Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13414 hozzászólás a témában

Tibor-s-trike

Tibor-s-trike

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 hozzászólás

Ki kereste?

120eFt-ért használt 11-es? - nem jó ajánlat!

Tényleg nem kapok tõlük százalékot, de Rózsáéktól 349+11=360 Euró ~ 96eFt az új.
Ugyanott 2,5Euró a 16-os lánckerék.

Getriebenaben günstig kaufen im Online Shop www.roseversand.de

Lehet, hogy a seftes hirdetõk is ott veszik?
(75eFt-ért hirdetik a 8-ast, ami meg cirka 48eFt-nyi euró - azon mégtöbbet keresnek)

Ha többen összeálltok, akkor a posta és átutalási költség szétdobható.
Egy trike némi fémbõl, kompozit anyagból, gumiból, mûanyagból és rengeteg kompromisszumból áll

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás

Hétvégére, (lehetõleg vasárnapra) én is túrát és túratársakat keresek.

Kiindulási alapnak egy ilyenre gondoltam

De bõvíthetõ másképpen is vagy akár ha még nagyobb a kedv

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Ki kereste?

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

Ha a pénz nem számít

Pénzem mint a pelyva. (Annyit ér)
:)
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

Nem állandóra gondoltam az agyváltót, csakis a downhill mókához. Te ismered a kínálatot. Hogy lehetne összehozni a legegyszerûbben egy tárcsafékes kereket, ami úgy viselkedik, mintha egy 6 fogú lánckerék lenne rajta?

Ha a pénz nem számít:
Schlumpf High-Speed-Drive 123'900 Ft.
Hajtómûbe épített agyváltó, mely duplikálja a fokozatok számát. A sarokkal kapcsolható váltó sebességfokozatai közötti szorzó: 2,5
Egy 27-es lánctányér átkapcsolt állásban közel 68-asnak felel meg.

Az olcsóbb és nehezebb megoldás egy agyváltó - láncváltó kombó + outi hajtómûvel, átdobóval (akár 81 fokozat :))

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás

Köszi Tibor, ez jó! Ha tehát lenne egy 8 sebességes Alfine agyam, 16-os lánckerékkel, az a leggyorsabb áttételben 9,6 lenne, 52-es tányérról. Jelenleg a max. áttételem 4,73. Durván kétszeres lenne az áttételem! Vmax mókához ez több mint elég! Egyesben talán még fel is bírnék menni azon az emelkedõn, amin lefelé száguldanék. Akkor 3,1-re jön ki az áttétel ami kb. 52/17

Megyek, szétnézek ebay-en, Vaterán...
- agyváltó
- lánckerék
- láncfeszítõ
- lánc
Ajjaj...

Lehet hogy érdemesebb egy hatalmas lánckereket beszerezni, és a láncba beletoldani.

Papa ha találsz és magadnak is rendelnél 16-os, Alfihoz való lánckereket, akkor nekem is dobj be egyet a kosárba légyszi!

Zéta

Zéta

vendég

• fórumtag
  • 140 hozzászólás

Ja! és Zétának az egész ország a vonzáskörzete!

:) :) :)
Kár hogy még ez is kevés, mivel a következõ két hétvégén zenélek.
Néha pénzt is kell keresni! :)

Tibor-s-trike

Tibor-s-trike

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 hozzászólás

Vmax mókához ez több mint elég! Egyesben talán még fel is bírnék menni azon az emelkedõn, amin lefelé száguldanék.

Csak óvatosan, körültekintõen Papa!
Túlélésre is kell játszani! Ilyen sebességnél egy kis burkolat hiba, kavics, egy sunyi fuvallat is sok lehet, aztán "gémóver" - szükség van még rád.
Egy trike némi fémbõl, kompozit anyagból, gumiból, mûanyagból és rengeteg kompromisszumból áll

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás
Köszi Tibor, ez jó! Ha tehát lenne egy 8 sebességes Alfine agyam, 16-os lánckerékkel, az a leggyorsabb áttételben 9,6 lenne, 52-es tányérról. Jelenleg a max. áttételem 4,73. Durván kétszeres lenne az áttételem! Vmax mókához ez több mint elég! Egyesben talán még fel is bírnék menni azon az emelkedõn, amin lefelé száguldanék. Akkor 3,1-re jön ki az áttétel ami kb. 52/17

Megyek, szétnézek ebay-en, Vaterán...
- agyváltó
- lánckerék
- láncfeszítõ
- lánc
Ajjaj...

Lehet hogy érdemesebb egy hatalmas lánckereket beszerezni, és a láncba beletoldani.

Tibor-s-trike

Tibor-s-trike

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 hozzászólás

Nem állandóra gondoltam az agyváltót, csakis a downhill mókához. Te ismered a kínálatot. Hogy lehetne összehozni a legegyszerûbben egy tárcsafékes kereket, ami úgy viselkedik, mintha egy 6 fogú lánckerék lenne rajta?

