Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13414 hozzászólás a témában

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás
Szombaton van-e kedve valakinek megnézni a kékesi adót közelrõl?
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

python amnéziád miatt a hajtomü nálam van de a lánckereket elvited gyurinak :)

Valahol az is meg lesz. :)

lazac

lazac

vendég

• fórumtag
  • 145 hozzászólás

120eFt-ért használt 11-es? - nem jó ajánlat!

Tényleg nem kapok tõlük százalékot, de Rózsáéktól 349+11=360 Euró ~ 96eFt az új.
Ugyanott 2,5Euró a 16-os lánckerék.

Getriebenaben günstig kaufen im Online Shop www.roseversand.de

Lehet, hogy a seftes hirdetõk is ott veszik?
(75eFt-ért hirdetik a 8-ast, ami meg cirka 48eFt-nyi euró - azon mégtöbbet keresnek)

Ha többen összeálltok, akkor a posta és átutalási költség szétdobható.

Helló.

Én innen rendeltem 16T lánckereket (6GBP+6GBP szállítás, de vettem fékpofát, meg elfordulásgátló alátétet is): Shimano Nexus 16T Sprocket For Nexus Geared Hubs - £5.99
Ez a rózsaverzánd jóval olcsóbb lett volna (2,5EUR+6EUR szállítás)

61 fogas tányért innen (TA Alize): TA Kettenblatt Alize, Shimano RR, 5-Arm, auen, 130mm Lochkreis - BIKE-COMPONENTS.DE, és Alfine-t is innen vettem
Feltöltött kép

20" keréknél a 16Tx61TxAlfine kombinációval 65km/h fölött már nem igazán tudtam rátekerni (igaz 150mm a hajtókarom).

lbordi

lbordi

vendég

• fórumtag
  • 45 hozzászólás
Nagy tányérok házilag
Fleet Trikes

sao

sao

vendég

• fórumtag
  • 189 hozzászólás

A Teszkóban láttam gazdaságos kiszerelésû km-órát ezerötért. Valakinek valami tapasztalat?

Nekem olyan van -mert nem volt szükségem extrákra. Mutatja a megtett km.-eket (a napit és az összest), a sebességet, meg az idõt (márminthogy a gurulással töltöttet). Az meg nem igaz, hogy lelezul a küllõrõl, csk a megfelelõ oldalát kell a megfelelõ küllõhöz rögzíteni. (van füllencs a körkeresztmetszetû küllõhöz, meg a lapítotthoz, nem kell összekeverni).
Pont azt az árat megéri, amennyibe van.

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás

A hajtómûvel együtt porosodik, esetleg visszaszolgáltassam?

python amnéziád miatt a hajtomü nálam van de a lánckereket elvited gyurinak :)
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 hozzászólás

Megvan az ezres a Chokiton! :)

Az jó!
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó !

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

a 62-es Pithon kollegához került a sárga frontossal együtt

A hajtómûvel együtt porosodik, esetleg visszaszolgáltassam?

Tibor-s-trike

Tibor-s-trike

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 hozzászólás

Most a belsõ kikönnyítést megoldom fúróval, reszelõvel. izzasztó robotolás...

Köszi a választ.

Én vízvágásra gondoltam, mint alkalmazandó technológia. Az megoldaná a körvonalat, és a közepét, meg a furatokat is.
Fel kellene venni a kapcsolatot egy (vagy több) ilyen szolgáltató céggel, hogy milyen rajz formátumot tudnak (hajlandók) fogadni, és fõleg, h mennyibe kerülne a mutatvány a részükrõl. Lehet, h versenyképes az áruk, mert mindenféle szóróajándékokat is láttam már ilyen módszerrel elõállítva.
Egy trike némi fémbõl, kompozit anyagból, gumiból, mûanyagból és rengeteg kompromisszumból áll

pcsongor

pcsongor

vendég

• fórumtag
  • 224 hozzászólás
Megvan az ezres a Chokiton! :)

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás

Milyen technológiával készült a 62-es?
Mibõl készült?

Azt láthattam egy rekus képeden - brutál jól nézett ki.
Miért kell másik? Mi nem stimmel?

Áttörés - a lánctányér közepe? Otthon hogyan gondolod megoldani?

"S jut még eszembe számtalan szebbnél szebb gondolat..."

Légyszíves ne rázzál le, fokozottan érdekel a dolog, el-lamentáltam én is rajta, h esetleg hozzáfogok egy ilyen projekthez, de majd esetleg késõbb. A tapasztalatokat viszont begyûjteném, ha nem titok.

a 62-es Pithon kollegához került a sárga frontossal együtt (ami zöld lett)
fogaskerék készítõ gyártotta 3-as acél lemezbõl úgy hogy vittem egy lánc darabot és azt kértem hogy ahhoz csináljon egy 60-62-es tányért 1 hét múlva mentem érte. majd el az esztergályoshoz hogy marja ki az adott formát belülrõl. Aztán homokfúvás- szinterezés és az eredmény látható.
Jó pár évvel ezelõtt.
Most a belsõ kikönnyítést megoldom fúróval, reszelõvel. izzasztó robotolás de óccsó :)

Tibor-s-trike

Tibor-s-trike

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 hozzászólás

legyártatott lánctányér - a nagy lánctányér projekt
Anno a nyers teli 62?-es tányér kb 5 ropi volt, az áttörés-maratása a húzósabb, az meg megoldható már házilag is talán.
:)

Milyen technológiával készült a 62-es?
Mibõl készült?

