Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
3825 hozzászólás a témában

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
egyenes fejû fekete dt legutoljára, mikor a deemaxomba kerestem, 150 huf/db áron volt. (2 éve)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
mennyibe kerülnek az egyenes fejû fekete DT küllõk? Hol lehet ilyet venni?
Húzott (2-1,8-2) létezik belõle?
kösz

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Elöl mindenféleképpen érdemes változtatni a fûzésen, mert így egyrészt merevebb lesz a kerék, másrészt jobban fogja bírni az oldalról jövõ erõhatásokat.

Hátra nem tudok megnyugtató választ adni. Szerintem csere szélesebb és erõsebb felnire lesz a megoldás. Nekem elöl/hátul Sun MACHIV felnim volt, 2-s DT küllõkkel, három keresztre fûzve, hátra mégis nagyon hamar összeszedtem egy komoly nyolcast. Igaz küldtem neki rendesen - te tudod, hogy mennyire szeretem az ilyet -, de nem ugráltam vele nagyokat, ezért volt furcsa a nyolcas, és fõleg a nagysága. Most Single Track van, és itt már nincsenek ilyen problémák. De ez nem is CC felni.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
unokatesóm (70kg körüli) Ritchey WCS felnit használ elsõ kerékben, PRO-t meg hátul. Pontosan nem tudom melyiket. Ja, majd elfelejtettem, eléggé zúz vele, 2-3 métereket ugratnak. Semmi elváltozás nincs rajt. Szerintem nem lesz bajod neked sem velük.

dzsonhee

dzsonhee

törzsvendég

• fórumtag
  • 687 hozzászólás
  • LocationBad Goisern
Hi!

Ritchey Pro Girder felnivel kapcsolatban írok.
Ugyebár a tavalyi keréktesztben enduro felhasználásra volt ajánlva XT agyakkal és Dt Champion küllõkkel.

Nekem is ilyen felnik vannak csak Ritchey Pro agyakkal és a gyári 2-1.8 küllõkkel ráadásul az elsõ radiálisan(!) fûzve. Sajnos 300-400 km terep ( a legdurvább DUna Maraton volt) után már nyolcas van bennük, olyan hogy fékpofaérintõs a dolog.

Kérdésem: elég lenne a küllõket cserélnem és elül-hátul háromkeresztre fûzetni? Vagy cseréljem egyben a felnit is(bár ennek nem nagyon örülnék már a pénz miatt se)? 80-85 kiló között mozgok és szeretem a lejtõkön küldeni.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
:scared: Észrevettétek, hogy SUN DS2XC és SUN DS2XC közt van különbség? Én vettem kettõt kb. két hét különbséggel és tök más profilút kaptam. A második egy kicsit szögletesebb, mint az elsõ. Újabban meg csak "szögleteset" látok.
A "régebbi", kerek profilú sokkal szép, szerintem, talán kicsit könnyebb is. Lehet, hogy akkor egy DS1XC-t kaptam, mert ebben van egy fém erõsítés az összeeresztésnél.
Mi a véleményetek?

Itt van egy-egy kép a két felnirõl:
www.totowap.atw.hu

Ranger^41

Ranger^41

törzsvendég

• fórumtag
  • 953 hozzászólás
Nekem anno 1.9-2.1 noname belsõ volt a space-be... hát nemsokáig bírta :D Most 2.3-2.5 körüli Schwalbe belsõ van benne, ez az átlátszó szelepsapis és eddig semmi problémó :>

[whitetrash.hardcore.rock&roll.fuckyou]

Side_

Side_

törzsvendég

• fórumtag
  • 345 hozzászólás
Tök zsír - megjöttek a felnik e-bike-tól, és kevesebb, mint 24óra kellett hozzá:D - mingyá viszem is füzetni.
"Van visszajelzés, tehát vagyok!"

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
komolyan conti belsõm van, a franc se fog cipelni 1 kilót dhbelsõnek.
2.3as méret amúgy se olyan húúúde széles, ahogy a 27mm-s felni se az

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
én meg jóideig mentem nóném FEICHI belsõkkel.
26*1 3/8 -ados...
ha nem megyek bele 100as szögbe, akkor..
üveg szög mindent kivág, lapos gumit minden felüt.
megoldás: ne menjünk bele 100as szögbe, és ne üssük fel.

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
igen tudom, és a noname küllõid is kibírják a három méteres letöréseket...
No persze. hagyjuk :sóhaj:

Ride everywhere.

.

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
nekem elöl 1.9-2.1es conti belsõ van 2.5ös gumiban.

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
Esküszöm egyszer felrakatom valami nálam tapasztaltabbal :D a gumit :D . Régeben úgy cseréltem külsõt mint a nõk mikor indulnak; "Ma melyikkel menjek?" tipusú felkiáltással.
Annyi defektet szereltem mint a gumis a sarkon (mindenen keresztül szokásom menni) És biztos az a gondd hogy 2,1-es belsõt használok 2.3-as körüli külsõkkel. Ezzel ti sem tudnátok mit kezdeni, és 15 év után csak most van ilyenekkel gondom.
on
Szarok az árára ha nekem megfelel, és erõs. Felütéses defektem életembe 4-szer volt, pedig volt 1,5cm széles felnim is. És Zoli erõteljesen hanyagolja a mavicokat, pedig jók és használok pár éve ilyet.

Ride everywhere.

.

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
az a GYZ eléggé teszkós :D nekem is volt, csak kicsi az áttétele vagymi.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
ezexerint nem.....
láttad a gyorszáramat...:-)

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
a bike+ nem novatek véletlen?:)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
akkor jó!:-)

a másik szamár még mindig sajna ilyen állapotban pihen mellettem...
egyszerüen lusta vagyok, és se pedál se belsõ se lánc....
köszi!

amúgy meg az hogy van h a bikepositive átütõs agy picit keskenyebb a novatechnél? ennek szabványnak kéne lennie, és valamelyik....

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Eszem ágába sincs neked esni. Amiket leírtál, azokkal teljesen tisztában vagyok. Nem ma kezdtem karikázni, hanem 27 évvel ezelõtt, így nem tartozom se a hobby/amatõr, se a mûszakilag tudatlan vonalhoz. Csak arra hivatkoztam, amit ezek az ökrök - mármint a Vuelta - leírtak. Lényeg pedig az, hogy most már mindketten, sõt mindannyian tudjuk, hogy mik is a pontos adatok valójában, illetve mi, mire vonatkozik.

No, peace!

P.S.
Gratula a DM teljesítéséhez. Még Visegrádon kiszúrtam a "másik szamarad."

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
8as nélkül... mivel a belsõ átmérõ szabvány, ezért ha nehezen is de felszenvedted, helyéreáll....
ha megadják az adatokat nem szívsz?
én meg úgy tolom: ez jó árban van, és erõs, akkor megveszem.

hogy utána mennyit szívok...
mondjuk a súlyomhoz van kalibrálva a légnyomás, így nem kapok defektet még a 40el felgurulok a járdára mert lusta vagyok banizni meg amugyis kimozogja.... esetnél sem.

és ez málnának is bejönne:-)

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
nyócas nélkül úgy lehet hogy félig felfújt állapotban körbenyomkodod, vagy leütögeted a földre.
öcsi pl fel tudta rakni a mammuth-ra a highroller semislicket kézzel, nekem csak piszkával sikerült:D