Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
3825 hozzászólás a témában

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
Fehér Tomi - Luongo?

Akkor nem szóltam :-X

Tény, hogy a 321-es drágább, de szerintem a Made in USA Mammoth-nál nem erõsebb. A tajvaniak tudásáról már nem vagyok ennyire meggyõzve.

fsa

fsa

vendég

• fórumtag
  • 25 hozzászólás
a gyapi fuzte eloszor
masodszor a feher tomi
a fehernel jobb szerelot meg nem talaltam
a gyapi meg egy f*sz
az ugrás jo volt 90 fok hatso kerekre

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
Egy elb*szpott ugrást 2 m-rõl egyenes talajra semmi nem bír jobban. De a fûzés lehetett volna jobb is szerintem.

fsa

fsa

vendég

• fórumtag
  • 25 hozzászólás
más:
vettem egy mammuth felnit egy novatech egyenes kullos agyba.a sun honlajan azt irják hogy a mammuth dh ra valo---- hátsokerékre ugrottam ugy 2 méterrol és egy centis 8 as lett benne :'( :'(. szerintetek a 321 es jobban birja? ??? ???

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
Mindenképpen érdemesebb menetes racsni helyett kazettásat használni, mint valaki fentebb említette: a fogaskeréksor alatt nincs csapágy, emiatt könnyebben meghajlik a tengely.
Szerintem a kalapácsmechanizmus van ki.

Mach 1 Tequila: GerMan ilyeneket használt, szerintem kompetensen tud nyilatkozni.

peti25

peti25

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás

biztos hogy a hátsó agy felõl érkezik a hang?

lehet hogy a kalapácsmechanizmus halódik viszont ha csak kattan és nem enged ilyenkor mondjuk egy keveset akkor még használni kell aztán ha ugrik akkor eldobni és venni egy újat. ha nem érdekel hogy még plusz 1 vagy két sebesség legyen a bringádon akkor semmi értelem cserélgetni /feltéve ha jó állapotú az agy/ és persze ha találsz magadnak megfelelõ minõségû fogsort.

Kösz az eddigi válaszokat!
Teljesen biztos, hogy a hátsó agy felõl jön a kattogás!
Normálisan lehet tekerni, de baromira idegesít, hogy minden fordulat után hallatszik egy kattanás! >:(
Racsnit nemrég cseréltem lánccal együtt - merugye, azt így kell :) - és egy ideje csinálja.
A régi racsnival meg az volt a gond, hogy egyszer tekerés közben valami fülsértõ nyikorgás hallatszott, ugyancsak a hátsó agyból.
Lehet, hogy a perselyekkel lesz gond?
A hátsó racsni egyébként 6-os.......

Elõre is kösz!

Peti

Lovas_Gabi

Lovas_Gabi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.725 hozzászólás
Peti25

Nekem mis hasonló gondjaim vannak a Trinity iparis tárcsás hátsó aggyal.
Beleállt a kattogás. Elsõ körben cseréltem sort és láncot, de a kattogás maradt.
Megnéztük a monoblokkot és a hajtómûvet, de a kattogás még mindíg megvolt.
Méregbõl csináltattam egy hátsó kereket az alábbi összeállításban:
Agy: ACOR iparis- tárcsafékes.
Felmi Mach-3 Teqila
DT rozsdamentes küllõk
Beraktam, és a kattogás megszûnt.
Ezzel a kerékkel,nyomtam végig a Caprine maratont, semmi bejáratás, csak zutty bele a közepébe.
Semmi gondom nem volt, hang nélkül,mûködött.

Kérdés: a Mach-3 tequila felnirõl tud valaki valamit?

Prefi

Prefi

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 hozzászólás
Hi!
Azt mondják a hozzáértõk, h a kazettás agy azért jobb, mert ott a csapágyak (/kónuszok) közelebb vannak a vázhoz (a "felfüggesztési pontokhoz"), és így a tengely nem hajlik + nehezebben törik. Hát nem tom. Biztos igazuk van. Ja, és asszem létezik 8-as menetes racsni...

