Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Please log in to reply
13414 replies to this topic

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

Nemkell itt külön topic....szerintem megférünk itt jól egymás mellett;) Mindegy az hogy 2 vagy 3 kerék, lényeg nem gyilkoljuk a sok pici utódsejtünk :D
Táska....akkor privátban megadom a számom, mert szerdán inkábbcsak délután vagyok elérhetõ, délelõtt mikepércsen dolgozom, ésha szerdán megtudjuk valahogy oldani az átvételt, akkor megoldjuk, ha nem akkor felkeresem Levi-t és rendezem vele.

Ezt pozitívumként említettem. Gyors ütemben bõvül a háromkerekûek tábora! :)

No akkor még egyszer a táska: lpl@t-email.hu
Egyik változat - Levi eljuttatja hozzám szerdáig. Varagyuri viszi Debrecenbe. Õt megkeresed személyesen és átveszed, fizeted.
Másik változat - Levi feladja postán a címedre és neki utalsz.
Levié pedig: feketebarany@gmail.com

dartsos

dartsos

törzsvendég

• fórumtag
  • 258 posts
Peti

Lehet egyszerübb lenne, ha képfeltöltés.hu-ra töltenéd a képeket, és onnan linkelnéd be.

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts
te peti talán a kép url jét másold ki
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

peti710

peti710

vendég

• fórumtag
  • 29 posts
Sikerült

dartsos

dartsos

törzsvendég

• fórumtag
  • 258 posts

[IMG]http://http://iwiw.hu/pages/main/imageview.jsp?imageID=203277424&ownerID=11898791&size=1&type=user[/IMG]
Ez a már készen lévõ járgány.

Használj elõnézetet, ott meglátod mûködik-e a link vagy sem:)

peti710

peti710

vendég

• fórumtag
  • 29 posts
http://iwiw.hu/pages...ize=1&type=user
Ez a már készen lévõ járgány.

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 posts

Találtam egy csapatot, akik az Örsrõl indulnak reggel 8-kor. Elméletileg Motyoo is jön (vagy megy), de nem találom. Találkozunk a csatadombnál!

Oksa, úgy legyen. Tavaly csak egy rekussal találkoztam, sõt bringással se sokkal mert elég pocsék idõ volt. A Gyilkos Darazsakat se láttam. Még nem rajzottak ki. Viszont volt kinn egy szivar, lehetett úgy 70 éves és egy csili-vili Campagnolóval virítot. Hát mondanom se kell a fiatalságomat idézte nekem az a bringa. Megindult a nyál elválasztás:)
...rekut mindenkinek alanyi jogon...
képtár

dartsos

dartsos

törzsvendég

• fórumtag
  • 258 posts
Python....lehet én vok a béna, de nem enged privátot küldeni neked a rendszer....adsz valami egyéb elérhetõséget?:)

dartsos

dartsos

törzsvendég

• fórumtag
  • 258 posts

Helló!
Köszönöm a választ megnyugtattál.
Ezek szerint csak szokás kérdése. Meg fogom szokni,abban biztos vagyok.
Még most tartok a váznál,és egy csomó minden már megvan hozzá. a fékek is többek között. Azért kérdeztem a fékelést hogy hogy csináljam a féket,és milyen fékkarokat vegyek hozzá.
Egy trik-ot már csináltam ez a második. Tök izgi.
Örülök a válaszodnak.
Üdv.Peti

Képeket is tehetsz ám fel, biztos kiváncsi lenne rá más is:) Az elsõrõl, meg errõl is:)
Egyébként én az Avid FR-5-ös fékkarokra esküszöm, könnyû, kétujjas, nagy húzású, állitható a kar távolsága, és szerintem nem drága.
És persze Avid féket húzzon....na jó, mostmár tényleg kezdek elfogult lenni. :)

peti710

peti710

vendég

• fórumtag
  • 29 posts
Köszönöm,és üdv. Mindenkinek.

peti710

peti710

vendég

• fórumtag
  • 29 posts
Amikor kész lesz ki fogom próbálni. Pár hónap.........!
Addig is szomorítalak Titeket a kérdéseimmel.

dartsos

dartsos

törzsvendég

• fórumtag
  • 258 posts

...lassan már külön topicot kell nyitnotok.
A külön mûködtetett fékeknek további elõnye, hogy használhatod kormányzásra is. Sokkal szûkebb fordulókat leszel képes kivitelezni, amennyiben ez szükséges.

A táskád Levinél van és egyenlõre nem tudható, hogy mikor találkozom vele. Az egyik alternatíva, hogy megadod neki a címed és utalod számára az összeget. A másik, ha sikerül összefutnunk, akkor elméletileg szerdán Varagyuri leviszi Debrecenbe és tõle átveheted.

