Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)
Indította
Bikemag
, 2001. június 02. 03:26
Írta 2010. március 16. - 22:42

Írta 2010. március 16. - 22:38

Írta 2010. március 16. - 22:29

"Az emberek nem azért ítélkeznek a Minõség felõl különféleképp, mert a Minõség különféle, hanem mert az embereket különböztetik meg egymástól a tapasztalataik."
Írta 2010. március 16. - 22:24

Amúgy nekem is "IH" rekum van.80 %-ában földúton járok vele közel 30-as tempóval és hidd el:) még egyben van.
Garázsban heggesztettük szemre-(egyenes-jólesz-varrjad

A súlyról meg annyit,hogy ha valami elindul azt csak egy jó fék fogja meg.Ha nem akkor ott van még rúgóút

csak azért kellett írnom,mert már túl merev a téma-lazítsatok

egy a lényeg:NE MAGYARÁZZ ,TEKERJ!!!

Írta 2010. március 16. - 22:09

...eresztek is egy békegalambot...
Nem akartam lecsapni, de én bab után szoktam békegalambokat "látni"
Ez is OFF bocsi

Írta 2010. március 16. - 22:07

OFF
És mi az elsõ?
Ez már nagyon OFF
moderáld majd ki kérlek

Edmond Rostand: Cyrano de Bergerac [Magyar Elektronikus K
http://ww2.pioneerth...2004/Cyrano.jpg

Írta 2010. március 16. - 21:57

Írta 2010. március 16. - 21:52

Örömmel látom, hogy segítség nélkül magadtól is rájöttél a megoldásra. ...és megint béke honol a fórumon...
Írta 2010. március 16. - 21:49

Nemnemnem. Ezt le is írtam, idézek: "Nem azt mondom, hogy akinek nincs pénze fekvõre, trikera, 4-5-6kerekû csodára az dögöljön meg, de azért ne misztifikáljuk túl azt ami a sufniban lett acél zártszelvénybõl hegesztve."
Ergo nem azt mondom, hogy ne csináljatok otthon bringákat, sõt még azt sem, hogy ne büszkélkedjetek vele, mert igen, van sok jól sikerült példány.
DE: ne kezdjük el azt mondani, hogy "a gyári miért ilyen drága" vagy hogy "olyat hegesztek otthon feleannyiért" meg hogy "a kereskedõ ne rajtam akarjon meggazdagodni". Egyszerûen a gyári, és az otthon épített két külön világ, nem összemérhetõ.
Ergo nem azt mondom, hogy ne csináljatok otthon bringákat, sõt még azt sem, hogy ne büszkélkedjetek vele, mert igen, van sok jól sikerült példány.
DE: ne kezdjük el azt mondani, hogy "a gyári miért ilyen drága" vagy hogy "olyat hegesztek otthon feleannyiért" meg hogy "a kereskedõ ne rajtam akarjon meggazdagodni". Egyszerûen a gyári, és az otthon épített két külön világ, nem összemérhetõ.
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala
Írta 2010. március 16. - 21:48

OFFOFF
Királyság
A második kedvenc könyvem Robert M Pirsing mûve
ON
És mi az elsõ?
"In idem flumen bis non descendimus"
Írta 2010. március 16. - 21:46

OFF
.... nehezen tolerálom ...
ON
OFF
Királyság

A második kedvenc könyvem Robert M Pirsing mûve

ON
Egyébként ki hogy van az edzettséggel? Hétvégére bringás idõt jósolnak. Indul valaki Murlával az amatõr kupán?
Amatõr Kupa 4.futamára a Péti nagydíjra esetleg valaki?