Bye
Prefi

country

country

törzsvendég

• fórumtag
  • 927 hozzászólás
biztos hogy a hátsó agy felõl érkezik a hang?

lehet hogy a kalapácsmechanizmus halódik viszont ha csak kattan és nem enged ilyenkor mondjuk egy keveset akkor még használni kell aztán ha ugrik akkor eldobni és venni egy újat. ha nem érdekel hogy még plusz 1 vagy két sebesség legyen a bringádon akkor semmi értelem cserélgetni /feltéve ha jó állapotú az agy/ és persze ha találsz magadnak megfelelõ minõségû fogsort.

peti25

peti25

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Sziasztok!

Lenne egy problémám. A montim hátsó agya rakoncátlankodik.
Minden fordulat után kattan benne valami.
Most cseréltem ki a hátsó tengelyt, a csapágygolyókat, de semmi változás.
Menetes racsni van rajta.
Szerintetek mi lehet a gond. A kazettás racsnik mennyivel jobbak, érdemes kicserélni arra?
A válaszokat kösz!

Peti

tbertalan

tbertalan

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.436 hozzászólás
Ezt már mondtam neked de sztem a Nova-tec az ár/minõségben jobb! Bár ha sok pénzed van vehetsz FUNN-t is.

mbalazs

mbalazs

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
mi a véleményetek a funn agyakról megérik az árukat mert sram agyaból amit nemrég vettem belül eltört a menet és lötyög akerék szóval kuka az agy és egy funn vagy novatec agyon gondolkozom szeritnetek melyik a funn elég vaskosnak tünik és sok monstrum gépbe is láttam...

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
Egy hagyományos 8/9 sebességes racsnitest alatt, hogy a kalapácsok is elférjenek, a 14-es tengely az elméleti maximum. (ja, 11-es kis lánckerék és a szabvány rögzitõanya mellett)

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
nem tom asszem van 14-es is, de a franc tudja ;), de télleg ott van a másik gond a 165-ös szélesség is....
áááá az életbe nem fedik ezeket át... :-\

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
nem 12-es?
165-os papucs szelesseggel?!
annyira nem nehezebb kiszedni
foleg ha megcsinalod gyorszarasra!

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
sala:
nekem olyan agyam van csak Quando néven, eddig jó még, 4 csapágyas, 32-t kelepel 3 kalapáccsal, potom 16-17 ezerért, én ajánlom.

rob:
na hát jól át kell térni a 14-es szabványra, kicsúszópapuccsal, a tengelyben jó nagy üreggel, úgy olyan nehéz sem lesz ;D, csakhát a kiszedése télleg gázabb. :-\

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
tbertalan: igaz még csak 3 napja van meg a single track felnim de igy 3 nap elteltéval azt mondom isten nagy.Igaz a gumi tényleg nehezen megy fel rá.1 gumileszedõ bánta.
Amúgy az új B+ Fr-Dh hátsóaggyal van ami szerintem az áráért nagyon sokmindent nyújt csak az-az undorító matrica ne lenne rajta.Ja és a reteszelése is egész frankó.A csapágyazás meg.......Merem ajánlani mindenkinek.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
L.Cs.

A Hadley/Edco agyak 14-es és 20-as Bolt-on tengelyesek, és 160-asak. Csirke 10-es tengelyt minek igy rögziteni? És ha defektet kapsz, lesz*pod magad, mire kereket kiveszed, meg vissza. Dh-ra okés, de a többi biciklibe felesleges, látod, hogy a QR20/Tullio is hogy bejött.

Azért tetszik, meg minden. :)

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
udv dude!
velvart talan!
de single speed topic

edit: vagy sima agybol egy lanckerek fent hagyasaval!
a tobbi helyer csak alatet kell.

Dude

Dude

vendég

• fórumtag
  • 150 hozzászólás
Hy!

Szakmai tanács kellene!

Haverom nagyon ragaszkodik ahhoz hogy õ single speedet akar összerakni!
Hol lehet kapni single speed agyat? És mennyiért? Esetleg tud valaki közületek szereznui boltból ujat?

Üdv.: Dude voltam