Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13414 hozzászólás a témában

dartsos

dartsos

törzsvendég

• fórumtag
  • 258 hozzászólás
Hello mindenkinek!

Namármost...trike épitésbe kezdtem, de akadt egyelõre 2 megoldatlan problémám....
Az egyik: a kormányzás végül direkt lesz, az egyszerübb felépités miatt, de nemtudom hogy a kormányösszekötõnek a gömbcsuklóit honnan tudnám beszerezni? Van itthon 2 Suzukiba való korményösszekötö gömbcsukló, jó massziv szerkezet, csak lehet ez lesz a baj vele, mert nem lötyög meg semmi, csak nehezen mozog, mivel kocsira van méretezve, nem egy 20 kilós trike-ra:D Szóval nemtudom hogy jó lenne-e ez vagy szerezzek be inkább olyat ami könnyen mozog, és nem kocsira van méretezve? Meg hol tudnék ilyet beszerezni?
A másik gondom pedig elég triviális.....vezetõgörgõt a lánchoz, amit a vázra kellene felapplikálni, olyat hol tudok venni?
Elõre is kösz a segitségeteket!:)

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 hozzászólás

Most volt rekuépítésrõl szó a Duna tv-n.sajnos csak a végét kaptam el.
Itt azonban megnézhetõ lesz:
Duna Televízió

Melyik mûsorukban volt? Úgy könnyebben megtalálom.
Lompi, Te melyik tv-ben voltál látható? Link esetleg?
...rekut mindenkinek alanyi jogon...
képtár

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 hozzászólás

- A jövõd látom! Szép hosszú életet látok! (még ötezerért) Gazdagságot látok! (még tíz ruppóért) Fiatal szeretõt látok! (tizenötért) Lányt! :)
- 700-as kerekeket látok vékony profilú köpenyekkel, monti agyakkal és váltóval, 52-es tányért látok, hátsó ruggódzást is látok! Mélyre sûlyesztett íves vázat látok! (+10-ért elsõ lengéscsillapítást is látok).
- Ha szép lesz a homokolás, akkor csak lakkot kapnak az alu részek, a többi meg valamilyen közép vagy antracit szürkét. A kormány és stucni matt fekete.
Amennyiben a felület nem lesz kellõen homogén, akkor egy sötétebb kék, mondjuk a már használt Semperit kék.
Feltöltött kép

Ezt mibõl sikerült meg jósolnod? Kártya? Üveggömb?
Amúgy pedig jól látod a dolgokat. Vékony profilú gumik tuti, hogy lesznek a monti agy és váltó is biztos. 52-es tányér 1000% és a hátsó "ruggódzás" is. Mélyre süllyesztett íves váz? Ezen még gondolkodom. AMP elsõ rugany az nem. Éspedig azért nem mert a múltkor átszereltem a 20"-ost 26-os High Racer-re és arra a megállapításra jutottam, hogy ha csak hátul van csillapítás az is untig elég.

Szép a Semperit kék.

Ja, fiatal szeretõ ingyen is jöhet.
képtár

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 hozzászólás
Szégyen gyalázat, majdnem 24 óra telt el hozzászólás nélkül.
Na majd most.
képtár

lowracer

lowracer

vendég

• fórumtag
  • 157 hozzászólás
Most volt rekuépítésrõl szó a Duna tv-n.sajnos csak a végét kaptam el.
Itt azonban megnézhetõ lesz:
Duna Televízió

sao

sao

vendég

• fórumtag
  • 189 hozzászólás

Szolgálati közlemény!

Csináltam egy mappát a képtáramban Homebuilt Hungarian Recumbents címmel. Utólagos engedelmetekkel már bele tettem néhány gépeteket. Legyetek szívesek linkeket küldeni további gépeitekrõl, vagy ha nincs fenn a neten, jöhet emilben is a reku(pont)papa(kukac)gmail(pont)com címre.

Linkeket nem teszek bele, mert a képtárak állandóan változnak. Csak kép megy bele.

