Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Please log in to reply
13414 replies to this topic

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 posts

Mikortól lehet a próbakörökre feliratkozni?

Én már nem merek semmit se ígérni :) Bár asszony megengedte, hogy nála szereljem a gépet (nem csak heti egyszer 2 órát, pakolással együtt), úgyhogy lehet, hogy új lendületet vesz a dolog.

Ja, és ma sikerült beszereznem az ülésfelfogató zártszelvényt!

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

;895812']Kísértetiesen hasonlít az én leendõ gépemre... :)

Mikortól lehet a próbakörökre feliratkozni?

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
Annyit még hozzá tennék, hogy a múlt hét pénteken megkanyarintottuk a nagyvizet Lompival. Nagyrészét kerékpárúton, a vasúti flikk-flakkos átjáró kivételével nem volt olyan szitu, ahol egy szûkebb forduló miatt megállásra kényszerültünk volna, pedig azért a déliparton volt egy-két derékszög a nem túl széles aszfaltban.
A tényszerûség kedvéért azt is meg kell említenem, hogy Én szûken kezdtem az íveket, de szélesen fejeztem be. Figyelnem kellett a szembe jövõ forgalomra is és biztos sok olyan helyzet volt, ahol az íven már nem tekertem.
De ez egy, méternél alig szélesebb aszfaltcsík!

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 posts

Valamikor monti sem volt, most meg uralják a piacot. Az utóbbi idõben sokaknak irányult a figyelme az elsõkerekesek irányába, de még keresik az ideális konkstrukciót.
Rövidebb láncvonal, elöl is lehet nagy kerék, alacsony hasmagasság, kis forduló kör...

Nézd meg ezt! Bár nem gyári a gép, de számomra ez vagy ilyesmi az irányvonal:

Kísértetiesen hasonlít az én leendõ gépemre... :)

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

Nekem a hegyi szerpentin hajtûkanyarja felfelé kisívben a választóvíz. Ha ezt nem tudom vele megcsinálni, a versenyzõ kiesett. A G26-ommal ezt alig-alig tudom megcsinálni, mert a kormány belever a combomba. A lábamat még csak-csak kifordítom hogy a kerék elforoghasson.

Nálam most itt tart az elméleti kerékpárépítés:
http://picasaweb.goo...955138475713922

Ez már saját testméreteimmel van tervezve.

Hajtûkanyar! Ahol az autók elmennek, ott símán fordulok tekerve is! Azok a fordulók amiket a normál gépekkel meg lehet csinálni (vagy kisebbeket) a központi kormányzásúak tudják. (airbike, flevo, python, chinkara)
http://www.omanetti.fi/ninajukk/python.mpg
Sajnos nekem még csak a Pythonhoz volt szerencsém, de azok meg nem túl gyorsak. Állítólag 65 körüli az eddigi csúcs, hátszél lejtõ, szakadék stb. Nekem 40-nél több biztonságosan nem jött össze.
A kormány-kerék probléma egy olyan dilemma amit talán csak a komfort gépeknél nem jelentkezik, hiszen a hajtás elég alacsonyan, a kormány elég magasan van. A hajtómû pedig az ülés és a kormány között helyezkedik el.
Elég bután néznek ki, de az eredményeik elismerésre méltóak!
http://www.tandems-r...atus-xp1200.jpg

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts

joreggelt kis csámcsogni valo front hajtásos lesz ha készlesz 26x26 http://joyyo.uw.hu/lompigxxl.jpg

Ez mán döfi! :D
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts

A dolog másik része, hogy ritkán fordulsz 180 fokot, 40-es tempóval egy két sávos úton. Addig nem tekersz! A normál bringán is kialakul a mozdulat, hogy a kanyar ívén futó pedált emeled fel. Egyébként a mostani géped megfordul ekkora íven? Ha igen, milyen sebességgel és tekersz-e közben?

Nekem a hegyi szerpentin hajtûkanyarja felfelé kisívben a választóvíz. Ha ezt nem tudom vele megcsinálni, a versenyzõ kiesett. A G26-ommal ezt alig-alig tudom megcsinálni, mert a kormány belever a combomba. A lábamat még csak-csak kifordítom hogy a kerék elforoghasson.

Nálam most itt tart az elméleti kerékpárépítés:
http://picasaweb.goo...955138475713922

Ez már saját testméreteimmel van tervezve.

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts
joreggelt kis csámcsogni valo front hajtásos lesz ha készlesz 26x26 http://joyyo.uw.hu/lompigxxl.jpg
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
A mostanin sem tudok szûk fordulóban tekerni, mert vagy a kormány ér a lábamba, vagy a kerék a láncba. (Az alsó kormányosnak is meg voltak a korlátai) A kerék-lánc kapcsolat kiküszöbölhetõ, ha a hajtómû is fordul. (mint a filmen). A kormány-láb kapcsolatán ez szintén nagymértékben segít. A teljes megoldást egy rövidebb markolat vagy egy hörcsög kormány adná, de én egy még szûkebb fordulóért nem cserélném el a jelenlegi kényelmes kormányomat.
A dolog másik része, hogy ritkán fordulsz 180 fokot, 40-es tempóval egy két sávos úton. Addig nem tekersz! A normál bringán is kialakul a mozdulat, hogy a kanyar ívén futó pedált emeled fel. Egyébként a mostani géped megfordul ekkora íven? Ha igen, milyen sebességgel és tekersz-e közben?

