Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
3825 hozzászólás a témában

newbiker

newbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 520 hozzászólás
sztok,

tanács kéne nekem kerék építéshez! elsõ kerekem cserélném le v-fék-rõl tárcsára. sajnos nálam ez komplett cserét jelent. a kérdésem pedig akövetkezõ: nem vagyok nagyon elereszteve (sõt), ezért mit tanácsolnátok milyen felnit, agyat és küllõket vegyek? sajnos e téren nem ismerem ki magam! :(
felnik közül hallottam már a mavic-ról, bike+, rigida, wtb-rõl, küllõknél a dt-rõl, és az agyaknál meg hát az ismert márkákról!

nekem igazából nem igazán extrém felhasználásra kell a kerék! sima utcai és easy hegyi és dh felhasználásra mit ajánlotok?

a másik, hogy a bike+ az tulajdonképpen milyen márka?? az árai alapján igencsak alsókategóriásnak tûnik nekem, de lehet, hogy a látszat csal!

szóval nem kell nekem 20K-s felni és 30K-s agy! 10-15K szánnék rá max!

please advise! ;)

newbiker

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

pontosan
nekem mavic xc 717 disc van sram9.0 disc-el ,erõs és viszonylag könnyû a súlyomhoz képest ideális szerintem,de nem versenyre kihegyezett

a crossmax sl disc párja 1685 g
717 es, vagy sun ds1, wtb laser (amer class) agyakkal, sapim külõkkel kijön 1500 körül
de Thommey-nak az frm agyakkal még könnyebb lehet
és a wtbs változat kb 70-75 bõl +van maximum, a crossmax meg 180 körül van...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás

ráadásul fele annyiból lehet fûzetni könnyebbet és erõsebbet....

pontosan
nekem mavic xc 717 disc van sram9.0 disc-el ,erõs és viszonylag könnyû a súlyomhoz képest ideális szerintem,de nem versenyre kihegyezett

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

annál még az arany is olcsóbb.... persze ha az ár nem számit...:)

ráadásul fele annyiból lehet fûzetni könnyebbet és erõsebbet....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

schnellthomas

schnellthomas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.671 hozzászólás
http://kepfeltoltes...._k_agya.bmp.jpg

http://kepfeltoltes...._ll_s_ker_k.jpg

Itt vannak a képek a kerékrõl,akit érdekel!Nagyon tuti szerintem,ha az elsõ 500km teszt sikerül lehet lapitott küllõsre cserélem.(ez gondolom sokatoknak nem fog tetszeni:D ...lehet kibeszélni:) )

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás

mavic crossmax

annál még az arany is olcsóbb.... persze ha az ár nem számit...:)

-=B.B.B.=-

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
most fûzetem át a fitnessz hátsó kerekét,nem is rossz az a hátsó bike+ agy amit a Bikemag is bemutatott,azt hiszem az mellett teszem le a voksom :)

-=B.B.B.=-

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
mavic crossmax

en2002

en2002

törzsvendég

• fórumtag
  • 273 hozzászólás
milyen jó mtb cc versenykereket érdemes venni?
TREK 6500 DISC
Ez nem egy bicikli. ez egy Trek!
Képeim: http://kep.tar.hu/kerotura

dukesbanana

dukesbanana

vendég

• fórumtag
  • 52 hozzászólás
Hi.
Valamilyen megoldás érdekelne, elsõ és hátsó agyakra, hogy ki lehet-e
váltani valamivel a gyorszárat, mert kezd elszaródni.

Olcsó rockringet keresek...

schnellthomas

schnellthomas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.671 hozzászólás
Juppéjá,megvan!Nem kell gyorszár,Krisz barátomnak igaza van,ha idõfutamon defektet kapok akkor aztán már mindegy:D
Marad csavaros.Tegnap szépen átmentem a tengely menetén egy menetvégõval.nagyon csini lett most. :D
Köszi a sok ötletet!Küldenék képet róla de nemtom hogy kell feltölteni az üzenetbe

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
a mostani tengelyt felfuratod, és veszel egy sima gyorszárat, majd levetetsz belõle az esztergályossal annyit, hogy azon a lyukon átmenjen, amit az agytengelybe furt.
de könyebb lesz, ha kétoldalt csavarosra csinálod, és erõsebb is. ehhez egy uj tengelyt kellene esztergálni.

amugy láttam már pár gyerekkereket pályafutásom alatt, de egyet se, ami könnyû..... (általában mind acél)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Krisz_88

Krisz_88

vendég

• fórumtag
  • 49 hozzászólás
Esztergálysohoz nem viszed el a gyorszárat?

schnellthomas

schnellthomas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.671 hozzászólás
Szóval a kerékkel semmi gondom nincs.NYUGI VAN mûködik rendesen!NEKEm az alap problémám az hogy gyorszárasra cserélném a tengelyt,de az átlagos nem megy bele.picit vékonyabb kell bele.

Krisz_88

Krisz_88

vendég

• fórumtag
  • 49 hozzászólás
Nem gondd!
Csak schnellthomas MSN messengeren szólt hogy ha van vmi 5letem szóljak be, én meg pofátlanul ezt tettem :)

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
schnell:
csak felhívtam krisz figyelmét, hogy baromira nem mondott új dolgot a 32 luk & minden másodikba fûzéssel.
remélem nem baj, ha igen, ne tartsd magadban
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

schnellthomas

schnellthomas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.671 hozzászólás
Kedves Lord!

Mimi?Lemaradtam,vagy csak nem értem.Kifejeznéd magad bõvebben,mosolyoghatsz a képen továbbra is csak fejtsd ki gondolataid.
Köszi!

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

32lyukas felniben fûztem be értelem szerûen minden második küllõlyukba.

Lehet hogy az lenne a leg1szerûbb ha szereznél egy 32küllõs agyat és minden 2-ba fûznél küllõt :D

Háttal a monitornak Tm?
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

Krisz_88

Krisz_88

vendég

• fórumtag
  • 49 hozzászólás
Lehet hogy az lenne a leg1szerûbb ha szereznél egy 32küllõs agyat és minden 2-ba fûznél küllõt :D Legalább passzol a 32es felnidhez. Talán még jó is lenne feltételezve, hogy az agy pere kibírja-e a dupla terhelést, mondjuk idõfutamon nem annyira veszélyes, szerintem.. Nameg ha a felni birta..

schnellthomas

schnellthomas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.671 hozzászólás
És mégis van ami kibírja!FIGYELEM! A kerék csak idõfutamon használatos,tehát ne mindennapos erõt képzeljetek el a húzózáron!32lyukas felniben fûztem be értelem szerûen minden második küllõlyukba.lehet hogy átkéne fûrni.Igen az a rendszerrel mûködik(egy egy oldalt lévû csavar,villáskulcs azt szevasz:D)A a buli az hogy msáhogy nem lehet olcsón 16 küllõs kereket építeni(ennyire olcsón)Képet hogyan tudok mellékelni?