne nyomulni (napi 100-150 km).
Kísérõkocsi mindkét esetben elengedhetetlen.
Írta 2003. július 01. - 22:02
Na volt egy kis idõm, és elszaladtam Jesoloig, persze kocsival, azon az úton, ahol tervezve lett az átkelés a nagy hegyek vidékén. Nem vagyok egy kukac, de mikor megláttam néhány emelkdõt, megállt az ütõ bennem. Szóval Horvátország-Olaszország útvonal minõségileg és látványilag csodálatos, de az emelkedõk, mint a kínai nagy fal. Szóval úgy 10-15%-os is van köztük 2-4 km hosszan. Nem egy gyenge kocsival voltam, de hegymenetbe kellet kapcsolni, hogy bírja. Na aki ezen a szakaszon túl verekszi magát, az a többin már simán el megy. Hát akkor hajrá! Indulás 2004 júliusában.
vendég_Master_*
Írta 2003. július 01. - 16:36
vendég_Master_*
Hali. Az ötlet nem rossz! A táv így vagy úgy, de teljesíthetõ. Olvastam 1-2 okos hozzászólást(pl. az elúttem szóló), de butaság is akadt közöttük. Szívesen csatlakoznék ehhez a kis expedícióhoz, de sajna a lelkesedésemen és az elszántságomon kívül nincs semmim. :-\ Az országuti bringa hülyeség! Montival ugyanúgy meg lehet csinálni. Na és vmivel erõssebb is. Hegyek? Nem olyan drasztikus. Ha van vmi friss írjatok. Szívesen mennék, és valószínû bringával vagy anélkül de megyek.
De bringával egy életre szóló élmény lenne az tuti!
Írta 2003. május 10. - 00:40
Na üdv Mindenkinek!
Egy kis adalék, ha nem fárasztom a jelenlévõket. Már voltam néhány túrán, már a koromnál fogva is, de nem amit megtanultam, hogy amerre járok, ott általában csak egyszer voltam! Ezt csak ezért, mert szerintem nem csak az a lényeg, hogy minél hamarabb oda érjek, de szeretnék még vissza is jönni. Ez a túra nem csak arról szól, hogy pikk-pakk ottlegyél, de szerintem olyan tájakon emeberek között fogsz(tok) megfordulni, akikkel a büdös életben nem találkoztok. Néhány évvel vagy 15-20 évvel is , bejártam Magyarországot. Akkor még tehetem, hiszen egyedül voltam, azóta nõsülés gyerek, egzisztencia, stb. Még az akkori emlékek és élmények ma is élnek, és mikor olyan helyen járok (kocsival) ahol akkor drótszamárral, jó érzés visszagondolni a szép idõkre. Ez csak azért, mert nem minden nap mész 2000 km-es távra. Én már egy kicsit másképp lártom ezt, de ez az én bajom. Most is szívesen megyek túrázni, de nem az a cél, hogy naponta 150-200 km-t tekerjünk, mert akkor csak egymás seggét látjuk és a cél lebeg mindenki szeme elõtt, este a sátorba meg úgy esel be mint Dugonics Titusz az árokba maga mögött lengetve a törököt. Ez egy kalap sz...t sem ér. A társaság a baromkodás többet ér mint esetleg plusz 40-50 km. Na ennyit errõl. A szervezésben szívesen segítek Nektek, ha kell egy 40-es bicajos tudása és tapasztalata. Csak néhány jó tanács minden esetre:
Az útravalónál nagyon meg kell válogatni, hogy mit teszel a puttonyba, kivel mész el, hiszen a társa(i)don múlhat sokk minden. Célszerû egy orvosira is elmenni ahol kiröhög a doki, de ad némi infót a szervezetedrõl. Mindenképpen kössetek biztosítást az útra a gépekre és persze magatokra. Aki teheti lehetõleg ne készpénz, hanem valamilyen bankkártát is vigyen magával, de nem árt 100-200€ a zsebben. Forgalmasabb becsületsûlyesztõben nem kell mindenkinek látni, hogy mennyi kp. van nálatok. Érdemes valamilyen CC klubbtagságit is beszerezni, mert eznémi kedvezményt biztosít a kempingekben. Jó és olcsó megoldás a helyi plébániákon próbálkozni szállással, ez sokszor bejön, így nem kis összeg takarítható meg. Lehetõleg az útvonalat már jó elõre egyeztessétek és mindenkinél legyen térkép. Ezek ugyan általánoságok, de ezeken szokott elbukni egy jó túra. A kerékpárokról nem beszélek, mert ezt mindenk maga dönti el, de annyit, hogy nem mindig a gyorsaság számít. Lehet, hogy az országútival hamarabb értek valahová, de számolni kell azzal is, hogy a kisérõ kocsi megadja magát és akkor a pottony a bicajra kerül. Ekkor azért nem baj, ha bírja a gép a súlyt. A tapasztalatom, hogy egy kicsit maszívabb országúti ugyan olyan jó, mint egy 'lebutított' monti.Most mind a kettõt használom, és ezért nem tudok választani. Ha gyorsan akartok leérni, akkor mindenképpen oú. de ha látni is akartok valamit, akkor egy monti slick 1.5-ös gumikkal szerintem ideális. ( bár merre mentek, a városi utak olyanok, mint itthon a Madarász utca) Hát engyenlõre ennyit.
