Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Keréképítés

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
3825 replies to this topic

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
d321 rulz.
hegesztett rhynlo lite rulz.
tul.képpen bármilyen hegesztett felni rulz.
wtb dualduty: a felni egy ditchwitch szintû felni, az agyak meg éppen verik a tárcsás alivio szintet. szóval ennyi. de olcsóé van készen, nem kell a fûzetésért még fizetni..... jó az kezdésnek.
de ha könnyû kell, akkor a hegesztett rhyno hátsó acor tárcsással, elöl novatec/bike+ boltonossal.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
F1: a Mammutka nagyon rugalmas oldalirányban IMHO. 2-3 szarabbul sikerült érkezés után már kifli volt benne 210-210 rugóúttal. Az új Rhyno-k jobban muzsikálnak és könnyebbek, de a Single Track is jobbnak tûnik egyelõre, és szintén könnyebb. Erõs felni, Mavic 321, Deemax kerekek, Mag30, stb.

ggx: a 2004-es Polar X-ben WTB Dual Duty kerekek vannak, a júniusi számban lesz a teszt, eddig nem volt velük probléma, bár az agyak iránt nem sok bizodalmam van. Viszont ennyi pénzért...

Zé: 36-os, tárcsás ja. Pszihó rulz.

F1

F1

törzsvendég

• fórumtag
  • 422 posts
Mammoth nem erõs >:( >:( >:(Akkor mi az erõs?

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts
megnéztem ma a speedmetal-ban a wtb dual duty xc kerekeit, a fickó a boltban azt mondta, hogy az agyak az lx szintjén vannak, namost szerintem ez azért egy kicsit túlzás....
csak az lx agyak többe kerülnének, mint az egész wtb szett, meg valahogy ránézésre nem tûnt túlzottan hájtek cuccnak, megpörgettem, de a forgásától se voltam elájulva...
namindegy, majdmég meglátom...

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
Jé, tárcsás, 36 likas? Mert akkor megbarterelhetjük :)

Veszek még egy singletrack felnit bele, fekete bike+ küllõket, és kész is a karika.
Beleugrik ebbe a telóba :)

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Magura GustavM, 40 ropi, de itthon nem kapható. ;D Hehh, egyébként passz.

Szal Mammuth nem igazán erõs felni, ráadásul nehéz is. Volt nekem is néhány, kettõt karikába gyûrtem, 1 szétnyílt, szal suck. Most az új Rhyno-k vannak fent a Machined&Welded vagy mien verzió. Ez hegesztett, aminek nagy elõnye, hogy gyárilag helyes kis tojás van benne, amit ki sem tudsz centrírozni, viszont nem túl nehezek. Igazából csak tárcsához tudom ajánlani.

Amúgy Zé, van egy Diatechem most így feleslegbe, ha gondolod.

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
Átütõs agyat szeretnék! Melyik mennyi hol, stb..??

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts
mamut tényleg ócsó, haverom most adta el a komplett hátsókerekét amiben ez a felni volt 7E-ért, de semmi baja nem volt, csak éppen cc-re kicsit túlméretezett a cucc :)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
hátra rhino negatív.
ekkora súlynál a +1e ft megéri a mamutért, minek kockáztatni?szélesebb, magasabb, és erösebb.
nekem egy acor iparis tárcsás agy megy már 2 éve, pedig ilyen maraton/cc agy... de hibátlanúl bírja a kiképzést!

TOM

TOM

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 posts
nezd meg hatha latsz meg v fekes zoggie agyat!
A tarcsas verzio kb 10E alattam mar 1-2 eve birja/85kg/ kapja rendesen.
A V fekest vhol 5-6 ert lattam EZEK HATSOK!
Iparis. A kazetta shimano rendszeru vagymi, de azzal asszem nem cserelheto, nem egy orokelet, de ennyiert teljesen OK /kulon csak a kazi lenne ennyi/

A felnibol jo amit emlegettek, de szerintem eleg egy rhyno light,

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
hali ;)
igen, érdemes egyszer többet kifizetni, mint hogy hetente/havonta centirozni, esetleg uj felniket vásárolni.
agy: az iparis hátsó agyak 12 ezer körül vannak, de ezek tárcsafékesek. ezek ált 2-3 max 4 évet szoktak kibírni, de ez teljesen felhasználás/stílusfüggõ.
ha olcsobban akarsz agyat, akkor marad a deore, bár ezt sokan nem kedvelik. (nehogy az ujfajta küllõcsatlakozásút vedd!) küllõ: random, bármely 2 mm-es küllõ jól bírja a kiképzést. sapim, dt és társai.
a felni meg általában ha nem akarsz mavic-ot(jó minõségõ 1x ezer) akkor sun felnik. én a mammuth-ra szavaznék a helyedben, v-fékes, és nagyon jól bírja az ökörködést, rombolást. küllõszámról: 36 küllõs erõsebb (32es meg nem annyira ;))
agy v felni kérdés: sztem a felni, mert az kapja a nagyobb/közvetlenebb terhelést. szóval arra jobban megéri többet költeni, de ezzel egyben az agyra is kéne....
mamut: 7e
küllõk: 36*50 ft
agy: 7000(deore) 10-12ezer(random b+ acor stb. agyak)
fûzés: 2e körül. nagyjából így számolj vele.

