Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Athén 2004

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
59 hozzászólás a témában

David007

David007

törzsvendég

• fórumtag
  • 970 hozzászólás
mennyi ?? anyám! az sok! a nyerget nagyon meg kell ám választani!.. meg az idöjárást is elötte megnézni, hogy milyen lesz... de én inkább felraknék egy szoba bicot a kocsi tetejére... és elmondhatnád, hogy szinte megállás nélkül eltekertél Athénba... 100-as átlaggal ;D
amugy sok sikert az induloknak...

tiBIKE

tiBIKE

vendég

• fórumtag
  • 131 hozzászólás
Akinek van tapsztalata ill. bármilyen információval bír a témával kapcsolatban, attól kérem, hogy vagy ide írja le vagy privátba küldje nekem.
Magamról csak annyit, hogy nincs ugyan teljeskörû tapasztalatom, de az elmúlt 8 évben szerveztem már jó néhány túrát, amelyek sikere arra késztet, hogy ezt az athéni túrát is felelõsségem teljes tudatában bevállaljam.

tiBIKE

tiBIKE

vendég

• fórumtag
  • 131 hozzászólás
Mivel az ötlet még viszonylag friss, ezért "megvalósíthatósági tanulmányt" még nem készítettem. Csak azt tudom, hogy bennem az elszántság és némi tapasztalat megvan.
Jelen pillanatban az alábbi variációkra gondoltam (fontossági sorrend):
1. Kisebb 4-5 fõs csoport + 1 kísérõkocsi (vészhelyzetben mindenki elférjen az autóban). +szponzor, média és egyebek
2. Nagyobb csoport (10-15 fõ) 2-3 kísérõkocsival. +szponzor, média és egyebek.
3. Kisebb csapat felmálházva, kísérõkocsi nélkül. +szp...
4. Ha egyedül maradnék, társak, kísérõkocsi és szponzorok nélkül, akkor megvakarom a kobakom és felteszem a kérdést: EZ NOOOOOORMÁÁÁÁLIS?! Aztán nyeregbe pattanok és irány Athén ;)

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.021 hozzászólás
montit is vinni ::)
én speciel montival mennék ha mennék... slick gumi, 46/48as elsõtányér és hadd szóljon a 48-11 ;D

Dagobert_bacsi

Dagobert_bacsi

vendég

• fórumtag
  • 86 hozzászólás
Szoval Sziasztok !!!

Nagyon jo otletnek tartom es a kozbiztonsag sehol sem olyan veszes ahogy gondoljatok ..... Ami viszont nehez lenne az a hegyeken valo atkeles meg a megfelelo utak ki keresese ,mer csak nem menne auto palyan ??!!!
En benne vagyok ,de szerintem erdemes montit is vinni mivel Athen + kornyeken Qurva jo helyek vannak !!!!

Ja ha gondoljatok infot tudok : Gorogorszag,Bulgaria,Macedonia,Yugoszlavia,Romania
(tapasztalatbol......)

Endre

Ranger

Ranger

törzsvendég

• fórumtag
  • 748 hozzászólás
Nem tudom,melyikõtök túrázott már úton,csomaggal,de a 140-es átlagot viszomylag könnyen,elõtte persze edzéssel meg lehet csinálni nyugodtan.
És még a kísérõkocsi sem elengedhetetlen,bár külföldi túránál nem árt ha van.
A közbiztonságról annyit,hogy csoportban,többen nem lehet gond semerre (lásd Kaukázus és egyéb túraleírások),de ha már választani kell,akkor inkább Szerbia,mint Bulgária,mert sokkal civilizáltabb népség és állapotok.Romániával sincs különösebb gond.
Visszatérve a kísérõautóhoz,megfelelõ kerékpárral,jól beállított csomaggal (sátor,hálózsák... alkatrészek),simán be lehet vállalni nélküle,sõt úgy az igazi outdoor fíling :))

olaf

olaf

törzsvendég

• fórumtag
  • 718 hozzászólás
Ezt már én is tervezgetem, de kisérõ kocsi nélül. Hátamon a házam ez az igazi

/+1 bézbolütõ, +1 lefûrészeltcsövûsörétes, +hozzá töltények. fegyvertartásim van úgyhogy nem akadály! vagy mégis? ::) ;D/

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Na ja!

Egyébként tiBike te mindezt kisérôkocsival tervezed? Vagy még a súlyt is te cipeled. Mert a 140 km-nap még üresen is nehéz. Ráadásul ne feledkezzünk meg arról sem, hogy nem sik terepen lesz az egész, hanem nagy hegyeken keresztül! Erôs emelkedôkkel.

Nem tartom ugyan lehetetlennek, de ez nem egy olyan dolog, amire egy könnyed beszélgetéssel a haverok közt fel lehet készülni.

