Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13414 hozzászólás a témában

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás

...
Elõzõ télen tervezgettem, nyáron megépítettem egy háromkerekût.

...

Üdv a csapatban Tibor!
:)
a trike fotóit ne feledd felrakni ;)
és akár a leendõ kétkerekûrõl is a terveket :)
Hajrá

összes megtett km tavaly részemrõl passz. most már nem mérem.

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 hozzászólás

Kb. 6000 km, mind rekun. Plusz a városi biciklizés, hagyományoson. Azon nincs mérõ.

Ja, jól hangzik, az idén szerintem több lesz mint tavaly. Rekuval más lesz, megnyílnak a távlatok. Nagyobb megtehetõ távolságok közel ugyan annyi idõ alatt. Kevesebb fáradtsággal. Persze, ha nem jön közbe semmi. Három éve már úgy volt, hogy felhagyok a bringázással mikor fordulat jött az életembe és tavaly még egy fordulat jött. A rekuzás. Ez már elkísér a végletekig. Meg vagyok fertõzve és erre még nem találtak gyógyírt. De nem is kell.

Havas felvételed már majdnem mûvészi. Nem tudom mikor voltál tekerni de részemrõl 0°C alatt kizárt a bringázás.
BUÉK!
...rekut mindenkinek alanyi jogon...
képtár

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás
Kb. 6000 km, mind rekun. Plusz a városi biciklizés, hagyományoson. Azon nincs mérõ.
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 hozzászólás
A tavalyi évben (2010) 4355 kilométert bringáztam bel és külföldön összesen. Eléggé el nem ítélhetõ módon ebbõl csak 1740 kilométer volt a rekuval megtett távolság. Mentségemre szolgáljon, hogy mikor lehajtottam a 2615 kilométert augusztus végéig, azóta nem is ültem prosztata boszantó kerón. Megígérem nektek, hogy ez az arány meg fog változni olyan módon, hogy ezentúl nem ülök más bringára csak rekura. Annál is inkább, hogy kerékpárjaim száma immár három darabra duzzadt és ebbõl kettõ a reku.
Csak a kíváncsiság vezérel mikor felteszem a kérdést Ti mennyit hajtottatok a tavalyi évben? Érdekelne.
képtár

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

Új tagként most regisztráltam, egy ideje olvasgatom a fórumot.

Szervusz Tibor, üdv a fórumban!
Jó móka ez a fekvõbringa, sok sikert az építésekhez! Ha beszámolsz a tapasztalataidról, az mindannyiunk hasznára válik.

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
ja ilyesmi
Feltöltött kép
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 hozzászólás

Az ülés probléma nálam is felmerült természetesen.
alu vázas, hálós kerti szék,

Leleményes nép a magyar, de ezt mintha mondtam volna már egy régebbi kommentben. Nekem egy Dexion-Salgo polc jött szemben mikor felmerült az ülés probléma, nosza fogtam magam és a flexet kanyarintottam belõle egy ülést.
Íme ilyen lett.Feltöltött képFeltöltött kép
Azóta annyi változáson esett át, hogy furkásztam rá lyukakat, hogy könnyebb legyen, valamint a ventiláció miatt, amit csak majd a jó idõ beálltával fogok élvezni az új szellõzõs ülésbetéttel eggyütt.
Van aki (Lompi) kerítés hálóból készít nem is rossz ülést.
képtár

Tibor-s-trike

Tibor-s-trike

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 hozzászólás
Az ülés probléma nálam is felmerült természetesen.

Elsõ megoldásom egy alu gördeszka lapja volt, amit 8t autóemelõvel meghajtottam ergonómiai ajánlások szerint. Kényelmes volt rajta támaszkodni, de a hátamon a póló csutakra izzadt. Másik probléma a keskeny háttámlával a trájknál, hogy a biztonságérzet nem az igazi a járgányon vele.

A mostani megoldást ajánlom figyeletekbe, lehet egyszerûbb, könnyebb, mint a házilag barkácsolt egyéb cuccok. Éppen "felfedeztem az Aldiban a középsõ sor titkát", amikor szembe jött egy eloxált, alu vázas, hálós kerti szék, aminek különálló ülõlapja és háttámlája volt, ráadásul nem szegecselve, hanem kulturáltan csavarozva volt. Õszi utolsó darabként 10-rõl 5 ezerre leárazták - fõnyeremény. A rövidebb ülõlap elegendõ volt a járgányomra háttámlának. Öntartó, hátul két ívelt alu profilja van, csak meg kellett fúrni a felfogatáshoz.

Most egy kétkerekût kezdek tervezni, a szék hátlapja annak lesz a támlája.

Tibor-s-trike

Tibor-s-trike

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 hozzászólás
Szép napot mindenkinek!

Új tagként most regisztráltam, egy ideje olvasgatom a fórumot.

Elõzõ télen tervezgettem, nyáron megépítettem egy háromkerekût.

3 db 20-as kereke van, saját tervezésû váz, a hátsó kerék rugózik. Képet késõbb tudok majd mutatni.

Tesztelésként kb 100km-t mentem vele. A nagy lehûlés elõtt darabjaira szedtem, most a felmerült kisebb problémák megoldásán gondolkodom, ill. várom az idõjárás jobbra fordulását, mert többnyire a szabadban dolgozgatok rajta.

Tervezéshez a google SketchUp programját használtam - ingyenes, pontos, térbeli, gyorsan tanulható, sok felesleges munkát ki lehet vele váltani.
Kivitelezéskor daraboltam, összeállítottam, villannyal hefteltem, és egy profi hegesztõ AWI-val készre hegesztette (közben az én gombócaimat hangos nevetéssel kísérve leflexelte...).

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

Rosszul emlékszem hogy valaki csinált ülést túrahátizsák vázból?
vagy valaki tud linket küldeni?
:D

Van róla kép a képtáramban.

pcsongor

pcsongor

vendég

• fórumtag
  • 224 hozzászólás
Rosszul emlékszem hogy valaki csinált ülést túrahátizsák vázból?
vagy valaki tud linket küldeni?
:D

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás
BÚÉK 2011!
Feltöltött kép

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás
Gyönyörû rekus idõ volt ma. Remélem mindannyian tekertetek!

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 hozzászólás
Ez gyönyörû ! És prizma is van rajta !
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó !

dirobi

dirobi

vendég

• fórumtag
  • 139 hozzászólás
Miért? Van a képen bicikli?

:):)a képet külön megjelenítve,a monitorhoz közel hajolva harmadjára sikerült megszámolni.
32 lukas a hátsó felni:)
Feltöltött kép

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
a fejre állított "prosztata" keró szimbólikus, ezért választottam. De azért köszönöm!

wariator

wariator

törzsvendég

• fórumtag
  • 284 hozzászólás
Python!
ha gondolod tiedé lehet:):):)de aszem vki használja valamelyik topicban...
Feltöltött kép

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Ez jó hír! :) Én benne vagyok valami laza szezonnyitóban, ha az alábbi szöszi is jönne akkor tudnék alátolni

egy rekut.

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 hozzászólás
egy hét múlva hétvégére 8-9 fokot jósolnak a pozitív oldalra, valami megmozdulás?
képtár

wariator

wariator

törzsvendég

• fórumtag
  • 284 hozzászólás
:):)a képet külön megjelenítve,a monitorhoz közel hajolva harmadjára sikerült megszámolni.
32 lukas a hátsó felni:)
Feltöltött kép