Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Please log in to reply
13414 replies to this topic

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
Nekem ez sok lesz a szezon elején. Fõ a fokozatosság, talán majd legközelebb.
Azt hiszem, megcsinálom a legutóbbi kört, rétessel meg forralt borral.

benjami

benjami

vendég

• fórumtag
  • 133 posts
Ez kb. a duplája, de az útvonal nincs kõbe vésve. Ez lenne az útvonal. Lazának meg annyira laza amilyennek csináljuk. Lehet pl. Dány felé rövidíteni.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

Python, Isuka, Reku Papa: Mit szólnátok egy ilyesmihez: Gödöllõ-Valkó-Vácszentlászló-Zsámbok-Tóalmás-Tápiószecsõ-Mende-Pécel-Nagytarcsa?
Python 9:00 érkezne Isukához, 9:30 Kistarcsán én is csatlakoznék, 10:00 Gödöllõn Reku Papa csatlakozna ?
Na ezt jól kitaláltam, de döntsétek el :D

Ez hány kili a XIII-tól számítva? Nekem még nagyon szezon eleje van... Egy 60 körüli lazát be merek vállalni.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

Canesten!
:)

Békülj ki az asszonnyal, menj el örömlányhoz vagy kezdj el tekerni, mert az utóbbi idõben nagyon pihent vagy! :)

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts

Python, Isuka, Reku Papa: Mit szólnátok egy ilyesmihez: Gödöllõ-Valkó-Vácszentlászló-Zsámbok-Tóalmás-Tápiószecsõ-Mende-Pécel-Nagytarcsa?
Python 9:00 érkezne Isukához, 9:30 Kistarcsán én is csatlakoznék, 10:00 Gödöllõn Reku Papa csatlakozna ?

Én igennel szavazok rá. Szeretem azt a csendes vidéket.
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

benjami

benjami

vendég

• fórumtag
  • 133 posts

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts
Én benne lennék egy kiadós vasárnapi körben. 60 km minyimum, de tõlem lehet 100 felett is.
9 órai indulás Pest környékérõl?
Kis forgalmú közutas kört álmodnék, lángossal, pizzával, sült hallal vagy hamburgerrel.

(Csuda idõ volt ma, leizzadtam rendesen!)

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 posts

Dobd át a találkozó helyét és idejét!

Másnak nem bizsereg a talpa, ebben a tavaszi napsütésben?

Ha bárhova nem is, de egy kis bringázás belefér. Remélem Isukának sem jön közbe semmi.

Bizsereg, hová menjek és mikor? Merre megyünk?
...rekut mindenkinek alanyi jogon...
képtár

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 posts

Canesten!
:)
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó !

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

Ha bárhova nem is, de egy kis bringázás belefér. Remélem Isukának sem jön közbe semmi.

Dobd át a találkozó helyét és idejét!

benjami

benjami

vendég

• fórumtag
  • 133 posts

Vasárnap velem tartana valaki? Bárhová!

Eddig szõrén ültem meg a lovat, polifoam és szivacs nélkül a pucér deszkán, így zütyögött rendesen. (a Tiéd sem volt túlpárnázva:) ). Kiváncsi leszek hogy egy normálisabb szivaccsal is ennyire fog-e hiányozni a teló ?

Nekem óriási különbségnek tûnik a polifoam-hoz képest a 4cm-es AM-es recusit a merev vázason. A polifoamnál sokszor szabályosan ki akart dobni az ülésbõl és rendesen kapaszkodni kellett, a normális szivaccsal mintha rugózottá vált volna a gép. A vizes hát szindrómát majd csak nyáron fogom tudni tesztelni.

ooooobi

ooooobi

vendég

• fórumtag
  • 80 posts
Én azzal a duplaréteg polifoammal is jól elvoltam, inkább a vizes hát szindróma zavart. Ventivel kb 40 métert mentem ami annyiból lejött bizakodásra ad okot, de majd úgyis nyáron lessz az igazi teszje neki.

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 posts

Nono, Te kis huncut! Vaszilij ott lesz ? :)

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 posts

Nemá, neked is hiányzik?

Eddig szõrén ültem meg a lovat, polifoam és szivacs nélkül a pucér deszkán, így zütyögött rendesen. (a Tiéd sem volt túlpárnázva:) ). Kiváncsi leszek hogy egy normálisabb szivaccsal is ennyire fog-e hiányozni a teló ?

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

ooooobi

ooooobi

vendég

• fórumtag
  • 80 posts

A rugózást viszont ne hagyd ki mert késõbb hiányozni fog!

Nemá, neked is hiányzik?

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 posts

Néhány kérdés a lengõorrúhoz való alkatrészek összeválogatásával kapcsolatban:

Van egy 3 sebességes agyváltóm, ami kontrás. Rekunál gondolom inkább hátrány a kontrafék, hiszen nem tudunk olyan erõvel fékezni, mint a normál bringán, illetve nehezebb indulóhelyzetbe tekerni a pedált. Érdemes egy kontrást szabadonfutósra alakítani?
A rugózáson még gondolkodom, most éppen ott tartok, hogy inkább kihagynám.
A gumi szélességével kapcsolatban nagyot dob a stabilitáson, ha széles gumikat használunk? Én inkább a keskenyebbek felé hajlok, illetve ésszerû kompromisszumot keresek, mert lehet, rugózás nem lesz.

A kontra nem lesz jó a pozícióba tekerés miatt sem ,és amiatt sem, hogy egy lámpánál , fõleg ha lejt egy kicsit az út, vagy megbillensz, a féket húzni kell. Letett lábbal körülményes kontrázni. Ha lehet, heréld ki (szerintem!).
A rugózást viszont ne hagyd ki mert késõbb hiányozni fog!

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts
Az a hejzet hogy agyválto kontrás megoldás elsö váltoval kontra kilöve ez bizti mert akkor belazul a lánc. De tökéletesen jo a kontrás agyvátó csak megkell szokni hogy nem tekered hátra fele.
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
Helyzeti elõnyöm van, mert személyesen is találkoztunk.
Az elképzelés egy mindenes - munkábajárós - túrázós gép.

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts

Néhány kérdés a lengõorrúhoz való alkatrészek összeválogatásával kapcsolatban:

A leglényegesebbet nem közölted: Hogy mire kívánod használni a bringát. Ez nagyon sok tényezõt meghatároz. Én nem vagyok agyváltópárti, és a 3 fokozatot is (síksági városi biciklin kívül) mindenre kevésnek tartom. Ha komolyan túrázni is akarsz vele, célozd az 500% átfogást! Az 1.5-ös aszfaltgumit én is jó középútnak tartom.