Azt láthattam egy rekus képeden - brutál jól nézett ki.
Miért kell másik? Mi nem stimmel?

Áttörés - a lánctányér közepe? Otthon hogyan gondolod megoldani?

"S jut még eszembe számtalan szebbnél szebb gondolat..."

Légyszíves ne rázzál le, fokozottan érdekel a dolog, el-lamentáltam én is rajta, h esetleg hozzáfogok egy ilyen projekthez, de majd esetleg késõbb. A tapasztalatokat viszont begyûjteném, ha nem titok.
Egy trike némi fémbõl, kompozit anyagból, gumiból, mûanyagból és rengeteg kompromisszumból áll

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 hozzászólás

.
Tehát marad a nagy lánctányér projekt

Ha esetleg valami megfizethetõ változattal találkozol engem is érdekel. Mondjuk nem SOS, csak az ötéves tervben van benne.:)

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás

Ki kereste?

Én voltam :(
nagy naívan azt hittem olcsóbb a rendszer, de nem.
A keret max 40, abból meg csak sima rendszer jön ki,+ legyártatott lánctányér. Anno a nyers teli 62?-es tányér kb 5 ropi volt, az áttörés-maratása a húzósabb, az meg megoldható már házilag is talán.
20-as kereket szeretnék meghajtani normál tempóban de nem szétpörgetve a virgácsokat.
Tehát marad a nagy lánctányér projekt

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás

Nekem jó bármelyik, de valószínûleg vasárnap.

Akkor a véglegesítés a szombati idõjárásjelentés szerint.

wariator

wariator

törzsvendég

• fórumtag
  • 284 hozzászólás

de forgó kerékkel oldalirányba csúszni és közben mély filozófiai kérdéseken gondolkozni - vajon mekkorát fogok taknyolni most - prímán lehet rekuval, csak egy jó jeges út és egy kanyar kell hozzá.

meg vak meleg,traktornyom és 3-4 centi mély por és nagy sebesség :):D

hasszan

hasszan

vendég

• fórumtag
  • 71 hozzászólás
Szia Lompi! Ha driftelni nem is, de forgó kerékkel oldalirányba csúszni és közben mély filozófiai kérdéseken gondolkozni - vajon mekkorát fogok taknyolni most - prímán lehet rekuval, csak egy jó jeges út és egy kanyar kell hozzá.
Amúgy azt korábban már írtam, hogy ilyenkor két láb földre tesz, hát kiegyenesít, és egész jól irányítható kétkerekû szánkód van.
Más: Még nem jutottam le hozzád, de még mindig tervezem...
Hasszan

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 hozzászólás

Csak óvatosan, körültekintõen Papa!
Túlélésre is kell játszani! Ilyen sebességnél egy kis burkolat hiba, kavics, egy sunyi fuvallat is sok lehet, aztán "gémóver" - szükség van még rád.

Ez így nagyon igaz! Én tegnap a rosszul elhelyezett védõfelszerelés miatt estem majdnem autó alá. A város egyik legforgalmasabb keresztezõdésén pengettem keresztül, amikor a finom üvegszilánkokkal és némi aprószemû kaviccsal szennyezett kanyarban egy munkáskesztû sziruettje rajzolódott ki az elõttem haladó transzporter alól. Nem tudtam neki maradéktalanul örülni, mivel a tervezett útvonalamat éppen keresztezte. Kikerülni már nem tudtam, mázlim volt hogy csak a hátsó kerék alatt csúszott meg, de így sem sokon múlott a zakó. Annó kedves kétéltû barátommal nem volt ekkora szerencsém, akkor még az sem vigasztalt hogy õ rosszabbul járt. Motoron egy tapossalaposra jellegû sörösdoboz ugrott elém a kanyarból kijövet. Vacak érzés azt számolgatni hogy melyik pontban fektesse el az ember a motort, hogy még éppen elcsússzon az oszlop és a farönk között. A feladat nehézségi fokát tovább növeli, hogy ha a lerongyolt járgányt foltokban hiányzó öltözékben úgy kell 3km-en hazatolni, hogy illetékes szervekkel ne találkozzon az ember, mert azok nemhogy sajnálkoznának, esetleg hümmögve csóválnák a fejüket együttérzésükbõl adódóan, hanem mindenféle felesleges papírt kérnek és közben mentõ kérdésekkel bombáznak. Nonszensz!

Tibor-s-trike

Tibor-s-trike

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 hozzászólás

Nálam a 70 ezer a lélektani határ.

Hasonlóan gondolkodunk.
Nálam 50 ezer volt a határ - nem csak lélektani...

"Szerelékkel és kerékbe fûzve?" - OK, a kerék nincs, de a váltó és egyéb cuccok benne vannak az árakban.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

Kiindulási alapnak ilyenre gondoltam[/URL]

[/URL]

Nekem jó bármelyik, de valószínûleg vasárnap. Sajnos ismét nem ígérnek túl jó idõt a hétvégére.

120eFt-ért használt 11-es? - nem jó ajánlat!

Relatív... Szerelékkel és kerékbe fûzve? E mellett nekem 90-ért sem kell. Nálam a 70 ezer a lélektani határ. Legyen akár használt vagy új.

...és akkor még egy kis összehasonlítás:

Rohloff - 1826gr. -526% - 14 gang - 1000 EU.
Alfine 11 - 1600gr. - 402% - 11 gang - 350 EU.
Alfine 8 - 1590gr. - 316% - 8 gang - 170 EU.
Nexus 8 - 1550gr. - 316% - 8 gang - 125 EU.

Az árak hozzávetõlegesek...