Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13414 hozzászólás a témában

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 hozzászólás
Feltöltött kép
Lompi bájkom elnyerte, feltehetõleg végsõ megjelenését!
...rekut mindenkinek alanyi jogon...
képtár

bferi

bferi

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
Kamuleon, nekem nagyon tetszik! Ötletes, ahogyan kikerülted a hegesztést. :D

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Holnapra nincs valakinek egy túraterve, amihez lehetne csatlakozni?

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás
Nem szokásom, de offolok egy kicsit:

Anyagi megszorítások miatt Sürgõsen megválnék két gépemtõl anyagáron, akit érdekel az apróban megtalálja.

:)

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

Abszolút igazad van. Méretezés csak annyi volt hogy a hajtómû távolsága kb. jó legyen. A többi csak adta magát. Nekem ez több mint egy hét volt megcsinálni. De gondolkodom a javításon. nem sürget semmi.

Üdv a zárt osztályon! A te utad a legáltalánosabb. Lépésrõl lépésre... Próbálj ki minél több konstrukciót, hogy rájöjj, neked melyik tetszik legjobban. Nincs "legjobb" megoldás!
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás

.. hazánk reku ellátottsága egy LWB típussal gyarapodott.
..

Üdv a csapatban! :) :)

Tibor-s-trike

Tibor-s-trike

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 hozzászólás

nézdmeg ezt ebölmár nincsmit kisporolni

Lompi!
Milyen csövet használsz fõtartónak?
Simán beszerezhetõ portéka?

(Jövõre meg kell csinálnom a deltámat - megvettem végül a rokkant triciklit, amit kb. egy hónapja ajánlottam a társulatnak. Nem vittétek el, otthagyni pedig nem lehetett...:))
Egy trike némi fémbõl, kompozit anyagból, gumiból, mûanyagból és rengeteg kompromisszumból áll

kamuleon

kamuleon

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
Abszolút igazad van. Méretezés csak annyi volt hogy a hajtómû távolsága kb. jó legyen. A többi csak adta magát. Nekem ez több mint egy hét volt megcsinálni. De gondolkodom a javításon. nem sürget semmi.

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
nemrosz kamuleon kezdök hibája a tulméretezés
nézdmeg ezt ebölmár nincsmit kisporolni
Feltöltött kép
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

kamuleon

kamuleon

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
https://picasaweb.go...098159/103_PANA
remélem sikerül így elsõre feltenni.

Sinbiciklis

Sinbiciklis

törzsvendég

• fórumtag
  • 256 hozzászólás
Mi meg kérünk felvételeket a jármûrõl!

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
A felvétel megnyerve. :) de egy képet bedobhatnál
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

kamuleon

kamuleon

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
Kedves uraim!
Örömmel jelentem hogy hazánk reku ellátottsága egy LWB típussal gyarapodott.
Ez úgy történt hogy a fórumot 2010-tõl visszaolvasva, majd az ott leírt jó észrevételeket ötleteket hasznosítva, de azért magam tervezve és kivitelezve, tulajdonosa lettem egy éppen még használható rekunak. Amelyrõl elmondanám hogy teljesen unortodox módon készült. Már csak azért is mert hegeszteni egyáltalán nem tudok, így aztán nem is úgy van összeállítva. Az igazság az hogy még tavaly készült el, de mindig elmaradt a regisztráció a fórumra. Amit ma végre pótoltam. 1230 km van benne, az alföldi homokos útviszonytól a betonútig mindenen ki van próbálva. (hegyen nem), mert az felénk nincs. Kicsit nehéznek találom, sárvédõ, csomagtartó, szerszámok, fél literes megtöltött kulaccsal 23 kg.
Úgy hogy amennyiben lehetséges kérem felvételemet Magyarország legexkluzívabb klubjába, a rekusok igen tisztelt tagjai közé. :)
Üdvözlettel: kamuleon

Tibor-s-trike

Tibor-s-trike

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 hozzászólás

Egyébként most már örülnék, ha egy rendõr megpróbálna megbüntetni, mert ha megtenné, akkor ebbõl akár egy jó sajtó kampányt is lehetne kreálni. Ingyen reklám a fekvõsöknek...

Átmeneti, kétes értékû siker lenne. A megsértett önérzetû döntéshozók aztán megoldanák a problémát úgy, hogy hivatalosan jó, de a trájkosok részére a legrosszabb legyen. Ne menjetek bele ilyesmibe!

A KRESZ belügyminiszteri rendelet. Ott és az ORFK-n kell a közlekedésbiztonságiaknál kapcsolatot keresni, és barátságos hangnemben kérni, javaslatot tenni.
Nyilvánvalóan nem fognak azonnal lépni, a KRESZ módosításait reklámkampányokkal készítik elõ, és egyszerre több mindent vezetnek át. Nem olyan régen volt ilyen, ezért várni kell egy kicsit még akkor is, ha elfogadják a javaslatot.

Megyei illetékes ismerõsömmel beszélgettem ezekrõl a dolgokról már egy éve is. Tudnak sokmindenrõl, de nem megy máról-holnapra, azonnal a javítás, módosítás.

Szóval azt a taktikát javaslom, hogy többfelõl meg kell keresni a szóbajöhetõ illetékeseket, de rendkívül udvariasan, még véletlenül sem hagyhatunk tüskét senkiben! Aztán türelem...
Egy trike némi fémbõl, kompozit anyagból, gumiból, mûanyagból és rengeteg kompromisszumból áll

Murla

Murla

vendég

• fórumtag
  • 188 hozzászólás

Szerintem a trájkosok akkor járnak el legokosabban, ha lapítanak mint a bekerített partizán. Jelen helyzetben ugyanis a büntetés kis valószínûségével mehetnek a kerékpárúton is (normális rendõr nem fogja büntetni) és mehetnek az úttesten is, a KRESZ-re való hivatkozással.

