Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13414 hozzászólás a témában

wariator

wariator

törzsvendég

• fórumtag
  • 284 hozzászólás
nincs ebben semmi érdekes,nem volt rövidebb stucni
hát így oldották meg:D

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás
http://img0.tar.hu/t.../73436589.jpg#3

Nem én voltam, ártatlan vagyok a képet találtam a neten
:) :) :)

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás
"Az emberek nem azért ítélkeznek a Minõség felõl különféleképp, mert a Minõség különféle, hanem mert az embereket különböztetik meg egymástól a tapasztalataik."

bigonyi

bigonyi

vendég

• fórumtag
  • 10 hozzászólás
:) az én DH gépem 25 kiló és minden évben feltolom-hajtom a Nagy-Biharra és a Mezõ-Havasra:) Lefelé az a 25 kiló megnyugtat :)
Amúgy nekem is "IH" rekum van.80 %-ában földúton járok vele közel 30-as tempóval és hidd el:) még egyben van.
Garázsban heggesztettük szemre-(egyenes-jólesz-varrjad :))
A súlyról meg annyit,hogy ha valami elindul azt csak egy jó fék fogja meg.Ha nem akkor ott van még rúgóút :)
:) ezt az elsõ sorból tudom :)

csak azért kellett írnom,mert már túl merev a téma-lazítsatok :)
egy a lényeg:NE MAGYARÁZZ ,TEKERJ!!! :)

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás

...eresztek is egy békegalambot...;)

Nem akartam lecsapni, de én bab után szoktam békegalambokat "látni"
Ez is OFF bocsi
:D

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás

OFF
És mi az elsõ?

Ez már nagyon OFF

moderáld majd ki kérlek
;)
Edmond Rostand: Cyrano de Bergerac [Magyar Elektronikus K
http://ww2.pioneerth...2004/Cyrano.jpg
:):):)

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 hozzászólás
...eresztek is egy békegalambot...;)

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Örömmel látom, hogy segítség nélkül magadtól is rájöttél a megoldásra. ...és megint béke honol a fórumon...

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Nemnemnem. Ezt le is írtam, idézek: "Nem azt mondom, hogy akinek nincs pénze fekvõre, trikera, 4-5-6kerekû csodára az dögöljön meg, de azért ne misztifikáljuk túl azt ami a sufniban lett acél zártszelvénybõl hegesztve."

Ergo nem azt mondom, hogy ne csináljatok otthon bringákat, sõt még azt sem, hogy ne büszkélkedjetek vele, mert igen, van sok jól sikerült példány.

DE: ne kezdjük el azt mondani, hogy "a gyári miért ilyen drága" vagy hogy "olyat hegesztek otthon feleannyiért" meg hogy "a kereskedõ ne rajtam akarjon meggazdagodni". Egyszerûen a gyári, és az otthon épített két külön világ, nem összemérhetõ.
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás

OFF
Királyság :)

A második kedvenc könyvem Robert M Pirsing mûve ;)

ON

OFF
És mi az elsõ?
"In idem flumen bis non descendimus"

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás

OFF
.... nehezen tolerálom ...

ON

OFF
Királyság :)

A második kedvenc könyvem Robert M Pirsing mûve ;)

ON
Egyébként ki hogy van az edzettséggel? Hétvégére bringás idõt jósolnak. Indul valaki Murlával az amatõr kupán?
Amatõr Kupa 4.futamára a Péti nagydíjra esetleg valaki?
:)

Rémhörcsög
Hogy önmagam idézzem mert bizonyára elsõre nehezen emészthetõ:
"Rossz a feltevés-feltételezés mert rengeteg összetevõ van a képletben ami mindenkinek más és más fontossági szinten szerepel."
:)
az általánosítás a legtöbb érv halála
(nem tudom kitõl idéztem)

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Ezt már Tommy Lowracertõl hallottuk, de akkor ne kerékpározzon az akinek nincs erre félmisije? Mint olvashattuk, te is adományozóid jóindulatára utalva kezdted el. Ne felejtsd el honnan indultál! A kerékpározás öröme mindenkié, még ha le is nézed az olcsójánosokat. Õk is megoldást keresnek. Te kalapoztál, Õk olcsóbb megoldásokat keresnek.

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás
Kicsit OFF:
Egyrészt Yasecnek is voltak komoly melléfogásai (azzal együtt, hogy szaktudása ÉS lelkesedése kellõ elhivatottsággal párosul - és magam is pályázok egy vázra tõle), de hasonlóan tudnék példálózni Atom konyhában "összekendácsolt" karbon tandemvázával, amellyel annó versenyeztünk is és máig kiválóan teljesít (pedig tényleg egészen elképesztõ házi gyártmány!). ;)

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Jaj. Úgy érzem bõvebben ki kell fejteni, mivel van aki nem látja a lényeget.
Nem grammániáról van szó. Spec az én montim is most kõnehéz, van vagy 13 kiló úgy hogy singlespeed.

