Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13414 hozzászólás a témában

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás
Nekem nem a minõsítéssel volt van lesz problémám, vagy mondom inkább hogy szúrja szemem, hanem a közlés formájával stílusával. Ha valaki fikázásra szánja magát, adja meg a módját, hogy hitelesnek lássék. Ilyet viszont csak nagy ritkán látni.
:) :) :)
;)

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Ültem 4 féle rekunk, meg 1 trike-on. Csak mondom (ennek ellenére nem vagyok a téma nagy szakértõje, ez 100%). A képen lineklt bringa meg: Hány kg?

Amit ilyen méretben is kiszúrtam elsõre: hajtókar, meg a "hátsó" váltó, ami most végülis nemtom, nem is elsõ, mindegy érted. Nem kell hogy xtr legyen rajta, de ilyet semmilyen kerékkel rendelkezõ eszközre nem raknék.
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
Rémhörcsög biztos igazad van akkor vegyél gyárit:) ha egyáltalán ültélmár rekun. ja ez is fosin nézki mi? Meg gányolt car házi gyártmány.Feltöltött kép
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Én egyetértek azzal aki azt mondja, hogy a házilag "gyártott" bringa foscsi. Vagy nehéz lesz, vagy törik, vagy drága. A háromból egy biztosan megvalósul. Emellett még ott van az is, hogy az esetek 90%-ában ronda is. Aki házilag gányol, az mellette nem arról híres, hogy sok pénze van, ergo a felszereltség is gagyi lesz. Ha összességében tényleg jó, akkor meg már ott a gyári, hiszen az olcsóbb lesz, mint a jó házi.

No meg ne felejtsük el, a gyári bringa megvásárlásával nem csak a kerót kapjuk, hanem szolgáltatást is. Garancia, szervíz, alkatrészellátás stbstb...

Nem azt mondom, hogy akinek nincs pénze fekvõre, trikera, 4-5-6kerekû csodára az dögöljön meg, de azért ne misztifikáljuk túl azt ami a sufniban lett acél zártszelvénybõl hegesztve. (Nem mondom hogy mind ilyen, csak mondtam egy példát. Mielõtt még jön a FLAAME)
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 hozzászólás

- Az ülés váza 10mm rétegelt lemez (állítólag nyír) max. 1000Ft
- a rudak 10mm átmérõjû bükk (Obiban 195Ft/1m 7db-ot használtunk fel)

Tanár Úr!

Hol vetted a rétegelt lemezt?
"Iszok ha gyõzök, iszok ha vesztek, a testem delíriumtól reszket"

lowracer

lowracer

vendég

• fórumtag
  • 157 hozzászólás

Eleinte amikor elhangzott az iparihulladék jelzõ gondoltam rá hogy simán orrba gyûröm, de aztán mivel jámbor békeszeretõ ember vagyok inkább hagytam és csak nevettem rajta. :):)
Elég nagy teher neki cipelni azt a nagy arcot, minek tetézni egy törött orral ;)
:) :) :) :) :)

Sztem csak érezte sértésnek, aki maga is azt csinált:) A többi meg csak felelõtlenség lett volna így ismeretlenül ;)

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás

Sáros vagy babám, de fültõig! Nem elég, hogy a fõnököd viszi el helyetted a balhét, most szépen elbagatelizálod a témát! Próbálsz kiosonni a kiskapun!
:):)

Eleinte amikor elhangzott az iparihulladék jelzõ gondoltam rá hogy simán orrba gyûröm, de aztán mivel jámbor békeszeretõ ember vagyok inkább hagytam és csak nevettem rajta. :):)
Elég nagy teher neki cipelni azt a nagy arcot, minek tetézni egy törött orral ;)
:) :) :) :) :)

Murla

Murla

vendég

• fórumtag
  • 188 hozzászólás

Én aztán nem:D
Még mindig határozott a véleményem, de nem szeretném, ha azt kevernék egyesek Murla, sokkal kifinomultabb hozzáállásával. Én eddig egyetlen szép épített gépet láttam itthon, egy trike-ot. Murlának még a Leitra is tetszik :D

Hogy a Leitra nekem tetszene? Evvel azért vitatkoznék...
Tény, hogy van pár elõnyös tulajdonsága ( a fordulékonysága, a jó láthatósága, a könnyû be- és kiszállás, a rövid hossza), de a tervezõje biztos nem kapott a formatervért elismerést... Tipikusan az a modell, ahol a funkció volt a fontos, a forma pedig erõsen másodlagos, vagy harmadlagos lett. Az én burkolatom sem szép, de a Leitra-nál azért kicsit harmonikusabb szerintem.

