Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
3825 hozzászólás a témában

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 hozzászólás

Tudom, hogy lehet kifúzni is a küllõket, de az nagyon sok munka.

kábé 10 perc...ez nem hiszem, hogy sok lenne..sokkal több macera véleményem szerint variálni, hogy maradjon a kerék a boltban, hozzanak új felnit etc....

hamm

hamm

vendég

• fórumtag
  • 18 hozzászólás
köszi

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
a kérdésedre van egy tök jó v-fékes topic ;)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

hamm

hamm

vendég

• fórumtag
  • 18 hozzászólás

hát igen. ne légy nyámnyila, akármekkora haverod a szerelõ, mondd meg neki, hogy nem ezt akartad, és csinálja meg olyanra, amilyenre kérted, természetesen ingyen.
ha azt mondja, hogy nem volt küllõ, akkor is szólnia kellett volna, hogy nem talált, és emiatt fûzete õket kettessel. ez egy fokkal jobb lett volna...
ahogy fityisz is mondta, simán küllõk ki, új küllõk be, és kész is. te is szét tudnád szedni, nem nagy mutatvány. (azért bízd a szerelõre ;))

Nem haverom, csak szimpatikus a hozzáállása a dolgokhoz.
Mivel RS tlókkal foglalkozik, ezért ismerem már a munkáját.
Úgy gondolom, ha valaki veszi a fáradságot, hogy foglalkozzon a másik ember problémájával, megpróbálja az a lehetõ legkorrektebb módon megoldani (legyen az fél órás szerelési tanácsadás telefonon vagy éppen soron kívüli javítás verseny elötti napon, esetleg csak simán jó munka) azt érdemes értékelni.

Sok boltban megfordultam már. Kezdem kitapasztalni, hogy hol érdemes vásárolni, mert korrektek az árak és normális az üzletvezetõ (ad kedvezményt a visszajáró vevõknek) és hol érdemes fûzetni. Itt még nem fûzettem, de hallottam jókat. És szimpatikus volt az is, hogy egybõl odajött a géphez, lemérte a küllõhosszomat, míg más helyen nézték a kereket és vakarták a fejüket! :)
Mondom, nem kéne lemérni? - Á, ilyen asszem nincs...de...lehet...izé!

Megértem a ti véleményeteket is. ad idegen helyen én is kemény szoktam lenni. Mivel most tél van és a téli kerekem van bent, nem túl sürgõs.
Azt hiszem szépen kényelmesen visszaviszem ha lesz idõm és megcsináltatom korrekten.

Tudom, hogy lehet kifúzni is a küllõket, de az nagyon sok munka. Ezért ajánlottam fel nekik, hogy fizessék ki a felnit, rakjanak be egy ui. agyat és kész. Nem kellett feleslegesen dolgozniuk.

Tehát nem a haverság a lényeg, hanem, hogy mindenki jól járjon.
Feleslegesen nem keménykedek.

Na köszi a sok hozzászólást, málna türelmét és a sok segítséget, a témát kitárgyaltuk! :)

jöhet az új kérdés: smirglizésen kívül érdemes néha tisztítani a felnit, mondjuk alkohollal. Én a zsír új felnirõl egy csomo mocskot szettem le.
Gondolom a V-fék gumijának nem mindegy, hogy zsíros mocskon vagy szép tiszta fémen tapad...

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
nc.
tudod mit? hagy úgy...
csak ne szenvedj már ennyit nyilvánosan

hamm

hamm

vendég

• fórumtag
  • 18 hozzászólás
de van! :)

gagyenkov

gagyenkov

törzsvendég

• fórumtag
  • 502 hozzászólás

SZia

. Szerintem ez a megesik bárkivel kategória.

