Ha felnirõl van szó,inkább a Mach1 520 Speedtrackert ajánlom,az még olcsóbb,vagy
DicsVics,Rhyno Lite,stb:)
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Keréképítés
Indította
Winethoo
, 2003. január 28. 15:35
Írta 2004. január 20. - 22:24

Írta 2004. január 20. - 22:11

az ecalibur 4 e ??? én azt hittem, hogy legalább 10....
és milyen nehéz?
acort nem szívesen vennék, a bike+ fellelhetési problémák vannak (csak nekem?) novatehy hmm pont jó lesz ;D bár azért még boltilag körbenézek, hogy mi van egyáltalán. tárcsa nem gond, azzal lesz. jah és ezeket hol találom meg, mert ahol eddig voltam, ott se vuleta, se novatehy cuccokat nem nagyon árultak. inkább pesten nézegettem, itt nem volt a blue cetbe ritkán tudok elmenni, bár talán egy kerékért megéri. kössz a helpet!!
és milyen nehéz?
acort nem szívesen vennék, a bike+ fellelhetési problémák vannak (csak nekem?) novatehy hmm pont jó lesz ;D bár azért még boltilag körbenézek, hogy mi van egyáltalán. tárcsa nem gond, azzal lesz. jah és ezeket hol találom meg, mert ahol eddig voltam, ott se vuleta, se novatehy cuccokat nem nagyon árultak. inkább pesten nézegettem, itt nem volt a blue cetbe ritkán tudok elmenni, bár talán egy kerékért megéri. kössz a helpet!!
Írta 2004. január 20. - 22:08

Hááát,most épp Silent Clutchot mondanék,már rájöttem,hogy a hagyományos agyak ratyik,a 3at reteszelõ cuccok gyorsan meghalnak,ha sokat lökdösöd a pedált,ami mondjuk így szokott lenni ha nem CCre használod õket:) Ricsit ne vegyél,mert DOLOG,szóval az is ratyi,Shimanoról is ezt hittem,de a "durvított" XT (aminek erõsebb küllõpereme van) egész jól bírja,és már második tulaj vagyok
esetleg lehet azt az elvet követni,h veszel valami olcsót,és ameddig bírja (acor,B+)
ott kezdõdik,h Ldöntöd;kónuszus,vagy ipari csapágyas kell,aztán gondolkodsz azon,milyen racsnimechanizmust akarsz bele,no meg,h tárcsa/nem tárcsa, stb.
esetleg lehet azt az elvet követni,h veszel valami olcsót,és ameddig bírja (acor,B+)
ott kezdõdik,h Ldöntöd;kónuszus,vagy ipari csapágyas kell,aztán gondolkodsz azon,milyen racsnimechanizmust akarsz bele,no meg,h tárcsa/nem tárcsa, stb.
Írta 2004. január 20. - 22:03

acor b+ novatech. sztem
a felni meg a excaliburDH 4ert...
csak tarcsas(nemtom ez kriterium-e)
es jo felni, sokat kibir.
a felni meg a excaliburDH 4ert...
csak tarcsas(nemtom ez kriterium-e)
es jo felni, sokat kibir.
Írta 2004. január 20. - 21:50

Írta 2004. január 20. - 21:43

Írta 2004. január 20. - 20:53

mint írtam(vagy nem ) az alivio szarakodik, pénzem is van (lesz nemsokára ), most másra nem kell majd, szoval kéne egy komplett új kerék, mer a felni is gyengélkedik. ilyen olcsóbb (<20e) és zúzósabb, de azért nem túl neház kéne. a 20et talán kicsit átléphetem majd, de nem sokkal. gondoltam Xt+Dt+Single trackre, de eszembe jutott, hogy shimano a többi jónak tûnik, esetleg Single track helyett rhyno lite, az asszem könyebb. de a kettõ nagyjából biztos. sun+dt, a többi még nem. lényeg: milyen agyat ajánlotok zuzásra, ami nem EZER kiló?

Írta 2004. január 19. - 20:46

Én most fûztem stx-rc agyba egy mammuth fat felnit,szerintetek jól tettem?
Amúgy a funn elsõ agya nagyon jó,fél évig használtam.
Amúgy a funn elsõ agya nagyon jó,fél évig használtam.
Írta 2004. január 17. - 17:27

Írta 2004. január 17. - 17:24

No, a B+ról ne is beszéljünk. Széjjelkoptattam 3-4 hónap alatt (és nem cc-zek), és 3 tengelyt is elhajlitottam, 2 meg eltörtem. A Funn-t meg úgy értettem, ahogy Xian mondta.
Funn kormánytörésrõl meg hallottam már, az a 63centis nemtommi volt, de a gyerek keményen zúzta vele, és 2 éves volt a kormány....
egyébként nekem Funnéktól a Full On van meg. Inkább, mint egy B+ kormány. Annak még falvastagsága sincsen.
Az agyra visszatérve, én elsõ agyra gondoltam, nem hátsóra (bár arról sem hallottam még problémákat.)
Különben is, vegyek inkább shimanot? Per pillanat is egy Deore elsõ, és egy XT hátsó agyam van, de elõre már bizniszelnék egy funn-t. Szal várom még a véleményeket, hogy mit rakjak elõre!
Funn kormánytörésrõl meg hallottam már, az a 63centis nemtommi volt, de a gyerek keményen zúzta vele, és 2 éves volt a kormány....
egyébként nekem Funnéktól a Full On van meg. Inkább, mint egy B+ kormány. Annak még falvastagsága sincsen.
Az agyra visszatérve, én elsõ agyra gondoltam, nem hátsóra (bár arról sem hallottam még problémákat.)
Különben is, vegyek inkább shimanot? Per pillanat is egy Deore elsõ, és egy XT hátsó agyam van, de elõre már bizniszelnék egy funn-t. Szal várom még a véleményeket, hogy mit rakjak elõre!
Írta 2004. január 17. - 14:46