Fox Farm

Fox Farm

vendég

• fórumtag
  • 84 posts
Helósztok!
Szeretnék segitséget kérni, mert kereket építek és tanácsokra lenne szükségem. Szóval kb. 90 kg vagyok (hát igen, magas is vagyok meg a hûtövel is jó a kapcsolatunk ;D), ráadásul freeride kereket szeretnék: tudjátok ugri-bugri, repkedés az erdõben, mókuskergetés (az a DH).A mostani kerék (Trinity agy, Mach1-Tequila felni)nem nagyon bírja az ugrálásokat és mivel én nem szeretnék egész életemben centírozni (V-fékem van), úgy döntöttünk õ új gazdit keres, én pedig új hátsó kereket.Szóval szerintem kezdjük az elején, az agynál. Kb. 7000 Ft-ot szeretnék rászánni. Megéri most tárcsafékes agyat venni, mert bár még V-fékem van,de szerintem pár éven belül úgyis beruházok egy tárcsafékre (de mivan ha addigra meg szétzúzom, akkor fölöslegesen vettem tárcsafékes agyat)? Átlagosan mennyivel drágább a tárcsafékes agy? Melyik a fontosabb az agy v. a felni, hol költsek többet ????
Kérem segítsetek !!!!

Csucsu

Csucsu

törzsvendég

• fórumtag
  • 780 posts
  • LocationBudapest

gondolom a mivel nincs hajtogatva erõsebb lehet és rövidebb kell hogy legyen, erõsebb, merevebb kerék elvileg.

Emlékeim szerint a BikeMagban volt már egy ilyen küllõ teszt, és azok a menetes végükön szakadtak el. Ha minden igaz a 2000 májusi számban megtalálható.

tmls

tmls

vendég

• fórumtag
  • 227 posts
Ilyen kerekem nem volt, de gondolkodtam már rajta én is.
Annyit tudok a Dual Duty XCröl, hogy 32 szegecselt küllölyuka és 3 kamrája van a felninek. Küllöanyák sárgarézböl vannak. Az agy kónuszos "kedvezö súlyú". A hátsó kerék összesen 1100g.

Még néztem a Laser XCt is, ami abban különbözik a DDtól, hogy más a felnije (keskenyebb, magasabb, hegesztett, 2 kamrás), a küllök húzottak (2/1.8/2) és kompletten 990g a hátsóbbik verzió. Ja és 16e forint.

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts
valaki használt már WTB Dual Duty XC kereket?
9E Ft a hátsó, és gondolkodom rajta, csak nem tudok róla semmit, hogy vajon milyen lehet...

tmls

tmls

vendég

• fórumtag
  • 227 posts
Agyat még csak-csak talál az ember, de küllöt? Ha életképes rendszer lenne (olcsó, erös), akkor biztos elterjedt volna.

edit: az egyenes küllöhöz tervezett Novatec agyban 28 küllölyuk van. Valószínüleg ezzel ugyanazt a merevséget lehet elérni, mint 36 küllövel. Az agy is könnyebb, küllö is kevesebb van, egész sok súlyt meg lehet takarítani.

country

country

törzsvendég

• fórumtag
  • 927 posts
gondolom a mivel nincs hajtogatva erõsebb lehet és rövidebb kell hogy legyen, erõsebb, merevebb kerék elvileg. nem nagyon lehet itthon kapni csak rendelésre meg mintha yasec is foglalkozott volna vele.

tmls

tmls

vendég

• fórumtag
  • 227 posts

ha láttál már küllõt akkor feltünhetett hogy végig egyenes kivéve egy pontot

volt már hozzá szerencsém ;)

na az egyenes küllõ még ezen az egy ponton is egyenes.
http://www.seetool.b...magefield01.jpg

ehhez viszont nem

A sapim honlapja csak opcióként emlegeti az egyenes küllöket. Ezek szerint minden küllöjük elerhetö ilyen formában is. A magyaroroszági forgalmazó (Biker) honlapján viszont nem találtam róla semmit. Ti láttatok már mo-i boltban ilyet?
Egyáltalán miért jobb? Megéri az árkülönbséget (gondolom drágább, mint a "hagyományos")?
nesta

country

country

törzsvendég

• fórumtag
  • 927 posts
ha láttál már küllõt akkor feltünhetett hogy végig egyenes kivéve egy pontot, na az egyenes küllõ még ezen az egy ponton is egyenes.
http://www.seetool.b...magefield01.jpg

tmls

tmls

vendég

• fórumtag
  • 227 posts

Tárcsafékhez nem is lehet radiális fûzést használni.

hát ez az
de akkor mi a frász az az egyenes küllö ???