Jelentkezz be Regisztrálj

Keréképítés
Posted 2005. October 06. - 20:48

Posted 2005. October 06. - 20:38

1. Javítani lehet v ne is próbálkozzak a Józsi bá' féle "biztos h gyó lesz édes fiam ..." módszerrel?
2. Kellõen csóró vagyok így kb ugyan ebben az árkategóriában miylen felnit vegyek?
Köcc elõre is
Posted 2005. October 06. - 17:43

2 ,Hol lehet kapni még Novatec agyakat, ugyanis a legtöbb nagykerben már nincs.
Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!!

Posted 2005. October 05. - 17:36

nem gondolkozni kell, hanem addig érvényesittetni a garanciális jogaid, amig lehet.
kala: mivel nem vagyok tisztában? az aftermarket kifejezéssel?
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Posted 2005. October 05. - 15:56

meg kell sasolni aztán kiderül hogy mi a baj
de valszeg tényleg csapágy
Posted 2005. October 05. - 15:55

Posted 2005. October 05. - 15:49

az agy a tengelyen vagy csak a szélén a két tavtartó krómszinû kilógó rész?
Posted 2005. October 05. - 15:46

Posted 2005. October 05. - 15:07

Második bekezdés: kérdésedben a válasz. Egyébként nem típushiba. Számítani számít, mert elöbb vagy utóbb teljesen meghal a csapágy.de légyszíves fogd meg...
arra vagyok kíváncsi, hogy ez már azt jelenti, hogy javítani/cserélni kell, vagy esetleg mondjuk típushiba, vagy nemszámít, stb..
a segítõ szándék, és a pozitív hozzáállást, valamint a másik lenézését kedvelem..
Harmadik bekezdés: Szerinted mit írtam az elsõ három sorban?
Elsõ bekezdés: hagyjuk!
Posted 2005. October 05. - 14:31

arra vagyok kíváncsi, hogy ez már azt jelenti, hogy javítani/cserélni kell, vagy esetleg mondjuk típushiba, vagy nemszámít, stb..
a segítõ szándék, és a pozitív hozzáállást, valamint a másik lenézését kedvelem..

Posted 2005. October 05. - 13:39

Szerinted?az elsõ agyam kotyog..novatech, átütõs..mit kell vele csinálni?
Ha még garanciális, vissza a boltba. Ha nem, nézd meg, hogy a csapágyakat (ami valószínûleg "ipari") ki lehet e szedni, ha igen, kivesz, csapágyboltba el, vásáról, új berak, kipróbál, örül. Ha nem lehet kiszedni, akkor jó messzire eldobni, újat vásárolni.
Tisztára mint az óvodában. A kezedet ne fogjam?
Posted 2005. October 05. - 12:51

Posted 2005. October 05. - 11:31

Azzal nem értek egyet, hogy fél évente kellene szétszedni mondjuk egy LX Paralax agyat...
Valószínû, hogy simán kibír fél évet újrakénés nélkül egy LX agy, de aki fél évente nem nézi meg legalább a kónuszbeállítást, az évente sem fogja, utána meg fikázza a cuccot, hogy rommákopik... Van az úgy,hogy fél évig nem kap defektet az ember, akkor addig minek kivenni a kereket. Ha csak kicsit szorul az agy, akkor azt tekerés közben nem érezni. Ha csak akkor kap észbe az ember, amikor már nyikorog a cucc, akkor már nagy valószínûséggel a golyók megrágták a futófelületet. Egy darabig még elmegy, aztán KUKA.
Posted 2005. October 05. - 08:48

Azért, aki agyat vásárol az legyen tisztában azzal, hogy mire fogja használni... mert ugye aki túrázgatni akar, az minek vegyen rohadt drágán agyakat.
Úgy látom itt a fórumban sokan nem veszik figyelembe a bringás irányzatokat... istenítenek és fikáznak! Pedig szerencsétlen kérdezõ csak azt akarta volna megtudni, hogy milyen cuccot vegyen túrára... szóval kicsit átgondoltabban kéne írni... egyeseknek.
Akinek nem inge ne vegye magára!
Posted 2005. October 05. - 08:44

Posted 2005. October 05. - 08:42

de van honlapja.... attól, hogy te nem ismered
és ilyen szempontból miért lenne utángyártott alkatrész? nem inkább aftermarket? nem vagy tisztában a szavak jelentésével.
ja honlap: www.joy-tech.com.tw
Rob,ahogy Thez,te sem vagy tisztában a szavak jelentésével

Posted 2005. October 05. - 08:37

Bocs!
nincsen hetes-nyolcas kazettás agy. nyolcas-kilences kazettás agy van. a hetes sor keskenyebb.
Posted 2005. October 04. - 18:49

kérdeznék is: szóval a Deore fölötti agyak víz/porzáró tömítései milyen karbantartási periódust tesznek lehetõvé? ezeket is szét kell szedni ha elkap egy kiadósabb esõ?
Nekem elõl még mindig kónuszos agyam van, de semmi gond nincs vele, pedig valami olcsó B+, és van benne min. 20000km. Hátul, amig volt egy Sram 5.0 volt, ezen csak egy labirint tömitésvolt, semmi gumivacak. Recept: félévente szét kell szedni, kipucolni, kitörölni teljesen és jól megtömni zsírral. Na azért a tengely helyét ne töltsd fel zsírral. A felesleg úgyis kijön, és amig van benne, addig a víz sem megy be, esetleg csak nagynyomású mosóval. Ha sokszor használod esõben-sárban, akkor lehet 4 havonta is újrakenni, de egy LX csak kibír fél évet macerálás nélkül. Ami fontosabb, hogy pöpecül állitsd be a kónuszt, annyi kottyanása legyen, amit a gyorszárral éppen meg lehet szüntetni. Különben ha alapból nincs minimális játéka sem a tengelynek, bicóba téve túl lesz szorítva, és lassan de biztosan megeszi saját magát. A Sramomnak is ez lett a veszte.
Posted 2005. October 04. - 18:38

A 32 és a 36 küllõ között mekkora a teherbírás-különbség? Úgyértem az a 4db küllõ mennyit számít?
Lehet, h. elég a 32 küllõ is, de ha utánaszámoltál volna akkor számodra is nyilvánvaló lenne. Szóval 12,5%-kal nagyobb terhelés jut a küllõkre, így a küllõlyukakra is mind felninél mind az agynál, ha 32-t használsz 36 helyett, ami azért már nem elhanyagolható. Feszesebbre is kell húzni a kevesebb küllõt, ha ugyanolyan merev kereket akarsz, légellenállás miatt nem érdemes ilyennel játszani, egyetlen elõnye, hogy így kerekenként nyersz 30-40g-ot, bár ezt csak nem a kerületén. Ha ez megéri neked, és a grammániások táborába tartozol, akkor 32, ha fontosabb a tartósság, akkor 36. De akkor már hátra félig radiálisan 32,amibõl a meghajtóküllõk legyenek 2esek, a többi 2-1,8-2, vagy csak 1,8as végig, elõl mindkét oldalon radiálisan 28db 1,8as, természetesen alu anyákkal. A lehetõségek száma meglehetõsen sok, föleg ha tárcsaféket használsz, mert a tárcsás oldalon nem egészséges radiálisra fûzni, másrészt a fékezõküllõk legyenek vastagabbak (2esek)...
vendég_kerekeske_*
Posted 2005. October 04. - 18:19

Nekem is van egy kérdésem? HOL lehet pesten ALEX felniket kapni??? szerintem nagyon jó minõségûek, színvonalúak normális áron...