Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Keréképítés

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
3825 replies to this topic

country

country

törzsvendég

• fórumtag
  • 927 posts
talán a kónuszról van szó?

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts
valaki segítene ebben sz ügyben:

agyakat mennyire érdemes meghúzni, inkább egy picit kotyogjon, vagy egy picit szoruljon? (a kettõ közé belõni nem nagyon megy... :) )

fbalazs

fbalazs

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
Sziasztok!

Tud valaki nekem mondani valamit a Bike+ T03 tárcsás hátsóagyakról??? (Cikkszám: 24249) A racsnitest és racsnimechanika tartósságára ill. a csapágy tartósságára lennék kíváncs. Nemrég vettem ilyet, és most attól félek, nem lesz-e túl gyenge a racsnija. Nyugtassatok meg [glow=red,2,300]please!!![/glow] :)

Szálka

Szálka

vendég

• fórumtag
  • 81 posts
Hali!

Grimeca csõtengelyes elõlre iparis tárcsás 36-os agyról mit tudtok?

F1

F1

törzsvendég

• fórumtag
  • 422 posts
A tengely mozdul a vázban.Eddig gyorszázas tengely volt benne elõtte viszont Shimano DX amit 900 forintért vettem csavarokkal együtt és az kiválóan teljesített csak eltûnt az egyik csavarja mikor szét volt szedve és az csak a saját csavarjával mûködik mert 10mm a tengely+ a menet.250 forintos tengely nem megfelelõ.A Single Speed topikban is azért kérdezem a láncfeszítõt mert ha a kereket hátratolom teljesen akkor talán stabilabban fog felfeküdni a papucsban

henger

henger

törzsvendég

• fórumtag
  • 576 posts
F1
Kónuszos tengelyt szinte bármelyik jobb boltban kapsz, párszáz forintért. (én 250-ért vettem anyásat). Azért menj el bótb, mert ott meg tudják mondani, milyen VALÓ bele.
Mi mozdul? A tengely a vázban? Rugós alátét pl.

4 küllõ kb. 30gramm. Emiatt nem kell másik agyat venni, jó lesz az. A duplafalú felni meg elég erõs, jobb a terhelhetõsége. Egy trekking keréknél is inkább az a fontos, hogy strapabíró legyen (mondom én, aki aero felnit fûzött be SS hátsókeréknek ;D ) Küllõben DT alá nem érdemes adni, az a kerék lényege.
Bagi, a "jó hely" otthon is lehet. ;) Lapozz kicsit vissza, van egy kerékfûzõs link, küllõhossz kalkulátorral. Nagyon profi munka.

F1

F1

törzsvendég

• fórumtag
  • 422 posts
Hi!

Tudnátok mondani valami jóféle tengelyt.Hátra kéne és az ár mindegy és ne legyen lehetetlen hozzájutni.Hátsó kerékbe kéne menetes agyhoz ami Single Speed keréknek van megfûzve.És gyorszár sem ártana valami jó.Az a gond hogy a kerék kimozdul ha tekerek mint az állat.A váz nem kiejtõpapucsos.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
amikor nem 390-420 grammos felnikrõl beszélünk, hanem 550-600 grammosakról, akor mindegy, hogy van 4 plusz küllõ, vagy nincs, szóval vegyél valami durva duplafalú, esetleg duplán szegecselt (de mindenképpen szegecselt) felnit, és fûzzed a meglévõ agyba, jó kis kerék lesz az!

PR

PR

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,651 posts
  • LocationRákosmente

Azt még tudja-e valaki, hogy miért találtak ki 32-es és 36-os agyat/felnit? Mert azt nem tudom elképzelni, hogy a merevség miatt... Talán a súly miatt?

Meg etetnek valami légellenálással is ;)

vendég_luongo_*

vendég_luongo_*
  • vendég
Eltaláltad,a súly miatt.Képzeld el van olyan ország ahol szinte tökéletesen sima utak vannak és oda nem kell 36 lukas. :D Természetesen figyelembe kell venni a használó súlyát terhelését is.75kg felett eröteljes használat+a hazai utak állapota igényli a jóminöségü duplafalú felnit,minöségi küllöket és szakszerü keréképítést ;D

Tyito

Tyito

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,067 posts

Átütõs elsõ agyat mennyiért lehet kapni ami jó és szép és olcsó?