Nemkell itt külön topic....szerintem megférünk itt jól egymás mellett;) Mindegy az hogy 2 vagy 3 kerék, lényeg nem gyilkoljuk a sok pici utódsejtünk :D
Táska....akkor privátban megadom a számom, mert szerdán inkábbcsak délután vagyok elérhetõ, délelõtt mikepércsen dolgozom, ésha szerdán megtudjuk valahogy oldani az átvételt, akkor megoldjuk, ha nem akkor felkeresem Levi-t és rendezem vele.

peti710

peti710

vendég

• fórumtag
  • 29 posts
Helló!
Köszönöm a választ megnyugtattál.
Ezek szerint csak szokás kérdése. Meg fogom szokni,abban biztos vagyok.
Még most tartok a váznál,és egy csomó minden már megvan hozzá. a fékek is többek között. Azért kérdeztem a fékelést hogy hogy csináljam a féket,és milyen fékkarokat vegyek hozzá.
Egy trik-ot már csináltam ez a második. Tök izgi.
Örülök a válaszodnak.
Üdv.Peti

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

Hello! Elõszöris üdvözöllek a trike-osok klubjában :)

...lassan már külön topicot kell nyitnotok.
A külön mûködtetett fékeknek további elõnye, hogy használhatod kormányzásra is. Sokkal szûkebb fordulókat leszel képes kivitelezni, amennyiben ez szükséges.

A táskád Levinél van és egyenlõre nem tudható, hogy mikor találkozom vele. Az egyik alternatíva, hogy megadod neki a címed és utalod számára az összeget. A másik, ha sikerül összefutnunk, akkor elméletileg szerdán Varagyuri leviszi Debrecenbe és tõle átveheted.

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts

Szerintem a különfékelt kerekek,elég hülye találmány.

Mi lenne, ha elõször kipróbálnád, és utána alkotnál véleményt?
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

dartsos

dartsos

törzsvendég

• fórumtag
  • 258 posts

Értem.
De sehogy sem fér a fejembe hogy miként tudok egyformán fékelni hogy egyenesbe maradjon a gép.
Szerintem a különfékelt kerekek,elég hülye találmány. Az autót sem engedik át a mûszakin ha nem egyforma a fékhatás.

Hello!
Elõszöris üdvözöllek a trike-osok klubjában ;)
Másodszor....pár oldallal visszább, elég éles vitát folytattunk errõl, Tom2-vel az élen, mivel tényleg neki van itt a legnagyobb tapasztalata...végül énis beláttam, hogy egy fékkarral 2 mechanikus tárcsaféket tényleg életveszélyes lesz mûködtetni, mivel a 2 tárcsa sose fog egyformán kopni, ergo mindig lesz fékhatásbeli különbség....vannak ugyan fékerõ elosztásra módszerek, kérdezd róla Tibor-s-trike-ot, õ megcsinálta, de énis inkább az egyszerübb megoldás mellett maradtam.
Szóval a challange trike-on is úgy mûködik a fék, hogy jobb oldali kar jobb oldali fék, bal oldali, bal fék....nincs közösitve meg semmi...egy karral, egy féket húzol...megszokást igényel, de nem vészes....30km-es trike-os tapasztalattal már tudok úgy vészfékezni, hogy a hátulja egy kicsit tör ki az egyik oldalra, de max 10 centit....hameg nyugisan fékezel, akkormeg szerintem ösztönösen egyenlõ mértékben húzza az ember, hogy megmaradjon az egyenes irányban.
Szóval a gyári fékek is teljesen külön fognak...olyat seholse fogsz találni, ahol gyári gépen közösitve van a fék...talán 1-2 kivétel, és olyan sincs, hogy mindkét oldali fékkarral húzod mind2 féket.
Remélem tudtam valamennyit segiteni. :)

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

Nejem és én megyünk, innen tõlünk negyed tízkor startolunk, tízre kivergõdünk Nagytarcsára. Ott talizunk a templomnál Benjamival meg még egy pár cimbivel.

Találtam egy csapatot, akik az Örsrõl indulnak reggel 8-kor. Elméletileg Motyoo is jön (vagy megy), de nem találom. Találkozunk a csatadombnál!

peti710

peti710

vendég

• fórumtag
  • 29 posts
Értem.
De sehogy sem fér a fejembe hogy miként tudok egyformán fékelni hogy egyenesbe maradjon a gép.
Szerintem a különfékelt kerekek,elég hülye találmány. Az autót sem engedik át a mûszakin ha nem egyforma a fékhatás.

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 posts

Ki megy holnap Isaszegre? Hol lesz a találkozó? Indulás idõpontja?

Nejem és én megyünk, innen tõlünk negyed tízkor startolunk, tízre kivergõdünk Nagytarcsára. Ott talizunk a templomnál Benjamival meg még egy pár cimbivel. Csak egy templom van Nagytarcsán nem lehet eltéveszteni. Ha autóval akarod a résztávot megoldani akkor nálunk az udvarban lerakhatod.
Asszony nem akarja bevállalni a rekut pedig neki is jut egy, hiába unszolom. Próbálni próbálta már, de idegenkedik tõle.
...rekut mindenkinek alanyi jogon...
képtár

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts

Én is úgy gondolom.
De akkor minek van a gyáriakon két fékkar. Nem értem.
Azt udom hogy 1 fékkarral hogy csináljam a közös fékelést ,de hogy oldjam meg hogy mind a két fékkar fékelje mind a két kereket? Már ha egyátalán létezik ilyen módszer.

A legegyszerûbb módszer: Kettõ kézzel fékezel. Ne bonyolítsd!
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám