Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Please log in to reply
13414 replies to this topic

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 posts

Az AM-Bringánál 20eFt körüli áron kapható 57-es nagytányér.

Szerinted megbírkózna az átdobód a 24-39(42)-57 tányérokkal? Technikailag járható?

Papa megtoldotta a váltókanalat, a mostani hajtómûnél is úgy használja, (ha jól emlékszem), de nem tudom, hogy ekkora "lépcsõzésnél" mennyire bírné fölváltásnál a strapát. Én a 38-52-nél már a második átdobót nyövöm.
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó !

Tibor-s-trike

Tibor-s-trike

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 posts

Néha úgy szeretnék egy 60-as nagytányért...

Az AM-Bringánál 20eFt körüli áron kapható 57-es nagytányér.

Szerinted megbírkózna az átdobód a 24-39(42)-57 tányérokkal? Technikailag járható?
Egy trike némi fémbõl, kompozit anyagból, gumiból, mûanyagból és rengeteg kompromisszumból áll

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
Egy héttel tolódik a bécsi programmom, szabad a hétvégém! :)

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 posts

Én itt vagyok helyben,de nekem is csak a vasárnapom szabad.Szombaton ott leszek a startnál,de dél környékén össznépi családi ebéden ott kell lennem:(

A starttól az ebédig nem járjuk meg a távot, akkor valószínûleg az idei megmozdulás kimarad neked is nekem is:(
...rekut mindenkinek alanyi jogon...
képtár

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts
Az agyváltó kétségtelen elõnye hogy álló helyzetben is vált. Akinek ez megér annyi pénzt és annyi súlyt, annak tetszhet a 11-es Alfine.
Én a 11-32 sorra és a 24-39-52 hajtómûre szavazok. Lejtõn ezzel is csak 65 km/h-ig bírok pörgetni, onnantól a gravitációra kell bíznom magamat. Néha úgy szeretnék egy 60-as nagytányért, hogy még a motyoo-féle Dualfine megoldáson is elgondolkodtam.
:)
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

Tibor-s-trike

Tibor-s-trike

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 posts

Erõsen foglalkoztat egy tárcsafékes Shimano Alfine 11.

Szép gondolat...

A tizenegyesnek van egy durva hátránya - a következõ második sor végén olvasható:

SHIMANO Alfine gearbox hub Inter 8 SG-S501 --- total transmission: 307% --- ára: 169+11=180 Euro
SHIMANO Alfine gearbox hub SGS-700 11-speed ---------------------- 409% --- ára: 349+11=360 Euro

Elegendõ-e a 409%-os átviteli arány a tervezett bringádhoz? Annakidején én úgy okoskodtam, hogy kevés, és akkor kell egy több sebességes elsõ hajtómû is. Ez ebben az esetben már rádobja a gépre a váltó, a váltó tartója, a bowdenek súlyát. Mit nyerek a 11-essel? Egy sebességfokozatot elöl (3 helyett elég lehet 2 tányér), ami nem sok minden. Akkor viszont fele áron jó a nyolcas agyváltó is, és 3 tányéros elsõ cuccal párosítom. Az áttételi viszonyt meg lehet növelni a RekuPapa 24-39-52 megoldásával.

A számodra helyes döntés persze a tiéd, én csak bonyolítom az életedet...
Egy trike némi fémbõl, kompozit anyagból, gumiból, mûanyagból és rengeteg kompromisszumból áll

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

Kollegák !
Erõsen foglalkoztat egy tárcsafékes Shimano Alfine 11
Hol lehetne hozzájutni minél kedvezõbb áron?

ENGEM IS! :) de a 8-as is érdekelne, ha valaki ráunt volna.