Rémhörcsög
Hogy önmagam idézzem mert bizonyára elsõre nehezen emészthetõ:
"Rossz a feltevés-feltételezés mert rengeteg összetevõ van a képletben ami mindenkinek más és más fontossági szinten szerepel."

az általánosítás a legtöbb érv halála
(nem tudom kitõl idéztem)
Írta 2010. március 16. - 21:44

Ezt már Tommy Lowracertõl hallottuk, de akkor ne kerékpározzon az akinek nincs erre félmisije? Mint olvashattuk, te is adományozóid jóindulatára utalva kezdted el. Ne felejtsd el honnan indultál! A kerékpározás öröme mindenkié, még ha le is nézed az olcsójánosokat. Õk is megoldást keresnek. Te kalapoztál, Õk olcsóbb megoldásokat keresnek.
Írta 2010. március 16. - 21:40

Kicsit OFF:
Egyrészt Yasecnek is voltak komoly melléfogásai (azzal együtt, hogy szaktudása ÉS lelkesedése kellõ elhivatottsággal párosul - és magam is pályázok egy vázra tõle), de hasonlóan tudnék példálózni Atom konyhában "összekendácsolt" karbon tandemvázával, amellyel annó versenyeztünk is és máig kiválóan teljesít (pedig tényleg egészen elképesztõ házi gyártmány!).
Egyrészt Yasecnek is voltak komoly melléfogásai (azzal együtt, hogy szaktudása ÉS lelkesedése kellõ elhivatottsággal párosul - és magam is pályázok egy vázra tõle), de hasonlóan tudnék példálózni Atom konyhában "összekendácsolt" karbon tandemvázával, amellyel annó versenyeztünk is és máig kiválóan teljesít (pedig tényleg egészen elképesztõ házi gyártmány!).

Írta 2010. március 16. - 21:35

Jaj. Úgy érzem bõvebben ki kell fejteni, mivel van aki nem látja a lényeget.
Nem grammániáról van szó. Spec az én montim is most kõnehéz, van vagy 13 kiló úgy hogy singlespeed.
A lényeg: Otthon soha nincs olyan gyártástechnológiád, tapasztalatod, pénzügyi háttered, hogy kikísérletezz egy kifinomult (fekvõ)bringát. Tehát ha nem akarod hogy 2 héten belül a 100adik kátyú kettétörje az egészet, túl kell méretezni az anyagot. Ergo nehezebb lesz. Ebbõl kifolyólag én csak egy kérdést tettem fel. Mennyivel nehezebb az otthon gyártott bringák 90%-a, mint egy gyári? 3-5 kiló? (Nem csak a vázon kell a súlyt számolni, hanem azon is, hogy az otthon készült bringák 99%-a pénzügyi okok miatt készül otthon, így az alkatrészek is alacsony minõségûek).
Nem grammániáról beszélek és nem is arról hogy amit otthon csinálnak az alkalmatlan a közlekedésre. Csak arról, hogy _képtelen_ megközelíteni azt a súlyt, tartósságot, geometriát, kifinomultságot, kényelmet és technológiát egyben, mint egy olyan cég aki legyárt ezret ugyanabból a típusból. Vagy ha megfelel minden kritériumnak, odalesz a legnagyobb elõnye, az ára. Lásd pl. Yasec.
Tom2: nem hiszem hogy bárkinek is a nehéz bringa lenne az igénye.
És nem, nem csak a súlyról van szó, mondhatnám itt a rugózási rendszert, a kidolgozottságot és sokminden olyan dolgot ami összességében alkotja az élményt bringázás közben.
Mod: Zorg: Részben igazat adok neked. Nem volt célom snekinek a megsértése, csak a témával kapcsolatos véleményemet fejtettem ki, bár lehet kicsit erõsebben mint ahogy szerettem volna. Rossznap, énhibám.
Nem grammániáról van szó. Spec az én montim is most kõnehéz, van vagy 13 kiló úgy hogy singlespeed.
A lényeg: Otthon soha nincs olyan gyártástechnológiád, tapasztalatod, pénzügyi háttered, hogy kikísérletezz egy kifinomult (fekvõ)bringát. Tehát ha nem akarod hogy 2 héten belül a 100adik kátyú kettétörje az egészet, túl kell méretezni az anyagot. Ergo nehezebb lesz. Ebbõl kifolyólag én csak egy kérdést tettem fel. Mennyivel nehezebb az otthon gyártott bringák 90%-a, mint egy gyári? 3-5 kiló? (Nem csak a vázon kell a súlyt számolni, hanem azon is, hogy az otthon készült bringák 99%-a pénzügyi okok miatt készül otthon, így az alkatrészek is alacsony minõségûek).
Nem grammániáról beszélek és nem is arról hogy amit otthon csinálnak az alkalmatlan a közlekedésre. Csak arról, hogy _képtelen_ megközelíteni azt a súlyt, tartósságot, geometriát, kifinomultságot, kényelmet és technológiát egyben, mint egy olyan cég aki legyárt ezret ugyanabból a típusból. Vagy ha megfelel minden kritériumnak, odalesz a legnagyobb elõnye, az ára. Lásd pl. Yasec.
Tom2: nem hiszem hogy bárkinek is a nehéz bringa lenne az igénye.
És nem, nem csak a súlyról van szó, mondhatnám itt a rugózási rendszert, a kidolgozottságot és sokminden olyan dolgot ami összességében alkotja az élményt bringázás közben.
Mod: Zorg: Részben igazat adok neked. Nem volt célom snekinek a megsértése, csak a témával kapcsolatos véleményemet fejtettem ki, bár lehet kicsit erõsebben mint ahogy szerettem volna. Rossznap, énhibám.
Írta 2010. március 16. - 21:29

