Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Please log in to reply
13414 replies to this topic

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
Valóban nem jó példa, nem is gyõzött meg! :)
Általánosságban meg meglehetõsen nehéz lenne véleményt alkotni, annyira sokrétû ez a mûfaj.

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 posts

nem értek egyett! Fekvõs sajátosság

Ez így van a normál fekvõknél, de a lengõorrúnál, mivel ennyire elöl ülsz, változik a helyzet. Az elsõ kerék összes döccenjõjét sokkal jobban érzed. Sarkított ugyan, de jó példa erre a Hase Pino
Feltöltött kép
Ráadásul 20-as kerékkel, így még jobban szétráz...

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
nem értek egyett! Fekvõs sajátosság, hogy a hátsó a fontosabb! Ennek oka, hogy az elsõ kerék rázkódását, ütéseit a kéz és az ülep képes könnyedén kompenzálni. A hátsókerék minden ütése (rugózás nélkül) a gerinceden landol.

Én legalább is ezt tapasztaltam. Persze jó az elsõ a hátsóval, de nélküle nem használnám.

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 posts

Szerintem nem kell elöl rugózás, elég az hátul.

Szerintem épp fordítva! Mivel a lengõorrúnál majdhogy'nem az elsõ kerék fölött ülsz, a hátsó rugózás szinte fölösleges, az elsõ viszont annál hasznosabb tud(na) lenni!

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts
...mondom én, hogy veszek egy csõhajlítót...:D

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
LCD képernyõ és tolató radar meg oldal támasz...
Ne kóstolgassatok tovább! Hátul lesz, elöl nem!
A vonalakkal és ívekkel meg lehet hogy még találkoztok...

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 posts
Klasszak a tervek, Python!
Full rugózás, kéz nélkül irányítható... kicsit jobban hátradöntöd az ülést és bealszol tekerés közben olyan luxusgép lesz ez! Esetleg kartámasz? ;)

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

Bólogat az, csak fékezéskor, viszont akkor nagyot.

Feltöltött kép
Így talán érthetõbb...
-és igazatok van! fékezésnél mondaná hogy igen, igen, igen!
Bizony bólogat!

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts
Bólogat az, csak fékezéskor, viszont akkor nagyot.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

Brain-es levegõs fox taggal lehet nem bólogatna az eleje sem.
Vagy rosszul gondolom?

Szeretném leszögezni, csak rajzolgattam!
Ettõl eltekintve, nem hinném, hogy egy hasonló megoldás bólogatna. A "villa" forgáspontja a bumm alatt. Tehát, az ülés, homlokcsõ, hajtómû szentháromság egy egységet képez, a hajtási reakciók fügetlenítve vannak a rugózástól.
Gyakorlatilag ezt is láthattuk már a FLEVO-nál, kicsit szigorúbb, puritánabb megoldásban. Gyakorlatilag ez is csak egy klasszikus lengõvilla, bármilyen trükkösen is próbáltam ezt titkolni.

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts
Hm, lehet jó amit mondasz, de én azért még mindig maradnék az elõzetes méretezésnél. Ócsó.
Mondjuk ha tudjuk a Brain-tag paramétereit, akkor azzal lehet számolni már.
És az még jól is néz ki! :)

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts
Brain-es levegõs fox taggal lehet nem bólogatna az eleje sem.
Vagy rosszul gondolom?

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
Papíron marad! Csak játszottam a vonalakkal. A hátsó viszont valóban meglesz!

és ezt a German A-t kár volt felhoznod! Gondolatban párszor már szét dobtam a missiont! De nem! Csak a hátsó... Talán a jövõ télen... Esetleg...

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts
Nem vitaindítónak szánom - arra most idõm sincs - de az az elsõ rugózás kialakítás nem viselné el a tárcsaféket, mert minden fékezéskor berogyna, a V-fékkel is esetleges lenne a mozgása, már kis döccenõkön is túl aktív lenne. Talán a Germany A telója alapján lehetne elindulni.
ps.: ha tényleg újdonságot akarsz kitalálni, akkor azt komolyan le kell modellezni elõbb. Érdemes ezt szoftverrel megtenni, mert rengeteg anyagot és munkaórát lehet vele megspórolni. :)

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
csak gondoltam, ha már egyszer ELEPHANT akkor hasonlítson egy kicsit. Tapasztalatból tudom, hogy Lompi kicsit duzzog aztán másnap felhív - kész van! megcsináltam- Kiszobrászkodja. :)

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts
adig rajrolgat mig egyszer megcsinálom neki ugy ahogy lerajzolta de akkor csak azal mehet ha jó ha nem :)
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
a hátsó már félig kész. Elöl meg nem lesz, de néha fárasztom az ötleteimmel. A fele megvalósul... :)

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts
Szerintem nem kell elöl rugózás, elég az hátul.
Amúgy, ha ezt az elsõ villát elkészítitek - bár részletes tervet nem láthattam - nagyon sokat fog bólogatni. Csiszolni kell rajta, ha mindenképpen rugózást szeretnél.
Amúgy, mint rajz, szép. :P

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
:):):):):):):):):):) ok!

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts

Megcsináltam a látványtervet, felhívtam Lompit. Elküldött melegebb éghajlatra...

Feltöltött kép

Talám, ha szépen kérem... :)

Hagyál békén a hátuját még meg csinálom az eleje ránézésre se müködik jól az nem érdekel
.
Ha reku akkor lompi bike:)
képek