Kb. két hónapja volt fenn a hirdetések között egy, hetvenvalamennyiért. Sajnos lemaradtam róla... (most csak 8-ast árulnak ugyanennyiért - irreális! A 8-as elfit 51-ért kínálja a nagyker)
Az AM-ben azt mondták, hogy 120-ért rendelhetõ a 11-es. Tudtommal csak tárcsfékes változata létezik. Az Alfine agydinamós agya kapható nagykerben is, szintén tárcsafékes kiadásban, 30 alatti pénzért. A 11-esrõl még nincs hír. A netes ajánlatokat érdemes böngészni.

wariator

wariator

törzsvendég

• fórumtag
  • 284 posts

közeleg ez

Én itt vagyok helyben,de nekem is csak a vasárnapom szabad.Szombaton ott leszek a startnál,de dél környékén össznépi családi ebéden ott kell lennem:(

Tibor-s-trike

Tibor-s-trike

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 posts

Erõsen foglalkoztat egy tárcsafékes Shimano Alfine 11

Nem ismerem az aktuális árakat, a 8-ast jó áron vettem tõlük:

Buy Gearbox hubs online

Getriebenaben günstig kaufen im Online Shop www.roseversand.de

Az árakhoz 6 Euró postaköltség és 5 Euró (Raiffeisen bank) átutalási ktg adódik hozzá. Magyarországról elõre utalást kérnek.

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 posts
Kollegák !
Erõsen foglalkoztat egy tárcsafékes Shimano Alfine 11.
Több szem többet lát elvén, kérnék egy kis segítséget.
:)
Zéta õszinte elismerésem.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
Vasárnap leszek hadrafogható.

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 posts

Már megint Ausztriában leszek. :(

Ha jól értettem akkor nem számíthatunk rád???:( Vagy csak halasszuk el, nem kell nekünk abban az írtózatos tömegben tekerni. Bár annak is meg van a fílingje.
Érezd jól magad a sógoroknál.
képtár

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
Már megint Ausztriában leszek. :(

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 posts
Halló mindenkinek. Azért mert mi vagyunk a kisebbségben szerintem mi vagyunk a normálisak. A prosztata bringások, hát azok a nyomik. Zétának külön gratula a teljesítményéért. Az ember szeretne tisztába jönni a korlátaival és ezzel én is így vagyok. Jó a blogod, mindig szívesen olvaslak. Igaz 500km-em még nem volt rekuval csak 333 a másikkal, na, a hogy is hívják biciklivel, most nem jut eszembe a neve:D

Más, közeleg ez a program és egyelõre nincsen közelebbi információm róla és itt nem a honlapra gondolok. Tudom, hogy még csak vasárnap van de mire számítsak a hétvégére?
képtár

ooooobi

ooooobi

vendég

• fórumtag
  • 80 posts
nem ajánlom, ha ugyan olyan mint az enyém. mágnes rögzitése botrányos,sokszor elmozdul a küllökön, és kb semmit nem tud azon kívül h mutatja a sebességet meg a megtett utat

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 posts

Ilyen teljesítmény szintnél már egy szívritmusmérõ órát is beszerezhetnél.

Bár az asszony súgná egyszer a fülembe! :)

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 posts
A lidirõl hallottam , de Debrecenben még csak épül, igaz már két helyen is, másfél éve egyfolytában, legalábbis a telkeket megvették. Ha valamelyik kész lesz benézek.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
Ilyen teljesítmény szintnél már egy szívritmusmérõ órát is beszerezhetnél.

Zéta

Zéta

vendég

• fórumtag
  • 140 posts

Ez nemrégen volt a LIDL-ben kemény 990 magyar forintért. Én is vettem, edddig bevált.

Már jól jártam. :)

dirobi

dirobi

vendég

• fórumtag
  • 139 posts
Ez nemrégen volt a LIDL-ben kemény 990 magyar forintért. Én is vettem, edddig bevált.

A Tesco-st nem ismerem, de én a Vaterán vettem egy hónapja, és tök jó.
Mármint 2500-ért 30 funkcióst sehol sem kapsz. Még mindig kapható.
Kerékpár computer új 30 funkciós.