Ez egy érdekes felvetés. Ha innen nézem, akkor most jobb helyzetben vannak a trike-osok, mint a kétkerekûek, mert mindkét esetre van hivatkozási alapjuk, hogy miért nem büntethetik meg õket. Ez tetszik! Elnézném a rendõrt, amint elõveszem a szabályt, és megmutatom neki, amikor meg akar büntetni!
Egyébként most már örülnék, ha egy rendõr megpróbálna megbüntetni, mert ha megtenné, akkor ebbõl akár egy jó sajtó kampányt is lehetne kreálni. Ingyen reklám a fekvõsöknek...
Rekumbens - annyira más bringa (Rekus honlap + Blog + Fórum)

Murla

Murla

vendég

• fórumtag
  • 188 hozzászólás

Mindenesetre az biztos hogy a törvény így rossz, ki kellene javíttatni.

Murla, Te mint a legnagyobb hazai trike forgalmazó, tehetnél lépéseket :)

Elég távol áll tõlem a törvényhozás, de majd beszélek pár ismerõssel a kerékpáros szervezeteknél. Bár õk inkább a bringások általános problémáival vannak elfoglalva, a fekvõs trike-osok gondja nem hiszem, hogy túl nagy prioritást fog kapni náluk, de ha nem próbáljuk meg, akkor biztos nem lesz belõle semmi.
Én még sose beszéltem egyetlen képviselõvel sem. Tudja valaki, hogy náluk lehet-e egy ilyet kezdeményezni, vagy csak a bringás szervezeteken keresztül lehet egy változtatási igényt érdemben benyújtani?
Ha valakinek van konkrét kapcsolata, akinél lobbyzni lehetne, küldje el privátban nekem, elõre is köszönöm!
Rekumbens - annyira más bringa (Rekus honlap + Blog + Fórum)

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás
Szerintem a trájkosok akkor járnak el legokosabban, ha lapítanak mint a bekerített partizán. Jelen helyzetben ugyanis a büntetés kis valószínûségével mehetnek a kerékpárúton is (normális rendõr nem fogja büntetni) és mehetnek az úttesten is, a KRESZ-re való hivatkozással.
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

Mentát

Mentát

vendég

• fórumtag
  • 32 hozzászólás

Mentát....ez a nem mehetek kerékpárúton, ergo nem épitek trike-ot, ez úgy hülyeség ahogy van...egy trike-ot a büdös életbe nem fog megbünttni a rendõr, mert biciklivel a bicikliúton mész...szerinted ismeri az a szerencsétlen, hogy 2 vagy 3 kerekûekre vonatkozik? Lesz**ja...te tekered, ergo bicikli, ergo menj a biikliúton, mert a sima útról úgy lefog küldeni mint a huzat, és igaza lesz, mert sávon belül nehéz kikerülni egy trike-ot....szóval ne épits amiatt trike-ot, mert esetleg sok bicikliútra széles, mert alig tudsz egy sima biciklist kikerülni, ne épits trike-ot, mert biztos lassabb lesz mint egy 2 kerekû reku, de hogy amiatt ne épits, mert nem lehet vele bicikliúton közlekedni, ez netto baromság...már bocs a nyers fogalmazásért....
persze ha nincs a trike-on lámpa, csengõ, prizma, meg ilyen kötelezõ felszerelések, akkor igenis, abba beleköthet, dehogy te trike-kal bicikliúton mész, abba az életbe nemfog belekötni senki....

Szerintem alábecsülöd az emberi butaságot és rosszindulatot, de Neked legyen igazad!
Mindenesetre az biztos hogy a törvény így rossz, ki kellene javíttatni.

Murla, Te mint a legnagyobb hazai trike forgalmazó, tehetnél lépéseket :)

wariator

wariator

törzsvendég

• fórumtag
  • 284 hozzászólás
szerintem meg a rendõröknél a sapkán múlik minden...:D:D:D
toljad neki!!!

dartsos

dartsos

törzsvendég

• fórumtag
  • 258 hozzászólás
Mentát....ez a nem mehetek kerékpárúton, ergo nem épitek trike-ot, ez úgy hülyeség ahogy van...egy trike-ot a büdös életbe nem fog megbünttni a rendõr, mert biciklivel a bicikliúton mész...szerinted ismeri az a szerencsétlen, hogy 2 vagy 3 kerekûekre vonatkozik? Lesz**ja...te tekered, ergo bicikli, ergo menj a biikliúton, mert a sima útról úgy lefog küldeni mint a huzat, és igaza lesz, mert sávon belül nehéz kikerülni egy trike-ot....szóval ne épits amiatt trike-ot, mert esetleg sok bicikliútra széles, mert alig tudsz egy sima biciklist kikerülni, ne épits trike-ot, mert biztos lassabb lesz mint egy 2 kerekû reku, de hogy amiatt ne épits, mert nem lehet vele bicikliúton közlekedni, ez netto baromság...már bocs a nyers fogalmazásért....
persze ha nincs a trike-on lámpa, csengõ, prizma, meg ilyen kötelezõ felszerelések, akkor igenis, abba beleköthet, dehogy te trike-kal bicikliúton mész, abba az életbe nemfog belekötni senki....