Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13414 hozzászólás a témában

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

Azért a helyedben megpróbálnám. Észérvekkel simán meg lehet gyõzni, de abból eddig egy sem volt.

Személyeskedést pedig inkább ne, kérlek.

Abszolútli! Személyeskedéssel nem érünk el célokat, ez megint egy olyan tény, amiért megérte belekezdeni a témába.
Nem észérveket, hanem tényeket és képleteket kapsz (amennyiben igényled). A fizika egzakt tudomány, nem törekszik kompromisszumokra.
A súlynak szerepe van a trakcióban, A rugózatlan tömegnek az úttartásban. Valamit mindig nyersz és valamit mindig veszítesz. Nem lehet a témát egy három szavas sablonnal elintézni!

A "homemade" gépek építésének egyik nagy hátráltatója (ez nem a legjobb szó ide), az infrastruktúra hiánya. Ebben feltétlenül jobbak a gyáriak! Innovációban, kisérletezõ kedvben viszont a házi gépeknél sincs hiány.

Én magam csináltam már alu vázat, acél vázat az egyik mostani meg vegyes (Lompi mester segítségével). Ha megtalálod a megfelelõ szakembereket, csodákat mûvelhetsz! Vagy kompromisszumot kötsz.
Posted Image
Nos akkor lehet fikázni vagy esetleg csinálhatsz jobbat is. Zsebbe nyúlhatsz és vehetsz vagy összelegózhatsz egy gépet. Mindannyiunkat ugyan az motivál, de eltérõ anyagi lehetõségekkel. Keressük a megoldást és elfogadjuk a megfelelõ kritikát. A kritikai hangvétel viszont csak hiteles emberektõl nem bántó.

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 hozzászólás

Levi: Igazad van, de ha onnan nézed, hogy a nulláról építesz, nem pedig meglévõ alkatrészekbõl (mivel ha gyárit veszel, ott sincs alkatrészed) akkor a váz megvásárlása, plusz még az átalakítás kb. ott jön ki, mint egy új (vszinû azért olcsóbb, de egy országúti aluváz 50 körül van), és emellett nincs rajta garancia.

stoki: súly (menetkényelem, kidolgozottság, hatékonyság)-megbízhatóság (tartósság)-ár. Ez a hármas amirõl beszélek /ami zárójelben van az opcionális/. Ha megbízható és olcsó, akkor vszinû nehéz, kényelmetlen, ronda, tekerni sem könnyû. Ha mindez valahogy megvalósul, az otthoni tervezés miatt nem valószínû hogy hosszabb távon bírja a kiképzést. Ha tartós is, és megfelel minden elvárásnak, mint amit egy gyári rekuval szemben felállít az ember, akkor viszont drága lesz.
Én ezt állítottam, nomeg hogy ezekbõl az okokból kifolyólag ne hasonlítsuk a házit a gyárihoz. Sajnálom ha más (is) lejött.

A kb. 30 ezres költséget saját tapasztalatból mondtam. Ha van otthon egy fölös bringád, akkor annak van váza is. Aztán nem feltétlenül kell aluból építeni, a Nacza Fugeo 17 kg körül van (igaz, ebben benne van egy hátsó felfüggesztés), de az olcsóbb (200 ezer környékén) merevvázas rekuk is legalább 16 kg-t nyomnak. Ennél azért készültek már könnyebb házilag barkácsolt gépek. Menetkényelem szempontjából meg nem lehet sokkal rosszabb egy olyan hómméd bringa, aminek a geometriáját egy gyáriról másolták - szerintem.