Vazze Stoki! Hogy te milyen költõi vagy! Új oldaladról mutatkozol be! Tetszik!

Írta 2010. március 16. - 21:28

OFFMint például most.
Ha meg tudod/tudja valaki cáfolni a súly(menetstabilitás, hatákonyság)-tartósság-pénz hármast, az tegye fel a kezét. Senki? Köszönöm.
Csak egy tanács - már ha valamilyen szinten megfogadod.
Volt a fórumon már nem egy, hozzád hasonló emberke: versenyzõi ambíciók, "kerékpárkereskedelemben eltöltött év(ek)", ésatöbbi, ésatöbbi.
Már nincsenek itt. Van, akit én tessékeltem ki, de van, akit a fórum közössége... Mert - a fórum közösségének jelentõs részével együtt - nehezen tolerálom tartósan, ha valaki a fentiek okán "dézsával osztja az eszet" (lásd még: "self-made man"), ráadásul olyan stílusban, mint akinek "tudása immár teljes".
Számomra valahogy nagyon messze kerültél attól a "Rémhöritõl", akinek cirka egy éve még egy emberként dobott össze a fórum némi támogatást a versenyzéséhez. És ha hiszed, ha nem, ezzel a véleménnyel nem vagyok egyedül.
Ha reagálsz, kérlek privátban tedd - már ha egyáltalán.
Ha átgondolod picit, akkor:
Kösz.
ON
Írta 2010. március 16. - 21:27

Jó ez a fórum.
Délután ránéztem nyugi van, most ránézek békegalambok szálltak kora este, majd lecsapott a sas a békegalambok közé.
Délután ránéztem nyugi van, most ránézek békegalambok szálltak kora este, majd lecsapott a sas a békegalambok közé.
Írta 2010. március 16. - 21:12

Mint például most.
Ha meg tudod/tudja valaki cáfolni a súly(menetstabilitás, hatákonyság)-tartósság-pénz hármast, az tegye fel a kezét. Senki? Köszönöm.
Szabad (?) ország, szabad vélemény nyílvánítás! És ez a magával ragadó stílus! Lenyûgözõ!
Mindenesetre erõs bennem az az érzés, hogy a grammániás hightech srácok egy része az agytérfogat kárára is hajlandó a súlycsökkentésre.
Ha kételkedsz jó úton jársz! Ha úgy gondolod mindenki más hülye, akkor vesztes vagy. Sajnos ezt csak te nem fogod érzékelni.
Írta 2010. március 16. - 21:09

Mint például most.
olvass vissza a fórumban kismilliószor körbejártuk a témát, egyszer sem sikerült kielégítõ választ találni. Rossz a feltevés-feltételezés mert rengeteg összetevõ van a képletben ami mindenkinek más és más fontossági szinten szerepel. Szóval ez egy nagyon gyenge próbálkozás volt.

Írta 2010. március 16. - 21:01

Mint például most.