Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13414 hozzászólás a témában

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás

ostobaság volt ... ismeretlenül fikázni .. házi készítésû gépet, ...

így már burkolt önkritikának is felfogható?
:):):)

lowracer

lowracer

vendég

• fórumtag
  • 157 hozzászólás

Lehetne spórolni a festésen is. Dög nehéz tõle a cimbid szamara. Homokozást neki! A tekerést meg ajánlanám tangában, a franc se akarja cipelni a fölösleges textilszövetgrammokat, ha már milliókért megspóroltuk azt a 4,7462987 grammot a NASA technológiával készült sminkkészleten. Agyak könnyebbre cserélésére talán alternatíva lehet egy jó nagy sz@rás tekerés elõtt közvetlenül!

Ne érts félre jocek03, ezt igazából nem is neked szánom, gyönyörû a masina, le a kalappal a cimbid elõtt, csak már kicsitnagyon kezdem unni az elmúlt napok önfejû butaokoskodását, vagy okosbutáskodását, vagy kinekhogyteccik... Nem akarok senkit személyesen megbántani, de az extremitások képviselõinek ajánlok egy kis meditációt és néhány napnyi csöndbenmaradást, közben pedig szorgos tájékozódást, ami olvasásból áll, írásból semmiképpen sem.

Ez a hozzászólás legalább akkora ostobaság volt részedrõl, mint ismeretlenül fikázni egy házi készítésû gépet, vagy pontatlan elméleti számítások alapján vázat készíteni. Sajnos ezen plusz magyarázattal nem tudok segíteni. Vagy átlátod, vagy nem.

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 hozzászólás
...bár én csak egyszer találkoztam vele, de még emberileg is egy tök normális õrült az sem egy utolsó dolog...

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
ténylegjó cuc :)
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás

.. A Frigyes!
sok alkatrészt csinált már,és alakított át nekem,remélem még fog is,meg amúgy is szeretek hozzá átjárni okulgatni,dumálni,nézelõdni,mert mindig van miért,mert az a hightech amit õ csinált saját kezûleg!

Imádom a munkáit! nálam Õ az etalon, ezt már neki is mondtam többször! Remélem a b200-on majd sikerül vele összefutnom :) és ismét átnézhetném a gépét. :)

jocek03

jocek03

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás

Lehetne spórolni a festésen is. Dög nehéz tõle a cimbid szamara. Homokozást neki! A tekerést meg ajánlanám tangában, a franc se akarja cipelni a fölösleges textilszövetgrammokat, ha már milliókért megspóroltuk azt a 4,7462987 grammot a NASA technológiával készült sminkkészleten. Agyak könnyebbre cserélésére talán alternatíva lehet egy jó nagy sz@rás tekerés elõtt közvetlenül!

Ne érts félre jocek03, ezt igazából nem is neked szánom, gyönyörû a masina, le a kalappal a cimbid elõtt, csak már kicsitnagyon kezdem unni az elmúlt napok önfejû butaokoskodását, vagy okosbutáskodását, vagy kinekhogyteccik... Nem akarok senkit személyesen megbántani, de az extremitások képviselõinek ajánlok egy kis meditációt és néhány napnyi csöndbenmaradást, közben pedig szorgos tájékozódást, ami olvasásból áll, írásból semmiképpen sem.

Ha már csinál valamit akkor rendesen csinálja, õ ilyen!Homok szórással nem nagyon lenne elõrébb,nem tünteti a lyukakat ami csiszolás után következett,így marad a gitt,és utána a vékony réteg festék!Így is szép,olyan ipari feelingje van,de tudom hogy úgy is jó lesz,festés után hidd el már nem fogja érdekelni az X g hogy rákerült!:)
akart egy könnyû bringát,megcsinálta!
tangában szar látvány lenne :D,azért az embert ne keverjük ide a bringához!

hand made cuccokkal nekem momentán semmi bajom,nem is lesz míg lesz olyan ember itt a környéken mint A Frigyes!
sok alkatrészt csinált már,és alakított át nekem,remélem még fog is,meg amúgy is szeretek hozzá átjárni okulgatni,dumálni,nézelõdni,mert mindig van miért,mert az a hightech amit õ csinált saját kezûleg!

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás

Na de motyoo elfogyott a cérna? ;)
ez a gép tényleg jól néz ki
egyébként ha grammok spórolásáról van szó akkor tilos a fika! még a végén felborul az egyensúly ;)
A képpel azért vártam volna míg kipolírozzák a vázat: a légellenállás ilyen durva felületen kegyetlenül visszafogja ám a gépet. ;)
:):)

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás

unoka tesómé,nem az enyém :D
kerék még nem végleges,az agyak cserélve lesznek,mert nehezek.

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 hozzászólás

...akkor ezt benéztem...;)

jocek03

jocek03

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 hozzászólás

most akciós:

CNC-Bike Onlineshop

csak kötözködtem ... ;)

mert látom, hogy hiányzik minden második küllõ és felmerült bennem, hogy miért nem vettél hozzá megfelelõ lyukszámú felnit...;) /...mert biztosan akciós volt..;)/
...aztán jobban megnéztem a képet és láttam, hogy az agy is kb. annyi lyukszámú volt és talán súlycsökkentés gyanánt hagytad el a küllõket..:)

...de szép munka, jól néz ki az ipari hulladékod..;)

jocek03

jocek03

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás

...látom a felni akciós volt...;)

most akciós:

CNC-Bike Onlineshop

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 hozzászólás

Ha már homemade, akkor ez:
Picasa Webalbumok - jocek - bal
ugyan off, de valahol itt kezdõdik számomra az értékelhetõ!