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts

Valamikor monti sem volt, most meg uralják a piacot. Az utóbbi idõben sokaknak irányult a figyelme az elsõkerekesek irányába, de még keresik az ideális konkstrukciót.
Rövidebb láncvonal, elöl is lehet nagy kerék, alacsony hasmagasság, kis forduló kör...

Én is nézegettem, és elsõre nagyon jónak tûnik, ám azt észre kell venni, hogy ilyen alacsony üléssel, 26-os elsõ kerékkel kanyarban nem lehet tekerni, mert a gumi szétégeti a comb belsejét. Magasabb ülés kell, kb. 60 cm, mint a Cruzbike Silvion.
A Silvio geometriával nekem csupán annyi a gondom, hogy a 70 fokos villaszög miatt a pedálozás kormányhatása nagyon erõs. Ha meg laposabbra veszem a villaszöget, a kormány túl közelre kerül, máshogy kell megoldani, ami plusz súly. Én már kiegyeznék egy 15 kilós jószággal is.

kulitoko

kulitoko

törzsvendég

• fórumtag
  • 320 posts

Viszont lenne kérdésem: készített már valaki magának csomagtartóra táskát (vízhatlant)?

Én még tavalyelõtt csináltam ezeket az oldaltáskákat
http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg
kamionponyvából. Mégegyszer tuti nem állok neki, nagyon macerás. Igazából nem is lettek vízhatlanok, mert ragasztani nem tudtam õket, varrni kellett szinte az egészet, varrások mentén meg ugye beázik.
Maga a kamionponyva olcsó, erõs, de szerintem nehéz vele dolgozni.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
Az elv...
Valójában a Lompi a Zockra Kougin Ammant vette alapul. Itt viszont két 26" kerék van, de mégsem az az esetlen Cruse bike szerû megoldás.
Meggyõzõdésem, hogy rövidesen tömegével jelennek meg a gyártók kínálatában a hasonló vázak. Az alkatrészek (váltók,köpenyek, felnik, fékek, de még a lánc is! stb.) azonosak lesznek a monti vagy az outi alkatrészekkel, ez csökkenti a gyártási költségeket. Mivel a kerék méret azonos, az áttételi arányokkal sem kell trükközni.
Hátránya, hogy csak bizonyos méret fölött használható, hiszen a láb belsõ hoszméretének nagyobbnak kell lennie a kerék és a hajtókar méreténél. Az állítási lehetõség csekély, csak pár centi az ülés csúsztatásával, ezért méretenként kell gyártani a vázakat.

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 posts
...ez a Lompi féle cucc, ahogy elnézem...csak Lompié jobb...;)

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 posts

Elsõkerekese egyébként van a Challenge-nek, bár nem széria. Majd megkeresem a képet. Ott van a Cruse Bike, a Toxy ZR, a Tw Bents Cobra (és ugyan ez mindenféle egyébb néven), a Zockra, stb. Az év rekuja is elsõkerekes volt, de a neve most nem ugrik be...
Szóval nem hinném, hogy a cégek nem foglalkoznak a dologgal.

Tudom a raptorra gondolsz...:)

...de elég kevés van százalékban a hagyományos hátsókerekesekhez képest, holott rekumbenseknél logikusabb lenne...Na ezért keresem a turpisságot...;)

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
Elsõkerekese egyébként van a Challenge-nek, bár nem széria. Majd megkeresem a képet. Ott van a Cruse Bike, a Toxy ZR, a Tw Bents Cobra (és ugyan ez mindenféle egyébb néven), a Zockra, stb. Az év rekuja is elsõkerekes volt, de a neve most nem ugrik be...
Szóval nem hinném, hogy a cégek nem foglalkoznak a dologgal.

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 posts

Nem ezt kerestem, de nem hagyhattam ki!

No ez befér a kocsiba...;)

Lazac

Szép cucc nagyon, tényleg szép ez a zongoralakk...

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
Motyoo tervezi...

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 posts
Bár az utóbbi oldal nagy része inkább az agyváltó-topicba volna illõ...

Viszont lenne kérdésem: készített már valaki magának csomagtartóra táskát (vízhatlant)?[/QUOTE]

...szerintem se menj sehová...;)

...venni nem jó...??? Van pár márka...vaude,ortlieb,sport arsenal...én is pont most vagyok ezen az ügyön és már van némi tapasztalat...

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
Feltöltött kép
Nem ezt kerestem, de nem hagyhattam ki!