A többi hozzászólásra vonatkozóan mindenkinek köszönöm, amit írt. Mégiscsak érdemes volt megfogalmaznom az álláspontomat, ha nem is sikerült rövidre... :)
Rekumbens - annyira más bringa (Rekus honlap + Blog + Fórum)

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Eredeti szerzõ: lowracer
Mér, én sem vagyok vékonyabb. Legalább megmutatjuk, hogy sokan vagyunk Az én önértékelésem hibátlan

Nekem is a szerénység az egyik legfõbb tulajdonságom...
Feltöltött kép
De most majd inkább csak drukkolok.

és most hagyjuk a fórumot szabadon, ne untassuk a többieket. Adjunk másoknak is lehetõséget arra, hogy téged csepülhessenek! Csak rajta, rajta, folyvást, folyvást!

szelvesz

szelvesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 hozzászólás

... azon gondolkozom, hogy össze kellene gyûjteni a nagy igazságokat, és mikor ilyen vita indul, akkor egy hsz.-sal lezárni az egészet, mert értelme nem sok van vitatkozni.

Azután enciklopédiaként feltenni az új honlapotokra. Ezt nem poénnak szánom. Attilának nagyon jó tolla van, bár nehéz az õ szemszögébõl objektíven látni a dolgokat (ha lehet egyáltalán). Kevés ilyen, ennyire objektivitásra törekvõ ember van (bár én csak az írásai alapján tudom megítélni). Esetleg Pupu segíthetne, neki is van "némi" tapasztalata.
:)

lowracer

lowracer

vendég

• fórumtag
  • 157 hozzászólás

Idõfutamra? Nézõként, talán a torta nagy csábítás!
Szellemiséget tõled? Így sem egészséges az önértékelésem!

Mér, én sem vagyok vékonyabb. Legalább megmutatjuk, hogy sokan vagyunk:) Az én önértékelésem hibátlan :D :D

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

Vagy ti az enyémbõl ;) Én mint mûszaki szemléletû maximalista bringás, aki még hegesztést is tanult nem fogok már változni.
Tényleg idõfutamra nem jössz?

Idõfutamra? Nézõként, talán a torta nagy csábítás!
Szellemiséget tõled? Így sem egészséges az önértékelésem!

lowracer

lowracer

vendég

• fórumtag
  • 157 hozzászólás
Vagy ti az enyémbõl ;) Én mint mûszaki szemléletû maximalista bringás, aki még hegesztést is tanult nem fogok már változni.
Tényleg idõfutamra nem jössz?

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Ügyes hárítás!
Azért néhány gondolatott magadévá tehetnél Murla szellemiségébõl... (mindannyiunk örömére)

lowracer

lowracer

vendég

• fórumtag
  • 157 hozzászólás
Én aztán nem:D
Még mindig határozott a véleményem, de nem szeretném, ha azt kevernék egyesek Murla, sokkal kifinomultabb hozzáállásával. Én eddig egyetlen szép épített gépet láttam itthon, egy trike-ot. Murlának még a Leitra is tetszik :D

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Sáros vagy babám, de fültõig! Nem elég, hogy a fõnököd viszi el helyetted a balhét, most szépen elbagatelizálod a témát! Próbálsz kiosonni a kiskapun!
:):):):):):):):):)

lowracer

lowracer

vendég

• fórumtag
  • 157 hozzászólás
Hát igen, szépen átértelmezõdött a "fogalom" :D De hát az szubjektív, bár a mostani használata sem rossz:) Komolyan azon gondolkozom, hogy össze kellene gyûjteni a nagy igazságokat, és mikor ilyen vita indul, akkor egy hsz.-sal lezárni az egészet, mert értelme nem sok van vitatkozni.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Gondolom azért kapta Murla az áldást, mert Õ volt kéznél... Sajnos mivel Õ a fõnök, így könnyû egy kalap alá húzni a beóval...
Az "iparihulladék" (így egybe írva) kifejezés a fórumon jelen lévõknek meg már valóban mást jelent, mint amikor ez a jelzõ ide került, nyelvtanilag helyesen még külön írva. Az óta önálló életre kelt.