Lowracer: Köszi a meghívást, de családi okok miatt nem érek rá :(
"Iszok ha gyõzök, iszok ha vesztek, a testem delíriumtól reszket"

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Levi: Igazad van, de ha onnan nézed, hogy a nulláról építesz, nem pedig meglévõ alkatrészekbõl (mivel ha gyárit veszel, ott sincs alkatrészed) akkor a váz megvásárlása, plusz még az átalakítás kb. ott jön ki, mint egy új (vszinû azért olcsóbb, de egy országúti aluváz 50 körül van), és emellett nincs rajta garancia.

stoki: súly (menetkényelem, kidolgozottság, hatékonyság)-megbízhatóság (tartósság)-ár. Ez a hármas amirõl beszélek /ami zárójelben van az opcionális/. Ha megbízható és olcsó, akkor vszinû nehéz, kényelmetlen, ronda, tekerni sem könnyû. Ha mindez valahogy megvalósul, az otthoni tervezés miatt nem valószínû hogy hosszabb távon bírja a kiképzést. Ha tartós is, és megfelel minden elvárásnak, mint amit egy gyári rekuval szemben felállít az ember, akkor viszont drága lesz.
Én ezt állítottam, nomeg hogy ezekbõl az okokból kifolyólag ne hasonlítsuk a házit a gyárihoz. Sajnálom ha más (is) lejött.
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 hozzászólás
...én már tegnap eligérkeztem egy másik kerós csapathoz, de ha az nem jön össze lehet róla szó...(de szerintem össze fog jönni...)

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 hozzászólás
...és most mi a vita tárgya...??? Mert az elsõ mondatod az volt, hogy az otthon készített rekumbens fos. Én ezt nem osztom teljes egészében, mert az egész dolgot rendszerben kell nézni.

Fogalmazd meg, írd körül, hogy mi mivel áll szemben és milyen tulajdonságok azok, amelyek mentén vitatkozni kell...

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 hozzászólás

Azért a helyedben megpróbálnám. Észérvekkel simán meg lehet gyõzni, de abból eddig egy sem volt.

Észérv: Szerintem egy vázszettet 30 ezer körül ki lehet hozni, ha az ember felhasznál kész vázat, villát, ismer egy jó lakatost, és még fizet is a melóért. Az így elkészült bringa szerintem nem lesz sokkal rosszabb, mint az Action Plus, viszont olcsóbb, és megvan az a jó érzés, hogy "ezt én csináltam" (egyébként jó ötletnek tartom az Action Plus vázszettként való forgalmazását, mert nem mindenki fog nekiállni vázat tervezni, hegeszteni, viszont Legózni a hülye is tud). Alkatrészekbõl meg olyat raksz rá, amilyen éppen van otthon. Én Pl. úgy voltam ezzel, hogy volt országútim, amit nem használtam, viszont nem volt rekum. Aztán lett gyári rekum, de mégis építettem egy olyat, amilyet sehol se tudnék megvenni. Ja, és örülök neki :)

lowracer

lowracer

vendég

• fórumtag
  • 157 hozzászólás

;961270']Köszi!

Python

Sporttársak! Össze kéne hozni valami aktivitást a hétvégére! Motyoo, Levi, Papa, Szelvesz, Stoki és valahány név a naptárban?

Én benne vagyok, talán a vasárnap jobb lenne.

Ha lehet, akkor meghínék mindenkit a jövõ hét végi AMBringa szülinapi bulira, mely együtt lesz az idõfutammal. Akkor lesz lehetõség kibeszélni, megbeszélni, stb:)

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás

... és még egy páran, de magyarázatot senki nem adott. Én azért, mert valószínûleg nem érti meg mit írok. Te fizikatanárként lehet, hogy nagyobb sikerrel járnál, de vitának egyenlõtlen lenne. :)

High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 hozzászólás

Bp. XV. ker Rákos út kb. 121. (+-5ház) faárú Barkácsbolt

Köszi!

Python

Sporttársak! Össze kéne hozni valami aktivitást a hétvégére! Motyoo, Levi, Papa, Szelvesz, Stoki és valahány név a naptárban?