A lényeg: Otthon soha nincs olyan gyártástechnológiád, tapasztalatod, pénzügyi háttered, hogy kikísérletezz egy kifinomult (fekvõ)bringát. Tehát ha nem akarod hogy 2 héten belül a 100adik kátyú kettétörje az egészet, túl kell méretezni az anyagot. Ergo nehezebb lesz. Ebbõl kifolyólag én csak egy kérdést tettem fel. Mennyivel nehezebb az otthon gyártott bringák 90%-a, mint egy gyári? 3-5 kiló? (Nem csak a vázon kell a súlyt számolni, hanem azon is, hogy az otthon készült bringák 99%-a pénzügyi okok miatt készül otthon, így az alkatrészek is alacsony minõségûek).
Nem grammániáról beszélek és nem is arról hogy amit otthon csinálnak az alkalmatlan a közlekedésre. Csak arról, hogy _képtelen_ megközelíteni azt a súlyt, tartósságot, geometriát, kifinomultságot, kényelmet és technológiát egyben, mint egy olyan cég aki legyárt ezret ugyanabból a típusból. Vagy ha megfelel minden kritériumnak, odalesz a legnagyobb elõnye, az ára. Lásd pl. Yasec.

Tom2: nem hiszem hogy bárkinek is a nehéz bringa lenne az igénye.

És nem, nem csak a súlyról van szó, mondhatnám itt a rugózási rendszert, a kidolgozottságot és sokminden olyan dolgot ami összességében alkotja az élményt bringázás közben.

Mod: Zorg: Részben igazat adok neked. Nem volt célom snekinek a megsértése, csak a témával kapcsolatos véleményemet fejtettem ki, bár lehet kicsit erõsebben mint ahogy szerettem volna. Rossznap, énhibám.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Vazze Stoki! Hogy te milyen költõi vagy! Új oldaladról mutatkozol be! Tetszik! :)

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás

Mint például most.

Ha meg tudod/tudja valaki cáfolni a súly(menetstabilitás, hatákonyság)-tartósság-pénz hármast, az tegye fel a kezét. Senki? Köszönöm.

OFF
Csak egy tanács - már ha valamilyen szinten megfogadod.
Volt a fórumon már nem egy, hozzád hasonló emberke: versenyzõi ambíciók, "kerékpárkereskedelemben eltöltött év(ek)", ésatöbbi, ésatöbbi.
Már nincsenek itt. Van, akit én tessékeltem ki, de van, akit a fórum közössége... Mert - a fórum közösségének jelentõs részével együtt - nehezen tolerálom tartósan, ha valaki a fentiek okán "dézsával osztja az eszet" (lásd még: "self-made man"), ráadásul olyan stílusban, mint akinek "tudása immár teljes".

Számomra valahogy nagyon messze kerültél attól a "Rémhöritõl", akinek cirka egy éve még egy emberként dobott össze a fórum némi támogatást a versenyzéséhez. És ha hiszed, ha nem, ezzel a véleménnyel nem vagyok egyedül.

Ha reagálsz, kérlek privátban tedd - már ha egyáltalán.

Ha átgondolod picit, akkor:
Kösz.

ON

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 hozzászólás
Jó ez a fórum.
Délután ránéztem nyugi van, most ránézek békegalambok szálltak kora este, majd lecsapott a sas a békegalambok közé.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

Mint például most.

Ha meg tudod/tudja valaki cáfolni a súly(menetstabilitás, hatákonyság)-tartósság-pénz hármast, az tegye fel a kezét. Senki? Köszönöm.

Szabad (?) ország, szabad vélemény nyílvánítás! És ez a magával ragadó stílus! Lenyûgözõ!
Mindenesetre erõs bennem az az érzés, hogy a grammániás hightech srácok egy része az agytérfogat kárára is hajlandó a súlycsökkentésre.
Ha kételkedsz jó úton jársz! Ha úgy gondolod mindenki más hülye, akkor vesztes vagy. Sajnos ezt csak te nem fogod érzékelni.

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás

Mint például most.

olvass vissza a fórumban kismilliószor körbejártuk a témát, egyszer sem sikerült kielégítõ választ találni. Rossz a feltevés-feltételezés mert rengeteg összetevõ van a képletben ami mindenkinek más és más fontossági szinten szerepel. Szóval ez egy nagyon gyenge próbálkozás volt. :)
;)

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Mint például most.