Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
3825 hozzászólás a témában

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
Milyen féket használsz?
V/tárcsa?

flame

flame

törzsvendég

• fórumtag
  • 310 hozzászólás

Sziasztok

új kereket szeretnék összerakni
az agyak és a felni már megvan (AC ill. SUN RIMS MAch IV)

a küllõkkel és a fûzéssel vagyok dilemmába.
75kg vagyok, milyen küllõkkel fûzessem?

elölre radiális fûzést szeretnék, érdekene mi vele a tapasztalatotok. (ide 2-1.5-2 es küllõket gondoltam)

hátul 3-keresztes fûzés lesz, talán 2.-1.8-2-es küllõkkel, de még ezen is filózom.

véleményeket, tippeket, segítséget várok.

köszi

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
548 gramm a honlap szerint. A Tune Kong ehhez képest 262 gramm. És szerintem bír annyit. Ha nem többet. Jó, persze, az ára a sokszorosa, de ezzel is csak azt akarom mondani, hogy nem muszáj mindent izomból megoldani...

CD-málna

CD-málna

törzsvendég

• fórumtag
  • 902 hozzászólás

hát a súlyát nem ismerem ;D

kormánycsapágynál a merevség kevésbé fontos, mint hajtókarnál. jah és a dh bringákban nem arkják vissza, max. enduró/freeride gépekben és inkább ccben. ott elég az is, alacsonyabb lesz a kormány, jobban mászik a gép.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
és kõõõõ nehéz. Irreálisan túl van építve. Sztem a rendszeren kell változtatni, nem még több anyagot beletenni egy nem tökéletes konstrukcióba. Ez olyan, mintha 1kilós négyszögtengelyes monoblokkot használnál. Lehet, hogy erõs, de egy x-drive os RF vagy kivül fekvõ csapágyas shimano fele annyi súlyból kétszer olyan merev. nem? :-\

Amugy egy valamit nem értek. Ha a monoblokknál most a vázból kikerül a monoblokk, és az a jó, akkor a kormánycsapágyat miért teszik vissza be a fejcsõbe? Ott miért nem az a jobb, ha kívül van?

CD-málna

CD-málna

törzsvendég

• fórumtag
  • 902 hozzászólás
novatec, zoggie, mind jó, és haver 9ér vette gyapinál a háccsót, 7ér az elsõt. ez 10es tengellye van persze.
a roox meg jó lehet, csak ki kell fogni. tams rooxa jó, pedig mindenki azt mondta (én is) hogy mást vegyen, de szerencséje volt vele. az a baj, hogy shimano rendszerü a racsni. mondjuk a fék pont a másik oldalon tépi, ami iparis, szoval nah, az is jó agy, 15ér nem rossz vétel. és nagy! vastag, jol néz ki, állítólag a legmerevebb, lévén eleve csavaros, nem gyorszáras.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
singletrack, doubletrack.(ringlé)
mind2 fekete, mind2 erõs.
én mintha emlékeznék 32 lyukas excaliburra is, de nem vennék rá mérget.

edu

edu

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
Sziasztok. Kell egy kis help.
Elsõ tárcsás kereket akarok épiteni Author iparis agyból és Vuelta Excalibur Dh felnibõl egy dirt/street gépre. A gond az hogy az agy 32 lyukas a felni pedig a www.mali.hu-n 36 lyukas viszont a www.vueltausa.com-on az áll hogy van 32 és 36 lyukas változat is. [glow=red,2,300]A authorhoz ragaszkodom.[/glow] Az lenne a kérdés hogy lehet-e kapni nálunk 32 lyukas Exc. DH-t.
Esetleg ha tudtok hasonló felnit fekete szinben barátságos áron akkor irjatok.
Köszi.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
xm 117 ügyben: általában jó felnik a mavic-ok. néha van olcsóbb és egyben jobb is, fõleg az alsóbb minõség kategóriákban, de általában nehéz vele befürdeni..

GT-Rider

GT-Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 848 hozzászólás

[color=Green]

A Novatecbol a hatso mennyibe kerul?

Szerintetek el lehet ba..ni 1 Roox agyat?
Mert tudnek hasznaltan venni 1 hatsot 15e-ert csak attol felek hogy azert ilyen "olcso" mert v.mi el van rajta romolva.