:)

Hát ílyen nincs!
Gondod van a bringáddal? Dobd be a DUNÁBA! DUNA kerékpárbolt

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
hát igen. ne légy nyámnyila, akármekkora haverod a szerelõ, mondd meg neki, hogy nem ezt akartad, és csinálja meg olyanra, amilyenre kérted, természetesen ingyen.
ha azt mondja, hogy nem volt küllõ, akkor is szólnia kellett volna, hogy nem talált, és emiatt fûzete õket kettessel. ez egy fokkal jobb lett volna...
ahogy fityisz is mondta, simán küllõk ki, új küllõk be, és kész is. te is szét tudnád szedni, nem nagy mutatvány. (azért bízd a szerelõre ;))

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 hozzászólás

Arra gonodoltam visszaviszem a komplett kereket, adják el így, és akkor nem vész el a munka és nem kell szépen kifûzni a felnit, mert ha vagdossák a küllõket, az eszement pazarlás.

a kerék kifüzése nem azt jelenti, hogy elvagdossák a küllõket...kifûzik... az olyan minthe befüznék csak ellenkezõ irányba csavargatják a nipliket... és a küllõk megmaradnak, újra felhasználhatók...
én egy ilyen hibát nem sorolnék a "megesik" kategóriába... két dolgot is benéznek? a küllõket és a fûzést is?...no comment!!...

hamm

hamm

vendég

• fórumtag
  • 18 hozzászólás
én mindent úgy csináltam ahogy a rendszertõl kapott levélben le volt írva
szerintem az adatbázis baszódott el, de megpróbálom
köszi

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
azért lett hamm a neved, mert újat regeltél a régi meghergelése helyet...:)
legalábbis a flame az 2002 sept-ben lett regelve, ez meg 2004 aug.-ban...
próbálj a régivel belépni, és jelszót kérni!
(lévén elõzõ fórumba sem a megjelenített név + jelszóval kellett belépni, hanem a regelt név + jelszó, ami meg a flame volt.... szal most ha flame-vel próbáltál belépni, elég nehezen lettél hamm:))
ON
azért fûzöm magamnak a kerekemet, mert akkor azt kapom, amit szeretnék!

hamm

hamm

vendég

• fórumtag
  • 18 hozzászólás
SZia

köszönöm, hogy mindig lelkiismeretesen és töretlenül válaszolsz, a lassan egy hónapja húzódó kerékproblémámra

60Ft/db áron vettem a küllõket :(
ez tuti.
4000volt fûzéssel együtt

Nellában készült a mutatvány, Feri csinálta, akit nagyon bírok. Szerintem ez a megesik bárkivel kategória. Nem ez a gondom.

Esett az esõ, fútt a szél és szar helyen álltam meg kocsival így meg se néztem a kereket! :)

Arra gonodoltam visszaviszem a komplett kereket, adják el így, és akkor nem vész el a munka és nem kell szépen kifûzni a felnit, mert ha vagdossák a küllõket, az eszement pazarlás.
Veszek ugyan ilyen felnit, amit õk kifizetnek, van ugyan ilyen agyuk, amit beleraknak és végül a hibáért cserébe ezen az áron, adnak könnyített küllõt, amit be is fûznek radiálisra!! Így lenne szép.
Majd a jövõ héten megdumálom velük!
Elég jó telóm van (Rs Duke Sl) szerintem nem lesz igazán jelentõsége rázás ügyben, viszont az általad említett 200 grammnak örülnék, hamár a villám 1.9kg!
De legyen a kettõ együtt (húzott küllõ, radiális fûzés) 100g, az is megéri!
ciao

ki tudja, miért lett hamm a nevem? :)
ez valami cikizés a plussz 10kg-m miatt! :)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
aham. mostmár értem.

nem tudom, hogy a "pár kör" mit jelent, de annyit tudok mondani, hogy ha valamit megrendelek egy boltban, és az nem olyan, mint ahogy kértem, akkor el sem hozom!
az is látszik, hogy 2-es a küllõ, az meg mégjobban, hogy nem radiális.
tehát: ezzel, ha a küllõk árát a 2-1.5-2-be számolták, akkor átb*sztak, mert egy sima kettes dt 40 ft, egy húzott meg vagy 120.... szóval reklamálnék.
de: ha ennyire megbízhatatlan a bolt, akkor pénzvissza, majd irány egy rendes bolt (esetünkben a luongo is megteszi ;)) és ott megcsinálják rendesen, ahogy kérted. és legközelebb ne hozdd el, ha nem megfelelõ!
súly: ilyenben thommey-t kellene kérdezni, de szvsz kb 100 gramm lehet a különbség a keréken a küllõk különbsége miatt és még 100 amiatt, hogy a 3 kereszt hoszabb küllõket használ.
merevségre biztosan merevebb, és tartósabb is, valamint kényelmesebb, a radiális fûzésû kerék eléggé tud rázni.