Én benne vagyok, talán a vasárnap jobb lenne.

szelvesz

szelvesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 hozzászólás

... és még egy páran, de magyarázatot senki nem adott. Én azért, mert valószínûleg nem érti meg mit írok. Te fizikatanárként lehet, hogy nagyobb sikerrel járnál, de vitának egyenlõtlen lenne. :)

I. Axióma: Szélvész tanár úrnak mindig igaza van

mondjam tovább?:D

szelvesz

szelvesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 hozzászólás

Az idõ jó lesz, ne hagyjátok ki! Sajnos ezen a hétvégén nagyon sok minden összejön nekünk (nagyszoba betonozás és ami ezzel jár) és ha marad egy kis idõnk akkor Pupu és csapata elsõbbséget élvez. Ugyan "rekuzgat egy kicsit", de ezt alig próbálgatja egy kis ideje. :D Az igazi erõssége az elmúlt évtizedekben az európai hágók megmászása volt. Vasárnap 25 éves a B.I.G., ennek alkalmából jubileumi túra lesz Dobogókõre. A rekum pedig még sehol sem áll (ill. félkészen a garázsban - ráadásul még meg kell tanulnom menni vele, sõt Csillának is). 1/2 8 van csengetnek, mentem órára

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás
http://www.rolloveramerica.eu/
nem lehet rossz látványnak sem 24 veló :)
egy ekkora túrán
ennyi szabijuk van? :/

és egy pár finom megoldás-újítás a challenge táján:
http://www.challenge...lection=home-en

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

Feltettem!

szelvesz

szelvesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 hozzászólás

Mint például most.

Ha meg tudod/tudja valaki cáfolni a súly(menetstabilitás, hatákonyság)-tartósság-pénz hármast, az tegye fel a kezét. Senki? Köszönöm.

Feltettem!

szelvesz

szelvesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 hozzászólás

;961011']Tanár Úr!

Hol vetted a rétegelt lemezt?

Bp. XV. ker Rákos út kb. 121. (+-5ház) faárú Barkácsbolt

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Felesleges... Itt a jó idõ, tekerhetünk! Aki árulja, aki veszi, aki építi, aki összerakja mindannyiunknak azonos a célja. Rekuzni!

Tyito

Tyito

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.067 hozzászólás

A többieknek:
Egyébként mi van, valami front hatás, hogy minden este bekapunk valakit aki itt éli ki agresszív hajlamait?
Szerintem nemsokára kiderül, hogy a mai hírekben szereplõ baltás, láncfûrészes családgyilkos apa tettét is csak a gyári vagy home made bicikli közti tépelõdés motiválta!

Kedves Többiek!

Nem szeretném tovább ragozni... Egy tiszteletteljes kérésem lenne felétek: kérlek, nyomjatok egy privit, hogy a nem jól kijött hozzászólásaimban, hol írtam, hogy Murlával problémám van?

Szeretném majd a továbbiakban, nem itt a topikon belöl, ha nem egy közös tekerés alkalmával egy Radlerrel a kézben, megbeszélni a dolgot.

A ne fikázz, mert az nem jó dolog kérést, vagy nevezzük kijelentésnek kijelentésem, fenntartom! ...és még mindig, név nélkül!

Üdv.: tyito a nem hegylakó! Peace ;)

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
zéta én nem vetem a lelkemre nincsmit tetududod meg jópáran töbiek meg még nem:)
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

Zéta

Zéta

vendég

• fórumtag
  • 140 hozzászólás

Egyszerûen a gyári, és az otthon épített két külön világ, nem összemérhetõ.

Mint ahogy a használóik világa is két külön világ.

Egyébként nem ám az a bajunk, hogy véleményed van, hanem csak néhány apró szót hiányolunk. Pl.: szerintem, véleményem szerint, úgy gondolom...stb.
A Te véleményed is egy a sokból, meghallgatjuk, de nem kell a torkunkon erõszakkal lenyomni.
Lompiról pedig nem tudsz semmit, például azt sem, hogy Õ hasonlót sosem írna a Te bringádról, pusztán tapintatból.
Ezt csak azért írom, mert még nekem is fájt a "szakértõi észrevételed". Tudom, a jó modor nem hightech tartozék.

A többieknek:
Egyébként mi van, valami front hatás, hogy minden este bekapunk valakit aki itt éli ki agresszív hajlamait?
Szerintem nemsokára kiderül, hogy a mai hírekben szereplõ baltás, láncfûrészes családgyilkos apa tettét is csak a gyári vagy home made bicikli közti tépelõdés motiválta!