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Az Albániát ki gondolta komolyan, alig van aszfaltos útjuk, ami van is csak emléke az! Ez az egész elég nagy szervezõerõt is feltételez. No meg elõtte rendes edzéseket és összeszokást (vagyis a kialakult csoportnak együtt kellene edzeni). A 140 km nem túl sok, de: minden nap és 40 C-ban nagyon-nagyon kemény!! TApasztalatból mondom: nagy állóképességgel is teljesen fejre lehet állni "csak" 35C-ban is 100km felül! :oKisérõ kocsik és kisbuszok is kellenek... De elbeszélgetni róla biztosan jó lesz. ;D

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.021 hozzászólás
csak arra írtam hogy az azért nem olyan fárasztó mint terepen menni ugyanennyit... (Major okulására ;))
és nem is kell úgy tepernünk mint aha versenyen lennénk... szóval szvsz teljesíthetõ a dolog simán két hét alatt :D

tiBIKE

tiBIKE

vendég

• fórumtag
  • 131 hozzászólás
[quote][quote author=Ras
aszfalton mennénk...
[/quote]

...hát nem is aknamezõn... ;D ...BUMMMM!!!... ???

baliba.

baliba.

törzsvendég

• fórumtag
  • 624 hozzászólás
Románia-Bulgária?

Nem semmi elképzelés!!!! :o

A Horvát irány nem rossz, de Albánia sem gyenge!
De talán a legjobb alternatíva!

Bár ez még a jövõ zenéje!
Ahogy a vak is mondja: "Majd +látjuk!"

Üdv,
Baliba

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.021 hozzászólás
helyes táplálkozással simán lehet 140es napi átlagot menni, az úgy két hét... de ha több akkor kisebb átlag több pihi ;) szóval meg lehet csinálni... két hetet meg ki lehet bírni, végülis aszfalton mennénk...

Major

Major

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.320 hozzászólás
Ezazét akkor is nagyon húzós... :-\

2004 km még gombócból is sok és akkor nem is beszéltem arról, hogy mien állapotban elsztak/leszünk 1, 1,5 hét múlva!!! Szóval ehhez nagyon nagyon apparátus és kegyetlen sok edzés kéne!!!

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.021 hozzászólás
én spec a románia/bulgária témát sem...
szponzorok :D... nem lenne rossz 5let..., mindenesetre ha lesz kialakulóban valami szivesen beszállok és addig is csekkolom a topikot rendszeresen ;)

tiBIKE

tiBIKE

vendég

• fórumtag
  • 131 hozzászólás
Baliba: Hát igen. Útvonal kialakítás nem egyszerû, de azért lehet variálni. Talán a legbiztonságosabb Horvátországon át a tengerig, majd a part mentén Montenegron, Albánián át. Másik lehetõség Románia, Bulgária. A szerb részt nem szívesen vállalnám be.

tiBIKE

tiBIKE

vendég

• fórumtag
  • 131 hozzászólás
Mindenre van megoldás!
A. Diplomások és várományosaik kísérõautóban csiszolhatják tudásukat és lazításképpen mondjuk 100 km-enként tekerhetnek 1-2 km-t. :)
B. Induláskor és/vagy megérkezéskor, vagy bármilyen résztávon lehetne csatlakozni bárhol.

Pénz???
Arra valók a szponzorok! Egy olimpia azért nem mindennapos dolog. Csak ügyesen kell csinálni a felhajtást.

baliba.

baliba.

törzsvendég

• fórumtag
  • 624 hozzászólás
Én személy szerint tervezem, hogy elmegyek az olimpiára, de keróval izgalmas a téma! tekintve, hogy Jugoszlávián keresztûl még kocsival is izgalmas, keróval pedig szvsz impossible!
Sajna nem a táv miatt, hanem a közbisztonság 100%-os hiánya miatt!

De a kiutazásos tervem fenn áll egyenlõre, bár ez csak terv!

Üdv,
Baliba

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.021 hozzászólás
nem hülyeség de sajna nincs pénz, meg én nem nagyon tudok ily hosszú távra tervezni... egyetem/tdk/diploma miatt...

tiBIKE

tiBIKE

vendég

• fórumtag
  • 131 hozzászólás
Ma olvastam az egyik bringás ;) lapban, hogy az olimpián hat magyar kerékpáros részvétele is szóba jöhet! Ez adta a végsõ lökést azon, régebb óta dédelgetett tervemhez, hogy ki kéne látogatni erre az eseményre! Természetesen kerékpárral, Budapesttõl Athénig! Ha jól megtervezzük az útvonalat, akkor pontosan kihozhatunk 2004 km-t. :o Ezt 2-3 hét alatt :P meg lehet csinálni. 8) (Tour de Olimpia). Na, ki jön?