én is hallottam már pár funn hátsóagyról, aminek a reteszelése hangos kattanásokkal adta meg magát. olyan, mintha "szalajtana" kattan egyet, és ugrik a lánc egy kicsit. késõbb kettõt kattan, idõvel meg nem forog majd körbe....
de lehet, hogy van jó, és ki lehet fogni nagyon rosszakat. de nem éri meg a rizikót szerintem, ennyiért vehetsz bike+-ot is, ami nem akkora "név" ugyan, de nem megy szét....
vagy próbálkozz a hügi onyx-szal.
de lehet, hogy van jó, és ki lehet fogni nagyon rosszakat. de nem éri meg a rizikót szerintem, ennyiért vehetsz bike+-ot is, ami nem akkora "név" ugyan, de nem megy szét....
vagy próbálkozz a hügi onyx-szal.
Írta 2004. január 17. - 14:44

Írta 2004. január 16. - 23:12

a hügi az örökéle +2 nap. cécére biztosan. de a keményebb kiképzést is bírja. meg ilyen spéci a reteszelése, nem olyan gagyi háromkalapácsos mint a simano. a onyx asszem semmi extra, csak simán svájci minõség. Jó cuccok amugy.
Írta 2004. január 16. - 21:35

Csa.
Erdekelne vélemény a DT onyx és DT hügy tárcsás agyakról, paramétereket tudom, megnéztem a neten, az érdekelne, hogy annyival jobban bírják az osztályharcot, amennyivel drágábbak,vagy mondjuk egy 2003-as XT se rosszab sokkal? ???
Elõre is köszi: Mr.T.
Erdekelne vélemény a DT onyx és DT hügy tárcsás agyakról, paramétereket tudom, megnéztem a neten, az érdekelne, hogy annyival jobban bírják az osztályharcot, amennyivel drágábbak,vagy mondjuk egy 2003-as XT se rosszab sokkal? ???
Elõre is köszi: Mr.T.
Írta 2004. január 16. - 14:06

Tesco gazdaságos, 12 küllõs kerék tárcsás Tesco Disc agyakkal, 10-es csomagban (5 elsõ, 5 hátsó): 39.900- ;D ;D ;D
Írta 2004. január 16. - 12:21

Funn-nal kapcsolatban: az egyik barátom használ egyet, kb. 1 éve, mondjuk nem DHzik meg nem egy súlyos egyén, de azé' ugrál vele, és nincs vele gond.
A Novatec nekem szimpatikus, fõleg, ha olcsóbb.. most ez a szempont, sajna. A lényeg, hogy kibírjon engem.
A Novatec nekem szimpatikus, fõleg, ha olcsóbb.. most ez a szempont, sajna. A lényeg, hogy kibírjon engem.
Írta 2004. január 16. - 12:03

igazabol nincs tesco markaju bringa!
csak mindenfele f.o.s. amit ott lehet kapni.
tehat lehet tok jo fuzott kereket tudnanak kiadni.
akcioban.
10-es csomagban....
:-)
csak mindenfele f.o.s. amit ott lehet kapni.
tehat lehet tok jo fuzott kereket tudnanak kiadni.
akcioban.
10-es csomagban....
:-)
Írta 2004. január 16. - 11:52

Nos, a Funn agyakrol csak annyit, hogy nekem a hatso agy kb. masfel honap alatt halt meg. Szetment a kazettatest. A Novatec pedig nem annyira uj dolog, csak eddig meg itthon nem volt.
Garancias dologrol pedig annyit, hogy nekem eddig semmit nem csereltek gariban, pedig volt sok olyan dolog, ami megerdemelt volna egy cseret ( pl Funn HeadBanger kormanycsapagy ami szinten kb. 1 honapot birt...13e minusz, az FSA tu/tu pedig eveket kibirt nalam.)
Funn kormany toresrol sem hallotal meg?
A Funn hatso agyam gyorszarjat meg akartam huzni, es kezzel hajlitottam el azt a fulet!
Ugyhogy Funn nalam suxx...
Novatec agyammal pedig nem volt semmi baj, pedig egy Diatech mar szetszakadt elotte...
Garancias dologrol pedig annyit, hogy nekem eddig semmit nem csereltek gariban, pedig volt sok olyan dolog, ami megerdemelt volna egy cseret ( pl Funn HeadBanger kormanycsapagy ami szinten kb. 1 honapot birt...13e minusz, az FSA tu/tu pedig eveket kibirt nalam.)
Funn kormany toresrol sem hallotal meg?
A Funn hatso agyam gyorszarjat meg akartam huzni, es kezzel hajlitottam el azt a fulet!
Ugyhogy Funn nalam suxx...
Novatec agyammal pedig nem volt semmi baj, pedig egy Diatech mar szetszakadt elotte...
Írta 2004. január 16. - 11:38

Írta 2004. január 16. - 11:36

Ha azonnal kellene választanom, akkor valószínû.
Ha lenne idõm, akkor utánanéznék.
Egyébként azt orbanjd reakciójára vetettem fel.
Ha lenne idõm, akkor utánanéznék.
Egyébként azt orbanjd reakciójára vetettem fel.