Ez meg kell mondjam eléggé esélyes... Mármint, hogy valami csúnyán elszállt benne.

De lehet,hogy nem.Én is ennyiért adtam el a hope agyat,és az karcmnetes volt.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Mert tudnek hasznaltan venni 1 hatsot 15e-ert csak attol felek hogy azert ilyen "olcso" mert v.mi el van rajta romolva.

Ez meg kell mondjam eléggé esélyes... Mármint, hogy valami csúnyán elszállt benne. Ha garis, akkor bevállalhatod, de gondolom nem az. Inkább ennyi pénzért vegyél valami újat. Nem szivsz vele annyit.

Thez: pont az xt? az kónuszos... tárcsafékkel nem nyerõ. szerintem.

Curtispapi: könnyebb ilyen átütõs megoldást zárt csapágyas agyból csinálni. Nekem is tervbe van véve. Kiválasztod, hogy mibõl szeretnéd (acél/alu), szerzel anyagot (metalloglobus) és megtervezed, és elcsasszogsz egy esztergályoshoz, aki fél liter pálinkáért kifaragja neked(nekem igen). Azért könnyebb a csapágyas aggyal ilyesmit müvelni, mert abban egyszerüen, fájdalommentesen lehet tengelyt ki-be rakosgatni.

Joló

Joló

vendég

• fórumtag
  • 95 hozzászólás
:) ;)Ezt a felnit szemeltem ki magamnak.Szeretnék véleményeket,személyes tapasztalatokat olvasni róla mielõtt megvenném!Akinek van véleménye errõl a felnirõl ossza meg velem!

CURTISPAPI

CURTISPAPI

vendég

• fórumtag
  • 197 hozzászólás
A legutolsó bike mag keréktesztjében láttam gyorszárasból átalakított "átütõs" hátsó agyat. Láttam már itt a forumon is, de visszakeresve nem találtam meg. Egy shimano XT-bõl hogyan lehet ilyet készíteni? Persze a rendes papucsba beleférjen. Valami részletes leírás érdekelne. Azt is írjátok le, hogy hol tudom beszerezni hozzá a szükséges, jó minõségû anyagokat. Nem akarok valami gány szart. Köszi!

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
igen.
elsö az xt mint legjobb. utána jön az összes többi kb egy szinten egymással.
lévén szinte az összes csak utángyártó cég, csak átmatricázzák a Quando gyár termékeit.

Bosnyak

Bosnyak

vendég

• fórumtag
  • 116 hozzászólás
Es tudnatok v.mi sorrendet irni josag szerint ezekbol hogy: funn novatec bike+ zoogie xt es a hasonlo agyak

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
mindent el lehet rontani.
az ilyen b+novatec diatech és tsai agyak 12 körül vannak.
ill van a b+ 4 csapágyasa 20 körül, kicsit felette.

Bosnyak

Bosnyak

vendég

• fórumtag
  • 116 hozzászólás

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
én szintén iylen agyat kererstem.most egy novatec van tökéletes enyi pénzért.de szrintem a funn huru is jó,bár az lehet kicst több mint amiket soroltál.
a shimanonak van dx bmxes agya,ha ss ben goldolsz akkor talán megfontolandó....

viszont az mindenképp hogy csináltatsz egy átmenö csavaros/imbuszos végü tengelyt bele.márha az agy "iprais",mert ugy svsz egyszerübb a bele az agynak...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
igen, novatech, acor. ezek még mindig jók.
b+?
igaz, a hátsóval nem szokott gond lenni.
de a ss tárcsás agyra már hallottam panaszkodni embereket.
a 3-4 csapágyas 6 kilincses b+ viszont télleg jó.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
mi a baj a bike+ hátsóval? szerintem inkább, mint a funn...
mindenekelõtt azonban mégiscsak novatec

ami a zoggie-t illeti: az újra gondolok, smi csavaros, mint a saint vagy a roox, és rámegy a centerlock-os sh!mano tárcsa is. pontos árat nme tudok, de mintha valami ilyen rémlene. 550-560 gramm lehet mindenestõl, azt bele kell számolni ;)