Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13414 hozzászólás a témában

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 hozzászólás

Levi hozta a barátnõjét (Mazsi) aki most már követeli a saját személyre szabott rekumbensét (egyenlõre egy highracert).

Egyre inkább kezd a lengõorrú felé kacsintgatni, Paintben már rajzolt is egy olyat, hogy csak na...:)

A jövõ évben jó lenne egy olyan helyet találni, amit a legtöbben elérnek a rekukkal (vagy akár vonattal is) és a programmok beleférnek egy hétvégébe... Balaton, Tisza tó, Velencei tó? Vagy egy körtúra, amibe bármikor be és ki lehet szállni?

Egy nagyobb összeröffenésben én is benne lennék. Úgy látom, igény volna rá.
"Iszok ha gyõzök, iszok ha vesztek, a testem delíriumtól reszket"

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Szereztem egy outit... Van egy üvegszálas ülésem... Muszáj lesz csinálni egy gépet... Francba...
Lompi! Készítsd a flexet!
:)

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 hozzászólás
Szerintem jövõre egy Tisza-tó kerülést össze lehetne hozni. Az kb félúton van Pest és Debrecen között. Az idén áprilisban is voltunk, igaz én még az öreg montival. Három nap volt, egy oda, ami kerülõvel kb 120 km volt, amibõl az utolsó tízet állva tettem meg. Másnap kerülés, sör, szalonnasütés, harmadik nap haza, 80 km végig orkán szembeszéllel a Hortobágyon keresztül. Nem a sportteljesítmény volt a lényeg, hanem egy könnyed, jó hangulatú túrázás. (mondjuk fogyókúrának sem volt utolsó, mert igencsak meglepõdtem amikor itthon ráálltam a mérlegre!)

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 hozzászólás
Lompi, a hozzád legközelebb lévõ üzletekben megvásárolhatod a Kryptonix 20-as duplafalú felniket.
www.aquariusbike.hu
Alba Kerkvr . Árak meg itt: Magazin ez csak a felni ára. Érdekes módon Levi képeit most már megtudtam nézni.
...rekut mindenkinek alanyi jogon...
képtár

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 hozzászólás
Addig is amíg a Papáék képe a laborban van ezzel a három képpel kell beérnetek ABA NAPOK kpekben - szombat . Amúgy jó buli volt: kaja, pia, nõ, kábítószer minden volt. Az utóbbit csak feltételezem. A felvonulást sajnos lekéstük Benjamival, a szombat reggel hét órai indulás késeinek bizonyult a Budapest-Aba táv lerekuzásához. A jövõ évi napokra már kifognak fejlõdni a rekus izmaink úgyhogy idõban ott leszünk.
képtár

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

Ahoj !
Publikus képet nem tesztek fel a túráról ? Biztos jó buli lehetett !

Lapozz vissza! Levi képtára belinkelve! Reklamáltam Levinél, de ha lelkesen kattingattok (legalább kétszer) a képre megnyílik! Az az egyszem fotó, amit én csináltam (Velomobil by Tom2.) alább becsatolva.

A buli jó volt, folyt a sör, sült a kolbász. A falubeliek rácsodálkoztak a különítményre és most már számukra is egyértelmû, hogy bezárták az OPNI-t! :) Mindenki ment mindenki gépével... Benjami Seregélyesig tekert az egyik lengõorrúval (szerintem bedurrant az alkarja). Levi hozta a barátnõjét (Mazsi) aki most már követeli a saját személyre szabott rekumbensét (egyenlõre egy highracert). Tom2 trikejai komoly bróbatételt álltak ki, sikerrel!

A jövõ évben jó lenne egy olyan helyet találni, amit a legtöbben elérnek a rekukkal (vagy akár vonattal is) és a programmok beleférnek egy hétvégébe... Balaton, Tisza tó, Velencei tó? Vagy egy körtúra, amibe bármikor be és ki lehet szállni?

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
müködik az csak klikej rá és eredeti méretben megnyitja igy valahogy
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 hozzászólás

Én csak egyet készítettem, azt még a hétvégén feldobtam. (természetesen átküldöm).
Lompi ennél valamivel kevesebbet csinált... :)
Levi képeinek elérhetõségei valamelyik korábbi bejegyzésben megtalálod. (de küldöm azt is)
Isukáékról nincs infóm.
A Mamáékét és az általad készítetteket kíváncsian várjuk!

Én rengeteg képet készítettem, de azokat nem tudom közzé tenni mivel az átmeneti tárolóban (fejem) vannak. A Levi által készítetteket csak én nem tudom megnézni? Nekem azt írta a képtár, hogy konvertálás alatt vannak. Viszont a Papáéktól kaptam ígéretet, hogy amint elõhívatták:) a képeiket már küldik is.
képtár

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
feladatkönyv 6. oldal.
A fényképek darabszámát tekintve a harmadik vagyok a sorban. Lompi eggyel kevesebb fotót csinált. Tom2 pont annyi fotót készített, mint Lompi. Benjami és Isuka, ha csak eggyel több fotót csinált volna, akkor megduplázták volna az általunk készített fotók számát. Levi fotóinak száma fél tucattal több ennél. Ha x=8 és mindenkinek alanyi jogon járjon rekumbens, akkor mennyi a Szélvész tanár Úr készülõ trike-jának színe ellenszélben?

benjami

benjami

vendég

• fórumtag
  • 133 hozzászólás
Én meg Isuka kereken nulla darab képet készítettünk (nem vittem fotógépet).