Az Alfine rendszerben 16-os a legkisebb gyári lánckerék - ehhez jön a váltó áttétele.
Sheldon Brown's Bicycle Gear Calculator - itt az utolsó legördülõ listában kiválasztod a kiszemelt alfine-t, elõtte sor elsõ mezõjébe beírsz egy 16-ost, a "Cassette" üresen marad (Custom állás), a többivel eljátszol kedved szerint...

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
johogynem driftelni is akartok már rekuval.:D :)
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

Akkor miért is?

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

Nekem nincsenek ilyen igényeim. Én inkább még egyszer szeretnék 1500 méterrõl ejtõernyõvel repülõgépbõl ugrani. Már egyszer tavalyelõtt is szerettem volna, csak akkor is nagyon fostam.

Csak addig tart a majré, amíg be nem ülsz az autóba, és irány a reptér! De ne 1500 m-rõl ugorj, mert a lényeg a szabadesõs szakasz, és a tandemesek 1000m-en nyitnak. 3500m minyimum!

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

Kijártam az utamat... de legalább a saját hibáimból tanultam, az is valami, nem? ;)

Hétvége:
Én is nagyon szívesen mennék a hétvégén valamerre, de az indulásra leghamarabb péntek 18:00 mûködik.

Mi is a saját hibáinkból szerzett tapasztalatainkat osztottuk meg veled.

Hétvégére, (lehetõleg vasárnapra) én is túrát és túratársakat keresek.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Három napos túra nekem legközelebb Június elejétõl alkalmas. Addig van idõ egyeztettni és a sátorozásra is alkalmasabb az idõ.
Reményeim szerint, 5-8 fõvel tudnánk Pestrõl indulni. Vonzáskörzet Debrecen, Nyíregyháza, Miskolc, Békéscsaba. Egész szép számmal jöhetnénk össze! :)

Ja! és Zétának az egész ország a vonzáskörzete!

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás

És már mióta mondjuk? Kis kerülõkkel, de csak megérkeztél. A homlokcsõ szögét már megszoktad, tehát már csak a kellõ kormányszög kitérés biztosítása van hátra. Természetesen alsó kormánnyal.

Kijártam az utamat... de legalább a saját hibáimból tanultam, az is valami, nem? ;)

Hétvége:
Én is nagyon szívesen mennék a hétvégén valamerre, de az indulásra leghamarabb péntek 18:00 mûködik.

benjami

benjami

vendég

• fórumtag
  • 133 hozzászólás

Ez így egy háromnapos hosszúhétvége lenne. Majd egyeztetünk!

Jól hangzik, Tarcsáról talán 140km Sarud (tõled kb. 20-al több). Két éve jártam arra utoljára bringával (tavaly kenuval jártam arra). A Tisza tó nekem mindig is kedvelt helyem volt, bár a legszebb részeit bejárni csak kenuval lehet. Péntek-szombat-vasárnap lenne megcélozva?

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 hozzászólás

Nekem nincsenek ilyen igényeim. Én inkább még egyszer szeretnék 1500 méterrõl ejtõernyõvel repülõgépbõl ugrani. Már egyszer tavalyelõtt is szerettem volna, csak akkor is nagyon fostam.

...csak elõtte ugorjál, utána fossál, talán mire leérsz felhigul annyira, hogy ne legyen gond.:) Fordítva már neccesebb.
...

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

Jól hangzik, de nekem nem fog menni:( , hétvégenként is dolgozok, pénzem pedig nincs. Normális dolog ez? Tavaly óta tervezzük, de nem engednek együtt bennünket szabira. A Green Spice úgy néz ki közelebb kerül hozzád. Tibi barátom elköltözik a Dunántúlra. Vele is be kellene karmolni még egyszer, ki tudja hogy találkozunk azután. Lehet nem is lenne rossz azt az összetartást a Tisza -tó partján tartani. Abból esetleg a jövõ hétvégére lenne valami. Most megyek éjszakára dolgozni, találkozok vele, fel is dobom a témát.

Ez így egy háromnapos hosszúhétvége lenne. Majd egyeztetünk!

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 hozzászólás

És már mióta mondjuk? Kis kerülõkkel, de csak megérkeztél. A homlokcsõ szögét már megszoktad, tehát már csak a kellõ kormányszög kitérés biztosítása van hátra. Természetesen alsó kormánnyal.

Az Arad Marathon helyett ajánlanék egy másik túrát.
Tekerjünk le a Tisza Tóra! Campingezõs, sátrazós, sörözõs túrára gondolok. Egy-egy nap az út és egy ott. Ez Pesttõl 200-nál kevesebb, Debrecentõl kb. 70 kili. Összehozunk egy országos találkozót.

Jól hangzik, de nekem nem fog menni:( , hétvégenként is dolgozok, pénzem pedig nincs. Normális dolog ez? Tavaly óta tervezzük, de nem engednek együtt bennünket szabira. A Green Spice úgy néz ki közelebb kerül hozzád. Tibi barátom elköltözik a Dunántúlra. Vele is be kellene karmolni még egyszer, ki tudja hogy találkozunk azután. Lehet nem is lenne rossz azt az összetartást a Tisza -tó partján tartani. Abból esetleg a jövõ hétvégére lenne valami. Most megyek éjszakára dolgozni, találkozok vele, fel is dobom a témát.
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó !