Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Please log in to reply
13414 replies to this topic

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 posts

na akkor ezt lesétek meg:D http://joyyo.uw.hu/lompigx12.jpg

...egyre dögösebb...ez most milyen ülés rajta...??? Ez valami üvegszálas csoda...???

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts
tom2 jo a kilépõ talán jolenne alá 2centis valami de egyenlöre igymarad. ja és modositás ezen a gépen már off
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 posts

nekem tecccik! :)
az ülésen hogy vált be a "fürdõszobai kilépõ"?

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
és a hétvégén még megkapod a 62-est...

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts
képek

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
Ha már levágod a fejcsövet...
Tedd lejjebb vagy 20-30 cm-el és ott lõdd be a fokot. Így nem a homlokodtól indul majd a kormány.

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts
Valami ilyesmi lenne a kiinduló, ejtenénk egy "V" metszést a fejcsõ mögött, a cimbora összeragasztaná (alu), rá az üléstartó, aztán mehetne rá Murla kitje pl.
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
... igen. A másik megoldás a fejcsõszög (az 55 fok már bevált!) változtatása. Ezzel nyúlik a tengelytávolság, így a következõ lépés a hátsó traktus rövidítése. Tehát csináltál egy új vázat. (Lompinak -kávészünettel együtt- ez negyven perc!) :)

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts

Sokkal távolabb kellene tenni a hajtómûvet ahhoz, hogy a hajtási reakciók az elviselhetõ szintre csökkenjenek. Természetesen ehhez az üléspozíciónak kell közelebb kerülni, tehát csinálhatsz egy új kerót. Ezt egy kittel nem fogod megúszni úgy, hogy még elégedett is legyél.

Én egy gagyi, bölcsõvázas nõibõl gondoltam kiindulni, úgy hogy a fejcsövet levágom és áthegesztem kb. 50 fokra. Ezután belehegesztek vízszintesen egy zártszelvényt üléstartónak, a kerékmagasság alá kicsivel. Így egészen a villa mögé ülhetnék. Az egész cucc kb. 17 kiló lenne, és tesztelgetném a geometriát, plusz pukkasztgatnám vele elitbringás cimboráimat :D

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts

Én már megcsináltattam, valahol porosodik a boltban. Van hozzá monti is, csak már levettük róla, meg az alapgépet átvittem Gyöngyösre. De ha Neked jó a kit is a gép nélkül, akkor vidd el, próbáld ki.
Nem tudom, hogy írtam-e már itt, de nekem egyébként nem jött be. Nagyon elviszi a hajtás a kereket, rossz súlyeloszlású, nem lehet leállítani sehol, mert azonnal elfordul az eleje... Egy dolog tetszett benne, ahogy a sóderes mély talajból simán kihúzza magát a gép.

Ez jó hír, köszi! Nekem nagyon piszkálja a csõrömet. Elugranék érte a jövõ héten.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
Nekem van egy, a képen látható Altrix vázam lengõvilla nélkül, azt fel tudom ajánlani. De, szerintem Attilának igaza van, ránézésre sem biztató. Sokkal távolabb kellene tenni a hajtómûvet ahhoz, hogy a hajtási reakciók az elviselhetõ szintre csökkenjenek. Természetesen ehhez az üléspozíciónak kell közelebb kerülni, tehát csinálhatsz egy új kerót. Ezt egy kittel nem fogod megúszni úgy, hogy még elégedett is legyél.

Vasárnapra jó idõt ígérnek! Mehet a buli, de nekem ez lesz az elsõ hosszabb túrám az idén, ezt vedd figyelembe! Tegnap összeraktam a cuccot, azon is biztosan lesz még egy-két állítani való.

Murla

Murla

vendég

• fórumtag
  • 188 posts

Szombaton családi bicajozgatás van, de vasárnap benne lennék valami nagyobb karikában. De most nincs semmi kipróbálnivaló Lompinál. Bezzeg, ha eszébe jutna, hogy az ott hempergõ Y montivázból csináljon valami ilyesmit, már fûzném is a cipõmet :)

Én már megcsináltattam, valahol porosodik a boltban. Van hozzá monti is, csak már levettük róla, meg az alapgépet átvittem Gyöngyösre. De ha Neked jó a kit is a gép nélkül, akkor vidd el, próbáld ki.
Nem tudom, hogy írtam-e már itt, de nekem egyébként nem jött be. Nagyon elviszi a hajtás a kereket, rossz súlyeloszlású, nem lehet leállítani sehol, mert azonnal elfordul az eleje... Egy dolog tetszett benne, ahogy a sóderes mély talajból simán kihúzza magát a gép.

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts
legaláb nem unatkozom jobb hobi mint a kocsmázás :D
képek

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

á nem égtem ki ahányszor átalakitotam már ezt a gépet már legaláb 4 ujat csinálhatamvolna:)

Ez ilyen! Soha nem készülnek el! :)
Mindig eszedbe jut valami új.

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts

Szombaton családi bicajozgatás van, de vasárnap benne lennék valami nagyobb karikában. De most nincs semmi kipróbálnivaló Lompinál. Bezzeg, ha eszébe jutna, hogy az ott hempergõ Y montivázból csináljon valami ilyesmit, már fûzném is a cipõmet :)

nem igérem meg hogy meglesz hét végére de meg csinálom eztis majd papa:):scratchhe
képek

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts
á nem égtem ki ahányszor átalakitotam már ezt a gépet már legaláb 4 ujat csinálhatamvolna:)
képek

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 posts

A számát a fene tudja fejbõl.

Alkalomadtán meg tudnád nézni? Köszi!

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
Kiéget a doktor Úr! A legutóbb azt mondta, hogy csak télen kezd bele újabb építésbe, nincs ihlet! Most csinosítgatja a meglévõt.
No, akkor vasárnap. Egyeztessünk telefonon!

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts

Lompié a legzsírabb! Elõre hajol és átteszi :)
Reku Papa! A hét végén nem tekerünk át a Mesterhez?

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
Lompié a legzsírabb! Elõre hajol és átteszi :)
Reku Papa! A hét végén nem tekerünk át a Mesterhez?