Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Keréképítés

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
3825 replies to this topic

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,507 posts
az ebike-on még van pár fajta..
Van állásom...:bananadan

Rasputin

Rasputin

vendég

• fórumtag
  • 35 posts
2 hete sikerült eltörnöm egy B+ Action duplafelnit mert az illesztésnél kettévállt.
1. Javítani lehet v ne is próbálkozzak a Józsi bá' féle "biztos h gyó lesz édes fiam ..." módszerrel?
2. Kellõen csóró vagyok így kb ugyan ebben az árkategóriában miylen felnit vegyek?
Köcc elõre is

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts
1, Mi a vélemény a Ritchey agyakról úgy általában?

2 ,Hol lehet kapni még Novatec agyakat, ugyanis a legtöbb nagykerben már nincs.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
nekem a roox rágott. kicseréltettem garanciában. azóta tök jó.
nem gondolkozni kell, hanem addig érvényesittetni a garanciális jogaid, amig lehet.
kala: mivel nem vagyok tisztában? az aftermarket kifejezéssel?

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
akkor nem szóltam

meg kell sasolni aztán kiderül hogy mi a baj
de valszeg tényleg csapágy
Autist Team:)

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,507 posts
még nem volt idõm alaposan megvizsgálni, tegnap hívták fel rá a figyelmemet, ha megmozgatom a kereket (beszerelt állapotban), érzem, hogy kicsit kotyog...

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
mi kotyog?

az agy a tengelyen vagy csak a szélén a két tavtartó krómszinû kilógó rész?
Autist Team:)

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,507 posts
:)

keresgéltem, de nem találtam robbantott ábrát..tud valaki?

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

de légyszíves fogd meg...

arra vagyok kíváncsi, hogy ez már azt jelenti, hogy javítani/cserélni kell, vagy esetleg mondjuk típushiba, vagy nemszámít, stb..

a segítõ szándék, és a pozitív hozzáállást, valamint a másik lenézését kedvelem..;)

Második bekezdés: kérdésedben a válasz. Egyébként nem típushiba. Számítani számít, mert elöbb vagy utóbb teljesen meghal a csapágy.

Harmadik bekezdés: Szerinted mit írtam az elsõ három sorban?

Elsõ bekezdés: hagyjuk!

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,507 posts
de légyszíves fogd meg...

arra vagyok kíváncsi, hogy ez már azt jelenti, hogy javítani/cserélni kell, vagy esetleg mondjuk típushiba, vagy nemszámít, stb..

a segítõ szándék, és a pozitív hozzáállást, valamint a másik lenézését kedvelem..;)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

az elsõ agyam kotyog..novatech, átütõs..mit kell vele csinálni?

Szerinted?
Ha még garanciális, vissza a boltba. Ha nem, nézd meg, hogy a csapágyakat (ami valószínûleg "ipari") ki lehet e szedni, ha igen, kivesz, csapágyboltba el, vásáról, új berak, kipróbál, örül. Ha nem lehet kiszedni, akkor jó messzire eldobni, újat vásárolni.

Tisztára mint az óvodában. A kezedet ne fogjam?

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,507 posts
az elsõ agyam kotyog..novatech, átütõs..mit kell vele csinálni?

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

Azzal nem értek egyet, hogy fél évente kellene szétszedni mondjuk egy LX Paralax agyat...

Valószínû, hogy simán kibír fél évet újrakénés nélkül egy LX agy, de aki fél évente nem nézi meg legalább a kónuszbeállítást, az évente sem fogja, utána meg fikázza a cuccot, hogy rommákopik... Van az úgy,hogy fél évig nem kap defektet az ember, akkor addig minek kivenni a kereket. Ha csak kicsit szorul az agy, akkor azt tekerés közben nem érezni. Ha csak akkor kap észbe az ember, amikor már nyikorog a cucc, akkor már nagy valószínûséggel a golyók megrágták a futófelületet. Egy darabig még elmegy, aztán KUKA.

szantocsa

szantocsa

vendég

• fórumtag
  • 39 posts
Azzal nem értek egyet, hogy fél évente kellene szétszedni mondjuk egy LX Paralax agyat...

Azért, aki agyat vásárol az legyen tisztában azzal, hogy mire fogja használni... mert ugye aki túrázgatni akar, az minek vegyen rohadt drágán agyakat.