Ha beleférne, én nagyon büszkülnék:
Feltöltött kép

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás

Csontig rágtuk a LWB 20"-os témát! :) Az eddig sem volt kérdés, hogy ez a stílus baromi kényelmes és talán a legkönyebben "tanulható" reku. Valami halovány emlék-foszlány (RAAM) alapján pedig biztosan állíthatom, hogy gyors!
A Papa pedig már korábban meggyõzött a 20"-as kerékméret elõnyeirõl :)

Második kétkerekûm volt : the doors
Kényelmes. Traktorkormány-fíling, a maga 27 kilójával meg lendületes. Szerettem.
:) :) :)

bist7

bist7

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás

Pont a "rosszabbik" képet nyomtad be.... :( Én igyekszem megérteni, nyitott vagyok, de nem megy. Nyomkodós kormány, ja. Milyen legyen? Ez egy LWB!
Itt egy Bacchetta 20"-as elsõvel és nyomkodós kormánnyal... Akkor most hogyan vagyon ez?
Feltöltött kép
Hivatkozzatok az esztétikára, az legalább szubjektív. :)

Na itt vagyok újra.
Látom egész szép vita alakult ki. Köszi mindenkinek a hozzászólást, én a 26-26" kerékkel kicsit otrombának találom, esztétikailag jobban néz ki 20"-os kerékkel.
Mivel Salgótarján hegyes vidék én max 60-80 Km-es szoktam elmenni, igaz nemsokára az unokáim is beállnak mellém.
A nagyobbik most 10 éves, de nagyon gyorsan nõnek és öregszenek.
Köszönöm a linkeket, majd átolvasom õket.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Csontig rágtuk a LWB 20"-os témát! :) Az eddig sem volt kérdés, hogy ez a stílus baromi kényelmes és talán a legkönyebben "tanulható" reku. Valami halovány emlék-foszlány (RAAM) alapján pedig biztosan állíthatom, hogy gyors!
A Papa pedig már korábban meggyõzött a 20"-as kerékméret elõnyeirõl :)

sao

sao

vendég

• fórumtag
  • 189 hozzászólás

Pont a "rosszabbik" képet nyomtad be.... :( Én igyekszem megérteni, nyitott vagyok, de nem megy. Nyomkodós kormány, ja. Milyen legyen? Ez egy LWB!
Itt egy Bacchetta 20"-as elsõvel és nyomkodós kormánnyal... Akkor most hogyan vagyon ez?
Feltöltött kép

..."milyen legyen? Ez egy LWB! "... Az, hogy LWB, nem azt jelenti, okvetlen kényelmetlen. Van kényelmes LWB, meg van, ami nem jól sikerült.

A Bachettárõl, amit itt mutatsz: ha végiggondolod, ezzel a kormányszöggel a legjobbat hozták ki belõle, ugyane kormányszöggel és 26"-es kerékkel MÉG "nyomkodósabb" kormánya lenne.
Meg, a chopperek is elõkerültek: hát igen, lehet choppert eredeti módon kényelmesre, utazósra csinálni, mint régen, és lehet feltûnõen magas kormányú, motorozhatatlan, élvezhetetlen szarokat árulni, mint most divat.

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Olvasgatom miket írtok és gondoltam megosztok némi tapasztalatot LWB ügyben.
Próbált darab, a Python által is linkelt RANS X-Stream. Kanyarodást szokni és tanulni kell, de hamar ment. (Gyakorlatilag elindultam vele túrázni és kész.)
Kényelmes. Nagyon kényelmes. A 48-as patáim miatt én is aggódtam, de nem akadályozott kanyarodáskor.
Kanyarodás: tiszta Amerika! Hosszú tengelytáv és chopper kormány, nem egy szlalom rakéta, de sehol sem jöttem vele zavarba, pedig eleinte a kanyarodást illetõen pesszimista voltam. Amúgy meg, k*rva jó! Igazi hosszútávú túragép. íbaráti és türelmes, megbocsájtó masina. Könnyû vele alacsony tempóban is manõverezni.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

hétvége?

Nagyon esélyes! Élesítsd a centit! Lehet, hogy már csütörtökön vagy pénteken lemegyek és hétvégén meg vissza. Majd hívlak, ha már tutti!

wariator

wariator

törzsvendég

• fórumtag
  • 284 hozzászólás
hétvége?