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 hozzászólás
Ahoj !
Publikus képet nem tesztek fel a túráról ? Biztos jó buli lehetett !

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás

Én csak egyet készítettem, azt még a hétvégén feldobtam. (természetesen átküldöm).
Levi képeinek elérhetõségei valamelyik korábbi bejegyzésben megtalálod. (de küldöm azt is)
Isukáékról nincs infóm.

Köszönöm, megkaptam.
Mamáék nemsokára elküldik, én meg annyi képet csináltam mint Lompi ;)

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

Abai csavargók!
:) légyszi az ott készült fényképeket küldjétek el az emilemre

Isukáékról nincs infóm.

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás
Abai csavargók!
:) légyszi az ott készült fényképeket küldjétek el az emilemre :)
légyszíííí :)
köszönöm
;)

szelvesz

szelvesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 hozzászólás
Nagyon köszönöm az eddigi segítségeket is! Ezek után megpróbálok mindent lerajzolni az esztergályosnak (lehet elõtte még átküldöm véleményezésre, ha nem fárasztalak nagyon) :)

... 80-as nyomtáv szerintem okés lehet, akkor talán még átférsz egy 90-es kapun ;) :) :)

Majd behúzom a füleim.
:D:D:D

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás

... A 20mm-es átütõs agy befogási szélessége 110mm. A tengely külsõ átmérõje tehát 20mm, és a belsõ? A külsõ végén perem szokott lenni? Belül a csõ belsejében menet van és csavar rögzít? A 110mm-es agyhoz milyen hosszú tengely kell? Anyagminõség?
...milyen vastag fallal, milyen hosszban érdemes elkészíttetni? A toronyba ez áthatással rögzül?

Az elsõ kerekeknek nem kellene egy kis negatív dõlést adni? (erre sehol nem találtam utalást, de úgy érzem jó lenne)

A nyomtávnak .. 80cm még elfogadható?

mivel én novatec agyat használok annak a méretét tudom pontosan.
http://www.novatec.c...6/big_file1.jpg
a két alu gyûrût kivéve a végeibõl az agy 82mm széles. a toronyban bõven elég 50mm hosszú 3milis falú csõbe engedni a tengelyt. a csõtengely falvastagságát is 3 milisre szoktam kérni az esztergályostól sima acélból sima csõ csapágyaknál passzentosra. agy rögzítéshez nagy méretû alátét a két végére+gyorsszár, vagy esztergált süllyesztett alátét+imbusz,stb.
http://catrike.com/i...lery/dash/3.jpg
kerekeket nem dönteném, vagy minimálisan 1-2 fokot befelé ami nem sokat számít a használatban (esztétikum max.) viszont féloldalasan koptatja a gumit amit nem arra terveztek és a tornyok dõlésébe, tárcsafék konzolokba is bekavarhat. 80-as nyomtáv szerintem okés lehet, akkor talán még átférsz egy 90-es kapun ;) :) :)
Remélem tudtam segíteni.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Hasznos link lehet. Alfine belülrõl.

szelvesz

szelvesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 hozzászólás

A torony magasságának 10 centit hagynék. untig elég és akkor nem lóg be annyira a teteje a lábtérbe.
szembõl a dõlésszög mindig a gumi támadáspontja. http://img0.tar.hu/t.../84140854.jpg#3
ügyelni kell hogy elférjen a tárcsa a csapágytól, a fékkonzol se legyen messze. én 15 fokra szoktam belõni.
utánfutást 12 fok dõléssel mondják az ideálisnak. (20"-os kerék inkább kb. 51 centi)

amit még a rajzhoz fûznék, hogy az elsõ ülés túlságosan elõl van. hosszú a boom így bemozog, a kormány+áttét meg nagyon a fenék alá szorul, kényelmetlen. a hátsó rugózás szerintem felesleges, + teher, + kivitelezést bonyolít.
hajtás két agyasan ahogy Pithon már írta ;)
20-as átütõs agyhoz esztergáltatott 20-as csõtengely fog passzolni mert féloldalas tengely nem kapható boltban. :) :)

Na, jó sokat számolgattunk, rajzolgattunk és egyre több a kérdésünk. Valamennyi fenti tanácsod köszönjük, megfogadtuk. (a hajtásláncon még törpölünk)
A csõtengely méretezésében, anyagában kérnénk tanácsot. A 20mm-es átütõs agy befogási szélessége 110mm. A tengely külsõ átmérõje tehát 20mm, és a belsõ? A külsõ végén perem szokott lenni? Belül a csõ belsejében menet van és csavar rögzít? A 110mm-es agyhoz milyen hosszú tengely kell? Anyagminõség?
http://ebike.hu/term.../?c=1234&b[]=15
Ehhez hasonló kell vagy akár jó is lenne? (persze a hosszát képek alapján csak becsülni lehet, alighanem rövid is)

Az átütõtengely a linkelt rajzodon egy vízszintes csõbe megy. Ezt milyen vastag fallal, milyen hosszban érdemes elkészíttetni? A toronyba ez áthatással rögzül?

Az elsõ kerekeknek nem kellene egy kis negatív dõlést adni? (erre sehol nem találtam utalást, de úgy érzem jó lenne)

A nyomtávnak a TerraTrike-hoz hasonlóan 80cm még elfogadható?

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 hozzászólás

Nincsenek feltöltve valahová a készült fotók ? Szívesen megnézném.

De, ide:) Kép.Tár.hu
"Iszok ha gyõzök, iszok ha vesztek, a testem delíriumtól reszket"

szelvesz

szelvesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 hozzászólás
Várjuk a beszámolókat! ;)