Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Please log in to reply
13414 replies to this topic

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
...ha a sebesség fontos, akkor én meg a három kerékrõl beszélnélek le. Ráadásul a kétnyomon haladó jármûvek haladását kishazánk kerékpárútjai nem támogatják.
A burkolat meg csak akkor praktikus, ha mínuszokban is rendszeresen tekerni szeretnél vagy ha az átlagsebességed rendszeresen 50 fölött lesz.
Murla ígéri egy ideje egy száz körüli árfekvésû vázszett beérkezését. Azt érdemes lenne megvárni, megnézni.

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 posts

...
Terv eddig, de menetközben minden borulhat!!!
3 kerekû, elõl 2, hátul 1 kerekes reku építése, vagy építettése.
http://i49.tinypic.com/rllsgl.jpg
...

Hali Bájksön

:):)
Elsõ próbálkozásaim egyike visszaköszön boldog életû Hektorommal a képen
:):)
Kerékagynak féloldalas rögzítéshez bármelyik 20mm átmérõjû átütõtengelyes tárcsafékes agy megfelel, hozzá esztergáltatott tengellyel.

3x26-os kerékkel van egy felesleges gépem ha érdekel
http://img0.tar.hu/t.../37597578.jpg#3

Üdv
T2

lowracer

lowracer

vendég

• fórumtag
  • 157 posts

Van ötletetek, hogy melyik fekvõt ajánljátok, ha a cél a leggyorsabb sebesség, és persze valamelyest kényelmes is, mert 140 kilométerre használnám, + még túrákra!
Üdv.
Elõre is köszi!!!

A kényelem mindegyiknél meglesz. Persze, ha magas hegyekbe is mennél vele, akkor nagyon lényeges a számodra ideális ülésdõlészög megtalálása.
Már megtanultam, hogy nem mindenkinek ugyanaz a könnyû. Tehát, ha mondasz egy súlyt, amitõl neked már az, akkor könnyebben válaszolunk. A Fujin, az SL, vagy az SLII szerintem már az, de jó a Furai, vagy az M5, Velokraft egyik modellje is. Ha gondolod nézz be hozzánk, és akkor könnyebben ki tudod választani az ideálisat, vagy az ahhoz legközelebb esõt.
Közben látom szûkítettél:)
Nem feltétlenül drága egy trike. Most tavasszal érkezik a TW-Bentstõl kétfajta gépünk is. Az egyik 300 körül lesz. Érdemes beszélni róla szerintem, mert építve sem lesz sokkal olcsóbb, de nehezebb tuti.
Agyat és egyéb cuccokat is tudunk neked, ha mégis építed, bár én errõl lebeszélnélek, fõleg, ha a súly neked szempont.

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 posts

Szerintem már csak õsszel kezdek hozzá. Túl sok tovább gondolásra érdemes ötlet merült fel mások részérõl, amitõl aztán az agyam meglódult. :)
Ha valamire szükséged van szólj, sok apróság van még a ládafiában.

Akkor majd brainstormingolunk az Ebihalban, nekem is vannak ötleteim.

Bájksön: Szerintem is valamelyik sportosabb 2*26-os gép lenne megfelelõ számodra.

Bájksön

Bájksön

vendég

• fórumtag
  • 18 posts
Python:
Köszi, nézegettem az új bringákat, arra jutottam, hogy csináltatni, vagy csinálni fogok, ugyanis, ami "jobb" féle az mind fél millió felett van. És heti két napra max 300 kilométerre tervezett használat mellé nem érné meg.

Lompi:
Igen, ugyanis szeretnék vele "utazni" hosszabb távokat, meglátogatni vidéki rokonaimat. Meg néha, mikor kedvem támad túrázgatni, nyáron pedig minden héten:D

Reku papa:
Hogyne, de ha félre is érted, akkor se jó a jútubbos videó a kérdésemre, mivel az "csak" 130al repeszt:D, viccet félretéve.

Szeretnék egy olyan jármûvet, amit sokáig kényelmesen lehet tekerni és nagy sebességgel. Mindenképpen barkácsolás lesz, akkor már karosszériával csinálnám, mivel azzal gyorsabb lenne, mint a nélküle.

Terv eddig, de menetközben minden borulhat!!!
3 kerekû, elõl 2, hátul 1 kerekes reku építése, vagy építettése.
http://i49.tinypic.com/rllsgl.jpg
Valami ilyesmire gondoltam, ami alacsony, kicsi a légellenállása, stabil és láb letétel nélkül meg lehet állni (egyensúlyozás nélkül:D) viszont nagyobb kerékmérettel szeretném, mivel nem tudom, hogy nagyobb sebességen, hogyan viseli a kerékagy, felni, gumi a sebességet?!
Még egy kérdés, milyen kerékagy kell, amit nem "hagyományosan" (mint a képen is látszik,) rögzítik? Hanem csak belsõ oldalán!

Köszi!

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

Átgondolt, bölcs kérdésre hasonló válasz dukál:

Papa! Most talán túlbölcselketted magad... :)

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts

Van ötletetek, hogy melyik fekvõt ajánljátok, ha a cél a leggyorsabb sebesség, és persze valamelyest kényelmes is, mert 140 kilométerre használnám, + még túrákra!
Üdv.
Elõre is köszi!!!

Átgondolt, bölcs kérdésre hasonló válasz dukál:

Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts

Üdv.
Elõre is köszi!!!

napi 140 re?
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
140 km.? Ilyen rövid szakaszra bármelyiket! :) De komolyra fordítva a szót, ezek a 26"-os Furai-ok elég jó választásnak tûnnek, ha megtudod fizetni.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
Szerintem már csak õsszel kezdek hozzá. Túl sok tovább gondolásra érdemes ötlet merült fel mások részérõl, amitõl aztán az agyam meglódult. :)
Ha valamire szükséged van szólj, sok apróság van még a ládafiában.

Bájksön

Bájksön

vendég

• fórumtag
  • 18 posts
Üdv.
Elõre is köszi!!!

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 posts

Meddig gondolkodtál ezen a színen :) ?

Kb. 2 percig a festékboltban, amikor megvettem a kalapácslakkot :) . Kályhaezüst volt itthon, meg eredetileg az elsõ villám is ezüst színû volt, úgyhogy az eleje adta magát.

Készüljön el, és menjünk, rég tekertem már, pláne arrafelé. Ha már itt az építésrõl beszélsz, én most egy hagyományos highraceren gondolkodok favorit alapon, hogy legyen mit rátennem télen a görgõre.

Küldjél tervet a merevvázasról, ha meglesz!

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts
nem baj papa majd a következönél már jobban tudod mit miért :) a lényeg az hogy egyedi és a tiéd.
képek

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts
Gonoszkodjatok csak! :)
http://picasaweb.goo...225614471511666

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts

Reku Papa

rezes illesztéshez
http://www.flickr.co...57604394131677/
:)

valami ijesmi:)
képek

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 posts
Reku Papa

rezes illesztéshez
http://www.flickr.co...57604394131677/
:)

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts

navazeg dejolenne enyit keresni.

Ez a helyes hozzáállás! És még nem vagy elkésve. Ha felfújod magad és azt mondod, "Kész, eldöntöttem, havi egy misit akarok keresni!" akkor össze is fog jönni. Ha megelégszel azzal ami van, soha nem lesz több.

De ne feledd, a havi egy misit nem adják ingyen. Vagy nagyon okosnak kell lenned, vagy nagyon keménynek. Vagy inkább mindkettõnek, egyszerre.

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts

... ha most elkezdek spórolni és minden hónapban félreteszek 140'000 Ft.-ot, akkor egy év múlva meg van a rávaló, ha nem számolom az inflációt. Hmmm. Valamit nagyon rosszul csinálok. Irigylem a vevõt, nem csak a keró miatt.

navazeg dejolenne enyit keresni.
képek

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

;944743']Én is elkészültem az "esztétikai" festéssel:

Meddig gondolkodtál ezen a színen :) ?
Az Én színtervem a következõ
http://picasaweb.goo...988052855374930
Lompi már "legagyizta", de nekem tetszik. Ha elkészült, akkor mehetünk az Ebihalba!
Jár az agyam a következõn, ez már súlymániás merevvázas lesz, outi alapokon, csak hogy legyen nekem is egy narancssárgám.
Csak lassan már nem tudom hova tenni õket. :(

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

12 Reku Papa általemlített papírpénzbe belefér :)

... ha most elkezdek spórolni és minden hónapban félreteszek 140'000 Ft.-ot, akkor egy év múlva meg van a rávaló, ha nem számolom az inflációt. Hmmm. Valamit nagyon rosszul csinálok. Irigylem a vevõt, nem csak a keró miatt.