Ha kell, és megfelel, RSTt adok újat dobozban, rotorral, karral, bowdennel 17000 Hufért, mivel nem azzal raktam össze a recumbentemet :-\ van belõle 2!
Ja.... nem reklám hely ??? CSOB!

Bagi: visszaküldöd a kerekeket Én átfûzetem spéci felnivel! A KTMet még MA összerakom és még MA rakok fel képeket róla!

Ranger

Ranger

törzsvendég

• fórumtag
  • 748 posts

Szerintem, az agyad megfelelõ egy erõs kerékhez!
Duplafalu felnit használj jóminõségû küllõvel.
Ja és jó helyen csináltasd!!! ;D

Hú apám! Ez ám a profi reklám... ;D
Sajnos nm budapesti lévén nem tudom "jó helyen" csináltatni. De azért remélem, itt is megcsinájja majd jól a szerelõbácsi. ;)
Akkor aszongyátok? Még azért várok egy kicsit, hátha másnak más a véleménye. Bár remélem, nem.

Azt még tudja-e valaki, hogy miért találtak ki 32-es és 36-os agyat/felnit? Mert azt nem tudom elképzelni, hogy a merevség miatt... Talán a súly miatt? Mennyi lehet négy küllõ? Viszont ami a 32-esen négy küllõ minusz, az a 36-oson négy lyuk minusz ;D ;D

PR

PR

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,651 posts
  • LocationRákosmente
Ja, vagyél duplafalút + DT v. SAPIM küllõket,

vendég_luongo_*

vendég_luongo_*
  • vendég
Szerintem, az agyad megfelelõ egy erõs kerékhez!
Duplafalu felnit használj jóminõségû küllõvel.
Ja és jó helyen csináltasd!!! ;D

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Ha már a külsõknél tartunk, ha a külsõ jóval szélesebb a felninél, akkor ugye nagyobb a felütéses defekt veszélye? Vagy a szélesebb gumi ballonossága miatt pont' fordítva van? Érdemes egyáltalán 1.95-ösnél szélesebb külsõt használni?

Ranger

Ranger

törzsvendég

• fórumtag
  • 748 posts
Sziasztok skaccok!

Bocs, hogy belepofázok a dolgotokba, de lenne egy (számomra) fontos kérdésem:
Véleményetek szerint 622-es kerék esetében mi a fontosabb dolog a tartósság érdekében?
Hogy ne 32-es, ganem 36-os legyen a felni/agy, vagy hogy ne szimplafalú legyen a felni, hanem dupla?

És mégegy: Vajon mennyit számít a kerék erõsségébe, hogy alacsonyperemes az agy, vagy magasperemes, és ezáltal rövidebb küllõkkel lehet fûzni?

A szitu: Trekkingrõl van szó, nem rég szereztem, de szimplafalú felnik vannak rajta 32-es alacsonyperemes deore agyakba fûzve. Namost ~85 kiló vagyok és a városi döngetésen kívül csomagos túrákra szeretném használni. Ha valaki meggyõz arról :-), hogy egy jó duplafalú felni többet nyom a latba, mint a 36 lyuk, akkor a deore agyakat nem feltétlen cserélném le...

Köszi és üdv!

PR

PR

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,651 posts
  • LocationRákosmente
Igaz, csak próbálkozom

henger

henger

törzsvendég

• fórumtag
  • 576 posts
Akkor keress valami elég széles kónuszos agyat, és hézagold középre. Jobb, mint a semmi.

PR

PR

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,651 posts
  • LocationRákosmente
Eddig így használtam a montit (SS), de a barátnõmet is sikerült megfertõznöm, most neki visszaalakítom a bringát, magamnak akarok majd összerakni egy "újat", ezért érdeklõdtem az agy felõl.

henger

henger

törzsvendég

• fórumtag
  • 576 posts
Igen, azt mondták, hogy tavasszal hoznak.
Jó, mi?

Milyen vázba kell? Muszáj fixinek lennie?
Mert nem montiba tudok egy kis tippet:
Menetes montiagy, a távtartó gyûrût leszeded, és alátéttel beállítod a lánckerék helyét. BMX racsnit meg sokkal hamarabb találsz.
Ez így kb. 2500ft.