hamm

hamm

vendég

• fórumtag
  • 18 hozzászólás
már van két, azaz már három hozzászólásom

jee :(

hamm

hamm

vendég

• fórumtag
  • 18 hozzászólás
Hi

az a problémám, hogy flame volt a nevem és hamm lettem, de MIÉRT?
(írtam már zorg nak)

a másik, hogy elnézték a küllõfûzésemet és nem könnyített és nem radiális lett, hanem 2.0-as és 3 kereszt!
de nálam van a kész kerék

Am.Class agy
2.0 Dt küllõk
Sunn Mach4 felni

nem lett túl könnyû

a kérdés: megéri a rohangászást, hogy kijavítsák a hibát, vagy jó lesz ez így nekem? :)

tudom a kérdés, hülyeség, mert ugye kinek-mi-mit ér meg, de tényleg...lesz érdemleges változás súlyban, merevségben, tartósságban, ha futok két, három kört és kicseréltetem 1.5ös könnyített küllõkre és radiális fûzésre! ?

Láng "FLAME" Péter

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
szerintem elsõ körben meg kellene tanulnod fogalmazni, de szólj lórinak is, általában õ se tud, csak az õ stílusát már ismerjük. ;)

szóval mi a kínja ember? kerékújrafûzés? miért?

hamm

hamm

vendég

• fórumtag
  • 18 hozzászólás
Hi

Ja tényleg, harckocsi!

MIÉRT LETT hamm. a nevem? ááááááááááááááááá :(

Na. meglett az elsõ kerekem is.
véletlenül nem 2-1.5 ös küllõkkel és nem radiálisan fûzték :) végül nem a Luongoba mentem, mert nem akartam azt hogy máshonnan van a felni, máshonnan a küllõ és máshol fûzik!
De már megbántam

Azóta beszéltem velük. Természetesen újrafûzik ingyen, de ....

...megéri-e a futkosást? Még nem raktam be, direkt.
Szerintetek?

el kéne menni, megrendelni az ugyanilyen felni, jövõ héten érte kéne menni, aztán elvinni a fûzés helyszínére és végül értemenni...drága lesz ez! :) (az idõ pénz)

nos?

ZSIROSMACSKA

ZSIROSMACSKA

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.931 hozzászólás

A gyártó (Sapim v. DT) adatai szerint a húzott küllők szakítószilárdsága nem rosszabb a nem húzottakénál. Sőt, a legalapabb verziónál talán jobb is...

az anyag szakítószilárdsága ua marad, ha meghúzzák ha nem.
Too many times your body can't take
Too many times you've made a mistake
Too many times you haven't realized
Too many times your mind became paralyzed

A biciklim. Saját konstrukció.

vmi állást én is keresnék. esetleg ha vki tudna vmi testhezállót, egészen nyugodtan ne fogja vissza magát...

rott3n

rott3n

törzsvendég

• fórumtag
  • 263 hozzászólás

HI

találkozunk jövõ héten a boltban, de elõbb meg kell rendelnem a küllõket

Csaba barátom mondta, hogy tankos kérdésekért lehet kapni kedvezményt, igaz ez? :)

ciao

Vigyazz, nehogy tankot mondj! HARCKOCSI, kulonben felaros lesz a cucc! :)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
jól fel kell készülni ;)
a multkor nem tudtam különbséget tenni egy panzer III és egy IV között, és majdnem fejemet vették, pedig nem is a kedvezményre utaztam.... ;D