Jelentkezz be Regisztrálj

Keréképítés
Írta 2004. december 23. - 21:32

szal esélyem se lenne...rakd a radiátorra:)
Írta 2004. december 23. - 21:27

enis most fogok fuzni
csak varom hoyg felmelegedjen a kerek
mert igy nincs kedvem kezbe venni.
NE ÍGY! NE ÍGY!
lor-inc g-boxx designer. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...
Írta 2004. december 23. - 21:17

de mindegy, mostmár végre van küllõm, ugyhogy elleszek a kerékfûzéssel, addig sem unatkozom:)
Írta 2004. december 23. - 21:10

agyon levo furattol a felni belso atmerojeig
a felnin levo atmerot szoktak belulre es kivulre is merni mikor hogy.
azt tudni kell, hoyg van egy atfedesi/betekeresi hossz amin tul nem szakad ki a menet.
pontosabban onnantol nem a menet a gyenge pont hanem maga a menetes szar (itt kullo)
vagy az anya.
ezert mondhatni tok folosleges tokig betekerni.
en ~kivulre szoktam merni
es aztan jonnek a boldog percek
NE ÍGY! NE ÍGY!
lor-inc g-boxx designer. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...
Írta 2004. december 23. - 20:53

ha meg rosszat adtak megyek vissza kicseréltetni:)
Írta 2004. december 23. - 15:03

Írta 2004. december 23. - 14:20

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2004. december 23. - 11:39

szerintem.
tehát kisboltok elõnyben....
Írta 2004. december 23. - 11:39

conor: miért te számolod a küllõhosszt? Én ugy szoktam, hogy megmondom, milyen agy kell, meg felni, és tessék ebbõl kereket csinálni. Számolgassanak õk.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2004. december 23. - 11:13

akkor máshogy mondom:-)
egy küllõ átmérõje ugye ált 2 mm.
tehát a lyuk pereme és a közepe között nincs több mint 1mm.
milyen hosszú a menetes rész? még ha tegyük fel pont rosszúl is számolod(rossz adatot) akkor is bõven lehet korrigálni ezt a küllõanyával...
másik meg hogy a mérést leszámítva mindent egyszerû csinálni otthon. de a küllõket mivel ugyis boltban veszed.. besétálsz, odaadod az agyat, a felnit, és mondod h ehhez kérsz küllõket. ha véletlenül nemjót adnak, simán vissza is viheted, mert...
szal érdemes rájukbízni.
namost a probléma bonyolultabb:)
xfaktorban egyik szerelõ azt mondja rövidebb kell mint amit kiszámoltam, a másik másnap meg azt hogy hoszabb:)
mivel rínólájt, ezért sajna nem vehetek hosszabbat, mert ahhoz túl alacsony ennek a felninek a profilja:( megnéztem, a niplin kb 1mm-rel lóghat túl max.
na de ma elballagok egy másik boltba az aggyal aztán veszek valamilyen küllõt, max visszamegyek reklamálni hogy rosszat adtak.
köszi
Írta 2004. december 23. - 09:39

Írta 2004. december 23. - 02:55

hi!miért kéne 32es felnibe 36os agyat rakni, vagy 36os agyhoz 32es felnit venni?
amúgy minden megoldható, csak kérdéses a gány faktora
sajnos a az agyam 36os (nincs 32es)
a felni meg 32es (és sehol sincs 36os)
hogy lehetne meg oldani?
Írta 2004. december 23. - 02:45

amúgy minden megoldható, csak kérdéses a gány faktora
Írta 2004. december 23. - 02:22

egy kérdés!
32es felnibe ugye sehogy se lehet 36os agyat befüzni!
én boltba kérdeztem de azt ondták nem mert nem lesz erös a ker´´ek!de mint ha hallotam volna hogy valaki már csinált ilyet!
?
köszi
Írta 2004. december 23. - 00:45

egy küllõ átmérõje ugye ált 2 mm.
tehát a lyuk pereme és a közepe között nincs több mint 1mm.
milyen hosszú a menetes rész? még ha tegyük fel pont rosszúl is számolod(rossz adatot) akkor is bõven lehet korrigálni ezt a küllõanyával...
másik meg hogy a mérést leszámítva mindent egyszerû csinálni otthon. de a küllõket mivel ugyis boltban veszed.. besétálsz, odaadod az agyat, a felnit, és mondod h ehhez kérsz küllõket. ha véletlenül nemjót adnak, simán vissza is viheted, mert...
szal érdemes rájukbízni.
Írta 2004. december 22. - 22:36

sapim oldalán azt írják: "Flange hole to hole interval: Please measure holes on outside edge!"
szal külsõ pereme a lyukaknak. DT oldalán meg semmit nem írnak, ha oda a középtõl középig mért eredményt írom be mást dob ki. Ha meg a szélétõl széléig akkor ugyanazt.
na ezért nem vágtam:)
viszont szintén fura dolog: a sapim oldalán felni belsõ átmérõje kell meg a lyukaknál a vastagsága, a DT oldalán meg valami más, mai sztem a vastagság*2 meg az átmérõ összege, mert úgy dob ki azonos eredményt...
mérnem lehet szabványosítani hogy ki mikor hol mit mettõl meddig mér???
áh, franc se tudja már milyen küllõ kell...
A tetves zoggie agy meg semmilyen listában nem szerepel, áh....:-/
Írta 2004. december 22. - 21:49

Írta 2004. december 22. - 21:30

küllõhossz számítás:
a küllõperem magasságot hogyan kell mérni, a lyukak közepének a távolsága, vagy a széleinek távolsága?
Írta 2004. december 15. - 23:52

jó esztergályos ezresé' legyártja ezt(haveri alapon tuti ennyi, lehet igazából is) szerszámacélból.. így a kerék tuti kitépésmentes lesz:-)
vizsgaidõszakban átalakúl én kerekem is ilyenre. jól.
ööö... nekem 2500ért csinált 2db-t. De az egyik 135-ös szélességü, a másik meg 140es, mert a franya Remec-hez ekkora kell.
Csak azt akartam mondni, hogy nem jártál messze az ár-kérdésben.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2004. december 15. - 23:50

vizsgaidõszakban átalakúl én kerekem is ilyenre. jól.