...látom a felni akciós volt...;)

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Ok!

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 hozzászólás
Még annyit hozzátennék, hogy 200 ezer alatt a gyári gépek választéka elég szerény. Van az EZ-1, az Action Plus, meg a BigBent féle Groovy és Iron Butterfly. Akárhogyis nézem, ez a kínálat csak kétféle konstrukcióból áll (LWB, és 20/26-os SWB, mindkettõ hátsókerekes). Amikor már komolyan elhatároztam magam, hogy építek, akkor egy Action Plus szerû gépet terveztem az egyszerûsége miatt, aztán kaptam egy jó ajánlatot a Groovyra, ígyhát megvettem. Azt hittem, hogy ha megvan a gyári rekum, akkor már nem kell építenem, elhajtom azt az idõk végezetéig. De a kíváncsiság nem hagyott nyugodni, úgyhogy tavaly május táján elkezdtem gondolkodni egy lengõorrú építésén, ami pár hónapra rá el is készült. És még most is vannak ötleteim...:)

Python!

Akkor szombaton nálad.
"Iszok ha gyõzök, iszok ha vesztek, a testem delíriumtól reszket"

lazac

lazac

vendég

• fórumtag
  • 145 hozzászólás

Amikor pedig a kulacstartókat akartam felszerelni, nem mentek bele a csavarok az ülésbe. A szorgalmas kis kínaiak (Bacchetta made in Taiwan) elõször belefúrták a menetet, aztán szinterezték. Úgyhogy menetfúró elõ...

A RaptoBike "kézikönyv", amit Arnold küldött a váz-kitem mellé, tartalmazza az utasítást, hogy a csavarok meneteit újra kell vágni, a fúrt lyukakat ki kell tisztítani a szintertõl - de ez nem Taiwannak köszönhetõ, hiszen ha a megrendelõ ezen akar spórolni 25 centet darabonként, akkor így fogják gyártani a távol-keleten.

lowracer

lowracer

vendég

• fórumtag
  • 157 hozzászólás
Ha már homemade, akkor ez:
Picasa Webalbumok - jocek - bal
ugyan off, de valahol itt kezdõdik számomra az értékelhetõ!

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

...a gyári bringákon is kell reszelni

Amikor megjött a Bacchettám, két dobozban, mindhárt kiderült hogy szûk a hátsó villa, nem megy bele a kerék. Lefektettem szépen a fûbe, ráálltam az alsó villaágra és elkezdtem "tépni szétfelé". Ifjú hitvesem pedig elég furcsa szemekkel nézegette hogy most cseszem szét a 0 kilóméteres amcsi rekumat. :) Amikor pedig a kulacstartókat akartam felszerelni, nem mentek bele a csavarok az ülésbe. A szorgalmas kis kínaiak (Bacchetta made in Taiwan) elõször belefúrták a menetet, aztán szinterezték. Úgyhogy menetfúró elõ...
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 hozzászólás
...na ezért kell jól belõni mit mivel hasonítunk össze.

Véleményem szerint a kompletten 150 ezres reku nem azt a minõséget képviseli, amire azt mondanám hogy gyári, MINÕSÉGI gyári (ezt elfelejtettem az érvelésemben megemlíteni, de feltételezésem (!) szerint Höri vázolása alapján õ legalább egy deore, de inkább LX minõségi szintet vett célba...) Ha az alkatrészt kivesszük belõle, egyre vékonyabb lesz az ár ami gyári megoldásokkal nem túl sok jót sejtet. Ha meg a váz szuper, akkor meg a felszereltséggel van baj, ami szintén lehúzza a bringát.
Én valahol az AZUB-nál húznám meg a határt, ott még úgy minden jó egyensúlyban van, de az a bringa sem 150 rugó...

...én belekalkuláltam, de az ember magának nem számol fel költséget azért, hogy 2 hetet lent van a garázsban és fúr farag.

...ha csak nyersen pénzügyi szempontból nézem a dolgot és levetítem egy darabra a költségeket persze hogy a gyári lehet a legolcsóbb, de vannak egyéb tényezõk, amivel érdemes még számolni.

Ezért tartom fontosnak, hogy a vita hevében határozzuk meg mit mivel hasonlítunk össze és melyek a szempontok és lehet hogy itt érdemes konkrét bringákat összehasonítani ahhoz, hogy az érvelés mindkét részrõl helytálló legyen.

...a gyári bringákon is kell reszelni (kérdem én miért, ha beleöntöttem egy nagy adag pénzt) ahhoz, hogy az olyan legyen, mint amilyet az ember elképzelt, de lehet, hogy csak én vagyok túl igényes és inkább magamat kellene megreszelni egy csöppet.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Találkozó nálam vagy vegyelek fel? Légyszi, légyszi nálam! :)