A téma másik része a "mi mennyibe kerül" meg lehet alku tárgya, de az árak kialakítását bízzuk a gazdára.
Amennyiben ez neked sok, akkor nem te vagy a célcsoport, keress más megoldást. Rendeld meg neten, hozd be lábon, készítsd el magad!

Bár Stoki stílusa sok esetben volt már irritáló számomra, ezért mindig fentartással fogadom a bejegyzéseit, de ebben az esetben egyetértek vele!
Attilával sem értek, értettem egyet sok dologban, de azt kell mondanom, hogy jelen esetben érdemtelenül kapta a hideg zuhanyt.

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 hozzászólás

Attila! Sokszor kapsz még Tommy beszólása miatt! Emlékezetem szerint az Õ gyermeke az "ipari hulladék" megnevezés. Már a megjelenésekor nagy felháborodást keltett és a jelek szerint az akkori sebek a mai napig nem gyógyultak be.

Az AM blogban töbször kaptak már helyet home made gépek... :)

Létezik több forgalmazó kis országunkban, de egyik helyen sem állnak sorba a fekvõkért. Többen is készítenek (akár eladásra is) fekvõt, de tudtommal ott sem tolonganak a megrendelõk. Több fekvõt is kínálnak a használt piacon, de egyenlõre csak növekszik a számuk és nem csökken.

Minden elismerésem azoknak, akik vállalják az üzleti kockázatott és behozzák ezeket a gépeket. A fentiekbõl egyértelmûen kiderül, hogy nem ebbõl élnek!

Tyityo! Tévesen tulajdonítottál Murlának bizonyos állításokat! Úgy is fogalmazhatnék, hogy mellé lõttél! (de nem nagyon)

Jól emlékszel õ volt a tettes, de azért miért Murla kap...???

De ez az "ipari hulladék" kifejezés is attól függ hogyan értjük. Bár Tommy annak idején szerintem negatív tartalommal eresztette meg, jobban belegondolva fel lehet fogni ezt szó szerint is, ami akár mókás is lehet. Lompi és Tom2 vagy még a te régi gépeiden is felfedezhetõ volt az újrahasznosítás. Újrahasznosítani meg valamibõl kidobott cuccból lehet, ami a hulladék szót is jelentheti...:) ....Nekem Tom2-vel karöltve tetszik ez a kifejezés, mert sértõ de egyben vidám is.

Szerintem Tyito egy picit hamarabb mondta ki a véleményét minthogy feltérképezte volna az embert, akit célbavett vagy körbejárta volna a témát. Magyarországon sok a lehúzos kereskedelem és nehéz olyan embert találni, aki esetleg ebbõl kitûnik, ezért könnyû általánosítani.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Attila! Sokszor kapsz még Tommy beszólása miatt! Emlékezetem szerint az Õ gyermeke az "ipari hulladék" megnevezés. Már a megjelenésekor nagy felháborodást keltett és a jelek szerint az akkori sebek a mai napig nem gyógyultak be.

Az AM blogban töbször kaptak már helyet home made gépek... :)

Létezik több forgalmazó kis országunkban, de egyik helyen sem állnak sorba a fekvõkért. Többen is készítenek (akár eladásra is) fekvõt, de tudtommal ott sem tolonganak a megrendelõk. Több fekvõt is kínálnak a használt piacon, de egyenlõre csak növekszik a számuk és nem csökken.

Minden elismerésem azoknak, akik vállalják az üzleti kockázatott és behozzák ezeket a gépeket. A fentiekbõl egyértelmûen kiderül, hogy nem ebbõl élnek!

Tyityo! Tévesen tulajdonítottál Murlának bizonyos állításokat! Úgy is fogalmazhatnék, hogy mellé lõttél! (de nem nagyon)