Egy kis adalék, ha nem fárasztom a jelenlévõket. Már voltam néhány túrán, már a koromnál fogva is, de nem amit megtanultam, hogy amerre járok, ott általában csak egyszer voltam! Ezt csak ezért, mert szerintem nem csak az a lényeg, hogy minél hamarabb oda érjek, de szeretnék még vissza is jönni. Ez a túra nem csak arról szól, hogy pikk-pakk ottlegyél, de szerintem olyan tájakon emeberek között fogsz(tok) megfordulni, akikkel a büdös életben nem találkoztok. Néhány évvel vagy 15-20 évvel is , bejártam Magyarországot. Akkor még tehetem, hiszen egyedül voltam, azóta nõsülés gyerek, egzisztencia, stb. Még az akkori emlékek és élmények ma is élnek, és mikor olyan helyen járok (kocsival) ahol akkor drótszamárral, jó érzés visszagondolni a szép idõkre. Ez csak azért, mert nem minden nap mész 2000 km-es távra. Én már egy kicsit másképp lártom ezt, de ez az én bajom. Most is szívesen megyek túrázni, de nem az a cél, hogy naponta 150-200 km-t tekerjünk, mert akkor csak egymás seggét látjuk és a cél lebeg mindenki szeme elõtt, este a sátorba meg úgy esel be mint Dugonics Titusz az árokba maga mögött lengetve a törököt. Ez egy kalap sz...t sem ér. A társaság a baromkodás többet ér mint esetleg plusz 40-50 km. Na ennyit errõl. A szervezésben szívesen segítek Nektek, ha kell egy 40-es bicajos tudása és tapasztalata. Csak néhány jó tanács minden esetre:
Az útravalónál nagyon meg kell válogatni, hogy mit teszel a puttonyba, kivel mész el, hiszen a társa(i)don múlhat sokk minden. Célszerû egy orvosira is elmenni ahol kiröhög a doki, de ad némi infót a szervezetedrõl. Mindenképpen kössetek biztosítást az útra a gépekre és persze magatokra. Aki teheti lehetõleg ne készpénz, hanem valamilyen bankkártát is vigyen magával, de nem árt 100-200€ a zsebben. Forgalmasabb becsületsûlyesztõben nem kell mindenkinek látni, hogy mennyi kp. van nálatok. Érdemes valamilyen CC klubbtagságit is beszerezni, mert eznémi kedvezményt biztosít a kempingekben. Jó és olcsó megoldás a helyi plébániákon próbálkozni szállással, ez sokszor bejön, így nem kis összeg takarítható meg. Lehetõleg az útvonalat már jó elõre egyeztessétek és mindenkinél legyen térkép. Ezek ugyan általánoságok, de ezeken szokott elbukni egy jó túra. A kerékpárokról nem beszélek, mert ezt mindenk maga dönti el, de annyit, hogy nem mindig a gyorsaság számít. Lehet, hogy az országútival hamarabb értek valahová, de számolni kell azzal is, hogy a kisérõ kocsi megadja magát és akkor a pottony a bicajra kerül. Ekkor azért nem baj, ha bírja a gép a súlyt. A tapasztalatom, hogy egy kicsit maszívabb országúti ugyan olyan jó, mint egy 'lebutított' monti.Most mind a kettõt használom, és ezért nem tudok választani. Ha gyorsan akartok leérni, akkor mindenképpen oú. de ha látni is akartok valamit, akkor egy monti slick 1.5-ös gumikkal szerintem ideális. ( bár merre mentek, a városi utak olyanok, mint itthon a Madarász utca) Hát engyenlõre ennyit.

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére