Ez az elképzelésed optimista, de a használtpiac még elég szûk. A nem általánosan használt alkatrészek a váz, az ülés, a bumm, a kormány. Szóval a vázszett.
Pont ez a húzós a keró árában (szerintem nem mindig indokoltan, de ez egy más téma).
Alapesetben "sok olcsó alkatrész helyes megválasztásával" kínálják a gépet. Tehát a végeredmény annyiba kerül, mintha te raknád össze.
A konklúzió, hogy a legnagyobbat nyerni és veszíteni a vázon lehet.
Ha új gép kell, akkor várd meg azt a bizonyos vázszettet 100-ért...
Levinek van egy újszerû gépe (120 talán?)
Stokinak váza (már biztosan írt)
Zéta is most cserélt, kérdezd meg mi a terve a régivel!
Van sok alkatrészed akkor vázat csinál neked Tom2 vagy Lompi.
Csinálj egy leltárt a pénztárcádban meg a sufniban és akkor talán szûkül a kör.
Ha csak váz kéne, akkor márc-áprilisra meglenne a váz és szép lassan ráépítenék, de úgy gondolom a váz megoldható olcsóbban, persze nehezebben, de lehet, hogy erõsebb is.
Ha veszünk egy példát egy sima 150ezres kerékpárról, ami egyszerû küllõkkel van fûzve meg egy átlagos dupla falúval (ATB 220) bringába szerelve drágább, mintha én építettem volna, és tettem volna bele szegecseltet és dt küllõket, nem is beszélve, hogy ipari csapágyasat tudtam volna beletenni, a gyáriba pedig eggyel gyengébb osztályút tettek bele. Már utána számoltam, hagy ne írjam le részletesen:P
Sajnos, tavaly vettem, akkoriban nem értettem hozzá és kellett egy jó bringa, ma már ha volna rá megint ennyim, akkor építenék...
Még egyszer elkövetni ezt nem akarom, egy fekvõben is nagyja része ugyanolyan alkatrészekbõl állnak szerintem, mint mondjuk a küllõ, felni, gumi, kormány, fékek, váltók, váltókarok, hajtómû, fogaskoszorú, stb...
Ilyeneket akár használtan is belehet szerezni, ami annyira nem lényeges, ami annál jobban, mint a kerékagy, vagy amin kormányozom, a kerékagy mellett lévõke, csak függõleges pozícióban van. Mivel ezeket nem tudom, milyen alkatrészek és fontosak is mert ezek "kapják" majd az ellenállás java részét.
Eddig helyes a következtetésem?

Na de persze nem zárkózom el más féle irányoktól se, az az igazság, hogy nekem még nem most kell, csak hamar bele akarok vágni, hogy lassan, következetesen megtudjam csinálni/építe(tt)ni.
Üdv.