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

Megengedem :D

Én csopperen a Moci Ince stílust értettem. Van annak valami külön neve?
http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:0nIw2AbDky92RM:http://1975tomjerry3.50megs.com/episodes/tj75pix/80-25_jerry0.gif&t=1

Ez a stílus csak a rajzfilmekben létezik! Viszont király! :) Meg vagyok gyõzve!
[IMG]http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:0nIw2AbDky92RM:http://1975tomjerry3.50megs.com/episodes/tj75pix/80-25_jerry0.gif&t=1[/IMG]

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

Na, pl. emiatt jobb a 20"-es kerék elöl, mint a képen látod: a vezetõ nem rugdalja ugyan a kereket, de ehhez a 26"-es kereket oly messze kellett tenni, hogy kertitraktor kormánya kellett legyen. Azér' az enyémen nem oldalra nyomkodós kormány van...

Feltöltött kép

szelvesz

szelvesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 hozzászólás

Teccik. Ha lesz ontopik, elküldöm(vagy a sínbicikli is mehet?:-D). Viszont a Tanár úr "Gályáját méltatlanul mellõzöd, Te is + Zombi si!

A Gálya már nagyon más mûfaj. Nem mintha nem lenne HATALMAS BULI :D :D :D
de itt szerintem OFF.
(akit érdekel az majd olvasgat, az Elõzmények menüpont tetszik nagyon, sok kép és video van szétszórva a neten néha én is meglepõdöm, 1x majd vmikor összegyújtögetem pl. http://szelvesz.extr...8/galya/cm2008/ valszeg érdemes lenne mert sokan nézik, a számláló pörög :))
Országúti Gálya | Criticalmass.hu

sao

sao

vendég

• fórumtag
  • 189 hozzászólás

Nem tudom, hogy van-e szabály arra, milyen hosszig LWB egy LWB? A 7,5 cm az kevesebb mint egy arasz. Mi akadálya annak, hogy egy arasszal hosszabb LWB-t készíts, egy 7,5 cm-el hosszabb (63 helyett 70 centis lesz) kormánnyal? Csak azt ne mond, hogy az arányok miatt! (mint ha egy kamion egy méterrel hosszabb, vagy rövidebb volna) Továbbra sem értem a 20"-os kerék hasznát!?

Pedig írtam, csak úllátszik, rosszul fogalmaztam. Az az akadály, hogy a kormányt ÚGY kell a kormányosnak elérnie, hogy az kényelmesen, bicikliszerûen legyen kormányozható. A kerttraktor-kormánnyal is lehet elvileg kormányozni, csak nem jól. Ha közelebb kerül a kormány hozzám, akkor közelebb kerül ahhoz is, hogy körbecsavargatom, nem oldalra.
Ha már kamiont említettél: vannak kollégák, akik úgy állítják be az ülést, hogy éppencsak elérik a kormányt. Aztán õk azok, akiket látsz keljfeljancsizni kanyarodáskor, mert kertitraktorozva nem lehet jól kormányozni, ezért kénytelenek elõre-hátra billegni. (mellesleg õk tartják kényelmetlennek, akadályozónak a biztonsági övet)
Én azt szeretem, ha a kormány a kezemben van, és nem is kell eltávolodnom a háttámlától.

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás
Megengedem :D

Én csopperen a Moci Ince stílust értettem. Van annak valami külön neve?
http://t0.gstatic.co..._jerry0.gif&t=1
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

LWB-masinánál, ha nem akarod rugdalni az elsõ kereket, és emellett a kormány-nyakat sem kívánod extrém mód hátradönteni ahhoz, hogy el is érd a kormányt, akkor nagyon sokat számít, hogy a 20"-es kereket 3"-el, több, mint 7,5 cm-rel közelebb teheted magadhoz.

Nem tudom, hogy van-e szabály arra, milyen hosszig LWB egy LWB? A 7,5 cm az kevesebb mint egy arasz. Mi akadálya annak, hogy egy arasszal hosszabb LWB-t készíts, egy 7,5 cm-el hosszabb (63 helyett 70 centis lesz) kormánnyal? Csak azt ne mond, hogy az arányok miatt! (mint ha egy kamion egy méterrel hosszabb, vagy rövidebb volna) Továbbra sem értem a 20"-os kerék hasznát!?

sao

sao

vendég

• fórumtag
  • 189 hozzászólás

Feltöltött kép

Na, pl. emiatt jobb a 20"-es kerék elöl, mint a képen látod: a vezetõ nem rugdalja ugyan a kereket, de ehhez a 26"-es kereket oly messze kellett tenni, hogy kertitraktor kormánya kellett legyen. Azér' az enyémen nem oldalra nyomkodós kormány van...