Úgy látom itt a fórumban sokan nem veszik figyelembe a bringás irányzatokat... istenítenek és fikáznak! Pedig szerencsétlen kérdezõ csak azt akarta volna megtudni, hogy milyen cuccot vegyen túrára... szóval kicsit átgondoltabban kéne írni... egyeseknek.
Akinek nem inge ne vegye magára!
Eladnék egy komplett 21-es Alivio hajtásláncot egy pár ajándék kerékkel 15-ért... meg egy RST Capa CL-t 8-ért.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
tisztában vagyok, csak így hívom vazz
:*

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts

de van honlapja.... attól, hogy te nem ismered ;) és ilyen szempontból miért lenne utángyártott alkatrész? nem inkább aftermarket? nem vagy tisztában a szavak jelentésével.
ja honlap: www.joy-tech.com.tw

Rob,ahogy Thez,te sem vagy tisztában a szavak jelentésével ;) :-*

szantocsa

szantocsa

vendég

• fórumtag
  • 39 posts
Ó! Ó! Ó! Tévedés! Valóban nincs 7-es 8-as agy... a lánc mûködik az említett két rendszeren.

Bocs!

nincsen hetes-nyolcas kazettás agy. nyolcas-kilences kazettás agy van. a hetes sor keskenyebb.

Eladnék egy komplett 21-es Alivio hajtásláncot egy pár ajándék kerékkel 15-ért... meg egy RST Capa CL-t 8-ért.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

kérdeznék is: szóval a Deore fölötti agyak víz/porzáró tömítései milyen karbantartási periódust tesznek lehetõvé? ezeket is szét kell szedni ha elkap egy kiadósabb esõ?

Nekem elõl még mindig kónuszos agyam van, de semmi gond nincs vele, pedig valami olcsó B+, és van benne min. 20000km. Hátul, amig volt egy Sram 5.0 volt, ezen csak egy labirint tömitésvolt, semmi gumivacak. Recept: félévente szét kell szedni, kipucolni, kitörölni teljesen és jól megtömni zsírral. Na azért a tengely helyét ne töltsd fel zsírral. A felesleg úgyis kijön, és amig van benne, addig a víz sem megy be, esetleg csak nagynyomású mosóval. Ha sokszor használod esõben-sárban, akkor lehet 4 havonta is újrakenni, de egy LX csak kibír fél évet macerálás nélkül. Ami fontosabb, hogy pöpecül állitsd be a kónuszt, annyi kottyanása legyen, amit a gyorszárral éppen meg lehet szüntetni. Különben ha alapból nincs minimális játéka sem a tengelynek, bicóba téve túl lesz szorítva, és lassan de biztosan megeszi saját magát. A Sramomnak is ez lett a veszte.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

A 32 és a 36 küllõ között mekkora a teherbírás-különbség? Úgyértem az a 4db küllõ mennyit számít?

Lehet, h. elég a 32 küllõ is, de ha utánaszámoltál volna akkor számodra is nyilvánvaló lenne. Szóval 12,5%-kal nagyobb terhelés jut a küllõkre, így a küllõlyukakra is mind felninél mind az agynál, ha 32-t használsz 36 helyett, ami azért már nem elhanyagolható. Feszesebbre is kell húzni a kevesebb küllõt, ha ugyanolyan merev kereket akarsz, légellenállás miatt nem érdemes ilyennel játszani, egyetlen elõnye, hogy így kerekenként nyersz 30-40g-ot, bár ezt csak nem a kerületén. Ha ez megéri neked, és a grammániások táborába tartozol, akkor 32, ha fontosabb a tartósság, akkor 36. De akkor már hátra félig radiálisan 32,amibõl a meghajtóküllõk legyenek 2esek, a többi 2-1,8-2, vagy csak 1,8as végig, elõl mindkét oldalon radiálisan 28db 1,8as, természetesen alu anyákkal. A lehetõségek száma meglehetõsen sok, föleg ha tárcsaféket használsz, mert a tárcsás oldalon nem egészséges radiálisra fûzni, másrészt a fékezõküllõk legyenek vastagabbak (2esek)...

vendég_kerekeske_*

vendég_kerekeske_*
  • vendég
Minden attól függ, hogy milyen küllõk és millen felni. Erõsebb küllõkbõl elég a 32, de a felni is legyen erõs. Egyébként nem véletlenül terjed rohamosan a 32-es változat. Egy nem noname duplafalú felni bírja a terheláseket 32-vel is.

Nekem is van egy kérdésem? HOL lehet pesten ALEX felniket kapni??? szerintem nagyon jó minõségûek, színvonalúak normális áron...